Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רשמתי בעבר אבל לאחר מס' עצות וחושבים החלטנו שאני ואישתי זוג צעיר עם תקציב של 50-70 אשח רוצים לקנות רק את המאזדה 3 כדגם, רכב ראשון שלנו כשהמטרה היא לנהוג עליו כמה שיותר שנים כשזה לא יבוא על חשבון תקלות שכבר לא יהיה משתלם להחזיק אותו.

ההתלבטות היא כזאת, ואשמח לקבל חוות דעת ועל מה חשוב יותר ומה פחות:

1. מאזדה 3 2005 מועד עליה לכביש יולי 2004 88000 ק"מ במצב שמור מאוד, טיפולים תמיד במוסך מורשה של מאזדה, רכב שהיה מתחילה 3 שנים ליסינג תפעולי של אמא שלי ואז קנתה אותו. היום המחירון שלו הוא סביבות 53-54 אלף והם רוצים למכור לנו ב 35-36 אלף.

הפחד שלי כאן שזה רכב שעוד מס' 4-5 שנים יעלה 15-20 ויסבול מהרבה תקלות כי בכל זאת רכב 6.5 שנים כיום על הכביש וכשאני ירצה להשתדרג אני ישלם הרבה מאוד כסף כי הרכב יעלה 15-20 ועוד על כל התקלות מסביב(רק בטיפול לפני חודש אמא שלי שילמה 2000 שח להחלפת שמנים, דיסקים ועוד כל מיני דברים).

2. מאזדה 3 2007 או 2008 שהיה יד ראשונה ליסינג תפעולי של נהג צמוד כלשהו, 2007 היא כ 70000 אלף ו ב2008 כ 80000 לאחר הנחת ליסינג רכב 2008 כ- 33000 קמ או 2007 כ 50000 קמ קצת יותר חדש ליותר שנים.

3. מאזדה של 2010 מועד עליה לכביש 1.2010 15000 קמ גם נקנה דרך ליסינג תפעולי נהג יחיד עולה כ 90000 לאחר

הנחת 12% ...

4. ליסינג פרטי, קיבלנו הצעה מאחת החברות שבכוונה אני לא מציין את שמה כי אני לא יודע אם מותר לגבי מאזדה 3 2010 מועד עליה לכביש 12.2010 0 ק"מ בשיטת המימון הבאה:

42053 מקדמה

1502 (צמוד למדד) במשך 24 חודש כרשום בתת סעיף (כל החזר חודשי יהיה צמוד למדד הבסיס, שייקבע על פי המדד הידוע ביום מתן ההלוואה) אומרים שזה לא ישתנה כי זה על הבסיס של המדד באותו יום ההחזר של 1502 אבל קשה לי להעסיק אם זה ככה כי איפה הרווח שלהם???

לאחר 24 חודש תשלום נוסף של 42053 שח (צמוד למדד) או שאתה לוקח הלוואה מפמה אשראי שעובדת איתם או שאתה מביא ממקום אחר את יתרת התשלום.

לפי מה שהוצג אתה משלם בסוף 120150 שח.

זה כולל אגרת רישוי שכבר שולמה לרכב, לפי מה שהם אומרים אתה יד שניה פרטית ועושים העברת בעלות על שמך מתחילה עם שיעבוד ויד קודמת רשומה על החברה ליסינג אבל לא רשום למטה ברשיון: "היה בהחכר, ליסינג או השכרה" הסעיף הורד לגמרי. לגבי מיגון קוברה אפשר להתמקח ולקבל גם.

לא משלם גם עמלת הקמה לפי מה שרשום וגם יש סעיף

"דמי גבייה חודשיים יגבו ע"י חברת המימון בכל תשלום חודשי בנוסף לסכום ההחזר. אמרו לי בעל פה שזה משהו כמו 20 שח כל חודש.

