Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ניתן להגיע אליו דרך גוגל, מה גם שלא ניתן לחפש בתוך הארכיון עצמו (אתמול ניסיתי כי חשבתי לתומי שזה יהיה קל יותר מלמצוא את זה במחשב שלי)

בכל מקרה, זה שווה ערך לנמחק....

יובל זאת הדרך לחפש כרגע:

פשר לחפש בארכיון באמצעות גוגל ע"י הכנסת שאילתת חיפוש בצורה הבאה:

GTI site:http://www.psi.co.il/archive

כלומר המונח שרוצים לחפש ואחריו:

site:http://www.psi.co.il/archive

עד שנסדר פתרון מתוחכם יותר, זו הדרך.

לא מוסבך או בעייתי... פשוט פחות נוח.

אבל בתור פתרון זמני, זה אחלה!

תהנו!

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ערב טוב,

באוטו יש נזילת שמן (או נזילות), על מנת לאתר אותה, נסעתי לאיציק מבית דגן, שמצא לי גם את מקור הדליפה בסעפת פליטה.

הוא אמר שיש נזילה שמגיעה ממכסה השסתומים, צריך קודם להחליף את האטם, לשטוף את המנוע ולראות מאיפה עוד מגיע השמן.

החלפתי בסוזוקי סויפט אטם מכסה השסתומים, היה עשוי פקק-שעם, אז אני שוקל להחליף לבד.

לפי מה שהבנתי בסיטרואן האטם הוא מגומי. האם יש צורך למרוח סיליקון או חומר אטימה כלשהו?

תודה,

יוני :)

פורסם

אם קיים אטם גומי אין צורך למרוח שום סיליקון.חשוב ביותר לסגור את ברגי ההידוק של המכסה לפי מומנט סגירה מומלץ של ייצרן הרכב.

אני מציע לך לנסות להשיג ספר אחזקה של הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש שרשור בפורום psi עם הרבה עזרה טכנית לפיגו סיטרואן

גם pdf להורדה כספרים טכניים

ק

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הגיע הזמן לעדכן קצת..

כחלק מיישור הקו, בוצע ניקוי סעפת יניקה, בית מצערת, שסתומים.. בעזרת הזרקה בלחץ של שני החומרים, ישירות לבית המצערת: BG Air Intake System Cleaner, וBG ISC. קצת מידע על החומרים: http://www.bgprod.com/products/fuelair.html

211newRet.jpg206newRet.jpg

ממש בתחילת הריסוס, ראיתי איך החומר ממיס את ההצטברויות שהיו בתוך בית המצערת.

לאחר כחצי שעה, כשהחומר נגמר, יצאתי לנסיעה של 10 דק' בטורים גבוהים.

הסל"ד בסרק טיפס ב100 ועמד על 1100, האוטו הרגיש חזק יותר, עליית סל"ד חלקה, ונעלמה נפילת סל"ד בהאטה לפני עצירה (500-1000).

מאוחר יותר, באותו היום, כשלקחתי את האוטו חזרה הביתה, הנפילת סל"ד חזרה וכאילו כלום לא היה. כנראה שהאפקט היה פסיכולוגי.

בנוסף הוחלף אטם מכסה שסתומים, טופלה הדליפה מסעפת הפליטה + הוחלפו אטמים.

בוצע ריתוך לדוד אחורי.

יש רק את התמונה של הלפני. לא מוצא את התמונה של האחריי. (תדמיינו לוחית מלבנית שמכסה את החורים)

נאמר לי גם, שאין מנוס ואצטרך בסוף להחליף את הדוד.

dscf8724648x486.jpg

הטיפול בוצע אצל איציק מבית דגן.

-------------------------------------------------------------------------------

ערכתי רשימת מטלות שצריך לבצע:

1. לאתר ולתקן נזילת שמן.

2. להחליף שמן + פילטר שמן (מחר).

3. לתקן מושב. הדגם המדובר הוא 3 דל', לכן ישנם כסאות מתקפלים המאפשרים כניסה לספסל האחורי. לאחרונה, מושב הנוסע הפסיק להתקפל.

לאחר פירוק ובדיקה, התגלה שכבל שפותח את נעילת המושב נקרע בקצה. האם מישהו החליף פעם את הכבל הזה? אשמח לשמוע רעיונות.

