Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק. אבל עוולה אחת לא מצדיקה את האחרת.

אכן אינה מצדיקה ,רק תמיד פונים למגזר החלש יותר .

נסה פעם להבין איזה נזק אדיר נגרם בשל מה שציינתי , המילה עוולה אינה מתאימה כאן , הרבה יותר מזה.

נושא המוסכים עורבא פרח , דרישת בעלי מוסכים והאיגוד ותו לאו .

מהצד שלהם די ברור , מהצד שלנו ..יחלוף כפי שבא .

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צעד בכוון חיובי בהחלט ולמי שראה את הכתבה בחדשות 10 לםי כמה חודשים, שמראים איך מתקנים בלמים ברכב הסעות בתוך מתחם עבודה של מסגרייה מעופשת, מבין למה אני מתכוון.

על מוסכי מדרכה אין שום פיקוח בשום נושא, לא עירוני, לא תעבורתי, לא תחבורתי לא תברואתי ולא מיסים (ז"א עלוקות שאותם אתם ממנים מכיסכם).

פורסם

יש מוסך פיראטי ויש מוסך פיראטי

יש מוסכים פיראטיים שרמת המכונאים בהם טובה מאשר במוסכים מורשים , ר ק מה אין תעודת מנהל מקצועי למכונאי הראשי, או לפעמים ,בכלל חסר לו שירותים ולכן אין לו אישור מהעיריה ולכן גם לא של משרד התחבורה.

אתה מקבל חשבונית כדת וכדין מקבל חלקים עם אחריות או מביא חלקים שאתה רוכש מחנויות חלקים.

ויש גם מוסכים חאפריים לחלוטין בהם הכל לא כשר וגם מסריח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא פעם טיפלתי אצל מכונאים שאין להם מוסך "מורשה" אבל מקצועיות לא חסרה שם.

אבל אם נצא מנישה שלנו של מכוניות מיוחדות ונסתכל על התמונה הגדולה - יש מוסכים פיראטיים רבים שעושים עבודה על ההיסטור.

האם עד היום היה רישום ולו של תאונה אחת בעקבות טיפול לא מקצועי שלהם?

לא יודע.

לא נראה לי שזה מייצר בעיה משמעותית של סכנה וכו'.

אני רק יודע שפעם אחורנה שטיפלתי זה היה במוסך מורשה ומסודר עם יומן ושאר הפלאוורות - ודווקא שם שכחו לסגור ברגים על אחד הגלגלים.........

אה, והשנה פעמיים במוסך מרכזי מכובד ומצוחצח השאירו את הדק "+" של המצבר משוחרר....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אני רק יודע שפעם אחורנה שטיפלתי זה היה במוסך מורשה ומסודר עם יומן ושאר הפלאוורות - ודווקא שם שכחו לסגור ברגים על אחד הגלגלים.........

נכשלתי בטסט, אחד הסעיפים היה צינורות בלם קידמיים, ניגשתי למוסך מורשה משרד תחבורה תיקנתי את הליקויים וחזרתי לטסט חוזר ועברתי אותו בהצלחה.

כעבור כמה ימים נדלקה לי מנורת בלמים, אחד מצינור הבלם היה בקושי סגור (יכלתי לסובב אותו עם היד).

מעניין אותי אם הורשע לפחות פעם אחת מוסך על אשמה בתאונה כתוצאה מטיפול לקוי?

פורסם
שמת לב לסתירה הפנימית בדבריך? אתה מטפל במוסך שאינך יודע מה טיב ההכשרה של עובדיו, מה מקור ואיכות חלקי החילוף שהוא מתקין לך, ושאינו נוטל אחריות לאיכות התיקון.

סביר מאוד שמוסך כזה משתמש בחלקים גנובים או מאיכות ירודה, ושאינו משלם מיסים, כלומר גם חי על חשבוננו וגם מסכן את כולנו.

וד"א - אני הייתי מתבייש לצאת בהצהרות כאלה כאשר הניק שלי הוא ניק הדורש מבעליו לכבד את עצמו.

