Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים האוטו עבר טיפול גדול, טיפול עשרת אלפים ומעבר , הכולל החלפת פליטר שמן, דלק, אוויר, ניקוז מיים וניקוי ומילוי פרסטון לרדיאטור, שמן מנוע חצי סינטטי, פלאגים, חגורות מנוע(לא טיימינג), מסרק הגה, החלפת צינורית דלק חדשה שהייתה יבשה עם חור, ועוד..

כל הנסיעות הם בתוך העיר, נסיעות של כ25 דקות כל פעם, עם מעט פקקים יחסית. האוטו נוסע רוב הזמן 40-50-60 קמ''ש(לפעמים 70-80 בקטעים מסומים לכמה שניות), מדי פעם בפקקים ובעמידות 30-40, אבל זה לא פקקים של זחילה של הרבה זמן

אני מנסה לא למשוך יותר מדי הילוכים, ולנסוע בצורה רגועה, אבל מדי פעם יש צורך בעקיפות עם מאמץ

נעשה ניקוי קרבורטור אגרסיבי עם פירוק עד ה0 והחלפת דיזה, חשבתי אולי אחרי חצי מיכל של דלק עוד הפעם התלכלך מדלק באותה תחנת דלק, אבל שפתחתי את את הקופסא של הפילטר אוויר מעל לקרוברטור הוא נראה כמו חדש ומנצנץ, ללא כל טיפה של לכלוך.

צריכה קודמת לפני הניקוי קרוברטור והחלפת דיזה היה משהו קרוב ל1:8, אותם נסיעות.. לפי 16 ליטר ו130 ק"מ + -

עכשיו לפני כמה ימים שמתי טנק מלא, 31 ליטר, והאוטו עבר 105 ק"מ והגיע כבר טיפ טיפה מתחת לחצי. ז''א נותר לי לעשות עוד 100 וקצת ק"מ והלך הדלק ... זה יוצא צריכה מוגזמת של 1:6.4

האוטו ללא מזגן

כמה האוטו לוקח מחוץ לעיר בנסיעות ארוכות ? לא יודע, לא בדקתי ואין לי איך לבדוק, לאוטו יש מספיק בעיות(ראו נושאים אחרים), ואני מפחד שהוא יתקע לי באמצע הדרך

האוטו עם 210,000 ק"מ

יכול להיות גם בגלל שהמנוע כבר גמור אז הצריכה כזאת? (יש גם להזכיר שאני לא יודע אם בכלל אי פעם נעשה חילוף טיימינג ורצועות באוטו, ואני גם לא מתכוון לעשות אחד כזה, כי זה לא משתלם מבחינה כלכלית) בכלל טיימינג יכול להשפיע על צריכת דלק?

תודה

פורסם

שלום רב !

שלוש עובדות מתומצתות מהשרשורים שפתחת עכשו ובעבר:

1- ברכב הרכב בעל 220 אלף קילומטר, קילומטרג סביר לרכב הזה.

2- לרכב בוצעה לאחחרונה טיפול מקיף, שכלל, ואני מצטט:"טיפול עשרת אלפים ומעבר , הכולל החלפת פליטר שמן, דלק, אוויר, ניקוז מיים וניקוי ומילוי פרסטון לרדיאטור, שמן מנוע חצי סינטטי, פלאגים, חגורות מנוע(לא טיימינג), מסרק הגה, החלפת צינורית דלק חדשה שהייתה יבשה עם חור, ועוד.."

3-בעל הרכב מתלונן על קשיי התנעה במנוע קר , שכוללים בקפיירים, וקשייי נסיעה במנוע קר,ותצרוכת דלק גבוהה, יש לציין שכבל הצוק לא מתפקד, ולכן גם מקשה על התנעת מנוע קר.

4- בגלל קשיי הההנתנעה והבק פיירים, בוצע נקוי קרבורטור עד לרמת ה0(לא ידוע לי או מוכר לי מונח כזה עד לרמת ה0), והוחלפה דיזה(איזה דיזה ומגוע הוחלפה לא ידוע?!).

תצרוכת הנדלק בנסיעה עירונית נהיתה סבירה מינוס, ועמדה על כ 8 קילומטר לליטר.

לאחר נקוי הקרבורטור , עש לרמה של 0, תצרוכת הדלק לא השתפרה אלא להפך, היא התיצבה על 6.4 לליטר!

הכתובת רשומה על הקיר וזועקת.

