Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השירשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=318957 חשבתי על רעיון, שיישמע לכם קצת הזוי ולא נורמלי, אבל אולי זה יעבוד?

נהגת ודיברת בסלולארי? עשרת אלפים שקל קנס.

נסעת בלי חגורה? עשרת אלפים שקל קנס.

נסעת באור אדום? עשרת אלפים שקל קנס

(תוסיפו אתם מה שמתחשק לכם, נסיעה בנתיב השמאלע, עקיפה על פס לבן וכ'ו)

אגב הקנס יהיה בלי שום פשרות, כלומר: פשעת? נתפסת? אין לערער, משלם וזהו.

והנה השאלה: איזה נהג או נהגת, יעברו שוב עבירה כזו או אחרת, כשיידעו מראש שיש קנס כזה מטורף על העבירה?

ולמען אלה שלא קוראים בעברית, משרד התחבורה יפרסם בתקשורת, בעיתונים, בכל השפות האפשריות, כדי שכל הנהגים בארץ (אם ספרדים או אתיופים, אם ערבים או רוסים וכ'ו) יידעו ולא יגידו אחרי זה: אני לא מבין את השפה.

מה דעתכם? יפעל?

אני יודע שבעבר ישראל כץ (נדמה לי או שזה היה אחד אחר) כשר התץחבורה הציע רעיון כזה וביקש לבחון אותו

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

לא יפעל ולא ישים.

גם כשהעלו את הקנס על שימוש בנייד מ-250 ל-500 ואח"כ ל-1K, היו דיבורים ותהיות דומות לשלך(מי המטומטם שיעבור עברה, הרי דיבורית עולה הרבה פחות?).

עובדה, לא חסרים מטומטמים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
מעניין מי ישלם סכום כזה ?

מערכת המשפט פשוט תקרוס

זה מה שיפה ברעיון עצמו. אין משפט. לא ניגשים בכלל לבית משפט כדי לערער.

מה שכן, מסדרים שמר קצין, יקבל בשעות קבועות מראש, טענות כאלה ואחרות של נהגים ויבחן כל מקרה לגופו.

ההרתעה עצמה, היא שתפחיד את הנהגים.

אלף שקל? למר עורך דין שמכניס מעל 200 אלף שקל בחודש, לא מזיז אלף שקל, אבל אם לקצין יש מספריים (ואת הזכות המוקנת לו על פי החוק) לגזור למר נהג את הרשיון?

אז מה יעשה האינסטלטור התורן שבסך הכל אומר ללקוח "אני בדרך"? יוביל את הציוד שלו על גמל?

ברור שלא, הוא ידבר בדיבורית. יחנך את עצמו.

אני אומר בפשטות: לעשות הכל כדי שלמר נהג יהיה חבל וכואב, מרגיז ומציק, מתיש ומנג'ס, ככה שהוא לא יחלום שוב, לדבר בסלולארי בלי דיבורית, שלא יפנטז אפילו, לחצות קו לבן רצוף, או שלא יראה בחלומותיו איזו בחורה גדולת שדיים, כחלום, כשהוא עובר ברמזור אדום. פשוט לעשות הכל הכל, כל מה שחוקי ומותר והגיוני (לתקוע כדור בראש למשל ע"י שוטר לאזרח, זה לא)

כדי שנהגי ישראל יצייתו לחוקים.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
תרנגולת שמטילה ביצי זהב לא שוחטים גם לא בשביל להכין מרק

אז מה יגאל? נמשיך באכיפה המקולקלת? נמשיך בהשמת מלכודות לנהגים?

נמשיך ב"נהג סובארו תעצור בצד, אני נותן לך דו"ח על עקיפה בפס לבן"?

אולי אני תמים, יש מצב, אבל אני חשבתי שהאכיפה הזו, מה שנקרא "חקיקת חוקים", אמורה להתקיים כדי שיתקיימו החוקים.

ואם לא, רק נניח, במקרה אולי, וזה לא עובד, אז אפשר לשנות ולנסות גם סוג אכיפה אחר.

לא?

פורסם
אז מה יגאל? נמשיך באכיפה המקולקלת? נמשיך בהשמת מלכודות לנהגים?

