Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה!!

נפלה עליי דילמה קשה מאוד לפני חודש.

אני באמת ובתמים לא יודע מה לעשות. PLEASE HELP :)

כמובן שהלוואי ולכולם יהיו רק בעיות כאלו!!!

אני בעיקר קורא פה בפורום(כבר המון זמן) ולא כותב הרבה ומזיין לכם את השכל, אז תשקיעו בי קצת :)

הדילמה:

אני במרוץ אחרי רכב חדש.

אני יודע שיש המון אפשרויות בקטגוריה הנבחרת, מאזדה 6, סקודה סופרב, הונדה אקורד, סיטרואן סי 5, שברולט מאליבו וכמובן פורד מונדאו.

אני איש מונדאו, תצחקו כמה שאתם רוצים...:) יש לי עכשיו מונדאו 2002.

עשיתי נסיעות מבחן על רובן חוץ מהסיטרואן.

האקורד מרגישה דלה מידי באבזור ולא נראה לי שהיא מצדיקה את התוספת שאני נדרש לשלם.

המאזדה 6...אני פשוט לא אוהב מאזדה, היא משעממת לטעמי והמונית :)

סקודה סופרב היא אמנם אופצייה אבל, היופי בעיני המתבונן אם אתם מבינים.

השברולט כל כך קטנה מבפנים ומרגישה כל כך זולה שלא האמנתי שהיא מתחרה בקטגוריה הזאת.(לעניות דעתי וראשי שנדפק פעמיים בקורות הנמוכות שלה)

הסיטרואן,אמממ...הייתה לי פעם סיטרואן ZX וולקן... סטיגמות או לא סטיגמות, היא לא בדיוק הברקה הנדסית(כן, שמעתי על הנוחות שלה ובלה בלה בלה...)

על הפורד קיבלתי הצעת מחיר של 180,000 שקלים עגולים כולל מסים. זהו הדגם הכי מאובזר.הטיטניום. הדבר היחיד שלא לקחתי זה את המערכת של קנווד עם מסך המגע שהם מתקינים פה בארץ. העדפתי את הסוני המקורי שגם במקרה נראה טוב ומשתלב יפה בקוקפיט.

אבל, דילמה!!!!! בעוד כמה חודשים יצא דגם מחודש/חדש? נכון?

מה יקרה לאוטו שלי? גם ככה הוא לא בדיוק מלך המחירונים...אני יודע שאם אני קונה פורד מלכתחילה אז לא לצפות לרווח במכירה שלה אחר כך. אבל עדיין...מפחיד, לא?

בקיצור אני מתלבט, האם לחכות לדגם החדש אבל היקר יותר(לפי מה ששמעתי) או להישען על העובדה שאוטוטו נכנס הדגם החדש ובכך להוציא אולי מחיר טוב יותר על הדגם הנוכחי?

כמו כן, אני אשמח לחוות דעת על האוטו באופן כללי ופרטני...!

ואיך אפשר לקבל הנחה יותר גדולה :)

תודה לכל מי שיגיב!!!

מיכאל.

פורסם

הדגם החדש אמור להגיע עם שילוב גיר עדכני ועדיך בהרבה מבחינת ביצועים וגם צריכת דלק.

בנוסף צפויים שינויים עיצוביים קלים (הדגם כבר הוצג, ניתן לערוך חיפוש ברשת) וגם עידכוני איבזור קלים.

מה תפסיד אם תחכה עוד קצת?

עדיף לחכות קרוב לתחילת השיווק, אם החדשה תמצא חן בעינייך תזמין אותה ואם לא אז תרכוש אחת מהמלאי שיוותר מהדגם הנוכחי.

בהצלחה.

פורסם
הסיטרואן,אמממ...הייתה לי פעם סיטרואן ZX וולקן... סטיגמות או לא סטיגמות, היא לא בדיוק הברקה הנדסית(כן, שמעתי על הנוחות שלה ובלה בלה בלה...)