אשמח לשמוע תגובות ומה הכי כדאי לעשות ונכון לעשות לאור הכוונות שלי לגבי הרכב.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. לדעתי החשש שלך לא מוצדק. רכב אינו השקעה, ואתה לא צריך להסתכל על הרכישה במונחים של "כמה אני אצטרך להוסיף בעוד X שנים כדי להתקדם". את הרכב של אמא שלך אתה מקבל בזול. אם תשקיע את ה-90K ש"ח הנותרים (ההפרש בין מאזדה 3 "חדשה" למאזדה 3 של אמא) באפיק השקעה כדאי נושא ריבית, בעוד 3 שנים תוכל כנראה לקנות מכונית חדשה לחלוטין, הרבה יותר טובה ממאזדה 3.

הוצאות על תחזוקה שוטפת יהיו בכל רכב שתרכוש. דיסקיות ברקסים צריך להחליף גם ברכב ממודל 2008, במיוחד אם מדובר ברכבים יוצאי ליסינג.

3. יש לך בערך חצי מהסכום הדרוש לרכישת המאזדה הזאת, ואתה רוצה ללוות את השאר. בנוסף לתשלום הריבית על ההלוואה, תצטרך לשלם יותר בכל שנה על ביטוח מקיף. כשתרצה למכור את הרכב, תצטרך להתחרות בעוד אלפי רכבים יוצאי ליסינג שיהיו יד ראשונה מליסינג, בעוד אתה יד שנייה מליסינג. ההימור שלי הוא שלא יהיה לך קל למכור את הרכב, אבל זה רק הימור, אני לא באמת יודע מה יהיה בעוד שלוש שנים.

אם אתה שואל אותי, זאת האופציה האחרונה שהייתי בוחר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
1. לדעתי החשש שלך לא מוצדק. רכב אינו השקעה, ואתה לא צריך להסתכל על הרכישה במונחים של "כמה אני אצטרך להוסיף בעוד X שנים כדי להתקדם". את הרכב של אמא שלך אתה מקבל בזול. אם תשקיע את ה-90K ש"ח הנותרים (ההפרש בין מאזדה 3 "חדשה" למאזדה 3 של אמא) באפיק השקעה כדאי נושא ריבית, בעוד 3 שנים תוכל כנראה לקנות מכונית חדשה לחלוטין, הרבה יותר טובה ממאזדה 3.

הוצאות על תחזוקה שוטפת יהיו בכל רכב שתרכוש. דיסקיות ברקסים צריך להחליף גם ברכב ממודל 2008, במיוחד אם מדובר ברכבים יוצאי ליסינג.

3. יש לך בערך חצי מהסכום הדרוש לרכישת המאזדה הזאת, ואתה רוצה ללוות את השאר. בנוסף לתשלום הריבית על ההלוואה, תצטרך לשלם יותר בכל שנה על ביטוח מקיף. כשתרצה למכור את הרכב, תצטרך להתחרות בעוד אלפי רכבים יוצאי ליסינג שיהיו יד ראשונה מליסינג, בעוד אתה יד שנייה מליסינג. ההימור שלי הוא שלא יהיה לך קל למכור את הרכב, אבל זה רק הימור, אני לא באמת יודע מה יהיה בעוד שלוש שנים.

אם אתה שואל אותי, זאת האופציה האחרונה שהייתי בוחר.

אני מאוד מאוד מודה לך על העצה השימושית הזאת...

למעשה אתה הבנאדם השני שאומר לי את אותה עצה היום, לאחר שחבר אמר את אותו דבר בדיוק אחרי שפירסמתי את הפוסט ודיברתי איתו על זה.

כי הרכב הזה אני יודע מה ההסטוריה שלו ומאיפה הוא בא ואיך נהגו וטיפלו בו והכל והוא יוצא זול מהמחירון.

לאחר שהפרחת את החששות שלי ועוד מישהו אמר לי את אותו דבר לגבי החששות אז כנראה כמו שנאמר

"אין חכם כבעל נסיון"...

