Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

106 ראלי דור שני

צמיגים 185-55-14

מאוד מרוצה מהמידה במיוחד עם SDRIVE עליהם

חשבתי לעצמי במקום להגדיל ל15

משהו שאין לי כסף בשבילו עכשיו

אני יכול לשים ספייסרים על הגאנט המקורי?

זה יתן משהו?

כדאי?

זה חוקי בכלל? ואם לא למה?

והאם זה עדיף על 195-45-15?

והאם זה יתן לי משהו?

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

אם אתה מרוצה אז למה אתה רוצה לזרוק כסף על שינויים סתם, ועוד ברכב שבסטנדרט הוא מתנהג מאד? אם כבר אתה עושה משהו, תחשוב על לעבור למידה שיש בה סמי סליקס במחיר נגיש, ספייסרים זה הדבר האחרון שהייתי חושב עליו.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

יש סמי ב14

רק ב185-60-14

לא יודע אם יכנס אצלי

חשבתי להגדיל את רוחב הצמיגים קצת

מבלי לעלות מידה+לקנות גאנט חדש

כמובן שזה לא בא להחליף

אלה קצת להרחיב

חשבתי קצת לחסוך עליות ובכל זאת לשפר טיפה

אם זה מסוכן או לא חוקי אני לא יעשה

או לא כדאי

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

מה אתה מנסה לשפר?

איפה בהתנהגות הרכב אתה מרגיש שאתה רוצה לשנות משהוא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא יודע איזה מנוע יש לך ואיזה שיפורים אחרים, אבל אני מכיר 106 חזקות מאוד (מאוד!) שנוסעות על 14, ובעליהן מעולם לא התלוננו על בעיית התנהגות. כמו שנאמר כבר, התנהגות ה 106 ידועה כמאוד טובה, ולעבור ל 15 נראה לי קצת מיותר.

פורסם
רק ב185-60-14

לא יודע אם יכנס אצלי

יכנס.

ה-195 לעומת זאת לא יכנס מאחורה בלי ספייסר- הצמיג ייגע בפח בחלקו הפנימי (לא בצד של הכנף), מקדימה הוא ייכנס.

כל זה אני כותב מנסיון, היו מותקנים לי ברכב כל האופציות שציינת.

ובכל זאת, מצטרף לשאלה של באגירה, מה גורם לך לחשוב שאתה צריך לשנות מידת צמיגים ?

אצלי למשל היה מעבר למידה 185/60 פשוט כי קשה מאוד למצוא צמיגים ראויים במידה 185/55.

בהמשך כמעט והיה מעבר ל-195/45/15 פשוט כי מאוד אהבתי את הג'אנטים של ה-306 GTI6 ורציתי אותם ברכב שלי, ניסיתי לעבור, הצמיגים מאחורה נגעו בפח וכאן בערך נגמר הסיפור שלהם כי לא רציתי לשים ספייסרים.

מה אני בא לומר לך, שבשורה התחתונה לא היה צורך אמיתי לעבור למידות אחרות כי הרכב אוחז היטב עם המידה המקורית, אלא אם אתה באמת לא מצליח למצוא צמיגים טובים במידה המקורית ואז אתה יכול לעבור ל-185/60 שבמידה זו קל יותר למצוא צמיגים טובים אבל זה בה על חשבון הפחתת חדות ההיגוי בעקבות העליה בחתך הצמיג.

קח בחשבון שמעבר ל-15 אינץ' יהיה לא חוקי (נגמר עידן דרור מהמחלקה הטכנית,גם לי הוא לא הוציא אישור לכך), במידה של 185/60 זה גבולי, יש בוחנים שרק מסתכלים שקוטר הגלגל נותר זהה ומעבירים גם אם העלת מעט חתך, ויש כאלה שמתעקשים על העניין.

