Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם לפני כשבוע מכרתי רכב..

הקונה לא לקח אותו לבדיקה, היום הוא התקשר אלי אמר שהלך ראש מנוע ושאני ידעתי על זה ושהמוסכניק אמר שיש במנוע שמן סיכה ( שמשמש לחיזוק המנוע לתקופה קצרה )

אני לא ידעתי על השמן הזה ולא אני שמתי אותו קניתי את הרכב לפני חמישה חודשים.

הוא התקשר אלי ואמר שהוא רוצה חצי חצי על טיפול ראש מנוע , סירבתי.

האם יש לו עילה משפטית בכלל לדרוש כזה דבר?

לפי הבנתי עצם זה שהוא חותם על העברת בעלות אומר שהוא מביע הסכמה מלאה על קניית הרכב.

שוב אני מזכיר לא הייתי מודע לשום בעיה.

פורסם

שכנה של אחותי נתבעה על ידי אישה אחת שקנתה ממנה את הרכב ולמרות שלא ביצעה בדיקה על כך שהמכונית עברה תאונת שילדה , השופטת סגרה את זה בפשרה מוכמת והמוכרת הייתה צריכה להחזיר סכום של 4000 אלף שקל.

אני חושב שעדיף לתת לו חצי ולהימנע מהוצאות משפט והחלטה גרועה יותר של השופט.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

כן אבל זה משהו אחר כי אתה מתחייב רק על מבנה הרכב בביצוע העברת בעלות שלא שינת בו שום דבר

השאלה אם גם בדברים טכניים זה ככה

פורסם

כאילו ראבק מה זה השטויות האלה כאילו מה אני אחראי על נזקים עתיידיים? לא היה לי מושג שהיה בעיה במנוע

פורסם

לא חצי ולא רבע.

ברגע שהעברתם בעלות זה אומר שהוא כאדם בוגר החליט שהרכב במחיר הנתון מתאים לו וזהו.

אם רצה היה לוקח לבדיקה.

עם כול החוסר נעימות, זאת בעיה שלו.

אני קניתי מאזדה f וכחלק מהעסקה נתתי לבחור לאנסר 91 וסיפרתי לו הכול על הרכב, והוא הבטיח לי שהמאזדה מוזנחת חיצונית בלבד אבל מכאנית היא מצויינת, הוספתי לו כמו שקבענו ונסענו לדואר, העברנו בעלות, התחלתי לנסוע לכיוון אשדוד ואז גיליתי שהגיר האוטומטי גמור, התקשרתי לבחור הוא היה בהלם מוחלט כשעשה סיבוב וראה את המצב של הגיר מהסיבה שחברה שלו הייתה הנהגת והיא לא הרגישה בתקלה, מפה לשם הגענו להסכמה שהוא יצא לא הגון בעסקה ואמרתי לו שיש אופציה שהוא מתנער מהמצב ויש אופציה שהוא יוצא גבר ומתחלקים בהוצאה, וזה מה שהיה.

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם
לא חצי ולא רבע.

ברגע שהעברתם בעלות זה אומר שהוא כאדם בוגר החליט שהרכב במחיר הנתון מתאים לו וזהו.

אם רצה היה לוקח לבדיקה.

עם כול החוסר נעימות, זאת בעיה שלו.

אני קניתי מאזדה f וכחלק מהעסקה נתתי לבחור לאנסר 91 וסיפרתי לו הכול על הרכב, והוא הבטיח לי שהמאזדה מוזנחת חיצונית בלבד אבל מכאנית היא מצויינת, הוספתי לו כמו שקבענו ונסענו לדואר, העברנו בעלות, התחלתי לנסוע לכיוון אשדוד ואז גיליתי שהגיר האוטומטי גמור, התקשרתי לבחור הוא היה בהלם מוחלט כשעשה סיבוב וראה את המצב של הגיר מהסיבה שחברה שלו הייתה הנהגת והיא לא הרגישה בתקלה, מפה לשם הגענו להסכמה שהוא יצא לא הגון בעסקה ואמרתי לו שיש אופציה שהוא מתנער מהמצב ויש אופציה שהוא יוצא גבר ומתחלקים בהוצאה, וזה מה שהיה.

יפה מאוד הייתי מוכן אולי להשתתף אבל לא בצורה שהוא ניהל את השיחה.

אז אתה אומר מבחינת חוק אני מסודר אין מה לדאוג?

פורסם

שן בנחת, אין לך שום חובה כלפיו.