האמת שהוולקן היא דווקא די הברקה הנדסית, אבל שיהיה :wink:

המונדיאו מכונית מצוינת. המנוע שלה דווקא בסדר וגם הגיר, הם פשוט לא מרשימים כמו של חלק מהמתחרות, ובעיקר די בזבזניים בדלק. אם אפשר לחכות למנוע החדש - מומלץ. אבל אולי הוא יהיה יקר יותר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התגובות!

נו טוב רוני, שכנעת אותי...עדיין יש לי אותה. רוצה? :) אני מחכה להזדמנות פז לעשות ממנה רכב ראלי מטוררף ולזכות באליפות הראלי הערבית!!!:) אבל בינתיים מאיימים עליי מהעירייה שיגררו לי אותה לגיהנום! אני בדיוק הולך להזיז אותה ממקומה.

לעינינינו,

אף אחד לא ממש יודע מתי יגיע הדגם החדש. אפילו בפורד מסרבים להגיד לי. או שהם לא יודעים, או שהם לא רוצים לספר. אני מעדיף את האופציה השנייה. אבל בכל מקרה כל הנציגים כולל הסמנכ"ל שנתן לי הצעת מחיר הבטיח לי שהדגם החדש יהיה יותר יקר בתצורת הטיטניום(הכי גבוהה) שלו.

אולי באמת לחכות? אני פשוט לחוץ למכור את המונדאו 2002 שלי. המחירון שלה צונח כלפי מטה לפי ימים ולא חודשים.

לחכות, אלוהים יודע כמה זמן ולא בטוח שהדגם החדש יקרוץ לי מבחינת מחיר...אין פתרון פלא אה?

בסוף אני אקנה מאזדה ואשתוק.

עוד הצעות? אולי מישהו יבוא בהברקה, אני יודע?!? :)

תודה לכולם בינתיים!

פורסם

אינ לא מבין גדול בענייני משפחתיות גדולות,

אבל לקרוא את מה שאתה כותב,מצחיק אותי (יש לך כתיבה מאוד ניירוטית....באופן חיובי כמובן).

:)

Porsche 944 turbo

פורסם

איי קרמבה!

אני מודה לכל 80000000000000 אלף מליון(בקירוב) המשתמשים בפורום שרצו להביע את עמדתם ודעתם אבל נמנעו מזה מסיבה כלשהי. כמו כן אני מודה לקומץ קטן של אנשים שהביעו את דעתם בכל זאת...אני יודע שזה נושא ממש משעמם.

אבל בעוד שנה נניח מישהו יכנס לשרשור הזה בדיוק מאותה הסיבה שפתחתי אותו. כי אני דפוק ולא החלטי...אבל לא זה העיניין.

יש לי סקופ!

הוא הציע לי הצעת מחיר חדשה, 178,000 שקל? עכשיו זה כבר נשמע יותר טוב לא?

אז בכל זאת כדאי לחכות לדגם ה"חדש"???

תודה!

פורסם

כן, תחכה. המנוע החדש הוא אחר לחלוטין ("אקו בוסט") ואינני חושב שדלק מוטורס עצמם יודעים בכמה יתומחר הרכב. המנוע גיר במונדיאו הנוכחית עשו את שלהם חכה וקבל מנוע גיר מודרנים. אגב, אותו הסיפור הוא גם עם הסיטרואן C5 שרק בארץ משווקת עם גיר 4 הילוכים ומנוע 2,000 סמ"ק...

פורסם

ממבחנים שנעשו בחו"ל למונדיאו 2011, הם עדיין אומרים שהיא הבחירה הטובה ביותר והשינויים מבורכים. דלק מוטורוס זו מכונה משומנת של שיווק ולא מאוד אכפת להם מהצרכן הפרטי. הם יודעים בדיוק מתי היא תגיע, אך אם הם לא אמרו כלום, זה כנראה כי נותרו להם עוד כמה יחידות למכור מהדגם המוחלף וכנראה שיש עוד כמה חודשים להגעת החדשה (לא רבים!), אף יבואן לא יחשוף הגעת דגם מחליף יותר מחודש לפני הגעתו.

