Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

redrose - אתה החלטת להשקיע ברכב כיון שהשקעה זו היתה חשובה לך. ככל הנראה נקודת המוצא של פותח השרשור שונה. האם יש לך מושג מה הכנסתו החודשית של אותו זוג? האם יש לך מושג מה מצבו מבחינת דיור ושאר הוצאות שוטפות? האם יש לך מושג אם הוא מתכנן ילד בשנה הקרובה בעוד שמבחינתך מדובר בתוכנית לטווח יותר ארוך?

פותח השרשור בוחן מספר אפשרויות לרכישת רכב, ככל הנראה רכישת רכב חדש נמצאת במקום משני בסדרי העדיפות הכלכליים שלו, ועליו להחליט (עם זוגתו) בהתאם לצרכיהם ויכולתם. אישית היו לי כמה שלבים בחיים שבהם שנמכתי את אמצעי התחבורה, כולל ירידה מ-2 מכוניות למכונית אחת במשפחה, כיון שהיו הוצאות יותר חשובות באותו שלב. יתרה מזאת, אחת האפשרויות העומדות בפניו היא רכישת רכב במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק, כך שגם אם יהיה עליו להשקיע סכום כלשהו בתיקונו עדיין מבחינה כלכלית הרכישה תשתלם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
וגם יאבדו הרבה יותר כסף במכירה.

מה אתם אומר על הגיר והתיבת הילוכים האוטומטית, יש סיכוי טוב שזה יהרס בשנים הקרובות ואני יצטרך להוציא עוד 10-15 אלף או שאם הרכב שמור אין סיבה שזה יקרה. אין לי מושג מה גובה החיים של התיבת הילוכים האוטומטית?

פורסם
redrose - אתה החלטת להשקיע ברכב כיון שהשקעה זו היתה חשובה לך. ככל הנראה נקודת המוצא של פותח השרשור שונה. האם יש לך מושג מה הכנסתו החודשית של אותו זוג? האם יש לך מושג מה מצבו מבחינת דיור ושאר הוצאות שוטפות? האם יש לך מושג אם הוא מתכנן ילד בשנה הקרובה בעוד שמבחינתך מדובר בתוכנית לטווח יותר ארוך?

פותח השרשור בוחן מספר אפשרויות לרכישת רכב, ככל הנראה רכישת רכב חדש נמצאת במקום משני בסדרי העדיפות הכלכליים שלו, ועליו להחליט (עם זוגתו) בהתאם לצרכיהם ויכולתם. אישית היו לי כמה שלבים בחיים שבהם שנמכתי את אמצעי התחבורה, כולל ירידה מ-2 מכוניות למכונית אחת במשפחה, כיון שהיו הוצאות יותר חשובות באותו שלב. יתרה מזאת, אחת האפשרויות העומדות בפניו היא רכישת רכב במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק, כך שגם אם יהיה עליו להשקיע סכום כלשהו בתיקונו עדיין מבחינה כלכלית הרכישה תשתלם.

בהחלט ככה, כמו הרבה זוגות צעירים אנחנו חוסכים למשכנתא, משלמים שכירות בנתיים ואין לנו הרבה עזרה ברמה החודשית מהמשפחה מבחינת ההוצאות השוטפות לכן רכב חדש יותר בשלב הזה של החיים בעדיפות נמוכה יותר. יבוא יום וסדר העדיפויות ישתנה וכן נוכל להרשות לנו רכב חדש או חדש יותר. לא צריך מעכשיו להתקע עם הלוואות על רכב שגם ככה ערכו יורד על חשבון בית עתידי.

מבחינת ההכנסה החודשית היא גבוהה משל redrose אך אנחנו משתדלים לחסוך כל שקל עבור המשכנתא המיוחלת יום אחד כשיש לקחת בחשבון את הילדים שיבואו. כשאישתי רוצה גם לעשות תואר שני ואני עוד לומד שזה גם עוד עלויות.

וכן הרכב של ההורים הוא מציאה הן מבחינת המחיר שנותנים לי והן מבחינת הרכב שהוא שמור.