אותי פעם אחת העבירו טסט חלק עם 185/60 ופעם אחת הכשילו ואילצו אותי להחליף גלגלים למשך כמה שעות עם חבר בעל ראלי כדי שאוכל לעבור את הטסט.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא מרגיש בכלל

שצריך שינוי

רשמתי שאני מרוצה

חשבתי אם זה יתן משהו לשים ספייסרים

הרבה אומרים שלא

אז שיכנתם אותי, תודה

וממש לא נגמר עידן דרור

פורסם

חיים , בתור אחד שהיה עם ג'אנטים מקוריים ועבר ל15\45\195..

השינוי מבורך , האחיזה(T1R) מדהימה , אמנם צריך להתרגל מחדש , אבל מומלץ בחום !

פורסם

אני חייב להתייחס לעניין הספיסרים.

זה ההמצאה הכי שטוטית שהמציאו לרכב.

זה לא נותן כלום חוץ מיופי, זה רק גורע לרכב.

היה לי ג'יפ סופה שהוסיפו לו ספייסרים ובשבילם במיוחד החליפו את הברגים בכול הגלגלים.

ומה שאני יכול לספר זה שאכלתי מהם חרא! והמון.

הבחור שקנה אותה ממני המלצתי לו להעיף אותם ומהר מאוד הוא הבין למה, והעיף.

בהצלחה וחג שמח.

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

בני תודה גם לך על ההתיחסות אבל לא חושב שיש קשר בין רכב שטח לרכב כביש

אסף אני יודע שהשיונוי מבורך אבל אין לי את הממון כרגע בשבילו

ואני לא יעשה אותו אם אני לא יגדיל גם ברקסים כי אחרת ממש אין צורך

עם ה14 הרכב מאיץ יותר טוב מה15 וגם אוכל פחות דלק וגם יותר מדוייק בסקאלה

שזה דברים שחשובים לי במיוחד האצות מסלד נמוך שדי חסר לראלי.

היום קיבלתי תשובה מקונדסון המקצוען עם הסבר מפורט ומשכנע :

אני לא ממש ממליץ על ספייסרים, בעיקר בגלל שיש להם נטייה להישבר.

במיוחד ברכב ישן שבו שאר המכלולים ישנים, הדבר מגדיל מאוד את המומנט

שפועל על כל המכלולים שבאים במגע עם הספייסר עקב הארכת זרוע המנוף.

זה קצת פיזיקלי, אז תזכיר לי להדגים לך כשניפגש איך זה עובד.

מעבר לכך, עם ספייסרים לא הכל טוב - התחושות מתעמעמות עקב הארכת מרווח סרנים,

הרכב קצת פחות "שמח", למרות שמגבלות האחיזה אמורות לעלות.

זה לא חוקי, משום שמדובר בשינוי מבנה עם השלכה בטיחותית (היו ב- MDC כאלו שגזרו צירייה אם אתה זוכר),

ובוחן תנועה משועמם יבחין בהם די בקלות. אני לא יודע לגבי טסטים, אז אני לא רוצה לומר סתם.

חוץ ממבחר טוב יותר של צמיגים, אני לא רואה סיבה ממשית לעלות ל- 15,

האוטו שלך מאיץ טוב יותר עם 14. הבעיה היא שאין צמיגים במידה הזו כמעט.

בגדול, איכות הצמיג משפיעה הרבה יותר מאשר הרוחב שלו,

מידת הג'אנט לא קשורה בכלל לאחיזה, רק מתנגדת יותר לגלגול.

הסיבה העיקרית להגדלה היא בשביל ג'אנט רחב יותר, ואז צמיג רחב יותר,

או לחלופין - בלמים גדולים יותר שלא נכנסים בג'אנט קטן יותר.

כל סיבה אחרת לטעמי היא מיותרת.

אני אומר - תישאר עם הסט אפ שלך עד למועד החלפת הצמיגים,

ואז תקבל החלטה: יש כסף - ג'אנטים וצמיגים ביחד, וככה הארכת את חיי הצמיג עד למקסימום.