נמשיך ב"נהג סובארו תעצור בצד, אני נותן לך דו"ח על עקיפה בפס לבן"?

אולי אני תמים, יש מצב, אבל אני חשבתי שהאכיפה הזו, מה שנקרא "חקיקת חוקים", אמורה להתקיים כדי שיתקיימו החוקים.

ואם לא, רק נניח, במקרה אולי, וזה לא עובד, אז אפשר לשנות ולנסות גם סוג אכיפה אחר.

לא?

5%-10% מאלו שמגיעים לבתי המשפט בכלל זכאים.

המספר כנראה הרבה יותר גבוהה כי התובע סוגר הרבה תיקים לפני המשפט ורבים מעדיפים להודות ולא להכנס למטחנת הצדק שכידוע טוחנת לאט אבל טוחנת הכל.

מה נעשה עם כל אלו ?

או שאולי כשחוטבים עצים עפים שבבים וגם זה בסדר אם כי לא נעים כשהשבבים נכנסים לעניים ומפריעים לראות את המציאות שמעבר לססמאות.

פורסם
זה מה שיפה ברעיון עצמו. אין משפט. לא ניגשים בכלל לבית משפט כדי לערער.

מה שכן, מסדרים שמר קצין, יקבל בשעות קבועות מראש, טענות כאלה ואחרות של נהגים ויבחן כל מקרה לגופו.

שוטר הוא לא שופט(עזוב פסילה מנהלתית).

אין לו את הכלים לעשות זאת ואני גם לא מוכן להפקיר עצמי בידיו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
שוטר הוא לא שופט(עזוב פסילה מנהלתית).

אין לו את הכלים לעשות זאת ואני גם לא מוכן להפקיר עצמי בידיו.

קומפ אבל זה בדיוק העניין.

לא ישאלו את האזרח לדעתו, ישמעו אותו, בדיוק כמו שעושה היום השוטר שרושם דו"ח ברחוב ובמידה הנכונה, השוטר יגיד: סבבה, רשמתי, עכשיו קח דו"ח ותגיע למפקד שלי, תשתטוח בפניו טענותייך.

כשתגיע לקצין, הוא כבר יחליט את ההחלטות שלו.

אני מדבר על הענישה נטו, הפרטים הקטנים ברי שינוי.

פורסם

כמו שאמר עמית.

אתה מבקש משוטר (בדרגה גבוהה שלא תהיה) להיות שופט. הוא לא למד לשם כך ואינו מוסמך לשם כך.

מלבד זאת, אתה נוטל מאדם את הזכות הבסיסית לערעור. נשמע לך הגיוני?

גם הרעיון של כץ, שאם מישהו מערער על דוח בבית משפט ולא זוכה, ישלם כפל קנס, גובל במניעת זכותו של אדם לערעור. הרי אנשים יפחדו לערער, בגלל הסיכוי שהשופט לא יתחשב בדבריו. (הרי דבריו של השוטר נחשבים יותר.)

פורסם

אתה מציע שהרשות המבצעת תהיה גם השופטת, זו מדרגה אחת בדרך למדינה טוטליטרית (אפשר גם לחתוך ידיים למי שלא אותת במעבר נתיב, זה בטח ילמד אותו לקח).

קרא את השרשור שפתחתי בפורום המשפטי בגין דו"ח על דיבור בסלולרי שקיבלתי על לא עוול בכפי ותראה שיש גם מקרים שבהם השוטר הפעיל שיקול דעת לא נכון, בהצעה שלך לאזרח לא תהיה בכלל זכות להישפט, זה נשמע לי רע מאד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
כמו שאמר עמית.

אתה מבקש משוטר (בדרגה גבוהה שלא תהיה) להיות שופט. הוא לא למד לשם כך ואינו מוסמך לשם כך.

מלבד זאת, אתה נוטל מאדם את הזכות הבסיסית לערעור. נשמע לך הגיוני?

גם הרעיון של כץ, שאם מישהו מערער על דוח בבית משפט ולא זוכה, ישלם כפל קנס, גובל במניעת זכותו של אדם לערעור. הרי אנשים יפחדו לערער, בגלל הסיכוי שהשופט לא יתחשב בדבריו. (הרי דבריו של השוטר נחשבים יותר.)

