Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע 1L החדש של I10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי לבטים רבים ובצער לא קטן ניגשתי היום לסוכנות סיטרואן וביטלתי את ההזמנה ל-C1 שביצעתי בשבוע שעבר.

הסיבה העיקרית הייתה שבתוספת של עוד 3K אני אקבל רכב עם אופצייה להסיע 5 נוסעים + בגז' גדול יותר.

ביקרתי גם בסוכנות יונדאי אבל פרט למחיר ותוכניות מימון שאגב מצויינות אין כל פרט טכני לגבי מנוע ה1 ליטר החדש

כמו צריכת דלק.

הנתון היחיד שכן חושפים הוא פילטת CO2 שעומד על 99 ג"ר\ק"מ.

ב-C1 לפי הנתונים הטכנים הפליטה עומדת על 103 ג"ר\ק"מ

האם ניתן להסיק או לרמוז על צריכת דלק במנוע היונדאי ע"פ הנתון שהעיליתי ביחס לצריכת הדלק של C1 שכן יש לי מידע לגביו?

כמו שאמרתי הבחירה ביונדאי והביטחון ללכת עלמנוע חדש מתבסס על המוניטין שיצא לחברה כאשר בסיטרואן

המוניטין לא בשמיים אבל הדגם הזה רץ באירופה כבר מספר שנים ואף זוכה לתשבוחות רבות.

מקווה שלא אתבדה.

ושוב אשמח לקבל התיחחסות בנוגע לנתון הטכני.

פורסם

המנוע של ה-C1 תוכנן ומיוצר על-ידי טויוטה, ובין היתר ניתן למצוא אותו גם ביאריס (לא בארץ).

לגבי ה-i10: לפי היבואנית הדגם המחודש ימשיך להגיע עם מנוע ה-1.1 ליטר הוותיק, ולא עם ה-1.0 החדש.

לגבי שאלתך על פליטת CO2: כן, קיים יחס ישיר בין תצרוכת דלק לפליטת פחמן דו-חמצני, ורכב הפולט פחות

יהיה חסכוני יותר מרכב הפולט יותר באותם תנאים.

פורסם

רק תוספת קטנה למה שרועי אמר.

המנוע של ה-C1 זכה כמנוע הטוב ביותר עד נפח של 1 ל' ב-4 השנים האחרונות רצוף. אאל"ט, מדובר גם במנוע בעל שרשרת תזמון ולא חגורה כמו כל מנועי ה-VVT-i של טויוטה (תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם
המנוע של ה-C1 תוכנן ומיוצר על-ידי טויוטה, ובין היתר ניתן למצוא אותו גם ביאריס (לא בארץ).

לגבי ה-i10: לפי היבואנית הדגם המחודש ימשיך להגיע עם מנוע ה-1.1 ליטר הוותיק, ולא עם ה-1.0 החדש.

לגבי שאלתך על פליטת CO2: כן, קיים יחס ישיר בין תצרוכת דלק לפליטת פחמן דו-חמצני, ורכב הפולט פחות

יהיה חסכוני יותר מרכב הפולט יותר באותם תנאים.

מאיכן המקור שמכוניות I10 החדשות יגיעו עם מנוע 1.1 הישן? נאמר לי שהמנוע יהיה 1L החדש !!!

גם כל ההכרזות ברשת מדברות על כך.

ציטוט

The i10 blue, which goes into production at the endof 2010, employs a new and extremely efficient 1.0-litre version of theKappa petrol engine, which produces 69PS at a lower rpm level of 6.200rpm while generating 94 Nm of torque. By tweaking the aerodynamics andrefinements to the powertrain, CO2 emissions in the i10 blue have been reduced to just 99g/km.

http://www.carsession.com/car-news/2011-hyundai-i10-i20-and-i30-blue-drive.html

פורסם

מבכירים בחברת כלמוביל, יבואנית יונדאי. גם אנחנו ראינו את ההודעה על המנוע החדש, אבל במספר שווקים באירופה החל כבר

שיווק של מתיחת הפנים גם עם המנוע הישן, כך שייתכן שבכלמוביל פשוט בחרו בגרסה הזולה יותר מבחינתם.

פורסם

לפי דעתי תלך על הI10 החדשה עם ליטר או 1.1 עדיין רכב הרבה יותר מפנק ושימושי מהC1 הוא פשוט יותר זריז ונחמד יותר איבזור נחמד הגה

מגיב אני חייב להודות עובד ביונדאי כנהג ואכן הופתעתי ממש מהרכב אפילו עם נפח כזה היא נוסעת ממש טוב והגיר הידני ממש נחמד על האוטומט

לא הייתי הולך גיר טיפש עם שתי מצבים נוסע מאוד לעט או טס ב5 אלף טורים עם יביאו לנו את הליטר אני אשמח לעדכן אותך

בקשר לפנים הרכב המושבים מאוד לא נוחים וחייבים כיסויים טובים ומרופדים אחרת אחרי 20 דקות נסיעה הכל כואב מבחינת C1 היא יותר נוחה אבל מרגישה זולה וI10 מרגישה כמו כל אוטו סופרמיני שנהגתי אליו

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם
מבכירים בחברת כלמוביל, יבואנית יונדאי. גם אנחנו ראינו את ההודעה על המנוע החדש, אבל במספר שווקים באירופה החל כבר

שיווק של מתיחת הפנים גם עם המנוע הישן, כך שייתכן שבכלמוביל פשוט בחרו בגרסה הזולה יותר מבחינתם.