אין כסף באותו רגע - תישאר עם המידה שיש לך עד להחלפה הבאה.

להחליף באמצע חיי הצמיג זה בזבוז, כי ההבדלים לא יהיו גדולים במילא, חבל על הכסף.

לשים ספייסר זה די מיותר, מה גם שספייסרים טובים (לא מה שמוכרים בסדנאות בארץ) עולים הרבה

מאוד כסף, ואז אתה כמעט בחצי הדרך לג'אנטים שרצית, אבל עדיין תקוע עם מידת צמיג בעייתית.

יש ?

זו דעתי, ודעתי בלבד,

תגיד לי מה אתה חושב.

פורסם
חיים , בתור אחד שהיה עם ג'אנטים מקוריים ועבר ל15\45\195..

השינוי מבורך , האחיזה(T1R) מדהימה , אמנם צריך להתרגל מחדש , אבל מומלץ בחום !

אין לך נגיעה בפח בדופן הפנימית ? ובתנאי קיצון (פנייה חדה כמו בג'ימאקנה,לדוגמא) ?

פורסם

לפעמים שמים ספייסרים כדי להחזיר אופסט למקור אם שמים ג'נטים אחרים. לא נראה לי שיש בעיה במצב כזה מבחינת עומס על המכלולים, או מבחינה חוקית. בטח אם קיבלת אישור מהמחלקה הטכנית וממכון רישוי (כמו במקרה שלי).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כולם בעולם משתמשים שנים בחישוקי 15' עם צמיגים של 195\45 בהצלחה מרובה מבלי שפשופים בפח בדגמי הראלי דור ראשון.

אני לא מבין מהיכן באים הטענות הנ"ל ... אפילו ממליצים ואומרים שזאת המידה הכי מתאימה לרכב מבחינת ביצועים.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

מהיכן מגיעים הטיעונים האלה ?

מנסיון.

במה בדיוק מעבר לג'אנט 15 אינץ' יתרום לביצועים ?

בהוספת משקל לרכב שגם ככה אינו חזק במקור ?

בהגברת החיכוך בין הצמיג לכביש ועל ידי כך שום לגרום האטת הרכב ?

הדבר היחיד שמעבר לג'אנט הזה יגרום (מבחינה חיובית) יהיה לשפר מעט את אחיזת הרכב בנקודות הקיצון אבל מאחר והרכב מראש ידוע בהתנהגות הפנטסטית שלו- השינוי המורגש במעבר מ-14 ל-15 אינץ' שולי מאוד (אני מתייחס למצב שעברת למידה החדשה עם אותו סוג צמיג, הרי לא חוכמה כמובן לנסוע על צמיגי אליאנס ב-14 ואז לעבור לגודייר F1 ב-15 ולומר כמה השינוי מדהים).

במבחן הזמן (קריא זמן מסלול) שיפור האחיזה יתקזז עם תוספת המשקל+הגברת החיכוך, כך שלא באמת שיפרת משהו אמיתי בביצועים, נהפוכו, הפכת את הרכב שלך לאיטי יותר.

פורסם

והניסיון הזה גרם לך לחשוב שלכל ה 15' יש Offset זהה ולכן כולם לא יתאימו ?

בראלי דור ראשון 195/45/15 נכנס מצויין בלי שפשופים וזאת עובדה.

כמובן צריך להתייחס ל OFFSET של הגא'נט ( ET ) ומאחור הוא צריך להיות פחות מ 18 מ"מ.

יש גא'נטים שמתאימים , יש כאלו שלא.

תסתכל בפורומים שונים בעולם , 95% מהם עם המידה הזאת , נדיר לראות מישהו שנשאר על 14' .

וג'אנט של סיטרואן C5 ברזל במידה 15' קל יותר מג'אנט מקורי 14' של ראלי וכל הוריאציות המקוריות שלו.

אז המשקל נשאר זהה , כל השאר משתפר .

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...