4. להחליף/להכין שטיחים חדשים.

5. להחליף/ לצפות מחדש את המגש האחורי + לסדר את החיוט + להחליף את הרדיוס דיסק.

6. להשלים את הבורג של ה..בצד השני. מה גודל הבורג?

dscf8748648x486.jpg

7. לנקות את שאריות הדבק על השמשה. לאחר פירוק אנטנה של הדיבורית נשארו סימנים של דבק על השמשה, כמו כן ישנם סימנים נוספים של דבק שהתייבש.

אציטון להסרת לאק מהציפורניים פתר חלקית את הבעיה. יש הצעות, המלצות לחומר שיסיר אותם?

8. לנקות תא מנוע + לעבור על כל החיבורים/חיישנים (להכיר את מבנה המנוע).

לאחר מבט חטוף מתחת למכסה המנוע התגלה כבל מנותק (נראה כמו חיבור לאינג'קטור, למרות שכל האינג'קטורים מחוברים) לאן הוא שייך? ואם אין בו צורך, אז איך אני אוטם אותו? (כדי שלא יהיה במגע עם שמן, מים..) dscf8740648x486.jpgdscf8739648x486.jpg

מתחת לבית מצערת, נמצא חיישן/ חיבור חשמלי מכוסה בשמן/דלק (נראה רטוב). מהו החיישן?

dscf8746648x486.jpgdscf8747648x486.jpg

9. להחליף את כיסוי הבד, מול המושב נוסע.

10. להכין "חגורות" לתא מטען.

11. להכין ערכה של הדברים ההכרחיים שיהיו באוטו.

12. לצבוע את המגבים.

אעדכן בהמשך..

(תודה לכל העונים והעוזרים:wink: )

פורסם

7-תנסה עם טינר,הוריד לי צבע מהשמשה כאילו זה היה אבק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה..:oops:

שכחתי לציין עוד תופעה "מעניינת", מלבד הנפילות סל"ד בסרק, בזמן האטה לפני עצירה (1000-500).

כמה ימים ברצף, בזמן התנעה המנוע לא הצליח להחזיק את הטורים ונכבה, יש לציין שבזמן נסיעה, הטורים בסרק קבועים ואין זכר לבעיות שהיו בהתנעה.

כמה ימים מאוחר יותר, אחרי שהתופעה הקודמת נעלמה, הופיע משהו חדש. סל"ד סרק גבוה ~1750, מכה על הגז מעלה את הסל"ד, ואז הוא חוזר ל 1000 ושוב מטפס ל1750.

בינתיים התופעות נעלמו, מלבד הראשונה, נפילת סל"ד סרק בזמן האטה לפני עצירה.

יש למישהו כיוון מה לבדוק? (מנוע צעדים?)

נ.ב. - מחכה להפתעות חדשות.. ;)

פורסם

תנסה לנתק את המנוע צעדים,המנוע אמור להכנס לסוג של "מוד חירום". במידה והתופעה נעלמת אז כנראה זה מנוע צעדים שגורם לתופעה. אתה יכול לנסות גם לנקות אותו,לפעמים זה עוזר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
בינתיים התופעות נעלמו, מלבד הראשונה, נפילת סל"ד סרק בזמן האטה לפני עצירה.

יש למישהו כיוון מה לבדוק? (מנוע צעדים?)

אם אתה מצליח למצוא את מקור הבעיה, תספר לי גם.

אצלי היה אותו מקרה, רק שעם הזמן, בעומס (מזגן) המנוע היה מאבד סל"ד עד כיבוי מוחלט. הוחלף מנוע צעדים למקורי (לא חילופי, לא תחיליפי, מקורי של סיטרואן שהוזמן מהחברה ע"מ למנוע אפשרות של חלק בעייתי) ונוקה בית מצערת. בגדול הבעיה נפתרה, אבל זה עדיין קורה מידיי פעם, נפילת סל"ד בדיוק כמו שאתה מתאר כמעט בכל עצירה, ולעיתים רחוקות גם כיבוי המנוע.