אין לי ספק שפתרתם לי כאן הרבה ספקות, חששות והתלבטויות. תודה

פורסם

sperial, זה נכון שאני עשיתי את ההחלטות שלי אבל פותח השרשור העלה את הנושא של לקחת מימון ולקנות רכב עם 0 ק"מ אז הראתי לו איך עם תוספת של 10-15 אלף ש"ח הוא רוכש רכב חדש מהחברה מבלי להתחייב לשים עוד 40K ש"ח בסוף התקופה.

שורה תחתונה, אם היית מציע לי לקנות מאזדה 3 2008/7 עם 80K ק"מ מליסינג או I10 חדשה הייתי בוחר ביונדאי מבלי לחשוב פעמיים. ברור שמאזדה תרגיש הרבה יותר איכותית אבל פוטנציאל התקלות גדול יותר ויהיה לא פשוט למצוא אחת שמורה.

שים לב שגם בהודעה הראשונה רשמתי שמבין האופציות שהוא הציע הייתי בוחר באוטו מההורים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
sperial, זה נכון שאני עשיתי את ההחלטות שלי אבל פותח השרשור העלה את הנושא של לקחת מימון ולקנות רכב עם 0 ק"מ אז הראתי לו איך עם תוספת של 10-15 אלף ש"ח הוא רוכש רכב חדש מהחברה מבלי להתחייב לשים עוד 40K ש"ח בסוף התקופה.

שורה תחתונה, אם היית מציע לי לקנות מאזדה 3 2008/7 עם 80K ק"מ מליסינג או I10 חדשה הייתי בוחר ביונדאי מבלי לחשוב פעמיים. ברור שמאזדה תרגיש הרבה יותר איכותית אבל פוטנציאל התקלות גדול יותר ויהיה לא פשוט למצוא אחת שמורה.

שים לב שגם בהודעה הראשונה רשמתי שמבין האופציות שהוא הציע הייתי בוחר באוטו מההורים.

ככלל יתכן מאוד שאני הייתי בוחר בדרך שלך, למעשה עשיתי זאת פעם אחת (בסוף 1992 קניתי שקודה פייבוריט שעלתה כחדשה 30,000 ש"ח בשעה שכל רכב מקובל עלה מעל 50,000). עם זאת לאותו זוג יש הצעה חריגה - מאזדה שאמנם היא בת 6 אבל עם קילומטראז' נמוך, ללא תאונות ומטופלת היטב, מאדם שלא ירמה אותם ובמחיר זול במיוחד. אני חייב לומר שלי היה מקרה דומה מאוד - קניתי מאבא שלי מכונית בת 6 שידעתי שעברה תאונה, והמכונית שרתה אותי נאמנה משך 5 שנים נוספות, רק עם טיפולים שוטפים ופעמיים-שלוש תיקוני סטארטר. במקומו של אותו זוג, אשר כנראה מתכנן הרחבת המשפחה בעתיד הקרוב, ללא ספק הייתי רוכש את המאזדה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ככלל יתכן מאוד שאני הייתי בוחר בדרך שלך, למעשה עשיתי זאת פעם אחת (בסוף 1992 קניתי שקודה פייבוריט שעלתה כחדשה 30,000 ש"ח בשעה שכל רכב מקובל עלה מעל 50,000). עם זאת לאותו זוג יש הצעה חריגה - מאזדה שאמנם היא בת 6 אבל עם קילומטראז' נמוך, ללא תאונות ומטופלת היטב, מאדם שלא ירמה אותם ובמחיר זול במיוחד. אני חייב לומר שלי היה מקרה דומה מאוד - קניתי מאבא שלי מכונית בת 6 שידעתי שעברה תאונה, והמכונית שרתה אותי נאמנה משך 5 שנים נוספות, רק עם טיפולים שוטפים ופעמיים-שלוש תיקוני סטארטר. במקומו של אותו זוג, אשר כנראה מתכנן הרחבת המשפחה בעתיד הקרוב, ללא ספק הייתי רוכש את המאזדה.

sperial האם לדעתך עלי לחשוש מהצורך של החלפת תיבת ההילוכים האוטומטית בשנים הקרובות שעולה לא מעט כסף בכלל או שמה התיבות הילוכים הללו לא ממהרות להתקלקל ברגע ששומרים על הרכב לאורך שנים?