אפוא הבעייה בטיימינג שלא הוחלף ולא יושב במקומו, בבק פיירים שאני מניח שעדיין לא נעלמו, בכבל צוק של טופל עדיין, או בקרבורטור שטופל לרמת האפס, כולל החלפת הדיזה?!

לפותר הבעייה, מובטח פרס, מנוי בהגרלת מפעל הפיס הקרובה, ופרס מובטח של אפס(0( שקלים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

שלוש עובדות מתומצתות מהשרשורים שפתחת עכשו ובעבר:

1- ברכב הרכב בעל 220 אלף קילומטר, קילומטרג סביר לרכב הזה.

2- לרכב בוצעה לאחחרונה טיפול מקיף, שכלל, ואני מצטט:"טיפול עשרת אלפים ומעבר , הכולל החלפת פליטר שמן, דלק, אוויר, ניקוז מיים וניקוי ומילוי פרסטון לרדיאטור, שמן מנוע חצי סינטטי, פלאגים, חגורות מנוע(לא טיימינג), מסרק הגה, החלפת צינורית דלק חדשה שהייתה יבשה עם חור, ועוד.."

3-בעל הרכב מתלונן על קשיי התנעה במנוע קר , שכוללים בקפיירים, וקשייי נסיעה במנוע קר,ותצרוכת דלק גבוהה, יש לציין שכבל הצוק לא מתפקד, ולכן גם מקשה על התנעת מנוע קר.

4- בגלל קשיי הההנתנעה והבק פיירים, בוצע נקוי קרבורטור עד לרמת ה0(לא ידוע לי או מוכר לי מונח כזה עד לרמת ה0), והוחלפה דיזה(איזה דיזה ומגוע הוחלפה לא ידוע?!).

תצרוכת הנדלק בנסיעה עירונית נהיתה סבירה מינוס, ועמדה על כ 8 קילומטר לליטר.

לאחר נקוי הקרבורטור , עש לרמה של 0, תצרוכת הדלק לא השתפרה אלא להפך, היא התיצבה על 6.4 לליטר!

הכתובת רשומה על הקיר וזועקת.

אפוא הבעייה בטיימינג שלא הוחלף ולא יושב במקומו, בבק פיירים שאני מניח שעדיין לא נעלמו, בכבל צוק של טופל עדיין, או בקרבורטור שטופל לרמת האפס, כולל החלפת הדיזה?!

לפותר הבעייה, מובטח פרס, מנוי בהגרלת מפעל הפיס הקרובה, ופרס מובטח של אפס(0( שקלים.

בברכה

צביקה

צביקה, אין צורך להשתמש בבסרקזם מיותר , כמה דברים:

1. 210 אלף קילומטר, לא 220

2. הורכב שילשום כבל צ'וק , המנוע עכשיו מניע בקלות בעקבות כך , עוד לא נבדקה בעיית הקפיצות והביגפיירים של הבוקר לעומק, תיבדק בימים הקרובים עם הנסיעות

3. אכן נעשה ניקוי קרבורטור. הוא נעשה ע"י אבי, שיש לו מיומנות מאוד גבוהה וניסיון רב בכל מה שקשור לרכב ולדברים מכאניים.

ושכתבתי "עד לרמה ה0" הכוונה שלי הייתה שזה לא נעשה בחאפריות, אלא אבא שלי ישב ופירק אותו לגורמים בלי לפספס ולחסוך באף חלק לניקיון. הניקיון נעשה עם טינר וספריי קרבורטורים מיוחד, כולו היה שחור מלא לכלוך וחול, אחרי הטיפול הוא נהייה נוצץ כמו חדש, ואתה מוזמן לבקר ולבדוק אם אתה מטיל ספק בניקיון שנעשה היות ואתה בעל מכון קרבורטורים (ואם אתה מתכוון לזלזל בניקיון: אנא ממך חסוך)

הוחלפו אטמים בקרבורטור, וכאמור גם דיזה. הוזמנו מחנות חלפים , חלקי חילוף מקוריים ( אם כי לדיזה החדשה שמנו לב שאין חריצים כמו בדיזה הישנה, ואני לא יודע כמה המשמעות של הדבר משפיעה, אך היא זהה מכל הבחינות חוץ מחריצי אוויר האלה)

קח בחשבון עוד גורמים : יכול להיות מד הדלק מזייף, ותמיד נשאר 4-5 ליטר לפני המילוי של הFULL, וגורם בעצם לחשוב שנגמר לגמריי בגלל שזה מגיע לנקודה האדומה.