ולא, לא רואים את התמונות

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מנהלים, אני לא יכול לערוך את ההודעה הקודמת, ולכן נאלץ לפרסם את ההודעה פעם נוספת. (אפשר למחוק את הקודמת)

--------------------------------------------------------------------------------------------

הגיע הזמן לעדכן קצת..

כחלק מיישור הקו, בוצע ניקוי סעפת יניקה, בית מצערת, שסתומים.. בעזרת הזרקה בלחץ של שני החומרים, ישירות לבית המצערת: BG Air Intake System Cleaner, וBG ISC. קצת מידע על החומרים: http://www.bgprod.com/products/fuelair.html

211newRet.jpg206newRet.jpg

ממש בתחילת הריסוס, ראיתי איך החומר ממיס את ההצטברויות שהיו בתוך בית המצערת.

לאחר כחצי שעה, כשהחומר נגמר, יצאתי לנסיעה של 10 דק' בטורים גבוהים.

הסל"ד בסרק טיפס ב100 ועמד על 1100, האוטו הרגיש חזק יותר, עליית סל"ד חלקה, ונעלמה נפילת סל"ד בהאטה לפני עצירה (500-1000).

מאוחר יותר, באותו היום, כשלקחתי את האוטו חזרה הביתה, הנפילת סל"ד חזרה וכאילו כלום לא היה. כנראה שהאפקט היה פסיכולוגי.

בנוסף הוחלף אטם מכסה שסתומים, טופלה הדליפה מסעפת הפליטה + הוחלפו אטמים.

בוצע ריתוך לדוד אחורי.

יש רק את התמונה של הלפני. לא מוצא את התמונה של האחריי. (תדמיינו לוחית מלבנית שמכסה את החורים)

נאמר לי גם, שאין מנוס ואצטרך בסוף להחליף את הדוד.

dscf8724648x486.th.jpg

הטיפול בוצע אצל איציק מבית דגן.

-------------------------------------------------------------------------------

ערכתי רשימת מטלות שצריך לבצע:

1. לאתר ולתקן נזילת שמן.

2. להחליף שמן + פילטר שמן (מחר).

3. לתקן מושב. הדגם המדובר הוא 3 דל', לכן ישנם כסאות מתקפלים המאפשרים כניסה לספסל האחורי. לאחרונה, מושב הנוסע הפסיק להתקפל.

לאחר פירוק ובדיקה, התגלה שכבל שפותח את נעילת המושב נקרע בקצה. האם מישהו החליף פעם את הכבל הזה? אשמח לשמוע רעיונות.

4. להחליף/להכין שטיחים חדשים.

5. להחליף/ לצפות מחדש את המגש האחורי + לסדר את החיוט + להחליף את הרדיוס דיסק.

6. להשלים את הבורג של ה..בצד השני. מה גודל הבורג?

dscf8748648x486.th.jpg

7. לנקות את שאריות הדבק על השמשה. לאחר פירוק אנטנה של הדיבורית נשארו סימנים של דבק על השמשה, כמו כן ישנם סימנים נוספים של דבק שהתייבש.

אציטון להסרת לאק מהציפורניים פתר חלקית את הבעיה. יש הצעות, המלצות לחומר שיסיר אותם?

8. לנקות תא מנוע + לעבור על כל החיבורים/חיישנים (להכיר את מבנה המנוע).

לאחר מבט חטוף מתחת למכסה המנוע התגלה כבל מנותק (נראה כמו חיבור לאינג'קטור, למרות שכל האינג'קטורים מחוברים) לאן הוא שייך? ואם אין בו צורך, אז איך אני אוטם אותו? (כדי שלא יהיה במגע עם שמן, מים..)

dscf8739648x486.th.jpg dscf8740648x486.th.jpg

מתחת לבית מצערת, נמצא חיישן/ חיבור חשמלי מכוסה בשמן/דלק (נראה רטוב). מהו החיישן?

dscf8746648x486.th.jpg dscf8747648x486.th.jpg

9. להחליף את כיסוי הבד, מול המושב נוסע.

10. להכין "חגורות" לתא מטען.

11. להכין ערכה של הדברים ההכרחיים שיהיו באוטו.

12. לצבוע את המגבים.

אעדכן בהמשך..

(תודה לכל העונים והעוזרים ;):wink: )

• תוכן חדש...