Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מדובר בסוזוקי בלנו 98 אוטומטית, הגיע הזמן לחדש את הביטוח על הרכב.

בשיחה אם מספר חברות ביטוח נאמר לי שלא שווה לבטח את הרכב בביטוח מקיף (כיסוי גניבות) אלא רק צד ג'. ולכן אצטרך לעשות קודן כדי לצמצם סיכוי לגניבת הרכב.

יש חברה אחת שהסכימה לעשות מקיף אבל במחיר יחסית יקר, של 2375. את החובה כנראה שאעשה בחברת הביטוח הנוכחית ב 1590 ש"ח.

השאלה היא כך : האם כדאי להשקיע ולעשות קודן? (המחיר של התקנה+עלות הקודן תתווסף למחיר ביטוח חובה+ צד ג' של 2400) או לחילופין לבטח חובה+מקיף במחיר של 3,965.

אשמח לעצות. מהם המחירים לקודן אמין. אני צריך המלצות לכך.

תודה

פורסם

ברור שעדיף להתקין קודן - הרי תחסוך כ-1500 ש"ח כבר השנה, ואם תאצה לבטח בשנה הבאה עוד 1500 ש"ח וכו', עד שתפסיק לבטח במקיף.

האופציה השניה לא תבטח במקיף תהמר על כל ערך המכונית. אם אבדן שלם שלה הינו, עבורך, נזק נסבל - יתכן שתוכל לוותר על המקיף, אבל אם השקעת בו א כל חסכונותיך אתה עלול להשאר בידיים ריקות. חפש את השרשורים של spun24 שהתלבט בדיוק כמוך ושבועיים אח"כ הפעיל את הביטוח בשל נזק משמעותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשיחה אם מספר חברות ביטוח נאמר לי שלא שווה לבטח את הרכב בביטוח מקיף (כיסוי גניבות) אלא רק צד ג'. ולכן אצטרך לעשות קודן כדי לצמצם סיכוי לגניבת הרכב.

יש חברה אחת שהסכימה לעשות מקיף אבל במחיר יחסית יקר, של 2375. את החובה כנראה שאעשה בחברת הביטוח הנוכחית ב 1590 ש"ח.

sperial, כנראה שכל אחד מאיתנו הבין משהו אחר מהטקסט נוגע הלב שכתב אבי.

אני מבין מהטקסט שחברת הביטוח הרגילה שלו סירבה לבטח את הרכב במקיף, הסוכן הציע לו להתקין קודנית כדי להקטין את הסיכוי לגניבה. ובלי קשר, חברה אחרת הציעה לו ביטוח מקיף במחיר גבוה, גם בלי קודנית.

אבי - קודן לא מונע גניבות. רוב גנבי הרכב יודעים איך להתגבר על הקודנים האלו תוך דקות ספורות והשימוש העיקרי שלהם זה כיסתו"ח לחברות הביטוח. אם אתה באמת רוצה להגן על הרכב מפני גניבה, רק אמצעים פיזיים באמת יעילים - מנעול הגה רציני, מנעול לידית ההילוכים, מנעול לדוושות ומנעול לגלגלים (סנדל). עדיף כמה מהם ביחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
sperial, כנראה שכל אחד מאיתנו הבין משהו אחר מהטקסט נוגע הלב שכתב אבי.

אני מבין מהטקסט שחברת הביטוח הרגילה שלו סירבה לבטח את הרכב במקיף, הסוכן הציע לו להתקין קודנית כדי להקטין את הסיכוי לגניבה. ובלי קשר, חברה אחרת הציעה לו ביטוח מקיף במחיר גבוה, גם בלי קודנית.

אבי - קודן לא מונע גניבות. רוב גנבי הרכב יודעים איך להתגבר על הקודנים האלו תוך דקות ספורות והשימוש העיקרי שלהם זה כיסתו"ח לחברות הביטוח. אם אתה באמת רוצה להגן על הרכב מפני גניבה, רק אמצעים פיזיים באמת יעילים - מנעול הגה רציני, מנעול לידית ההילוכים, מנעול לדוושות ומנעול לגלגלים (סנדל). עדיף כמה מהם ביחד.

אתה מתכוון כמה שניות לניתוק הקודן... (מנסיון- עובד בתחום הרכב)

גם מנעול הגה/גיר לא יותר מידי רלוונטי. אם כבר אז סנדל

ולבעל הרכב... תחשוב טוב לפני שתחליט. אצלנו במשפחה יש שנת 96 ולא מבטחים.