וגם חשוב מאוד להזכיר שזה לא ממש אינדקציה להגיד כמה דלק לק"מ לקח הרכב אחרי פול טנק שהמחוג ירד לחצי , כי יכול להיות גם שעם החצי הזה שנשאר אעשה 150 קילומטר ויותר, אנסה לעדכן בהמשך

(כרגע זה בהנחה של 1 ל6.4 לפי 200 ק"מ ו31 ליטר, נראה אם האוטו יצליח לעשות יותר מ200 ק"מ)

לגבי החגורת טיימנג: אז זה גורם חשוב שכן יכול להשפיע על צריכת הדלק אתה אומר? יש סיכוי שלא הוחלף טיימינג מעולם באוטו והוא שרד עד עכשיו את ה210K ? בכל אופן, אני לא יודע מה לעשות עכשיו, האם זה ישתלם לי להחליף חגורת טיימינג מותחנים וכל מה שצריך , כיוון שמדובר בהוצאה של 750-800₪, ואני הולך להחזיק את האוטו כעשרה חודשים ואז כנראה לגרוס אותו, השאלה האם לפי הצריכת דלק שלי זה ישתלם מבחינה כלכלית בקטע של הדלק? כלומר זה ישפר את הצריכת דלק ל1:11 אפילו, וככה בתוך כחודשיים אחזיר את ההשקעה של ה800 בדלק ואצליח לעשות יותר קילומטרים

Dan-idin,

תודה על העצה המועילה, כמו שגם לא מעט אמרו פה כבר, אולי צריך לסגור את הפורום וללכת למוסך, אני מסכים איתך ובטוח שהאבחון יהיה מאוד מהיר. אבל זה ממש מעשי לקחת אוטו שווה בקושי 3000 שקל למוסך מורשה של רנו, שרק יפתחו את המכסה מנוע ויקחו 500 שקל.

אנסה להסתדר עם שאר חברי הפורום במידה והם ייראו נכונות לעזור ומה עוד אני בכל זאת כן יכול לבדוק

שבוע טוב

פורסם

שלום רב !

צר לי שלא דייקתי במספר הקילומטר הנכון ,אני תמיד היורד לרמת הפרטים הקטנים, אך לדעתי , אין חשיבות כלל לגובה הקילומטרים ולדיוק, ואני לא משתמש בסרקזם, אולי מעט בציניות.

בנוגע לקרבורטור, להבדיל מלקוח שמתלהב מקרבורטור נוצץ ומבריק, עלי זה לא עושה כלל רושם, הנזק שנגרם מחאפרים שנגעו בקרבורטור, ללא ידע מוקדם וגרמו נזק, לעתים בלתי הפיך, וותר מעניין אותי,האמן לי שנתקלתי בקרבורטורים רבי כאלה שהושבתו ב30 שנה האחרונות.

אינני חס וחלילה מזלזל באביך, ואיני מזלזל בניקיון ובשיפוץ שהוא עשה, ואני לא מנסה לרמו ז אפילו שהוא עשה נזק כלשהו לקרבורטור, אני פשוט טוען שהוא מחפש את הבעייה מתחת לפנס, ולא במקום שהיא נמצאת.

אינני בטוח כלל שחגורת טיימינג לא הוחלפה בעבר, ואני בטוח שהיא הוחלפה לפחות פעמיים אם לא יותר, אך במידה ויש קפיצה בשן בטיימינג, או בעייה מכנית, קומפרסייה חלשה, ומנוע שחוק לעולם לא ניתן להוציא מהרכב תצרוכת דלק סבירה.

והתצרוכת דלק שציינת לא סבירה, והיא עלולה לנבוע מסיבות פשוטות כמו:

בדיקה לא נכונה של תצרוכת הדלק.

בעייה מכנית במנוע.

טיפול לא מקצועי בקרבורטור.

או כל שלושת הבעיות גם יחד, או כל אחד לחוד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כדאי לך לבדוק אם הקרבורטור מכוון , כלומר שה CO תקין, גש למוסך\מכון קרבורטורים ותבקש שיבדקו את הCO,

זה לא אמור לעלות יותר מידי , אם בכלל,

אני לא מזתכוון לזלזל בעבודה שאביך ביצע, כי פשוט את זה אין לו שום אפשרות לבדוק בבית,(אלא אם כן יש לך את המכשיר הזה במחסן...)

בנוסף, עניין הדיזה נראה חשוד, הייתי בכל זאת מנסה להחליף לאחת כמו שהייתה,

בעניין הטיימניג , אם החגורה קפצה שן, אז זה כן יכולה להיות בעיה,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...