ושאלה נוספת, ההית ממליץ לנו לקנות שנתון גבוה יותר ב- 70k של המאזדה נגיד כש-20k זה מחווה מההורים במידה והם יתחרטו מלהשתדרג ולא ימכרו לנו את הרכב שלהם?

אשמך לעצתך הכנה.

פורסם

אין לי מושג מה המינות של תיבות ההילוכים של מאזדה, אבל אפילו אם תצטרך להשקיע כמה אלפי ש"ח בשיפוץ התיבה זה עדיין פחות מהמתנה של 20K שתקבל מהוריך במחיר המכונית. תביא בחשבון שגם אם תקנה מכונית 2008 מליסינג הי צפויה להיות עם קילומטאז' דומה ולא יהיה לך מושג לאיזה טיפול היא זכתה - יתכן שקרעו אותה בשבילי הארץ - כך שלא תוכל להיות בטוח שהיא עדיפה על המכונית בת ה-6 של אמך, ובדאי לא ברמה של 40,000 ש"ח.

אם אינם רוכש את המאזדה של הוריך הייתי בהחלט בוחן את כיוון המחשבה של redrose, אם כי לא בכרח את ה-i10 אלא גם דגמים נוספים. הוא פשוט מתלהב מהרכב שהוא בחר, אבל יש לו מתחרים. משפחה עם תינוק אחד בהחלט יכולה להסתדר עם רכב קטן. קודם הזכרתי את השקודה פייבוריט, רכשתי אותה כאשר הבנים הגדולים שלי היו בני שנתיים וחודשיים, המכונית שירתה אותי כ-3 שנים ונמכרה כאשר הייתי צריך להצטמצם עם הרחבת המשפחה ורכישת דירה יותר גדולה. גם עם שלושה ילדים הסתדרתי עם יונדאי אקסנט, שהיא למעשה סופרמיני עם תא מטען מוגדל, וכוונתי היא להדגיש כי משפחה צעירה, גם עם שני ילדים, יכולה להסתדר עם מכונית שאינה "משפחתית" אלא גם עם קטנה ממנה.

פורסם
אין לי מושג מה המינות של תיבות ההילוכים של מאזדה, אבל אפילו אם תצטרך להשקיע כמה אלפי ש"ח בשיפוץ התיבה זה עדיין פחות מהמתנה של 20K שתקבל מהוריך במחיר המכונית. תביא בחשבון שגם אם תקנה מכונית 2008 מליסינג הי צפויה להיות עם קילומטאז' דומה ולא יהיה לך מושג לאיזה טיפול היא זכתה - יתכן שקרעו אותה בשבילי הארץ - כך שלא תוכל להיות בטוח שהיא עדיפה על המכונית בת ה-6 של אמך, ובדאי לא ברמה של 40,000 ש"ח.

אם אינם רוכש את המאזדה של הוריך הייתי בהחלט בוחן את כיוון המחשבה של redrose, אם כי לא בכרח את ה-i10 אלא גם דגמים נוספים. הוא פשוט מתלהב מהרכב שהוא בחר, אבל יש לו מתחרים. משפחה עם תינוק אחד בהחלט יכולה להסתדר עם רכב קטן. קודם הזכרתי את השקודה פייבוריט, רכשתי אותה כאשר הבנים הגדולים שלי היו בני שנתיים וחודשיים, המכונית שירתה אותי כ-3 שנים ונמכרה כאשר הייתי צריך להצטמצם עם הרחבת המשפחה ורכישת דירה יותר גדולה. גם עם שלושה ילדים הסתדרתי עם יונדאי אקסנט, שהיא למעשה סופרמיני עם תא מטען מוגדל, וכוונתי היא להדגיש כי משפחה צעירה, גם עם שני ילדים, יכולה להסתדר עם מכונית שאינה "משפחתית" אלא גם עם קטנה ממנה.