שבת שלום

פורסם

צביקה, אני מסכים אתך לחלוטין לגבי כדאיות רכישת הרכב בתוך המשפחה. עשיתי עסקאות דומות במשפחה בעבר בדיוק מאותו שיקול. מובן שרכישת רכב משומש כרוכה בסיכון מוגדל לצורך בתיקונים, אבל מאידך - הזוג עומד לקבל מהאמא מתנה של 20K ורכב שצפוי להיות אמין עוד תקופה ממושכת (כמובן בתנאי שיטופל כראוי, וגם קצת מזל לא יזיק). כזוג צעיר אני מניח שכמה עשרות אלפי שקלים שיחסכו ברכישת הרכב ישמשו למטרות חיוניות כגון דיור ורכישת ציוד למשפחה.

עם זאת אני חולק עליך לגבי השיקול של החלפת הרכב - בהחלט צריך להביא בחשבון את הצורך להחליף את הרכב מדי מספר שנים, לא בגלל עניין ירידת הערך הצפויה (קשה לחזות אותה) אלא כיון שצריך לתכנן חסכון לטווח דומה לצפי לזמן החלפת הרכב.

ולפותח השרשור - הסיפור שאמא שלך הוציאה 2000 ש"ח על טיפול תקופתי בכלל לא צריך להטריד אותך. להפך, היא חסכה לך לא מעט כסף בשנה-שנתיים הבאות. טיפולים שוטפים הם חלק מעלות אחזקת הרכב, ויש לבצעם בדיוק כשם שיש למלא דלק באופן סדיר. הבא זאת בחשבון בתכנון הכלכלי שלך. עליך להיות ערוך גם לתקלות פחות צפויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוקר טוב.

אני אנסה לסכם לך את העניין כפי שאני (וחברי הפורום שענט לך) רואים זאת:

מבין כל האפשרויות שהבאת, אין לי ספק שהאפשרות של קניית הרכב מאימך היא האפשרות הטובה ביותר.

אתה משלם בכסף שיש לך ולא מלווה על כל המשתמע מכך- בעיקר עניין ההחזרים החודשיים הגבוהים והצמודים והשיעבוד.

אתה קונה רכב מטופל ומתוחזק כהלכה מאדם שאתה מכיר היטב (יתרון ענק ברכישת רכב).

אתה קונה רכב שהנתונים שלו בכלל לא רעים- גם הק"מ וגם ההיסטוריה והידיים.

ובכל הנוגע לקניית רכב (וזראת לדעתי), קונים רכב עם כסף שיש ולא עם כסף שאין.

אין שום ערובה שהרכב משנתון 08 לא יגבה ממך יותר כסף, אולי ההפך הוא הנכון, בטח אם תוסיף לכך ירידת ערך גדולה יותר (בשקלים ובאחוזים) מרכב שנוסע 6-7 שנים על הכביש.

בכל אופן אני לא הייתי חושב פעמיים, וקונה את הרכב מאימך (בטח אם הייתי הבן שלה:wink:).

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

סתם שאלה כללית, למה זוג צעיר צריכים רכב משפחתי? יש לכם ילדים?

ב-70K ש"ח אתם יכולים לקנות לכם רכב מיני חדש מהחברה. גם תקבלו 3 שנים של שקט נפשי (אחריות), גם לא תצטרכו לדאוג לגבי מי נסע ברכב קודם וגם תחסכו כמה אלפים כל שנה על ביטוח/דלק/טיפולים כי ככל שהרכב קטן יותר האחזקה זולה יותר.

יש היום מגוון רכבים בתקציב הזה (פיאט פנדה, סוזוקי אלטו, פיז'ו 107, סיטרואן C1, יונדאי I10) עם מגוון מנועים וגירים (מנועי 1000-1250 סמ"ק, גיר ידני/אוטומט/רובוטי), עם מקום ל-4-5 אנשים ותא מטען צנום, בדיוק מה שזוג צעיר צריך לתחילת הדרך (אני מדבר מניסיון אישי, לנו יש I10 ולא הרגשנו אפילו פעם אחת שהרכב "קטן עלינו").

