Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ספק מכונית אופל קורסה החדשה מדהימה וחסכונית במיוחד 28.6 לליטר , מיוצרת בגרמניה. בינואר הקרוב משווקת על ידי "שלמה".

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1759431

כ-400 אלף יחידות בממוצע נמכרו ממנה בכל אחת משלוש השנים האחרונות, מול יריבות פופולריות לא פחות כמו פולקסווגן פולו שקפצה דור בשנה האחרונה ופיג'ו 207.

סוף סוף מיני איכותית במיוחד.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה איכותי בקורסה? המכונית מקרקשת, מתפקרת, ממש לא נוחה, המנועים די עצלים, והאמינות לא בשמיים.

אולי עכשיו יהיה לה חסרון אחד פחות, אם השירות של שלמה יהיה יותר טוב משל UMI (לא אמור להיות לו קשה במיוחד להתעלות על השירות שלהם).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

צויין בכתבה שגרסת האקופלקס עם צריכת הדלק המדוברת היא פחות רלוונטית אלינו (מנוע 1.3 ל' דיזל) כך שמי יודע אם גרסה זו תשווק כאן.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

אלה מין הסתם נתונים אופטימיים במיוחד ולא קשורים בכלום לביצועי העולם האמיתי, שכנראה יעמדו יותר על איזור ה-20 ק"מ לליטר.

קשה לי להבין ממה ההתלהבות, אלה נתונים שמשיגים גם מנועי ה-Clean Diesel של VW למשל, שמספקים כוח אדיר עם מנוע 1.9 ליטר שמספק ביצועים מקבילים למנוע ה-TSI 160 המוכר (ולצערי הרב מאוד לא נמכרים בארץ בגירסאות החזקות שלהם, אחרת הג'טה שלי היתה דיזל).

אותה אופל קורסה משיגה את הביצועים האלה עם מנוע 1.3 מסריח שמפיק 95 כ"ס ו-19 קג"מ.. אם זה לא היה עצוב זה היה יכול להיות משעשע.

פורסם
אלה מין הסתם נתונים אופטימיים במיוחד ולא קשורים בכלום לביצועי העולם האמיתי, שכנראה יעמדו יותר על איזור ה-20 ק"מ לליטר.

קשה לי להבין ממה ההתלהבות, אלה נתונים שמשיגים גם מנועי ה-Clean Diesel של VW למשל, שמספקים כוח אדיר עם מנוע 1.9 ליטר שמספק ביצועים מקבילים למנוע ה-TSI 160 המוכר (ולצערי הרב מאוד לא נמכרים בארץ בגירסאות החזקות שלהם, אחרת הג'טה שלי היתה דיזל).

אותה אופל קורסה משיגה את הביצועים האלה עם מנוע 1.3 מסריח שמפיק 95 כ"ס ו-19 קג"מ.. אם זה לא היה עצוב זה היה יכול להיות משעשע.

אל תשווה את סדר הגודל של הקורסה לזה של הג'טה.

הקורסה היא סיטי קאר, מקסימום סופר מיני. מנוע ה-1.3 מספיק לה. לאופל יש שני מנועי דיזל בנפח 2.0 ל' שאני יודע שמצויים באינסיגנה. האקופלקס (אותו רעיון של הקלין דיזל ב-VW) בנפח 2.0 מפיק 158 כ"ס, וזה עם הבי-טורבו שעתיד להכנס בשנה הבאה, יפיק 190 כ"ס. לאף אחד אין אינטרס לקנות רכב ביצועים עם מנוע דיזל, ידוע שהביצועים הכבדים שמורים עדיין לרכבי הבנזין ותפקידם של מנועי הדיזל הוא צריכת דלק טובה לצד קג"מ גבוה המושג בסל"ד נמוך (ברוב המקרים).

בל נשכח שרכבי דיזל יקרים משמעותית מרכבי בנזין, ככל שמנוע הדיזל גדול יותר, מפותח יותר, ועם מגדשים, המחיר בשמיים, ורכב בנזין עם ביצועים דומים יעלה פחות.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

זה לא מדוייק בכלל, מנועי הקלין דיזל החדשים של VW הם ביצועיסטים מאוד (מאוד מאוד) ולא נופלים במאום מה-TSI 160. למעשה הוא אפילו חזק יותר - 170 כ"ס לעומת 160, וקג"מ דומה.

יקרים יותר? כשאתה קונה רכב ב-160 אלף (אם אני מדבר כרגע על הג'טה לדוגמה) אז עוד 5,000 זה לא מה שישבור אותך, ואתה מקבל רכב חסכוני (שיחזיר את תוספת המחיר דיי מהר) ואמין יותר (מנועי דיזל מחזיקים מאות אלפי קילומטרים אחרי שמנועי הבנזין כבר נפחו את נשמתם) - שרק בישראל משום מה לא נמכר כמו לחמניות.

פורסם

לכשעצמי, אני שמח שיתחיל יבוא רציני יותר של אופל, ושנראה אסטרות ואינסיניות על הכביש, גם אם בעיקר בליסינג של שלמה SIXT. הלוואי שיביא גם גרסאות חמימות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

רק אני שם לב שבזמן האחרון יש כאן, בפורום של חובבי רכב, אובססיה של ממש לצריכת דלק? נראה שאנשים מסוגלים פה להרוג על 100 מ' נוספים לליטר...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

באמת מוזר, על צריכת דלק של רכבים צריך לדון בפורום של בישול ואפיה, ובכלל למה לדון בצריכת דלק, הרי השנה היא 78 והמחירים ברצפה.

פורסם
באמת מוזר, על צריכת דלק של רכבים צריך לדון בפורום של בישול ואפיה, ובכלל למה לדון בצריכת דלק, הרי השנה היא 78 והמחירים ברצפה.

ציניות זה יפה, באמת. אבל בכל זאת, בתור פורום של חובבי רכב המשקל שמיוחס כאן בזמן האחרון לצריכת דלק הנו מוגזם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גם אני מצטרף לעמדה הזאת, בכלל רוב האנשים היום מייחסים חשיבות מאוד גבוהה לצריכת הדלק אבל בצורה ממש מגוכחת שליטר אחד יותר לקילומטר עושה עבורם את ההבדל.

אותי מדהים כל פעם מחדש שהרכב הפרטי שלי מסוגל לעבור 10 קילומטרים על כמות דלק שמספיקה כדי למלא בקבוק קולה קטן, נכון זה יכל להיות יותר חסכוני אבל עבורי זה מספיק.

פורסם
ציניות זה יפה, באמת. אבל בכל זאת, בתור פורום של חובבי רכב המשקל שמיוחס כאן בזמן האחרון לצריכת דלק הנו מוגזם.

בעמוד הנוכחי זה השרשור היחידי שקשור לנושא, מעט מדי לטעמי, במיוחד שזה הנושא העיקרי במו"פ בשנים האחרונות בעולם הרכב.

פורסם

בימינו, ימי 6.62 ש"ח לליטר 95, שאוטוטו יהיו 6.82 ש"ח לליטר - הדלק זה דבר סופר חשוב.

כ"כ חשוב שאנשים מוכנים לנסוע בסוזוקי אלטו כדי לחסוך את הכסף הנ"ל.

• תוכן חדש...