Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הגעתי בשעה טובה לזמן החלפת רצועת תיזמון (ק"מ 105K אך הרכב בן 6 שנים).

מישהו יודע מה צריך ומה כדאי להחליף בטיפול זה ? איזה חלקים חשוב שיהיו מקוריים ואיזה לא ? וכן עלויות חלפים \ עבודה.

בתודה מראש

רן

פורסם

רן זה 120 אלף או חמש שנים ולא שש.

תיזהר אתה עלול לקבל מכה קשה וכואבת כבר בהנעה הבאה שלך (מניסיון).

אם יש משהו שמאוד לא כדאי להתעסק עם חליפי זו רצועת התזמון (יש עוד דברים אבל זה במיוחד).

בזמן העבודה שיבדקו תקינות משאבת המים ואם יש צורך להחליף אותה על הדרך.

פורסם

תודה רבה על התגובה .

אך למישהוא יש מידע יותר מפורט . וכן עלויות .

האם כדאי לבצע טיפול מסוג זה אצל מוסך מורשה או במוסך כללי ?

פורסם

החלפת רצועת תזמון יכולה להתבצע גם במוסך לא מורשה לדעתי, אבל מומלץ שתרכוש מראש את הרצועה והמותחן המקוריים אפילו במוסך המורשה

פורסם

החלפת הרצועה דורשת ידע וכלים לגבי המתיחה והמותחנים. הידע הזה נמצא בספרות הטכנית של הרכב.

אם אתה בוחר לא לעשות זאת במוסך החברה כדאי שתוודא שהמוסך מחזיק את הספרות המתאימה ויש לו את הידע איך לעשות את זה נכון ושהוא עשה את זה כבר על רכב כמו שלך.

בכל מקרה גם אם אתה הולך למוסך שאינו מוסך החברה קנה את קיט הרצועה (רצועה+מותחנים/גלגלות) מקורי בחברה ותיתן לו שירכיב ואל תחשוב אחרת.

לגבי עלויות:

לגבי הקיט תשאל בחברה, אין אופציה אחרת.

לגבי העבודה, אני מעריך שבמוסך שהוא לא מוסך החברה זה יכול להסתכם בכמה מאות שקלים, במוסך החברה זה יהיה בכיוון של האלף.

בהזדמנות זאת אם יהיה צורך תחליף גם את משאבת המים שאת העלות שלה תברר בחברה, תוספת העבודה כאן היא לא משמעותית אבל במקרה כזה תצטרך להוסיף גם עלות של נוזל קירור איכותי/מקורי.

פורסם
החלפת הרצועה דורשת ידע וכלים לגבי המתיחה והמותחנים. הידע הזה נמצא בספרות הטכנית של הרכב.

אם אתה בוחר לא לעשות זאת במוסך החברה כדאי שתוודא שהמוסך מחזיק את הספרות המתאימה ויש לו את הידע איך לעשות את זה נכון ושהוא עשה את זה כבר על רכב כמו שלך.

בכל מקרה גם אם אתה הולך למוסך שאינו מוסך החברה קנה את קיט הרצועה (רצועה+מותחנים/גלגלות) מקורי בחברה ותיתן לו שירכיב ואל תחשוב אחרת.

לגבי עלויות:

לגבי הקיט תשאל בחברה, אין אופציה אחרת.

לגבי העבודה, אני מעריך שבמוסך שהוא לא מוסך החברה זה יכול להסתכם בכמה מאות שקלים, במוסך החברה זה יהיה בכיוון של האלף.

בהזדמנות זאת אם יהיה צורך תחליף גם את משאבת המים שאת העלות שלה תברר בחברה, תוספת העבודה כאן היא לא משמעותית אבל במקרה כזה תצטרך להוסיף גם עלות של נוזל קירור איכותי/מקורי.

הבנתי שכדאי שהקיט יהיה מקורי מה לגבי משאבת המים ? (מקורי 550 ש"ח תחליפי 220 ש"ח)

פורסם

יש לך את כל המידע בספר הרכב (צרפתי לך צילום גם).

אין לי מושג איזה משאבת מיים אתה משווה למקורית, אם אתה בטוח שתעבוד כמו המקורית, לך על זה, אם לא, קח את המקורית.

המשאבה יושבת באזור הטיימינג ובמידה ולא תעבוד טוב, הנזק עלול להיות חמור.

אין לי מושג אם אתה צריך לעשות טיפול לפי 120,000 ק"מ (שכולל טיימינג, שמן, פילטר שמן, מצתים ופילטר מזגן) או לפי 144 חודשים (שכולל שמן, פילטר שמן, פילטר אויר, מצתים ופילטר מזגן), אבל אם לא עשו טיימינג עד היום, אני מ א ו ד ממליץ שתעשה.

קח בחשבון שיש בדיקות רבות, חומרי סיכה וחיזוקים שיש לבצע מעבר להחלפת הרצועה ושאר החלקים לפי ספר הרכב וחשוב שהמוסך יבצע גם אותם על מנת שתחזוקת הרכב תישמר ולא יווצרו נזקים בטווח הארוך.

טיפולים פוקוס 2005.pdf

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

• תוכן חדש...