נכון שהמנוע והתיבה המשרתים כיום את המונדיאו הם לא רעים, אבל כבר מיושנים ומוחלפים ביחידות מודרניות, חזקות יותר ובעיקר חסכוניות יותר. בנוסף למונדיאו החדשה יש אבזור רב יותר כבר מדגם הבסיס כולל אבזור בטיחות שלא היה קיים בזו המוחלפת. בנוסף, הם העיפו את גימור הדמוי מתכת מהקונסולה המרכזית ולדעתי עכשיו היא נראית יותר נעימה לשהייה בפנים. המחיר? אולי יעלה קצת אבל הם לא יעלו את המחיר ביותר מ-5000-10000 ש"ח, מעבר לכך זו כבר תהיה מכת מוות לדגם שהוא אמנם מחודש, אבל בכל זאת לא חדש, במיוחד עבור יבואן שמתמחה בשוק הליסינג.

בקיצור, אחרי כל הקשקשת שלי, תמתין עוד קצת, זה שווה את זה.

פורסם

מצטרף להמלצות להמתין. למונדאו, כמו ה C5 המשווקים בארץ יש קונפיגורצית גיר מנוע ישנה שתהיה מוחלפת בקרוב.

גם את תשלם כמה אלפי שקלים יותר עבור הדגם החדש, חווית הנהיגה תהיה שווה את זה, לדעתי.

קח גם בחשבון שאם תקנה את המונדאו הנוכחית תספוג ירידת ערך פראית אף יותר מכיוון שהיא תהיה "דגם קודם" כשתמכור.

בהצלחה וספר מה החלטת!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אין ספק שעדיף לחכות! המונדאו הנוכחית רכב מעולה,אבל הדגם החדש טוב יותר ושלם יותר! ולא סתם נחשב לבחירה הטובה ביותר בסגמנת!

פורסם

המונדאו הנוכחית בעלת מנוע 2.3L היא שתתינית לא קטנה (כ 7 ק"מ לליטר ממוצע). אני משוכנע שהמנוע החדש בשילוב גיר חדש ייתנו תוצאות טובות יותר. לדעתי שווה לחכות

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כבעליה הגאים של מונדיאו טיטניום 2008, תן לי להשיב לך על כמה דברים:

לא יודע מה חושב מאיר, אבל הממוצע אצלי (כזכור, מנוע 2.3 ליטר בנזין, 161 כ"ס) במשך כל ה-3 שנים האלו (ואני שומר על הקבלות של הדלק, ובודק ממוצעים אחת לחודש, וכל שנה) - 10 ליטר ל-100 ק"מ., או 10 ק"מ לליטר בממוצע. אני נוסע גם בעיר (זיכרון יעקב, חיפה, ת"א ועוד), וגם בבין עירוני (עד חיפה וחזור, לפעמים ת"א, לפעמים כביש 6....אתה כבר מבין את הפואנטה).

אבל...

צדקו כל מי שאמרו שדלק מוטורס יש להם הדרך שלהם לאמר לך שהמונדיאו החדשה כבר בדרך.

כשרכשתי את שלי, כחצי שנה לאחר שהיא נחתה בארץ ונאלצתי להמתין עוד חודשיים לבואה, אמרו לי "אין הנחות - נקודה !".

ובאמת, חוץ מהנחות על תוספות (חיישנים, אזעקה וכ"ד) - לא נתנו הנחה.

אתה מציין, שלא רק שנותנים לך הנחות, גם מורידים מידי פעם (נשמע שהם לחוצים שתקנה).

בכל זאת, יש משפט בעיראקית מצויה שאומר: "Good things happens to thoes who wait" (טוב. הבנת שזה באנגלית), והכוונה, תמתין. תהיה סבלני - תרוויח.

גם במכירה של הרכב שלך תצטרך להראות סבלנות ולא לחץ, וגם ברכישה של המונדיאו הנוכחית (אם תחליט כך) או החדשה (מה שגם אני ממתין לה) - אם תראה התלהבות יתר, רק תפסיד.