לגבי האופציות שהצעת, כמובן שלקנות רכב שאתה יודע בדיוק מה ההיסטוריה שלו עדיף עשרות מונים על רכב שההיסטוריה שלו מפוקפקת. לכן לדעתי האופציה של לקנות את הרכב של אמא היא הכי טובה. אל תסתכל על מועד המכירה, מכיוון שירידת הערך של רכב חדש שתקנה תהיה הרבה יותר משמעותית מרכב משומש.

אם חפצת ברכב חדש מהסוכנות ואתה יכול להתחייב להוצאת מימון של כ-1500 ש"ח בחודש (כלומר יש הכנסה קבועה) אז למה ללכת לכל מיני מגשרים? כנס לסוכנויות ותרכוש רכב חדש במימון. אני אפילו הייתי מחכה קצת למבצע מכירות של הסוכנות (לדוגמא מאזדה במקרה שלך), בד"כ מציעים בימי מכירות טריידאין במחירון ופרישת ההפרש ל-36 חודשים ללא ריבית. אם אין לך רכב לבצע עליו טריידאין אז אתה פשוט שם 50% במזומן ואת היתרה תשלם בתשלומים ללא ריבית (וכך תחסוך את התשלום של הריבית במהלך 3 שנים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בוקר טוב.

אני אנסה לסכם לך את העניין כפי שאני (וחברי הפורום שענט לך) רואים זאת:

מבין כל האפשרויות שהבאת, אין לי ספק שהאפשרות של קניית הרכב מאימך היא האפשרות הטובה ביותר.

אתה משלם בכסף שיש לך ולא מלווה על כל המשתמע מכך- בעיקר עניין ההחזרים החודשיים הגבוהים והצמודים והשיעבוד.

אתה קונה רכב מטופל ומתוחזק כהלכה מאדם שאתה מכיר היטב (יתרון ענק ברכישת רכב).

אתה קונה רכב שהנתונים שלו בכלל לא רעים- גם הק"מ וגם ההיסטוריה והידיים.

ובכל הנוגע לקניית רכב (וזראת לדעתי), קונים רכב עם כסף שיש ולא עם כסף שאין.

אין שום ערובה שהרכב משנתון 08 לא יגבה ממך יותר כסף, אולי ההפך הוא הנכון, בטח אם תוסיף לכך ירידת ערך גדולה יותר (בשקלים ובאחוזים) מרכב שנוסע 6-7 שנים על הכביש.

בכל אופן אני לא הייתי חושב פעמיים, וקונה את הרכב מאימך (בטח אם הייתי הבן שלה:wink:).

בהצלחה.

אין ספק ששיכנעתם אותי בכל הטיעונים כאן...

מה אתם אומרים על הגיר והתיבת הילוכים אוטומטית, יש סיכוי טוב שזה יהרס בשנים הקרובות ואני יצטרך להוציא עוד 10-15 אלף?

עוד מס' שנים אני לא יודע מה יהיה, ככה שמוקדם לדבר לגבי שידרוג, מה שכן נעשה זה לחסוך כמה שאפשר מדי חודש כשבנתיים אני לא יצטרך לשלם החזר חודשי+ריבית על הלוואה שאני לא לוקח ואני יוכל גם לחסוך יותר.

פורסם
סתם שאלה כללית, למה זוג צעיר צריכים רכב משפחתי? יש לכם ילדים?

ב-70K ש"ח אתם יכולים לקנות לכם רכב מיני חדש מהחברה. גם תקבלו 3 שנים של שקט נפשי (אחריות), גם לא תצטרכו לדאוג לגבי מי נסע ברכב קודם וגם תחסכו כמה אלפים כל שנה על ביטוח/דלק/טיפולים כי ככל שהרכב קטן יותר האחזקה זולה יותר.