אם זה נכון אז משהו צריך לתת כאן הסברים.

בכל הפעמים בהם פניתי לאנשי מכירות נאמר לי מפורשות שמדובר במנוע החדש של 1L .

אני אבדוק זאת שוב כמובן ואעדכן.

פורסם

למשהו יש מידע לגבי צריכת הדלק של המנוע הישן (1.1 ליטר ידני) בפועל?

בהשוואת נתוני היצרנים בין שני הרכבים c1 ו i10 ניתן לראות בבירור הפרשים של 15-17 אחוז

בצריכת הדלק ובזיהום בין שני הרכבים לרעת היונדאי.

עירוני - 5.4 \ 6.33

משולב - 4.5 \ 5.21

בינעירוני - 4.0 \ 4.61

פליטה לק"מ - 103 \ 119

האם מדדים אלו נותנים תמונה ברורה לגבי ההפרש האמיתי?

תודה

פורסם

הייתי בסוכנות יונדאי בחיפה לפני יומיים ואני גם שוקל לקנות את i10 אבל אוטומטית (יש לי רישיון רק לאוטומט).

יש בידי מפרט של i10 facelift החדשה. הם קיבלו אותו רק לפני כמה ימים ואין אפילו גרסה צבעונית.

רשום פה שהמנוע החדש יהיה 1100 בידני וגם אוטומט.

המנוע החדש עם 69 כ"ס במקום 67 בישן, בעל מומנט 4500/10.1 לעומת 2800/10.1 - מישהו יכול להסביר מה זה ומה משמעות השינוי בתוצאות?

תצרוכת דלק משולב 20.8 בידני ו-17.5 באוטו' לעומת 19.2 ו-16.6 בגרסה הקודמת

פליטת CO2: בידני 110 ו-134 באוטו'.

האורך גדל ב 20 מ"מ.

עוד הבדלים: כוון מראות צד ידני, חלונות אחוריים ידניים (אבל לא כמו בפז'ו ואלטו שנפתחים רק כמה ס"מ); אין ספוילר ופנס אחורי ורדיו דיסק פנסוניק במקום המקורי; וגם לא יהיה חישוקי סגסוגת קלה

בנוסף כמובן יש שינויים קטנים בעיצוב: גריל קדמי, פגושים, פנסים.

תוכניות המימון בהחלט מצויינות!

אמרו לי שיגיעו שתי ספינות הספקה - במרץ ובאפריל. כך שכדי לקבל אותה במרץ כדאי להזמין בזמן הקרוב.

אגב איזה צבע הייתם ממליצים שנראה טוב עליה? אהבתי את הכחול:

Hyundai-i10-facelift.jpg

לבן גם יפה

26292-4.jpg

ועוד שאלה: יש אפשרות להוסיף 1660 ש"ח לאזעקה + כספת ציי רכב. האם צריך אזעקה כשיש קודן? האם כדאי?

פורסם

Mike99 - נראה שהמידע אולי סוגר לי קצוות? נראה שיונדאי פיתחו מנוע חדש אבל כמו שכתבו כאן

הוא לא יגיע לארץ עם הדגמים החדשים של הפייסליפט.

מה שנראה כרגע זה שגם את המנוע הישן שיפרו מבחינת צירכת הדלק ע"מ לסגור את הפער עם הרכבים הבאמת

חסכוניות (עע אלטו, סיטרואן C1 ). יעיד על כך העובדה שכל אנשי המכירות אמרו לי שהמונע ה-"חדש" יהיה חסכוני יותר.

אם נצרף את הנתונים שהצגת אז אפשר בבירור לראות את סגירת הפער שעמד על 17% לטובת ה-C1 לכדי 10%

ואף פחות.

I10 1L ידני חדש - לא יגיע ע דגמי 2011

משולב - 5.21 , פליטה 99 ג"ר

I10 1.1L - ידני משופר - יגיע עם דגמי 2011

משולב - 4.80, פליטה 110 ג"ר

C1 2011

משולב - 4.5, פליטה 103 ג"ר

פורסם

אם המטרה היא נטו חיסכון מקסימלי בדלק, לא הייתי קונה I10.

אם המטרה היא חסכון בדלק וגם קצת הנאה מהנהיגה, אתה לא צריך חיזוקים מאיתנו - מדובר ברכב *יפהפה* (בעיני), עם אינטריור מושקע ומוקפד (לעומת המתחרות, כולל פנדה) וכמובן מרגיש הרבה יותר "אוטו" מכל האחרות.

בתמורה הוא עולה יותר וצורך יותר דלק - אבל אי אפשר לקבל הכל בחיים.

לגבי הצבע - לא הייתי הולך על צבע ליסינגי אלא על משהו שיבלוט ויגרום לאנשים לרצות לקנות דווקא את שלך בעוד 3-5 שנים.

את מה שיש בליסינג (אפור, כסוף, לבן) אפשר להשיג במגרשי הליסינג ובמחיר זול בהרבה.

פורסם

היי,

גם אני מעוניין ב I10, כנראה בדגם הידני.

רציתי לדעת מהי עסקת המימון המוצעת, והאם המחיר כולל קודן עבור רכב זה.

תודה!

פורסם

אני גם בהתלבטות דומה, האמת פחות לגבי היונדאי, היא פשוט לא עושה לי כלום מבחינת העיצוב שלה.

מה דעתכם על הספארק? אני מציע לחכות ולראות מה תג המחיר שינתן לה החודש.

• תוכן חדש...