Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TS או B-SPORT MK2

Yony_S
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כאן בכלל שום דבר שאפילו דומה בין שני הרכבים האלו, אולי רק ההזכרה של השם ספורט אצל היצרנית היפנית מה שבטח נותן זכות לביטוח להשחיל לי. מזה הרבה זמן אני חוסך כסף ובעזרת הלוואה קטנה כנראה ארכוש רכב ממש בקרוב עכשיו ההתלבטות היא בין היפנית לבין הצרפתיה, הלב רוצה מאוד את הצרפתיה, אבל מאידך כל מי שסובב אותי מזהיר אותי כמו מאש ורק יחכו לי בפינה בשביל להגיד לי אמרתי לך. בייחוד אחרי מה שעברתי עם הקליאו הרגילה שהיתה לי למרות שאחרי אינספור שעות בקריאה ברשת מסתבר שיש שוני לא קטן בין שני הרכבים, לעומת זאת כל העדר כמובן שנוהר אחרי ה"אמינות היפנית" לא מפסיק לאכול לי את המח לקנות איזה יפנית ולהיות בראש שקט.

בקיצור על מי מבין שניהם הייתם הולכים, ולמה?

אם ניקח בתור בסיס להשוואה נגלה שהקליאו מאובזרת יותר, חזקה יותר, הפרשי הדלק זניחים עקב נסועה מרובה בבין עירוני וגם ככה היא מועטה, אבל עם ביטוח יקר יותר, ישנה יותר בשנה אחת (03), בטח טסט יקר יותר (לא משהו שבדקתי אבל עם הנפח מנוע שלה לעומת היאריס...)

בקיצור אני בתסביך ואני צריך דיי להחליט כי מצאתי 2 רכבים סופר שמורים משני צדדי המערכת מצד אחד קליאו מטופלת יותר טוב מהאישה של הבעלים, והיאריס מבחוץ היתה נראת מאוד שמורה ועברה מעט קמ ואפגוש את הבעלים כנראה ביום שני.

מה הייתם עושים במקומי ? :?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בהתלבטות דומה.

הרכב יהיה כרכב שני במקרה שלי, רכב פאן לסופ"שים.

התקציב עומד על 45K ש"ח, ולכן החלטתי שאלך עם היאריס TS, שכנראה מזדקנת טוב יותר.

במידה והתקציב היה עומד על 60K ש"ח, כנראה שהבחירה שלי הייתה משתנה לטובת הקליאו B2 S.

בכל מקרה, רכבים כאלה בוחרים מהלב ולא מתוך רציונאל.

תקשיב ללב שלך, הוא יודע יותר טוב מכולנו מה אתה באמת רוצה.

בהצלחה, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

הלב כל כך רוצה קליאו אבל מאוד מפחד שהכיס לא יעמוד בזה, ביום שני אחרי שאראה את הרכב אולי אהיה חכם יותר ואולי אני סתם נעול על הקליאו ובעצם אני מפספס דברים מסביב, אם כבר יפניות אבא שלי מצא לי מאזדה 3 קצרה 2006 עם 80K ממבוגר יד1 באותו המחיר כמו הקליאו וברוב טיפשותי סירבתי ואני דיי מצטער על זה.

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

סלח לי על השאלה, אבל אם אתה מצטער על שפיספסת מאזדה 3, מה אתה מחפש בקליאו ספורט או יאריס TS?

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

אם הצטערת על ש"פיספסת" מאזדה 3 "קצרה" (אתה בטח מתכוון ל-5 דלתות), אז כנראה שאתה לא באמת רוצה/צריך קליאו ספורט.

מאזדה 3 זה רכב משפחתי בסיסי מצויין שעושה את העבודה נהדר, אבל הוא בטח לא רכב ספורטיבי מהנה לנהיגה כמו הקליאו ספורט.

נראה לי שאתה צריך לבדוק עם עצמך אם אתה באמת רוצה/צריך/יודע להעריך רכב ספורטיבי.