יש היום מגוון רכבים בתקציב הזה (פיאט פנדה, סוזוקי אלטו, פיז'ו 107, סיטרואן C1, יונדאי I10) עם מגוון מנועים וגירים (מנועי 1000-1250 סמ"ק, גיר ידני/אוטומט/רובוטי), עם מקום ל-4-5 אנשים ותא מטען צנום, בדיוק מה שזוג צעיר צריך לתחילת הדרך (אני מדבר מניסיון אישי, לנו יש I10 ולא הרגשנו אפילו פעם אחת שהרכב "קטן עלינו").

לגבי האופציות שהצעת, כמובן שלקנות רכב שאתה יודע בדיוק מה ההיסטוריה שלו עדיף עשרות מונים על רכב שההיסטוריה שלו מפוקפקת. לכן לדעתי האופציה של לקנות את הרכב של אמא היא הכי טובה. אל תסתכל על מועד המכירה, מכיוון שירידת הערך של רכב חדש שתקנה תהיה הרבה יותר משמעותית מרכב משומש.

אם חפצת ברכב חדש מהסוכנות ואתה יכול להתחייב להוצאת מימון של כ-1500 ש"ח בחודש (כלומר יש הכנסה קבועה) אז למה ללכת לכל מיני מגשרים? כנס לסוכנויות ותרכוש רכב חדש במימון. אני אפילו הייתי מחכה קצת למבצע מכירות של הסוכנות (לדוגמא מאזדה במקרה שלך), בד"כ מציעים בימי מכירות טריידאין במחירון ופרישת ההפרש ל-36 חודשים ללא ריבית. אם אין לך רכב לבצע עליו טריידאין אז אתה פשוט שם 50% במזומן ואת היתרה תשלם בתשלומים ללא ריבית (וכך תחסוך את התשלום של הריבית במהלך 3 שנים).

אני מבין את העניין של השיקול הכלכלי שהוא אולי הכי חשוב כאן, אבל אנחנו לא רוצים רכב קטן וחדש מהקטגוריה שהצעת,

יצא לי לנהוג ברכבים קטנים כמו סיריון ושברולט אוואו וממש לא היה לי נוח, חוויית נסיעה ירודה וכל המשתמע מכך, לא אהבתי את היציבות על הכביש, בקיצור הרגשתי כמו בתוך קופסת גפרורים.

כרגע אין לנו ילדים אבל בע"ה גם הם יצוצו ולכן לא עדיף לי רכב חדש מהסוג של C1 ושאר הדגמים.

רכב גם מהסדרה של C1 פחות נוח לנסיעות בין עירוניות , איבזור ירוד יותר, אין מקום לכלום, בגאז' קטן, ורכב שאמנם חדש אבל בגלל שהוא מיני וקטן עם מנוע 1.1 לדעתי גם נשחק מהר יותר- תקן אותי אם אני טועה.

בשלב הזה הרכב של ההורים ניראה לנו כאופציה הטובה ביותר ואנחנו רוצים את המאזדה 3 בכלל כרכב.

פורסם

חבל שאתה חושב כך, ממליץ לך לעשות סיבוב על ה-I10, היא מרגישה כמעט כמו רכב משפחתי על הכביש (ובנוסף מאובזרת יותר מרוב המשפחתיות שנמכרות כיום בארץ). ברור שאתה לא יכול לפצות על ההפרשים בגודל אבל לקרוא לה פחית על הכביש זו הגזמה, היא ממש לא מרגישה כמו הרכבים הישנים (ג'אסטי וכו').

איזה דברים כבר יש לך להעביר ברכב? אתה עושה הובלות בתשלום? אני העברתי דירה פעמיים עם הרכב הזה (וגם העברתי מכונת כביסה, LCD 42'' שלא נכנס בקורולה החדשה של ההורים שלי).