אני מאוד מקווה שניקנה את המאזדה שלהם אבל עוד לא קיבלנו תשובה סופית מהם.

בכל מקרה גם אם זה לא יצא לפועל ההיתי שמח לשמוע ממך דגמים נוספים ושנתון שההית ממליץ לא יותר מ 70K ששווה לבדוק ולחפש.

פורסם

אני רק אתקן את דבריו של sperial, אני לא חושב שה-I10 היא הרכב הכי טוב בקטגוריה. אני פשוט חושב שמי שלא מוכן להתפשר על גיר אוטומט מלא ומרווח אין הרבה ברירות אחרות ולכן ה-I10 עדיפה בתחום הזה.

למי שמוכן לנהוג בגיר ידני/רובוטי יש חלופות לא פחות טובות מה-I10 והבחירה בניהם היא פונקציה של הדרישות שלך (אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום על פיז'ו 107, סיטרואן C1, סוזוקי אלטו, פיאט פנדה). במילים אחרות לכל מתחרה יש את היתרונות והחסרונות שלה, אם תרשום לנו דרישות שלך (מרווח, נוחות, תקציב, גיר, אופי נסועה וכו') נוכל לייעץ לך על הרכב שיותר מתאים לך.

פורסם
אני רק אתקן את דבריו של sperial, אני לא חושב שה-I10 היא הרכב הכי טוב בקטגוריה. אני פשוט חושב שמי שלא מוכן להתפשר על גיר אוטומט מלא ומרווח אין הרבה ברירות אחרות ולכן ה-I10 עדיפה בתחום הזה.

למי שמוכן לנהוג בגיר ידני/רובוטי יש חלופות לא פחות טובות מה-I10 והבחירה בניהם היא פונקציה של הדרישות שלך (אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום על פיז'ו 107, סיטרואן C1, סוזוקי אלטו, פיאט פנדה). במילים אחרות לכל מתחרה יש את היתרונות והחסרונות שלה, אם תרשום לנו דרישות שלך (מרווח, נוחות, תקציב, גיר, אופי נסועה וכו') נוכל לייעץ לך על הרכב שיותר מתאים לך.

י

רשמתי את כל הדרישות שלי וגם את התקציב כמה פעמים בפוסטים למעלה, העדיפות היא למשפחתית מאזדה 3, אבל כן על אוטומט אני לא מוכן להתפשר

פורסם

בקטגוריה שאנחנו מדברים, הדגמים היחידים שמגיעים עם אוטומט מלא הם ה-I10 והאלטו. האלטו בגרסא האוטומטית בעלת ביצועים עלובים ולכן לא מומלצת. מה שמשאיר אותך עם היונדאי. ממליץ לקפוץ לסוכנות ולעשות נסיעת מבחן (לא משנה אם איזה מנוע). היונדאי היא גם הגדולה והמרווח בחבורה (היחידה שמתחרה בה מבחינת הגודל היא הפנדה שהיא לא רכב רע אבל כבר מיושנת ואבזרו הבטיחות נחות), החסרונות שלה: מעט נוקשה מבחינת נוחות וצריכת דלק קצת פחות טובה מהמתחרות (עקב שימוש במנוע 4 צלינדרים גדול יותר ומכיוון שהיא כבדה יותר).

ממליץ לעבור גם בסוכנות של פיז'ו ולעשות סיבוב על ה-107/C1 כדי לבדוק האם גיר רובוטי מדבר אליכם. הם אומנם קטנות מהיונדאי אבל מאוד שיקיות ומגניבות.

אם תחליטו שרכבים בסדר גודל הזה קטנים עליכם אז אני הייתי ממליץ להתרחק מהליסינג והמימונים ולחפש סופרמיני משומשת (סוזוקי סוויפט 2008-2007, מאזדה 2 2008 וכו').