פורסם

כפי שנכתב כאן וגם בעבר - במידה והרכב הוא "מטרה" אז אין מה לעשות בנידון.

סביר להניח שרכב כזה לא משמש כמטרה, אלא במידה וייפרץ, זה יהיה באמצע שיטוט מקרי של פורץ/גנב.

אני מאמין בקודן, כיוון שעלותו *יחסית* זניחה ונותנת קצת שקט נפשי, גם אם הוא לא מושלם ולא מונע גניבה בטוחה.

פורסם

תודה על חוות הדעת.

1. מה מכסה ביטוח מקיף שלא מכסה ביטוח צד ג' רגיל ? מלבד גניבות כמובן ....?

2. האם הרכב כמו שלי מהווה מטרה? והאם שווה לקחת את הסיכון?

3. נניח והרכב עובר תאונה.. והוא חס ושלום הולך TOTAL LOSS האם הביטוח צד ג' מכסה זאת ומאפשר לקבל את הכסף שהרכב שווה ??

4. לא עניתם עדיין... איזה חברה מומלצת לקודן ? האם יש קודן שמנתק אספקה של דלק וכך זה אמור לפתור את הסיכוי לגניבה לא?

תודה מראש.

פורסם

ביטוח צד ג' לא מכסה נזקי תאונה או גניבה שנגרמים לרכב שלך.

ביטוח צד ג' מכסה אך ורק נזק שנגרם לרכבים האחרים.

פורסם

1. מקיף מכסה את כל מה שמכסה צד ג' + כיסוי על נזק שנגרם לרכב שלך, אם בעקבות גניבה, אם בעקבות תאונה ואם בעקבות פסנתר כנף שנפל על מכסה המנוע שלך ממטוס תובלה אמריקאי.

2. שווה או לא שווה זה עניין אינדיבידואלי, וכל מי שינסה לקבוע הוא חכם בדיעבד. אבא שלי שילם במשך 20 שנה על ביטוח מקיף ואף פעם לא הפעיל אותו. בסכום ששילם לביטוח כבר היה יכול לקנות רכב נוסף. כנראה שזה לא היה שווה לו.

מצד שני, יש לי חבר שעשה ביטוח מקיף יום אחרי שניסו לגנוב לו את האוטו. שבוע אחר כך הגנב חזר והצליח לגנוב את האוטו. כנראה שלו כן היה שווה.

3. רק אם הצד השני אשם בתאונה.

בכל מקרה, קח בחשבון שחברות הביטוח עושות הכל כדי להפחית את התשלומים שהן אמורות לשלם לך. במקרה של תאונה שניתנת לתיקון יפעילו עליך לחץ להשתמש בחלקים תחליפיים או משומשים מפירוק. במקרה של גניבה או אובדן מלא ינסו להוריד ממחיר המחירון בטענות שונות ומשונות (שקל יותר למצוא ברכב ישן).

4. אין חברה מומלצת, הכל טוב. ככל שתשלם יותר, תקבל קודנית "חכמה" עם יותר ניתוקים. קודנית בסיסית לרוב עובדת על ניתוק של המתח למשאבת הדלק וכך מונעת את התנעת הרכב. קודניות יקרות יותר מוסיפות ניתוקים נוספים - לסטרטר, למערכת ההצתה וכו'.

5. אני לא מבין איזה שקט נפשי נותן לך הקודן כשאתה יודע שהוא לא מהווה מכשול בפני הגנב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

א. קודן לא מעכב בכלום, מלבד אותך בכל פעם שתצטרך להתניע את הרכב, מבחינתי אישית החבילת חוטים הזו היא מיותרת לאלתר.

ב. יכול להיות שתמצא את עצמך נוסע בכבישים אחרי חבר הפורום אורן, לאחר שנסעת בנתיב השמאלי והרגזת אותו, הוא זורק אותך לשול הדרך כנקמה ונסיון חינוך, כתוצאה מכך רכבך נפגע בפינה קדמית שמאל כולל מתלה מעוך ופגיעת שלדה, משמע הרכב הולך לפח, ואז:

בשביל לנסות לחסוך 1000 ומשהו שח, הפסדת קרוב ל20 אלף שח.

אם אתה נוסע 5000 ק"מ בשנה, יתכן וכדאי לך לקחת את הסיכון, אם אתה נוסע יותר, אני אישית לא חושב שכדאי לקחת את הסיכון.