אנחנו זוג צעיר שלפני שנה וחצי היינו בדיוק בנקודה שאתם נמצאים עכשיו ואני יכול להגיד לך שבדיעבד עשינו החלטה מצויינת. היונדאי חסכה לנו כ"כ הרבה כסף (למרות שאנחנו זוג סטודנטים שמכניסים בקושי 10K ש"ח בחודש) בעוד שנה וחצי נוכל לרכוש רכב ב-100K ש"ח ללא מימון. וזו המטרה הרי, להתקדם לרכב הבא (שיהיה חדש יותר וגודל יותר) מבלי לקחת כל הזמן הלוואות.

לחשוב על העתיד (ילדים) זה מצויין אבל די לצרה בשעתה, עדיף כרגע להסתפק ברכב קטן שיחסוך לכם כסף וברגע שבאמת תצטרכו רכב גדול אז תקנו אחד כזה (בכסף שיהיה לך, ולא ע"י הלוואות). האם גם כשאתה קונה טלוויזיה לבית ואתה יודע שיספיק לך 32'' אתה קונה 50'' כי אולי הסלון בבית הבא יהיה גדול יותר?

פורסם
חבל שאתה חושב כך, ממליץ לך לעשות סיבוב על ה-I10, היא מרגישה כמעט כמו רכב משפחתי על הכביש (ובנוסף מאובזרת יותר מרוב המשפחתיות שנמכרות כיום בארץ). ברור שאתה לא יכול לפצות על ההפרשים בגודל אבל לקרוא לה פחית על הכביש זו הגזמה, היא ממש לא מרגישה כמו הרכבים הישנים (ג'אסטי וכו').

איזה דברים כבר יש לך להעביר ברכב? אתה עושה הובלות בתשלום? אני העברתי דירה פעמיים עם הרכב הזה (וגם העברתי מכונת כביסה, LCD 42'' שלא נכנס בקורולה החדשה של ההורים שלי).

אנחנו זוג צעיר שלפני שנה וחצי היינו בדיוק בנקודה שאתם נמצאים עכשיו ואני יכול להגיד לך שבדיעבד עשינו החלטה מצויינת. היונדאי חסכה לנו כ"כ הרבה כסף (למרות שאנחנו זוג סטודנטים שמכניסים בקושי 10K ש"ח בחודש) בעוד שנה וחצי נוכל לרכוש רכב ב-100K ש"ח ללא מימון. וזו המטרה הרי, להתקדם לרכב הבא (שיהיה חדש יותר וגודל יותר) מבלי לקחת כל הזמן הלוואות.

לחשוב על העתיד (ילדים) זה מצויין אבל די לצרה בשעתה, עדיף כרגע להסתפק ברכב קטן שיחסוך לכם כסף וברגע שבאמת תצטרכו רכב גדול אז תקנו אחד כזה (בכסף שיהיה לך, ולא ע"י הלוואות). האם גם כשאתה קונה טלוויזיה לבית ואתה יודע שיספיק לך 32'' אתה קונה 50'' כי אולי הסלון בבית הבא יהיה גדול יותר?

אתם קניתם חדשה?

I10 בנזין 1.1 גיר אוטומטי 5 דלתות inspire מחיר 74,018 כולל מע"מ+אגרת רישוי?

את היונדאי I10 לא ניסיתי לכן אני לא רוצה להעביר ביקורת, קופסת גפרורים אמרתי על הסיריון והאוואו. איך בנסיעות בינעירוניות?מתעייפת, מתאמצת?

פורסם

לדעתי עדיף לקחת את הרכב המוכר והידוע במחיר הנוח.

