Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פירסמתי הודעה בפורום לפני זמן מה, הרכב הוא סיאט קורדובה 2005 ולאחרונה אני מרגיש ריח חזק של שמן\פלסטיק שרוף למשך מספר שניות שמופיע בסוף נסיעה. כמובן שדווקא כל פעם שהייתי מגיע למוסך, הריח לא היה מופיע, וחיבור למחשב לא היה מצביע על שום תקלה.

אתמול נדלקה לי נורת CHECK ENGINE והיום במוסך של צ'מפיון אמרו שמדובר בחיישן EGR תקול (מקריאה באינטרנט הבנתי שבכלל מדובר בשסתום ולא בחיישן, אבל זה מה שאמרו במוסך), שגם ככל הנראה היה הגורם לריח השרוף שאני מתאר.

ההצעה שלהם הייתה לא להחליף ישר את החיישן, אמרו שבדרך כלל מדובר בפיח שמצטבר עליו ותוספת של חומר מיוחד לדלק עוזרת לפעמיים.

בקיצור, אשמח אם תוכלו לעזור לי בשאלות הבאות:

1. עד כמה החלק הזה יקר במידה ואצטרך להחליף אותו בכל זאת? (לא יכולתי לברר היום במוסך כי המערכת שלהם קרסה והם לא הצליחו לבדוק מחיר) האם קיים גם תחליפי איכותי? רק מקורי?

2.האם חישן EGR (או שסתום) יכול לגרום לריח של שמן\פלסטיק שרוף?

3.האם תוספת של החומר שהם הוסיפו לי לדלק אכן יכולה לפתור את הבעייה?

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

מה דגם המנוע אצלך ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי אין קשר בין תקלה בשסתום הזה לבין הריח שאתה מריח .

כאשר השסתום תקוע ברכב הזה בדרך כלל לא ניתן לשחרר אותו עם ניקוי או תוסף ,

אתה תצטרך להחליף אותו .

מחיר בצמפיון כ 1950 שח לפני מעמ ועבודה .

אצלנו במוסך אנחנו יכולים להציע לך שסתום כזה מקורי במחיר מאד אטרקטיבי ,כמובן

במידה ותצטרך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אחלה רון, תודה!

אני הולך לנסוע עוד כמה ימים ונראה מה יהיה, כעיקרון עכשיו הנורה לא דולקת והאוטו נוסע בסדר גמור. כעיקרון אני מהצפון, אבל במידה ואני באמת אצטרך להחליף אותו, אשמח לקפוץ אליכם למרכז.

יש לך מושג אולי ממה יכול להיות הריח שאני מתאר?

פורסם

עידכון קצר. היום אחרי נסיעה של 150 ק"מ הרכב נוסע בסדר ונורת ה CHECK ENGINE לא חזרה לדלוק. אבל.. וזה אבל רציני, כל פעם שאני עוצר אני מרגיש ריח נוראי של גומי שרוף בתוך האוטו וגם מבחוץ, זה אפילו יותר גרוע ממה שזה היה בזמן האחרון.

צילמתי כמה תמונות של המנוע וסימנתי את האזור שממנו מגיע הריח באדום.

רון אשמח אם תציע לי מה אפשר לעשות, יש לך אולי איזשהו כיוון לגבי מה זה יכול להיות? במוסך של צ'מפיון לא היה להם מושג.. בשמחה הייתי מגיע אלייך אבל מדובר בנסיעה של כשעתיים עבורי ולא כל כך יש לי זמן עכשיו..

תמונה0009.jpg

תמונה0012.jpg

תמונה0010.jpg

פורסם

תודה לכולם, הבעייה נפתרה היום (טוב, עדיין לא, אבל לפחות יודעים מה הבעייה) :-)

בביקור נוסף במוסך של צ'מפיון גילו נזילה קטנה מהנשם שמן, זה מה שגרם גם לריח השרוף וגם לריח של העשן שהיה לי לפעמיים ברכב. הזמינו 2 גומיות לנשם שצריך להחליף, אמרו שתוך יום-יומיים זה יגיע, סה"כ עלה לי 60 ש"ח ל-2 הגומיות ומשהו כמו 200 שקל שאני אצטרך לשלם על עבודה.

דבר אחר שהיה לי, רעידות של הרכב לפעמיים בניוטרל... אתם הולכים לצחוק, אבל הסיבה לזה היא:

נכון שהגומיות שיושבות על המכסה מנוע מבפנים ומונעות ממנו לרעוד כשהוא סגור? אז אחת מהן ישבה עמוק מדי, מה שגרם למכסה מנוע לרעוד ולשאר הרכב גם כתוצאה מזה, הגומיה הוצאה קצת יותר גבוה והרעידות נעלמו לגמריי.

• תוכן חדש...