Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לזוג צעיר - דצמבר 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן וסהלן חבר'ה8)

נתונים:

* רכב עד 150 ק"מ

* מעל שנת 2002

* תקציב 30K

* עד יד 3

* אוטומט (לצערי האישה מתעקשת!)

* חזק. אנחנו גרים בגבעה ליד ירושלים, עליות מתישות.

כמובן שאקנה לאחר בדיקת גיר, שלדה וכו'.

הבעיה היא כזו;

אני גבוה ורחב, איזור ה185 ס"מ, ואישתי ממש רזה וקטנה (165 ס"מ).

אני מעדיף רכב גדול כמו אוקטביה, מונדיאו, אופטרה ושאר המרווחים-המשפחתיים. רכב קטן פשוט מעיק עליי!

היא מדעיפה רכבים קטנטנים כמו מאזדה2, יאריס, פונטו ושאר החברים ע"מ שיהיה לה קל לחנות (אישה...)

היו לי כבר כמה רכבי עבודה (סיריון, גטס, אקסנט, פונטו, מאזדה3) ומכולם נהיניתי הכי הרבה מהאקסנט, שדי זללה לחברה דלק:lol:

הפשרות הנוחות שמצאנו הן;

1) מאזדה לאנטיס 323

2) יונדאי אקסנט

3) רנו קליאו B גרסת 4 דלתות

אני מדבר על שנתונים 2002-2006 בערך, כך לפי תקציב ה30K.

אם למישהו יש הערות כלשהן (אפשרות לבדוק עוד סוג של רכב בגודל ממוצע) אשמח לשמוע.

כמו כן, אשמח לקרוא חחות דעת של חבר'ה עם אחת מה3 שציינתי.

ה' ישמח אתכם, ערב מעולה!:-)

תנו חיוך :-D הכול לטובה!

פורסם

אם אוטומט אז תוריד את הקליאו (אלא אם היא זולה בכ 5000 ש"ח מהאחרות ואז ישאר כסף לשיפוץ הגיר).

נסו לבדוק אם פורד פוקוס נכנסת בתקציב (יש גם 5 דלתות שהיא יותר נדירה אבל תראה לאישתך יותר קצרה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אוקיי.

הפוקוס נכנסה לתמונה, תודה.

מה דעתכם על מאזדה לאנטיס מודלים -2000-2003 מנוע 1.8? או 2.0?

כאמור, צריך רכב חזק.

פורסם

תשמע, אתה אומר משהו מוזר קצת, אתה רוצה רכב עם כוח, אבל אתה מתפשר לכיוון האקסנט ולכיוון המאזדה לאנטיס?

כוח משמע מנוע 1800 ויותר, אני צודק?

אם כן, תשמע, רעיון פרוע, אבל שווה לבדוק, אנחנו מלפני שנה נפטרנו מוולו S40 מנוע 2000 טורבו. אוטו מדהים , חזק, נעים לנהיגה, ואכותי לגמרי, האוטו עצמו עבר הרבה ולכן התחיל לעשות בעיות, מכרנו אותו וקנינו ניסאן טידה חדשה במקום.

הרעיון שלי היה, שאולי תחשוב על רכב מנהלים יותר חזק, שהמחירים שלו נפלו חזק, כמו וולו S40 שהוא לא כל כך גדול, ואולי מאזדה 626 , ניסאן מקסימה, פולסוואגן פאסאט , השאלה היא כמה אשתך תסתדר עם רכבים גדולים כאלו, וזה כמובן אם אתה מעוניין בכוח.

אבל לדעתי, אפשרות נוספת היא שאפשר להתפשר על 1600 , עם נהיגה נכונה ונבונה האוטו יחזיק יפה מאוד גם בעליות, וגם תוכל להביא רכב יותר חדש, אם תתפשר על פחות כוח.. אתה אמרת בעצמך שהיה לך אקסנט ונהנת מאוד אז כמובן שכוח זה לא משהו בעייתי בשבילך.

פורסם
תשמע, אתה אומר משהו מוזר קצת, אתה רוצה רכב עם כוח, אבל אתה מתפשר לכיוון האקסנט ולכיוון המאזדה לאנטיס?

כוח משמע מנוע 1800 ויותר, אני צודק?

אם כן, תשמע, רעיון פרוע, אבל שווה לבדוק, אנחנו מלפני שנה נפטרנו מוולו S40 מנוע 2000 טורבו. אוטו מדהים , חזק, נעים לנהיגה, ואכותי לגמרי, האוטו עצמו עבר הרבה ולכן התחיל לעשות בעיות, מכרנו אותו וקנינו ניסאן טידה חדשה במקום.

הרעיון שלי היה, שאולי תחשוב על רכב מנהלים יותר חזק, שהמחירים שלו נפלו חזק, כמו וולו S40 שהוא לא כל כך גדול, ואולי מאזדה 626 , ניסאן מקסימה, פולסוואגן פאסאט , השאלה היא כמה אשתך תסתדר עם רכבים גדולים כאלו, וזה כמובן אם אתה מעוניין בכוח.

