Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהבתי את דוגמת "משה המתקין" שלצערי נכונה

גם לי הייתה פאביה שהיה בה סוג של התקנה מקומית לא ברור איזה .כי אני כבר קיבלתי את הרכב בלעדיה ורק עם הרבה חוטים בולטים וחתוכים ליד המנוע

לרכב היו המון בעיות חשמל שלדעתי נבעו מזה

כי החשמלאי אמר לי שבעבר התחברו לצמה באופן לא טוב

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכיר גם מכיר, אך מדובר בתופעות בשוליים.

דווקא התקנות אלו יחסית פשוטות לביצוע והסיכוי לכשל בגללן מאוד נמוך, בטח שמדובר בהתקנת בונדד סידרתית.

פורסם

לא צריך להיות בעל תואר ראשון בשביל להיות מתקין טוב.

ועוד דבר - לגבי ציוד סיני זול - אתה צודק.

משה מתקין לך ציוד סיני זול כי אתה (לקוח ממוצע) לא מוכן לשלם על ציוד איכותי יקר. משה צריך גם להציע מחיר תחרותי וגם להרוויח.

אתה צודק, ותאמין לי שאני מכיר מתקין או שניים.

משה מתקין ציוד זול כי ישראל היא כנראה המדינה היחידה בעולם שחברות הביטוח שלה דורשות קודנית מטופשת שעוקפים בשנייה וחצי. אני לא חושב שיש בעולם "קודנית איכותית", ואם תהיה קודנית בעלת מס' רב של ניתוקים זה רק עוד פוטנציאל לכשל ולטרטור בעל הרכב והמוסכניק במקרה של תקלה.

וכן, גם מרימי שמשות וחיישני רברס עושים צרות, לא תהיה אף פעם למה רכב 2009 נוסע עם אורות רוורס או ברקס דלוקים תמיד? לחילופין, למה האורות לא עובדים בכלל? בשביל להתקין חיישני רוורס מפרקים די הרבה פאנלים ברכב, מתעסקים עם מערכת החשמל ובד"כ לא הכל חוזר למקום.

ראית פעם איך מרכיבים איתוראן בלנד קרוזר? אלוהים ישמור, אין פאנל ברכב שלא מפרקים, החל מלוח המחוונים וכלה ב"איתורן הסמוי" (עאלק) שמתקינים מאחורי עוד איזה פאנל ברכב. ראבאק, בנאדם שילם למעלה מרבע מליון שקל על אוטו ואז בא אותו מתקין ומפרק לו את האוטו לגורמים.

אני תמיד מייעץ להימנע מהתקנה מקומית של כל אביזר בארץ. לא יקרה שום דבר אם יקנו רכבים בלי חיישני רוורס (למעלה מ 100 שנה הסתדרו בלעדיהם) ולא יקרה לאף אחד שום נזק לשרירי ההאצבעות ביד שמאל אם הוא יוודא לפני כיבוי הרכב שכל החלונות סגורים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
וכן, גם מרימי שמשות וחיישני רברס עושים צרות, לא תהיה אף פעם למה רכב 2009 נוסע עם אורות רוורס או ברקס דלוקים תמיד? לחילופין, למה האורות לא עובדים בכלל? בשביל להתקין חיישני רוורס מפרקים די הרבה פאנלים ברכב, מתעסקים עם מערכת החשמל ובד"כ לא הכל חוזר למקום.

ראית פעם איך מרכיבים איתוראן בלנד קרוזר? אלוהים ישמור, אין פאנל ברכב שלא מפרקים, החל מלוח המחוונים וכלה ב"איתורן הסמוי" (עאלק) שמתקינים מאחורי עוד איזה פאנל ברכב. ראבאק, בנאדם שילם למעלה מרבע מליון שקל על אוטו ואז בא אותו מתקין ומפרק לו את האוטו לגורמים.

שמע, שאלתי שאלה פשוטה, ולא קיבלתי תשובה.

לא שאלתי על איתורן ועל קודנית.

שאלתי על שתי מערכות ספציפיות.

אם אתה רואה בכביש רכב שנת 2009 עם אורות רוורס דלוקים - אין לך שום דרך לדעת מה גרם לתקלה.

אגב, בשביל להתקין חיישן רוורס לא צריך לפרק שום פנלים.

צריך לקדוח 4 חורים בפגוש, לפרק פנס אחורי ולהתחבר לצמה לידו, ולהשחיל חוט אחד של התצוגה. בתהליך הזה שום פלסטיק לא מפורק מהמקום.

ולגבי הפסקה האחורנה (שלא ציטטתי) - כאן אני מסכים איתך מאוד.

אבל כמו שאמרתי כבר במהלך השירשור - האנשים הופכים להיות מפונקים יותר ויותר.

גם חלון חשמלי מקורי יכול להתקלקל, הרי לא יקרה לך כלום אם תסגור את החלונות ידנית, לא יקרה לך כלום אם תשקיע קצת מאמץ בסיבוב הגה ללא תגבור כוח, לא יקרה לך כלום אם תנעל את האוטו עם המפתח ולא עם השלט וכו' וכו' וכו'.

נדמה לי שמערכת קול באוטו שלך אינה מקורית מהמפעל.

פורסם

לא קיימת התקנה של חיישני רוורס, בטח במערכת עם תצוגה, ללא פירוק פנלים ברכב.

העניין הוא פשוט, יש דרישה להתקנות האלו ובגלל שזה נוח וזול, זה נפוץ ואז זה גם הופך להיות קל להתקנה, כי הגורם העיקרי לתקלות התקנה הוא חוסר ידע של המתקין מה הוא עושה ולאין הוא מתחבר.