כי במידה והקרטריון הזה הוא לא בראש רשימת ההעדפות שלך, אתה יכול לקבל הרבה יותר רכב+שנתון גבוהה יותר+פינוקים גדולים יותר, באותו תקציב.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

זה מחלחל פנימה במשך חודש יום יום אני שומע את אותן החפירות בבית מאבא שלי כל בוקר כשהוא הקפיץ אותי ללימודים (תודה לאל שביום שני הפסיכומטרי הזה נגמר) ובערב כשהוא היה חוזר. ומכל החברים למה אתה צריך אוטו ספורט למה ככה ולמה זה ולא חבל על הכסף שלך.

שוב אמרתי אותם אנשים יחכו לי בפינה כולל אבא שלי להגיד לי אמרתי לך, אני כן רוצה רכב ספורטיבי ואני כן יודע לאן אני נכנס, בסופו של דבר הבחירה שלי כנראה תהיה אחת משתיים הנל שהזכרתי אני פשוט לא יודע במה לבחור, לבחור בTS מבחינתי זה כנראה להתפשר זה רכב "ספורט" יפני כביכול להשתיק את כולם.

כי שוב ההבדל הוא מספר אלפים ממש בודדים במחיר הרכב (מדובר על 5K) והקליאו אוכלת את הTS מכל הבחינות כולל אבזור הפחד זה התרסקות עם עוד צרפתיה רק שהפעם זה יהיה צלילה חופשית אם וכאשר זה יקרה.

בכל אופן אעדכן כאן רשמים ביום שני כשאראה את הTS ואז כנראה גם אקח את ההחלטה הסופית

אגב המאזדה 3 הקצרה הוא רכב לא רע, לא הייתי אומר מסובב ראשים אבל גם הוא כמו הTS סוג של התפשרות מבחינתי

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אם ההתלבטות שלך לא מספיק מסובכת, תרשה לי לסבך אותה עוד יותר :wink:

מעבר לאמינות המוכחת של היאריס, היא תהיה חסכונית יותר לאחזקה הן מבחינת הדלק והן מבחינת החלפים. היאריס מהצורה עד 2006 לא נמכרה בארה"ב בתצורת ההאצ'בק, אך היא כן נמכרה בצפון אמריקה בתצורת סדאן העונה לשם אקו (Echo), ואפילו עם אותו מנוע 1NZ-FE שמותקן ב TS. אם זה לא מספיק, גם הדגם הנוכחי של היאריס משווק בארה"ב עם אותו המנוע. במילים אחרות, אין ולא צפוי מחסור בחלפים גם במשך שני העשורים הקרובים, והמחירים בארה"ב פשוט מגוחכים. יש מספר לא מבוטל של אתרים שעושים משלוחים לארץ, ועל אף המשלוח והמיסים ניתן לחסוך עשרות ומאות אחוזים (!!!) בעלות אחזקת הרכב.

רוצה דוגמה? שתי רצועות מנוע מקוריות (מזגן+אלטרנטור ורצועת הגה כוח) שמחליפים כל 5 שנים עלו לי 35$ (125 שקל, כשהדולר היה 3.5). פילטר שמן מקורי עולה 5$, גומי מקורי (!!!) למגב עולה 2$.

אני באמת בספק שאפשר להתחרות עם עלויות אחזקה כאלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אל תחלל את הקליאו ספורט עם ההשוואה למאזדה 3 הסופר משעממת הזאת.

5 דלתות, 4 דלתות, מצידי שתהיה דלת אחת, עדיין זאת מזדה 3.

מי משלם על הרכב? אתה או אבא? תעשה מה שאתה מרגיש שנכון לעשות.

את ההנאה מהקליאו אתה לעולם אבל לעולם לא תחווה מה3 ואפילו לא קרוב.