פורסם
מה אתם אומר על הגיר והתיבת הילוכים האוטומטית, יש סיכוי טוב שזה יהרס בשנים הקרובות ואני יצטרך להוציא עוד 10-15 אלף או שאם הרכב שמור אין סיבה שזה יקרה. אין לי מושג מה גובה החיים של התיבת הילוכים האוטומטית?

הנבואה ניתנה לטיפשים... :)

אין לי מושג מה יכול להיות, אבל אנחנו יודעים כעת שאין בעיות מיוחדות בגירים של מזדה 3 ,

קח את הרכב לבדיקה במכון גירים לפני הרכישה אם אתה חושש.

בקשר לi10, זה מצחיק אותי שאלעד ממשיך לדחוף את זה למרות שזה לא רלוונטי.

בן אדם שנהג בקליאו ספורט התדרדר למצב בו הוא מהלל קופסת סרדינים כמו ה i10 :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, לצערי אתה ממש מגזים. אני ממש לא מהלל, אני יודע להגיד בפה מלא מה היתרונות והחסרונות של הרכב, בדיוק כמו שידעתי להגיד בזמנו על הקליאו (שגם היא לא הייתה מושלמת). לצערי אין היום אלטרנטיבה אוטומטית ראויה בקטגוריה הזו וגם עם גיר ידני ה-I10 נותנת פייט לא רע (במיוחד אחרי הורדת המחיר, למרות שאני תמיד אעדיף לשלם יותר לגרסא מאובזרת).

תזכור שאין לי מניות ביונדאי ורוב הסיכויים שגם הרכב הבא שלי לא יהיה יונדאי. אני פשוט הצעתי לבחור אופציה קצת שונה ממה שהעדר רגיל לקנות. רשמתי לו שהאופציה הכי מומלצת היא לקנות את המאזדה של ההורים וגם רשמתי לו שאני לא הייתי מתקרב למכוון העיסקאות מליסינג.

אני ממליץ לך גם לצאת מהמחשבות המקובעות שלך (שהפגנת יפה מאוד בשרשור הזה), אדם שנוסע 70% מהיום בפקקים ו-99% מהזמן עם 1-2 אנשים ברכב לא צריך להתנייד ברכב משפחתי. אתה יודע באיזה רכב מתנייד אחד הרופאים הבכירים בבית החולים תה"ש? פיאט פנדה, והבנאדם מרוויח לפחות פי 3 ממני וממך ביחד, יכול בכיף להתנייד עם מיטב רכבי היוקרה שקיימים בארץ (ואני דיי בטוח שכתור עובד מדינה בכיר הוא גם מקבל החזר הוצאות על הרכב) ועדיין בוחר לסוע כל יום לעבודה בפיאט פנדה. אתה בטח אומר לעצמך שהוא אידיוט, אני דווקא אומר שהבנאדם גאון. סוף סוף אדם שלא כמו כל הישראלים חושב שיש קשר ישיר בין סוג האוטו שהוא נוהג לבין גודל ההצלחה שלו בחיים.

פורסם

אם אתה בוחר במזדה 3 אז רק בדגם החדש (החל מ 2010) הוא מרגיש הרבה הרבה יותר טוב על הכביש

זריז מאוד, נוח יחסית ליפנית, ה 3 הקודמת הייתה קופצנית ולא רהוטה כלל

יש לי 3 חדשה מהעבודה בליסינג והיא נהדרת.

I10 ? חבל על הכסף.

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

שי, נראה לי כי לא התעמקת בדיון. אותו זוג צעיר אינו מעונין במשפחתומטית חדשה, תקציבו אינו מאפשר זאת - אלא מתלבט לגבי אותו רכב שככל הנראה יוכל לרכוש בתנאים מיוחדים בתוך המשפחה.

לגבי המאזדה 3 החדשה - לאשתי יש כזו (ליסינג) מיד שניה, אין לי ספק שיש בקטגוריה הרבה אופציות יותר טובות בגלל מגוון סיבות, וכל רוכש צריך למצוא את הרכב האופטימלי לפי צרכיו.

• תוכן חדש...