מי ערב לכך שהוא לא היה רשלן במשך השבוע הזה והוא זה שגרם לנזק לראש מנוע?

אנשים צריכים להבין שברגע שהם לא בודקים רכב אז יכולים להיגרם להם נזקים, שילמד להבא לא לקנות חתול בשק.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מבחינה משפטית, לצדדים למשא ומתן יש חובה לנהל מו"מ בתום לב. בהתאם לכך, אם ידעת על הבעיה בראש המנוע, היית צריך ליידע אותו על כך.

יחד עם זאת, נטל ההוכחה להראות שפעלת בחוסר תום לב הוא על הרוכש, וזה לא יהיה פשוט מבחינתו (בטח לא כשהוא ויתר על בדיקה וזה מראה שהרכב היה לשביעות רצונו).

בהקשר זה צריך לבחון את הנסיבות, כמו למשל מה המחיר בו נרכש הרכב (והאם הוא מגלם הנחה) וכיו"ב.

אגב, אני לא בטוח שהרוכש יגיש תביעה, כי זה כרוך בלא מעט טרחה מבחינתו.

פורסם
מבחינה משפטית, לצדדים למשא ומתן יש חובה לנהל מו"מ בתום לב. בהתאם לכך, אם ידעת על הבעיה בראש המנוע, היית צריך ליידע אותו על כך.

יחד עם זאת, נטל ההוכחה להראות שפעלת בחוסר תום לב הוא על הרוכש, וזה לא יהיה פשוט מבחינתו (בטח לא כשהוא ויתר על בדיקה וזה מראה שהרכב היה לשביעות רצונו).

בהקשר זה צריך לבחון את הנסיבות, כמו למשל מה המחיר בו נרכש הרכב (והאם הוא מגלם הנחה) וכיו"ב.

אגב, אני לא בטוח שהרוכש יגיש תביעה, כי זה כרוך בלא מעט טרחה מבחינתו.

אני רוצה להוסיף שבמידה והרכב לא יד 1 העניין מבחינת הרוכש מסובך יותר כי תמיד המוכר יוכל לטעון ולהעביר את האשמה על הבעלים הקודמים. ולכן הסוגיה של פעולה בחוסר תום לב סבוכה.

פורסם

ממליץ לך לשאול בפורום המשפטי. יש שם עו"ד שיוכל לתת תשובה מוסמכת יותר.

דעתי האישית היא שאין לקונה כל בסיס לתביעה נגדך. בשבוע הזה אולי האוטו התחמם והלך אטם ראש, מה זה קשור אליך?

פורסם

כמו שנאמר כבר ישנה חובת תום הלב, אך על הרוכש להוכיח כי לא פעלת בתום לב במשא ומתן / בקיום החוזה, גם בתקדימים משפטיים קודמים נפסק כי במידה ומדובר בדברים אותם יכל הרוכש לגלות בעצמו בקלות יחסית, ולא נמנעה ממנו הזכות לעשות זאת, קרי לגשת עם הרכב למכון בדיקה, אין הוא יכול להוכיח כי פעלתי שלא בתום לב.

להבדיל מתקדימים קודמים בהם אכן נפסק כי חובת הגילוי מוטלת על המוכר, במידה שהינו בעל מקצוע בתחום, וישנה סבירות כי ידע / הבחין בתקלה, אך ממה שאני מבינה, זה לא המקרה כאן...

אתה מוזמן לפנות אליי במידה ויש לך צורך בפירוט תקדימים אל מנת שתוכל לפרוש בפניו את המידע מבלי להגרר לביהמ"ש...

גילוי נאות : התגובה נכתבה ע"י אישתו של אלי....

בהצלחה

Honda Civic 5D, 2009, Black

VW Bora TDI, 2002, White- נגנבה...

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אפילו אם היה בודק את הרכב ועושים זכרון דברים,לך תדע איך הוא נסע עם הרכב,אולי נסע בלי שמן בכלל וכו.

עובדה שהרכב נסע איתך בלי בעיה 5 חודשים.

אפילו אם ילך לבית משפט,לא נראה לי שיש בארץ בית משפט הגיוני יפסוק נגדך ויתן לך לשלם על נזק מכאני שלא היה בשליטתך,שבסופו של דבר הקונה יהנה ממנו,הוא לא קנה רכב מהחברה אלא רכב משומש,חסר רק שתקנה לא דלק וביטוח לשנה + טיסה לחו"ל.

• תוכן חדש...