אבל לדעתי, אפשרות נוספת היא שאפשר להתפשר על 1600 , עם נהיגה נכונה ונבונה האוטו יחזיק יפה מאוד גם בעליות, וגם תוכל להביא רכב יותר חדש, אם תתפשר על פחות כוח.. אתה אמרת בעצמך שהיה לך אקסנט ונהנת מאוד אז כמובן שכוח זה לא משהו בעייתי בשבילך.

לא בעיה להביא באיזור ה30K גם ולבו S80 טורבו (מודלים 2000-2003, עם איזור ה150 ק"מ), הבעיה האמיתי היא האחזקה היקרה של הרכב. מהסיבה הזו התעלמתי גם מה307 הצרפתיה.

הייתי שמח לקחת אוקטביה, אבל היא גדולה לטעמה של אישתי, חבל...

פורסם

אז באמת האפשרות שלך מבחינת גודל זה רכב כמו מאזדה לאנטיס , בסדר גודל כזה. כמו שאמרת, אפשר לחפש מאזדה לאנטיס עם מנוע 2 ליטר, וזה יתן לך את הכוח שחיפשת. במוח יש לי עוד כמה אפשרויות כמו מיצובישי גאלאנט, או יונדאי סונטה, אבל את האמת שאני לא מכיר את הרכבים כמו שצריך, אוכל לעזור לך בצורה יותר ממוקדת ברגע שתיתן כיוון עניין מדוייק שדי נסגרת עליו.

ולא ענית לגבי ה1600, אתה לא בעניין כלל של מנוע 1600? הכוח הזה שאתה מעוניין בו הוא אחד מהמטרות החשובות ברכב החדש?

פורסם

רצוי מאוד שיהיה לו כוח.

אנחנו גרים בגבעת זאב, מאיזה כיוון שלא תגיע אליה (ירושלים/מודיעין) יש חתיכת עליות, אני ממש לא אוהב שהמנוע מתאמץ ובקושי סוחב...

כשהיה לי רכב מהעבודה (כל אחד מהם) פשוט סחטתי את הגז עד למהירות המקסימלית המותרת, וראיתי היטב את ההבדל בין רכב חזק (סירון, אקסנט 1.6) ורכב חלש (גטס, פונטו)

פורסם

כתושב במרומי חיפה אני יכול להעיד מנסיון של די הרבה שנים ומכוניות שמנועי 1500-1600 סמ"ק עושים את העבודה מצויין גם בעליות. לא אלאה אותך עם הרשימה המפורטת, אבל אני חושב שנסיון עם 7 דגמים שונים במהלך השנים, מרביתם עם תיבה אוטומטית, מראה שמדובר בהספק מספק לעליות כאשר מדובר במכונית עם גוף מתאים. במכוניות שמותאמות למנועים יותר גדולים (בעבר הרחוק סובארו אימפרזה ידנית וכעת מאזדה 3 1600) צריך קצת היכרות עם המכונית והדרך כדי להפיק את המיטב אבל עדיין בהחלט ניתן לקבל נהיגה סבירה ביותר.

בעבר היו לי גם מכוניות קטנות יותר (מנועי 1200-1300 סמ"ק) שגם טיפסו את הכרמל באופן סביר, אבל הן היו ידניות ואני הכרתי את הדרך היטב כדי לנצל כל שבריר קג"מ שהמנוע הפיק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי התגובה האחרונה שפורסמה , דעתי חתומה, הוא צודק, 1600 יספיק לך ולא צריך מנוע גדול בשביל לעלות עליות אלו, מה שכן מנוע גדול אולי "יסחוב" יותר , אבל עלויות יותר גדולות מכל מיני בחינות, וחבל ! לדעתי משהו כמו מאזדה לאנטיס או ניסאן אלמרה עשויה לעשות את העבודה כמו שצריך, ישנם עוד רכבים אופציונאליים שהייתי מציע, אבל אתה מחפש שנתון חדש כמה שיותר ולדעתי השאר טובות אך יקרות יותר. חפש משהו שמור כמובן ! במחירים האלו צריך להקפיד על קנייה טובה ובטוחה ! ואם תנהג כמו שצריך האוטו שלך יסחוב יפה מאוד את כל העליות שרק תרצה !

עוד רכבים אופציונאליים ששווה לבדוק:

יונדאי אלנטרה

פורד פוקוס (אני פחות אוהב אבל אולי יש איזה אחת שמורה מאוד ששווה לבדוק, זה עניין של מזל לפעמים)

מאזדה לאנטיס

ניסאן אלמרה

טויוטה קורולה (שנתון יותר נמוך בגלל מחיר)

ועוד ועוד, אבל אלו הבולטות שאני שם עליהם עין.

פורסם

אוקיי, תודה רבה.

אכן אלו הן האופציות שמתקבצות סביבי.

אני רק לא מבין למה הרוב אומרים לי להתרחק מדגמים צרפתיים...

הקליאו B גרסת 4 דלתות, 307, 206

הם עד כדי כך גרועות?!

• תוכן חדש...