לא יפחדו לערער, יפחדו לעבור עבירה.

ברור חבר שכל מקרה לגופו, לא אמרתי שבאופן אוטומטי יאללה עשרת אלפים שקלים קנס ולהגיד לנאשם: עכשיו תמצא דרך לשלם את הסכום.

אם מראש ה"סכנה" הזו, הקנס הזה יעמוד מול עיניהם, אתה רואה בכלל מישהו שמעז לעבור פס לבן? אתה חולם שמישהו שיידע מראש, שהוא עשוי לא רק להיתפס, אלא לשלם גובה של שתי משכורת חודשיות, שיצפצף בכל זאת? ויודע מה? שיצפצף, שלא ישלם את הקנס, לא רוצה לשלם? אין חידוש רשיון, בדיוק כפי שנהוג כיום.

אתה מציע שהרשות המבצעת תהיה גם השופטת, זו מדרגה אחת בדרך למדינה טוטליטרית (אפשר גם לחתוך ידיים למי שלא אותת במעבר נתיב, זה בטח ילמד אותו לקח).

קרא את השרשור שפתחתי בפורום המשפטי בגין דו"ח על דיבור בסלולרי שקיבלתי על לא עוול בכפי ותראה שיש גם מקרים שבהם השוטר הפעיל שיקול דעת לא נכון, בהצעה שלך לאזרח לא תהיה בכלל זכות להישפט, זה נשמע לי רע מאד.

לא אמרתי כדור בראש למי שעובר עבירה. בוא נשמור על פרופורציות הגיוניות. מאחר ואנחנו עוד לא איראן, אין צורך להזיק בגוף כענישה, מספיק בכיס.

חוסר איתות זו אומנם עבירה, אבל לא חמורה כמו חציית פס לבן, או כמו לחצות רמזור באור אדום.

כל טענתי מההתחלה הייתה, להסמיך את מר קצין, שיבחן ויבדוק (אגב מבחינתי תקראו לו גם שופט בבית משפט שמתרכז אך ורק בתיקים מהסוג הזה, לא אכפת לי מי זה), כל מקרה לגופו, אבל, שהקנס עצמו, יהיה ממש ממש דמיוני.

מי יעז לעבור שוב עבירה? מי יעז להגיד: "לא סופר את בתי המשפט ואני מצפצף על החוק"? שיצפצף, נראה אותו כשהוא יבוא לדואר או למשרד הרישוי, לחדש רשיון או לשלם רשיון לרכב, והמערכת שמנפיקה את הרשיונות המדוברים תקיא עליו הודעה בזו הלשון:

"המערכת לא מאשרת פעולה זו עקב קנסות ודוחו"ת מהעבר"

כל אלה אגב חברים, בשבילכם כנהגים, כתושבי ישראל, לכם ולביטחון הילדים שלכם, לאישה ולמשפחה שלכם.

פורסם

תחזור לשיעורי האזרחות שלך (או קח את ספר האזרחות של אחד הילדים או האחיינים):

הפרדת רשויות.

בלמים ואיזונים.

ביקורת על השלטון.

עצמאות מערכת המשפט.

אתה מבקש לוותר על עקרונות יסוד בדמוקרטיה. האפשרות לערער על אישום לפני שופט שאינו תלוי ברשויות היא בנפשו של משטר דמוקרטי, ויתור כאן ותוך 5 שנים אנחנו במשטר צפון קוריאני. לא מומלץ לוותר העקרונות הכל כך בסיסיים.

אני גם מסופק עד כמה קנסות דרקוניים יהיו יעילים כאשר אין חלופות ראויות, קרי תחבורה ציבורית איכותית שתאפשר לאנשים להתנייד 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה בתלות מיניממלית ברכבם הפרטי, ובעיקר כל עוד התנהגות השלטונות וחינוך הציבור לא יביאו לכיבוד החוק. הנהג השויצרי מקפיד על החוק בעיקר כיון שהוא חונך לכך וכיון שהוא יודע שהחוק פועל בסופו של דבר לטובתו, אם כי האכיפה הקפדנית מסייעת לכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...