ומה אתה כל כך נרתע מהקליאו, היא לא כל כך נוראית לאחזקה, כולה טיימינג פעם ב5 שנים שעולה איזה 11 או 12 אלף ש''ח:lol:

זה לא באמת עולה ככה!

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

חביבי, שלא יפחידו אותך עם ה"אמרתי לך" שלהם ! :evil:

גם עם מאזדה 3 אפשר "ליפול" ולהכנס למוסך עקב תקלה כזו או אחרת.

אין כאן שחור על גבי לבן.

זאת מכונה, ומטבעה להתקלקל, לפעמים בזמן, לפעמים אחרי הזמן, ולפעמים, מה לעשות, גם לפני הזמן.

הקליאו ספורט, במידה וטופלה כראוי, ותעבור ישור קו הוגן כשתעבור לידיך האוהבות, צפוייה להיות אמינה+.

ובוא.. בוא נכנס לפרופורציות, לא מדובר כאן בקורבט Z06 שנת 2011.

מדובר בסך-הכל ברכב מיני קטן, עם מעט פלפל (ואל תכעסו עלי בעלי הקליאו הנכבדים, אבל בואו נודה בעובדות :twisted:)

מידות הצמיגים לא היסטריות ושוות בערך לכל משפחתית ממוצעת בכביש, המנוע הינו מנוע סטנדרטי לחלוטין שיושב בתוך מרכב קטן וקליל ולכן עושה עבודתו בצורה נהדרת, רוב החלקים הבסיסים זהים לאחותה הבסיסית והזולה, הטיפולים ברובם זהים במחירם לשאר המכונית שיעמדו לידך ברמזור והטיפול המפחיד וה"כואב" שנקרא טיימינג, מתבצע פעם ב-5 שנים ועלותו נושקת ל 4K ש"ח, מה שאומר שאם בכל חודש, במשך 60 חודשים, תחסוך 66 ש"ח (הסיגריות שאתה מעשן, אם אתה מעשן, עולות הרבה יותר מזה) כשתגיע ליום הדין, תעבור אותו בשלום עם כל המזומנים בכיס.

הלב אומר קליאו ספורט ? לך על זה בכל הכוח, החיוך על פניך מובטח.

שא ברכה.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

עם כל הכבוד ליפניות, אי אפשר בכלל להשוות קליאו ספורט ליאריס TS.

הקליאו בליגה משלה בכל תחום אפשרי.

בעניין עלויות תחזוקה.. כמו כל דבר בעולם, תדע למה אתה נכנס ואל תחפש לעגל פינות.

תטפל בה כמו שצריך ולא יהיו שום הפתעות!

אגב, כשאני אומר לטפל בה כמו שצריך הכוונה ללמוד בעצמך את מרווחי הטיפולים והחלפת החלקים הקריטיים במנוע ווידוא שהם מבוצעים בזמן. אני מחדד - הכוונה היא לא לטפל בעצמך במידה ואתה לא יודע איך. אלא לוודא שחלקים מוחלפים. לדרוש החלפה ומעקב על איכות החלפים שמשתמשים בהם בטיפול.

יש לרוב המוסכים בארץ נטיה לעשות טיפול קטן בלבד(שמן, פילטרים) ולטפל בתקלות רק כשהן צצות. מה שיוצר מצב שנדמה שהרכב "בעייתי" או מתקלקל הרבה. כל הדברים האלה לא קורים כשדואגים לטפל ברכב בזמן וכראוי. דבר הדורש אחריות.

פורסם

לדעתי, (ואני מצטער אם זה מסבך אותך),השוואה יותר הגיונית ליאריס תהייה ה206xs. הקליאו ספורט היא באמת מקטגורייה אחרת.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אם כבר נכנס הג'וק הזה לראש שלך הוא לא יצא עד שלא יהיה לך רכב ספורטיבי ואני מחזק את מה שאמר Avinusha, לך עם הלב וקשה להאמין שתתחרט.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אנסה לעזור לך,לפני ימים לא רבים בכלל התחדשתי בקליאו ספורט דור ראשון,

גם אני כמוך,חיפשתי רכב שמצד אחד האחזקה שלו תיהיה נורמאלית,ומצד שני ייתן הנאה וכיף.