כמו כן, אני ממליץ לצלצל לסוכן הביטוח שלי "מיכאלי גולן" אשר יושבים בחולון ברחוב שנקר 15 ומספר הטלפון שלהם הינו 03-5014433, תתייעץ איתם אולי תקבל פוליסה יותר זולה.

בהצלחה בהחלטות :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אתה מתכוון כמה שניות לניתוק הקודן... (מנסיון- עובד בתחום הרכב)

גם מנעול הגה/גיר לא יותר מידי רלוונטי. אם כבר אז סנדל

ולבעל הרכב... תחשוב טוב לפני שתחליט. אצלנו במשפחה יש שנת 96 ולא מבטחים.

מה אתה מנסה לאמר ? שכדאי לקחת סיכון?

פורסם

כמומחה למיגונים !!! השיטה הטובה ביותר למגן את הרכב (לא לעצלנים) זה לפתוח מכסה מנוע ולנתק קונקטור של המרכיבים החיונים להנעת מנוע כגון חיישן גל זיזים,חיישן גלגל תנופה וקונקטור של COIL , אינגקטורים ואולי חיישן אוויר בסעפת יניקה. החוכמה היא לנתק אחד מהם ,אבל לא להוציא אותו לגמרי . שיראה כאילו הוא בפנים. בשיטה הזו גם מכונאי במוסך מורשה יתקשה לאתר את התקלה.

עזבו אותכם קודניות ,זה רק הרס של הרכב . במוסך יודעים את הקודים(מוסרים לפקיה את הקוד) ובני הדודים מגיעים בלילה עם מפתח משוכפל וקוד ידוע ואין רכב.

כל יום גונבים לחברות ליסיניג השכרה 15 מכוניות בשיטות האלה ועם כספות על מחשב ניהול מנוע.

חברות הביטוח כבר לא יודעות מה לעשות,חברות המיגון כבר לא מזיזיות לגנבים המקצוענים, והאיתוראנים לא עובדים בכל המקומות.

הקיצר גורלכם בידכם ואין מה לעשות ואם לא בא לך לפרנס איזה מנייק מחברת ביטוח שנוסע לידך כל יום ברכב מפואר ותקוע איתך בפקק. תיקח ריסק ותבטח צד ג' בלבד. הרכב הזה לא אהוב על הגנבים מהסיבה שהוא מאוד אמין ואין דרישה לחלקי חילוף.

מצלמות דשבורד איכותיות לרכב

פורסם
מה אתה מנסה לאמר ? שכדאי לקחת סיכון?

שזה בדיוק כמו להמר.

אם אתה גבר להמר על הכסף שלך אז שא בתוצאות, אין מה לבכות אח"כ.

אנחנו לא מבטחים ולוקחים סיכון (למרות שאני אוהב את הרכב-יד ראשונה). בכל זאת, השווי של הרכב הוא כ 13k .

אני מאמין גדול שמה שקורה הכל לטובה (גם דברים רעים) :-D

לגבי הקודן . אתה בטוח שאין אצלך משהו כמו אמובליזר שהתקינו במועד קניית הרכב ?

או איזה מערכת אחרת לעיכוב גנב ?

פורסם
שזה בדיוק כמו להמר.

אם אתה גבר להמר על הכסף שלך אז שא בתוצאות, אין מה לבכות אח"כ.

אנחנו לא מבטחים ולוקחים סיכון (למרות שאני אוהב את הרכב-יד ראשונה). בכל זאת, השווי של הרכב הוא כ 13k .

אני מאמין גדול שמה שקורה הכל לטובה (גם דברים רעים) :-D

לגבי הקודן . אתה בטוח שאין אצלך משהו כמו אמובליזר שהתקינו במועד קניית הרכב ?

או איזה מערכת אחרת לעיכוב גנב ?

יש אמובילייזר אבל ככל הנראה הוא לא פעיל. יש לי אותו 3 שנים ברוך השם..

אם כבר מדברים על זה: הגיר שלו כבל משהו והוא מקורי מאז 98. האם כדאי לחשוב על מכירת הרכב ? או שכדאי לחכות שהגיר/תושבות מנוע יצאו מכלל פעולה ואז למכור אחרי שיפוץ.. ? הרכב שווה לפי מחירון יד 2 15,900

דרך אגב הרכב עבר 130,500 ק"מ,קניתי אותו לפני 3 שנים כשעבר : 107,000.

• תוכן חדש...