ובכל מקרה, לכיס שלך אנו לא יכולים להיכנס וגם לא מעוניינים. לכל אחד יש את השיקולים הפיננסיים שלו.

תעשה טבלה.

תראה כמה (ריאלית) תקבל על המכונית הנוכחית שלך לפי ירידת הערך בזמן שנכנס הדגם של 2007-2008, ותנחש כמה תהיה ירידת הערך כשייכנס דגם 2011. נכון, קצת קשה לנחש את מה שמתחולל במוחו הקודח (ובחשבון הבנק המשומן) של מר לוי, אך ניתן לפחות להעריך - בתקווה שהמציאות לא תטפח על פניך.

כמו כל דבר - גם זה סוג של הימור. תקווה לטוב ביותר ותכין עצמך לגרוע ביותר.

אני?

אני מתכנן לתת לאחרים 'להתגלח על הזקן'. אני לא ארוץ ואקנה, לא משנה כמה מפתים יהיו (אם יהיו) מבצעי ה"השקה" למיניהם". אחרי כמה חודשים בהם ירוץ הדגם החדש על הכביש ואשמע תגובות עליו (אגב - מוסכים הם המקום האידיאלי לראות את התגובות הקרובות ביותר למציאות - כמעט נטולי פניות), רק אז אחליט על רכישה (שווה לי או לא).

נכון, ערך הרכב ירד, אבל רכב הוא לא מניה. רכב הוא מותרות, ובארץ דואגים שנדע כמה הוא אכן מותרות.

זה אמצעי החליבה הטוב ביותר של הממשלות לדורותיהן מהאזרחים (מספיק שאציין 145% מס רכישה + אגרות ומיסים נוספים כדי להוציא לך את החשק לרכוש רכב בארץ, לרדת בכסף הזה לחו"ל, ולרכוש בעודף רכב הרבה יותר מפנק ובטוח ממה שתקבל פה).

אגב - צריך גם לקוות שהיבואן לא 'יפשיט' את הרכב מכל מה שהוא אמור להגיע איתו, כדי שהתמחור שלו יביא מה שיותר לכיסו, ומה שפחות לצרכן... (בדגם הקודם הוא 'שכח' קסנונים, פנסים עוקבי פניה (AFS), בקרת שיוט עם ראדאר לשמירת מרחק מהרכב לפנים, הנעת הרכב מרחוק ללא מפתח, כניסה ללא מפתח, מסך עם GPS ובקרות שונות כולל מצלמה לאחור, שליטה קולית (Voice Control) על מערכות ברכב, כולל מיזוג, רדיו ובלוטות', ועוד ועוד).

שנאמר - נחיה (בע"ה) ונראה...

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

אולי באמת לחכות? אני פשוט לחוץ למכור את המונדאו 2002 שלי. המחירון שלה צונח כלפי מטה לפי ימים ולא חודשים.

לחכות, אלוהים יודע כמה זמן ולא בטוח שהדגם החדש יקרוץ לי מבחינת מחיר...אין פתרון פלא אה?

בסוף אני אקנה מאזדה ואשתוק.

עוד הצעות? אולי מישהו יבוא בהברקה, אני יודע?!? :)

תודה לכולם בינתיים!

אני לוקח ניחוש פרוע, אבל ניראה לי שהמחירון של מונדאו חדשה 2010/11 צונח קצת יותר מהר מהמונדאו 2002 שלך...

אם זו הסיבה היחידה שאתה לחוץ בגללה, חשוב שנית ותגיע למסקנה שאין לך ממה להיות לחוץ!

לגבי המונדאו החדשה, אתה יכול לבוא ליבואן ולטעון שאתה מתלבט בין אחת המתחרות לבין המונדאו החדשה והאם יש להם אינדיקציה מתי הרכב אמור להגיע ובאיזה מחיר. כמובן שתומר שהחברה המתחרה לחוצה לסגור עיסקה ולוחצים עליך עם מבצע ממש מושך... מי יודע אולי זה יעבוד ויתחילו לפטפט.

• תוכן חדש...