אחרי לבטים רבים וחפירות מרובות,החלטתי שהקליאו תתן את המענה המתאים.

מצאתי אחת שמורה במיוחד,עם הגעתה השקעתי סכום כסף לא מבוטל ביישור קו ובטיפול הטיימינג המפחיד. ואני חייב לציין שאתמול אחרי טיול של כ-450 ק"מ, הרכב מדהים. עומד בקצב עם רכבים בעלי כוח כפול והנעה כפולה גם כן,ובקטעים מסויימים אף מתנהג בטבעיות יותר.

בעברי הייתה לי STI וחיפשתי מחליפה ראויה,מבחינת הפאן.

אל תטעה,אין מה להשוות את הכוח המתפרץ,החלקות הכוח האפשריות והתחושה הכללית של הסובארו,אבל כבודה של הקליאו מונח במקומו.

היאריס בכלל לא בקטגוריה,ובטח ובטח שלא המאזדה 3.

עצתי היא שתעשה סיבוב על כולן ותחליט,בהצלחה.

פורסם

בתור בעלים קודם של יאריס ועם ניסיון בקליאו , אין מקום להשוואה אולם היאריס תמיד תיהיה הרכב הראשון שאני אמליץ עליו אחזקה לא יקרה, חסכונית מאוד ממוצע של צריכה 1:15, התנהגות טובה מאוד , כוח זריזה לא כמו הקליאו כמו שאמרתי אבל מספקת בתור רכב ראשון שמימנו אחרי שנה שנתיים יש להתקדם מישום שלא מרגישים אחזקה של רכב ספורטיבי , אלא יותר כמו אחזקה של יונדאי גטס עם לא זולה יותר , הרכב מאוד אמין מאוד אפילו , אני שוקל באם אמצע אקזמפלר שמור לרכוש אותו ברכב שני , אם תחליט לא לרכוש את היאריס המדוברת אשמח שתעביר לי פרטים , אשמח לעזור .

בברכה

רז

פורסם

הזלזול ביאריס לאורך השרשור הזה לא מוצדק.

נכון שהיא לא חמה כמו הקליאו בעלת מנוע 1.8 בריא והספק מכובד, אבל היא ניצבת בקטגורייה אחת תחתיה ומציעה בתמורה המון "פאן" במהירויות לא גבוהות בדמות התנהגות מופתית והגה ושלדה מתקשרים.

לגבי הביצועים, ל TS יש גיר סופר-קצר עם יחס FINAL של 4.3. מה שזה אומר זה שהתיבה הנ"ל יודעת לסחוט את מירב הביצועים מהמנוע בתחומי הסל"ד היעילים שלו (מעל 3K) ולכן ניתן לבחור הילוך מתאים לכל תנאי ההתגרזנות, בין אם רוצים לשמור על מומנט גבוה בכביש מפותל ובין אם רוצים להאיץ למהירויות בלתי חוקיות בעליל במהירות שלא יבייש רכבים עם נפח מנוע גדול בהרבה.

אז נכון שרוב רכבי הספורט לא-יראו-אתה-ממטר בפתיחות ברמזור, אבל אופן ההתנהלות וההתנהגות שלה במהירויות ביניים בהחלט מפצות.

ובנוגע לסעיף העלויות, כאן אין לה מתחרות. צריכת הדלק המדודה (בשיטה הישנה והטובה, לא לפי מחשב הרכב האופטימי) הטובה ביותר שהשגתי עומדת על 18.1 ק"מ לליטר והושגה לאחר נסיעה של 677 ק"מ, ברובה בין עירוני. גם עם נוצה על דוושת הגז במקום רגל, אני בספק שעוד רכב ספורטיבי-לייט ככל שיהיה יכול להגיע לצריכה כזו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...