Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט אלרו 99-01

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי שהבנתי ששברולט מונטה קרלו לא מתאימה לי מחינת עלות יקרה של דלק בגלל הסוג דרך בה אני נוסע

זה האשכול ד"א: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=357800

חשבתי אולי ללכת על שברולט אלרו בין השנים 99-01. ראיתי באתר kml.co.il שצריכת הדלק שלו היא 1 ל10.1

אשמח לקבל יותר פרטים על האוטו, ורציתי לשאול אם הוא מתאים לנהג חדש (באשכול הקודם יותר מפרוט מה אני צריך.)

פורסם

מנועי ה 3.4/3.8 כמעט בעלי אותה הצריכה.

6.5 בעיר

10-12 מחוץ לעיר

כל אלה בנסיעה רגועה.

תעשה את החישוב שלך עם הנסיעות שלך.

שני המנועים סובלים מבעיות של נזילות בסעפת היניקה שאם לא שמים לב בזמן נוזלות לתוך הראש מנוע כך שאני ממליץ לך איך שאתה קונה להחליף אטמים לסעפת, עלות של כ 2500 ש"ח מורשה.

בהצלחה.

פורסם

הייתה לאבא שלי אלרו 3.4 חדשה מהחברה (99) למשך שבע שנים, סה"כ רכב נוח ומרווח ויחסית מהיר (170 כ"ס), מאובזרת למדי, בטיחותית במקרים של פגיעות חזקות אבל היא לא יציבה בכלל, אפשר לאבד שליטה בקלות במיוחד שיש מנוע חזק.

תבדוק טוב את המנוע והגיר.

פורסם

ממה שיצא לי לדבר עם אנשים שהחזיקו\מחזיקים (כולם 2400 ולא 3400) מסתבר שזה סה"כ רכב טוב. אני מכיר גם בן אדם אחד שהייתה לו נפילה כואבת עם אלרו והוא הוציא עליה כסף בלי סוף עד שהתייאש ונפטר ממנה, לא יצא לי לדבר איתו לגבי זה ומה היו הבעיות בדיוק אבל זה מה שסיפרו לי.

בגדול, לדעתי, סיפורי הבלהות האלו שנשמעים מידי פעם בקשר לאמריקאיות קשורים בעיקר לרכבים שלא טופלו כמו שצריך, הבעיות עם האטמים במנועים קשורה לנוזל הקירור... מנוע אמריקאי עם שרשרת ברזל ואטם ראש רגיש חייב נוזל קירור אדום ואיכותי ולא המים עם צבע ירוק האלו שמשתמשים בהם בארץ... לא פלא שהלכו לאנשים ראשים ומנועים מסיבה זו. סה"כ אם מקפידים על טיפולים בזמן ועל חומרים איכותיים בלי להתקמצן, המנועים האמריקאים מאוד אמינים וכמו שמישהו אמר לך בשרשור על המונטה-קרלו 200K למנוע כזה זה בערך הרצה... אלה מנועים שבנויים לחצי מיליון ק"מ ויותר בלי לפתוח ראש. רק תחשוב על כל הסוואנות (חלק גדול מהן בנזין), ספארי, ונדורות, יוקונים שעושים מאות אלפי ק"מ בלי בעיות בכלל.

אם אתה מוצא אחת שמורה והבדיקה תצא טובה, תיקח בלי פחד. כמובן שעדיף ה 2400 כי ה 3400 יהיה כמו המונטה-קרלו מבחינת דלק ואתה לא צריך. הצריכה של ה 2400 סבירה לגמריי כמה שאני יודע (לא רחוק כל כך ממשפחתית 1600 משנתונים אלו).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ממה שאני זוכר גם לאבא שלי לא היו בעיות מיוחדות. (כל הטיפולים היו בזמן בהרכב טופל במוסך מורשה UMI)

אם חשוב לך צריכת דלק אז לך על ה2.4 אבל קח בחשבון שהיא הרבה פחות מאובזרת וחלשה משמעותית מה3.4 וגם אחד מהיתרונות של ה3.4 זה המומנט הגדול מה שאין ב2.4.

אגב, מה לגבי האלרו 2200?

פורסם

אלרו 2200 זה המנוע אקוטק של אופל, לא?

אני לא יודע מה צריכת הדלק של רכב הזה עם מנוע 2400 בפקק, אבל גולף 2300 בפקק הייתה כל מה שתרצו חוץ מחסכונית. רבע מיכל לשרוף בפקק של שעה וחצי זה לא היה בעיה.

אני חושב שאין משמעות לקחת רכב אמיריקאי לנסיעה בפקקים/עיר/עליות (נסיעה מקריות לחיפה זה בדיוק כל זה ביחד). זה רכב לשייט איתו בכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ה 2.2 של האלרו זה המנוע המוצלח ביותר, מודרני ביותר, אמין ביותר לפי מידע שקיבלתי מהמוסכים.

למרות שלמנוע יש שרשרת טיימינג יש לבדוק היטב את השרשרת כי היו מספר מכוניות עם המנוע הזה שנקרעו להם השרשראות.