בטוח לא מזדה עם 0 ק"מ שכבר תהיה יד 2 מליסינג . אני בטוח שניתן להוציא מימון בתנאים יותר טובים ולקנות חדשה מהסוכנות בסכום דומה. צריך רק לתפוס את המבצע הנכון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא, אנחנו קנינו את ה-1.25 אוטומט, קנינו מהמשלוח הראשון ככה שלא היו אופציות אחרות (למרות שרצינו ידני). לאחר מכן הגיעה ה-1.1 עם גיר אוטומט ורגיל. אנחנו קנינו במחיר מופקע (94K ש"ח על הכביש) כי זה היה לפני שנכנס המיסוי הירוק שהוריד את המחיר של ל-88K ש"ח (כאשר המיר של ה-1.1 אוטומט עמד על 83K ש"ח והידנית על 75K ש"ח לפני אגרות רישוי). רק בשביל שתבין, יכלנו להוסיף כ-10K ש"ח ולקנות I20, פאביה, פולו, איביזה או כל מתחרה אחרת, ולא היה לנו בעיה להוסיף את הסכום, פשוט החלטנו שאם אנחנו בוחרים לחסוך 3 שנים אז נחסוך עד הסוף.

כיום עקב התעוררות של שוק הקטנות יונדאי מתחילים להביא גרסאות ערומות מאבזור ב-64K ש"ח עם מנוע 1.1/1 ליטר (לא ברור כרגע עם איזה גיר אך אם הידנית תעלה 64K ש"ח כנראה שהאוטומט תעלה באיזור ה-70K ש"ח).

לגבי הכח, ה-1.1 מתחילה להתעייף צפונית ל-100 קמ"ש כאשר ה-1.25 מתחילה להתעייף באיזור ה-120 קמ"ש. אני הגעתי עם רכב המבחן (1.25) ל-140 קמ"ש אבל מורגש שזה לא מהירות שנוח לרכב לשייט בה (אבל היא מסוגלת להגיע לשם בלי הרבה בעיות).

פורסם

בואו נשים את הדברים על השולחן : i10 היא מיני סופר מיני זולה ויחסית פרימיטיבית ,צפופה ועם מנוע חלש.

אין שום יתרון ברכישת רכב כזה על פני מזדה 3 למי שבאמת רוצה רכב שהוא רכב. לא פלטפורמה חסכונית במיוחד לתפרנים.

למי שעדיין רוצה להישאר בקטגוריית כלי הרכב האיכותיים,בטיחותיים בנויים טוב,נוחים ומאובזרים בצורה נורמלית לשנת 2011 , לא מומלץ לרדת מתחת למזדה 2 או יונדאי i20 לצורך ההשוואה

אם הסיריון והאוויאו היו בשבילך קופסאות גפרורים אז הi10 היא אפילו פחות מזה

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בואו נשים את הדברים על השולחן : i10 היא מיני סופר מיני זולה ויחסית פרימיטיבית ,צפופה ועם מנוע חלש.

אין שום יתרון ברכישת רכב כזה על פני מזדה 3 למי שבאמת רוצה רכב שהוא רכב. לא פלטפורמה חסכונית במיוחד לתפרנים.

אין כמו רכב חדש, אבל אני נוטה להסכים איתך לגבי המאזדה. סה"כ בתור זוג צעיר לא רוצים להכנס להלוואות כרגע ולא לזרוק סכום

גבוהה מדי על רכב כי את הכסף צריכים למטרות אחרות. אבל כן רכב שאתה יודע את ההסטוריה שלו, אולי לא חדש אבל שתרגיש בתוך רכב ושישמש אותך שלא אתה תיהיה משועבד לרכב.

כמו שאמרתי למעלה, פעם פעמיים בחודש נסיעות מחוץ לעיר ראשון-ב"ש לבקר את ההורים ושאר הזמן זה לקניות, ראשון-ת"א וסופי שבוע פה ושם. לא רכב שהולכים לחרוש עליו מבחינת קילומטראז. לכן אני גם בגישה שכרגע הרכב של ההורים הוא בבחינת האופציה הטובה ביותר.

הם אגב בעצמם מתלבטים האם לקחת הלוואה ולקנות מהיבואן את המאזדה 3 2011 או ליסינג פרטי וניראה לי כמו שאני קורה להמליצ להם לא להתעסק עם ליסינג פרטי כי ישלמו בסופו של דבר הרבה יותר כסף...

• תוכן חדש...