תמיד יש כמובן סיכוי לתקלה אבל נדיר למצוא היום רכבים חדשים שנמכרים לא התקנות בכלל ובכל זאת לא כולם חוזרים ישר למוסך בגלל תקלת התקנה...

פורסם

בוקי, אין שום סיבה בעולם שרכב משנת 2009 או 10 יסע עם אורות ברקס \ רוורס דלוקים תמיד או ללא אורות בכלל אלא אם התעסקו איתם, ואני יכול לומר לך בבטחון מלא שהרכב עזב את המפעל תקין לחלוטין.

כמו שדניאל רושם, כמובן שלא כל הרכבים מגיעים למוסך יום אחרי התקנת הקודנית, אבל עם הזמן הרכיבים האלה נשחקים, החיבורים מתרופפים ומתחילות לצוץ הצרות.

ובקשר לשאלתך, כן, גם חיישני רוורס וגם מרימי שמשות יכולים לגרור לצרות צרורות, יש רכבים שיותר רגישים לזה ויש כאלה שפחות.

במקרה הספציפי של ה SX4, זכור לי ש ahbarony שרכש רכב כזה נאלץ לגשת חזרה ליבואן כי ה"מוח" של חיישני הרוורס נפגע. אז בשביל מה? סתם לאבד יום עבודה וטרטורים?

בתקופה שעבדתי בטויוטה חזר לסוכנות רכב בן שבוע כי באחד החלונות מרים השמשות לא עבד. שוב טרטור של בעל הרכב, שוב טרטור של המתקין. כולם מפסידים.

לא יודע. יש כאלה שנוחות היא ערך עליון בשבילם - לבריאות, שיקחו בחשבון שאמינות הרכב נפגעת, אם לא היום אז ביום שמרפי יבחר.

מי שלא מתעצל ויכול להקדיש 2.45 שניות כדי לבדוק עם זרת שמאל שכל החלונות סגורים יעשה רק טוב לרכב ולאמינותו.

כשאני קונה רכב חדש בעשרות \ מאות אלפי שקלים אין לי שום כוונה שיתחילו לפרק ולאבזר אותו עם מיטב הג'אנק תוצרת צ'איינה. תודה, נסתדר גם בלי זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה לכל העונים החלטתי לוותר על התקנות מקומיות

למעשה כבר לפני זה החלטתי ורק חיזקתם את דעתי

תודה רבה

פורסם

היי!

אצלי, בג'ימני, שנקנה ביוני 2009 לכביש,יש את הצרצר ויש מרימי חלונות.

הצרצר בא כך (ועשרות ג'ימניים ארחים שבדקתי, גם לא מהסוכנות בה קניתי, מורכבים בהם הצרצרצים) ולא התקנה מקומית.

מרימי חלונות? הוא שאל אותי אם אני רוצה מרימי חלונות (בחינם, אם תרצה) והסכמתי.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

למה בכלל עושים את הצרצרים האלה?

אצלי בגולף האור נסגר כשמכבים את הרכב ושאת הצרצרים ישאירו במוסך.

מזכיר לי את הימים שהייתי צריך למשוך צו'ק, אז כבר יש "צו'ק אוטומטי" אבל אורות שנכבים עם הרכב לא? :)

ההצעה שלי למזמין הסוזוקי, תבקש מהם שיכבו את האורות כשמכבים את הרכב וחסל סדר צרצרים.

פורסם
למה בכלל עושים את הצרצרים האלה?

אצלי בגולף האור נסגר כשמכבים את הרכב ושאת הצרצרים ישאירו במוסך.

מזכיר לי את הימים שהייתי צריך למשוך צו'ק, אז כבר יש "צו'ק אוטומטי" אבל אורות שנכבים עם הרכב לא? :)

ההצעה שלי למזמין הסוזוקי, תבקש מהם שיכבו את האורות כשמכבים את הרכב וחסל סדר צרצרים.

אצל חלק מהיצרנים תאורה ראשית מחוברת דרך הסוויץ ואורות כבים עם כיבוי מנוע .

ברכבים אלו ישנו מתג או כפתור כלשהוא, שמאפשר להדליק אורות חניה כשהמנוע כבוי.

אצל יצרנים אחרים תאורה ראשית מחוברת ישירות ולא דרך הסוויץ כדי שאפשר יהיה להדליק אורות לסימון הרכב גם כשהמנוע כבוי

אין כאן קשר לקדמה טכנולוגית, חלק מהיצרנים מעדיפים את הדרך הראשונה וחלק את השניה.

פורסם

Buki, תודה על ההסבר.

זה באמת לא קידמת הטכנולוגיה אבל אולי סתם התעלמות מפרטים, הרי זה מתכון ברור למצברים גמורים או מכירת המון צרצרים וגרימת עצבים לנהג. :)

יש לנו גולף ופאבייה בבית, בפאבייה אם שכחת את האורות דלוקים ופתחת את הדלת אז הצרצרים המיותרים האלה מתעוררים משנתם. :)

אותו יצרן (מכלולים של VW) ושיטת עבודה שונה, מה הקטע הזה? אולי זה ניתן לשינוי במחשב הרכב?

נ.ב.: זה קלאסי לביצוע שימושיות לא טובה ברכבים, הרי ברור שהתרחיש העיקרי פה הוא בן אדם שחוזר הבייתה מכבה את הרכב ורוצה גם שהפנסים ייכבו אוטומטית.

הרי לפעם הזאת שארצה את הפנסים דלוקים כשהרכב כבוי - אשנה את המיקום של מתג האורות כדי להפעיל אורות מעבר ועם מפתח בפנים וחצי סיבוב אני גם יכול להדליק אורות דרך.

• תוכן חדש...