לכל הזועקים מרה

א. אני מביא חלקים בעצמי אותם אני קונה בחנות חלפים רשמית ומוכרת

ב. אני יודע היטב את טיב הכשרתו של המכונאי שלי הוא היה בעליו של מוסך ונאלץ למכור עקב סיבות שונות

ג. הוא נוטל גם נוטל אחריות לאיכות התיקון, להבדיל ממוסך מורשה בו נאלצתי לבקר לאחרונה ושם ניסו למרוח אותי מכל הכיוונים

המכונאי שלי הוא קודם כל חבר ורק אחר כך מכונאי

ד. לגבי מיסים הוא עוסק מורשה, אני לא יודע באיזה סיווג, אבל הוא תמיד רוצה להוציא לי חשבונית

פורסם
יש דרך להגיש תלונה אנונימית על מכונאי פיראטי?

להרוס פרנסה זו לא ברכה .!!!!

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

למה נראה לך שזה לא קורה גם במוסך רגיל ? אל תתמם!

לא מזמן היה כאן שירשור של החלפת קלאץ של חברה מוכרת באחר ובאותה מידה עצם ההחלפה בין החברות יכולה לקרות גם עם חלק משומש, על קבלות אני בכלל לא מדבר כי לא פעם ולא פעמיים תיקנתי את הקליאו שהיתה לי ב"שחור"

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מזכיר לי קצת איזה מקרה ששודר באיזה סידרה שהראתה את עבודת המשטרה.

הקימו מערב ליד מקום שמוכרים בו סמים,

חיכו שהקונים יצאו והאשימו אותם בנהיגה תחת השפעת סמים.

אז שללו להם את הרשיון, החרימו את הרכב ו...?

כל כך הרבה משאבים של מערב, שוטרים, ציוד וכל זה בשביל שהמוכרים ימשיכו לחגוג?!

למה להתעסק בעיקר, אם אפשר להתעסק בשטויות ולהפיל את הכל על האזרחים מבלי לצמצם את התופעה?

לא תומך במזריקים למניהם ובאלה שחוסכים על החיים שלהם בתיקון במוסכי מדרכה, אבל ראבק, תשקיעו את המשאבים בטיפול בשורש הבעיות ולא בשטויות.

הכל נראה ככה בגלל שבתי המשפט ממשיכים להקל על הפושעים האמיתיים ולתת להם יד חופשית להמשיך ולחגוג.

ד"א

פעם המוסכניק שלי סיפר לי על הימים שהוא עבד במוסך מורשה יבואן.

היו שם עובדים שהיו פשוט משאירים חלקים ישנים ברכבים שטיפלו בהם ומוציאים את החלקים החדשים מחוץ למוסך יחד עם הזבל.

עם החלקים האלה היו עובדים במוסכי המדרכה שלהם.

אז הסיכוי לקבל חלק חדש וטוב במוסך מדרכה שווה לסיכוי לאי החלפת חלק במוסך מורשה.

נשאר רק לבדוק את אחד התנאים ולבדוק איפה יותר בטוח לתקן. אולי בכלל כדאי יהיה להעביר את כל האישורים למוסכי מדרכה ולסגור את המורשים.

פורסם
יש מוסך פיראטי ויש מוסך פיראטי

יש מוסכים פיראטיים שרמת המכונאים בהם טובה מאשר במוסכים מורשים , ר ק מה אין תעודת מנהל מקצועי למכונאי הראשי, או לפעמים ,בכלל חסר לו שירותים ולכן אין לו אישור מהעיריה ולכן גם לא של משרד התחבורה.

אתה מקבל חשבונית כדת וכדין מקבל חלקים עם אחריות או מביא חלקים שאתה רוכש מחנויות חלקים.

ויש גם מוסכים חאפריים לחלוטין בהם הכל לא כשר וגם מסריח.

אין חיה כזו.

מוסך שאינו מורשה משרד התחבורה אינו יכול להוציא חשבוניות תיקון כמו גם אישור תקינות למבחן רישוי.

מנהל מקצועי במוסך הוא אדם בעל כתב הסמכה רלוונטי לסוג המוסך אותו הוא מנהל, והוא זה שחותם על אישור תקינות.