פורסם

2.2 קיים רק בדגמים המאוחרים יותר לא? בכוונה לא הזכרתי אותו כי הוא פשוט לא קיים בשנתונים הרלונטיים (99-01)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
ממה שיצא לי לדבר עם אנשים שהחזיקו\מחזיקים (כולם 2400 ולא 3400) מסתבר שזה סה"כ רכב טוב. אני מכיר גם בן אדם אחד שהייתה לו נפילה כואבת עם אלרו והוא הוציא עליה כסף בלי סוף עד שהתייאש ונפטר ממנה, לא יצא לי לדבר איתו לגבי זה ומה היו הבעיות בדיוק אבל זה מה שסיפרו לי.

בגדול, לדעתי, סיפורי הבלהות האלו שנשמעים מידי פעם בקשר לאמריקאיות קשורים בעיקר לרכבים שלא טופלו כמו שצריך, הבעיות עם האטמים במנועים קשורה לנוזל הקירור... מנוע אמריקאי עם שרשרת ברזל ואטם ראש רגיש חייב נוזל קירור אדום ואיכותי ולא המים עם צבע ירוק האלו שמשתמשים בהם בארץ... לא פלא שהלכו לאנשים ראשים ומנועים מסיבה זו. סה"כ אם מקפידים על טיפולים בזמן ועל חומרים איכותיים בלי להתקמצן, המנועים האמריקאים מאוד אמינים וכמו שמישהו אמר לך בשרשור על המונטה-קרלו 200K למנוע כזה זה בערך הרצה... אלה מנועים שבנויים לחצי מיליון ק"מ ויותר בלי לפתוח ראש. רק תחשוב על כל הסוואנות (חלק גדול מהן בנזין), ספארי, ונדורות, יוקונים שעושים מאות אלפי ק"מ בלי בעיות בכלל.

אם אתה מוצא אחת שמורה והבדיקה תצא טובה, תיקח בלי פחד. כמובן שעדיף ה 2400 כי ה 3400 יהיה כמו המונטה-קרלו מבחינת דלק ואתה לא צריך. הצריכה של ה 2400 סבירה לגמריי כמה שאני יודע (לא רחוק כל כך ממשפחתית 1600 משנתונים אלו).

אתה מתכוון 500K מייל... זה רכב אמריקאי.

לפותח השרשיר - רכב אמריקאי פר אקסלאנס לא נועד לסוג זה של נסיעות - עדיף שתרד מזה ותלך על רכב גדול יפני או קוריאני

ההמלצה שלי היא שתבחן ברצינות רבה יונדאי סונטה שבנויה על פלטפורמה של רכב אמריקאי בנפחים 2 עד 2.5 ליטר - אמינות בטירוף, זולות לתחזוקה, איכות נסיעה הרבה יותר גבוהה ממה שאתה מאמין וצריכת הדלק תהיה קצת יותר טובה ויתכן מאוד שאתה בקלות תתאהב ברכב הזה והוא גם יתאים למה שאתה מחפש כמו כפפה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הסונטה רכב מצוין, יש לאחי שנת 2001. צריכת דלק עירונית 1/8.5-9 ובינעירונית 1/13 (מדוד כמו שאני מודד על הליטר והק"מ, מי שחושב שהסונטות האלו אוכלות דלק כמו השם שיצא להן אז הנה...)

לא יודע אם יהיה כזה הבדל מבחינת צריכת דלק בין סונטה לאלרו. אופציה נוספת לדעתי דרך אגב היא הקוואליר... מדבור ברכב זול יחסית ודיי אמין (שוב אם מטפלים בו כמו שצריך, כמו כל האמריקאיות...) ומנוע ה 2200 נחשב מוצלח ולדעתי קיים גם בשנתונים 2000-2001, שווה בדיקה אני חושב.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

+1 לקוואליר - יש גם דגם 3.2 ואפשר למצוא כאלה ידניות :twisted:

(למדתי נהיגה על אחת כזו)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
+1 לקוואליר - יש גם דגם 3.2 ואפשר למצוא כאלה ידניות :twisted:

ידידי, אין קוליר 3.2. לא היה ולא נברא (המנוע הכי גדול שהיה זה V6 3.1 בדור 2 שלא שווק בארץ, בדור 3 המנוע הכי גדול זה 2.4). יש סופרצ'ארג' שאפשר להוסיף למנוע LD9 (זה המנוע בנפח 2.3~2.4).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין לי מושג - שאלתי את המורה לנהיגה מה הנפח והוא אמר 3.2 - זה מה שאני זוכר

הרכב הראשון היה סובארו לגאסי ידנית ואני לא זוכר אם זה היה 1.6 או 1.8 ואז הוא עבר לקוואליר וזה לא היה ה2.2 אלא אם כן לא הבנתי אותו... וההבדל היה בין לעבור מעגלה למטוס סילון.

אפרופו - לקוואליר יש גם דגם קופה והוא מאוד מאוד סקסי - אם תמצא אחת שטופלה כל הזמן הזה כראוי ולא קרעו אותה - עסקה טובה.

Pioneer TS-X150

פורסם

המורה כניראה רצה לעשות רושם על נהגים חדשים. חשב לעצמו שאלה גם ככה לא יבינו מה ההבדל. :lol:

• תוכן חדש...