יחידת הפיקוח של משרד התחבורה סובלת מחוסר כוח אדם תמידי ולכן האכיפה לא אינטנסיבית, אבל כשנתפס מוסך פיראטי, לרוב "בעליו" נקנס בעשרות אלפי ש"ח, וזו לא טעות כתיב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מזכיר לי קצת איזה מקרה ששודר באיזה סידרה שהראתה את עבודת המשטרה.

הקימו מערב ליד מקום שמוכרים בו סמים,

חיכו שהקונים יצאו והאשימו אותם בנהיגה תחת השפעת סמים.

אז שללו להם את הרשיון, החרימו את הרכב ו...?

כל כך הרבה משאבים של מערב, שוטרים, ציוד וכל זה בשביל שהמוכרים ימשיכו לחגוג?!

למה להתעסק בעיקר, אם אפשר להתעסק בשטויות ולהפיל את הכל על האזרחים מבלי לצמצם את התופעה?

לא תומך במזריקים למניהם ובאלה שחוסכים על החיים שלהם בתיקון במוסכי מדרכה, אבל ראבק, תשקיעו את המשאבים בטיפול בשורש הבעיות ולא בשטויות.

הכל נראה ככה בגלל שבתי המשפט ממשיכים להקל על הפושעים האמיתיים ולתת להם יד חופשית להמשיך ולחגוג.

ד"א

פעם המוסכניק שלי סיפר לי על הימים שהוא עבד במוסך מורשה יבואן.

היו שם עובדים שהיו פשוט משאירים חלקים ישנים ברכבים שטיפלו בהם ומוציאים את החלקים החדשים מחוץ למוסך יחד עם הזבל.

עם החלקים האלה היו עובדים במוסכי המדרכה שלהם.

אז הסיכוי לקבל חלק חדש וטוב במוסך מדרכה שווה לסיכוי לאי החלפת חלק במוסך מורשה.

נשאר רק לבדוק את אחד התנאים ולבדוק איפה יותר בטוח לתקן. אולי בכלל כדאי יהיה להעביר את כל האישורים למוסכי מדרכה ולסגור את המורשים.

לקומבינות האלו הרי אין סוף וקצה ,שעה שעה מתבצעים כאלו מעשים שחולפים יחד עם דפי ההסטוריה , מדרכה או מורשה היינו אך , למי יש הוכחות חותכות לגבי נזקים שנגרמו עקב כך ?

את ההליך הזה יצרו איגוד המוסכים והמוסכניקים עצמם, נגרעו מקופתם מליונים ,יש מידת צדק בהליך הזה , אבל לא יצליחו לעצור את זה ,אולי אפילו זה יגבר , כי הציבור יודע שעובדים עליו במוסכים מבחינת המחיר ולא מותירים לו אלא לחפש חלופות.

פורסם

איזה מדינה דפוקה. אני צריך לשאול אותם איפה לתקן? ועם אין לי כסף ומצבי לא טוב? שיורידו מחירים כבר במוסכים מורשים הגנבים האלו (החלפת טיימינג 50,000 )ואז כולם שטפלו במורשה. שיתביישו:evil:

Renault Clio RSI 1.8

פורסם
אין חיה כזו.

מוסך שאינו מורשה משרד התחבורה אינו יכול להוציא חשבוניות תיקון כמו גם אישור תקינות למבחן רישוי.

מנהל מקצועי במוסך הוא אדם בעל כתב הסמכה רלוונטי לסוג המוסך אותו הוא מנהל, והוא זה שחותם על אישור תקינות.

יחידת הפיקוח של משרד התחבורה סובלת מחוסר כוח אדם תמידי ולכן האכיפה לא אינטנסיבית, אבל כשנתפס מוסך פיראטי, לרוב "בעליו" נקנס בעשרות אלפי ש"ח, וזו לא טעות כתיב.

חן טעות בידך.

בעל עסק חייב להוציא חשבונית על פי חוק ולא משנה אם עסקו עצמו חוקי, או לא חוקי.

נכון שהוא לא יכול לתת אישור תקינות , אבל אין לזה קשר להוצאת חשבוניות.

ויכול להיות מצב בו יש למוסך מנהל מקצועי בעל כתב הסמכה ועדיין למוסך עצמו לא יהיה אישור של משרד התחבורה, כמוסך מורשה , בגלל שהוא אינו עומד בקריטריונים אחרים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...