Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

שמי רן שביב

אני מנכ"ל טלרון מצברים יבואנית המצברים הגדולה בישראל

מותגינו העיקריים הם: ורטה, אופטימה, אקסייד, זוננשיין ועוד רבים אחרים

לאור פניות של פעילים בפורום זה, אשמח לנסות לסייע בנושאים טכנים הנוגעים למצברים התומכים במערכות חשמל ברכב.

הכוונה לא למצברים המשמשים רק להתנעה אלא מקורות אנרגיה למערכות שמושכות זרם מעבר לסטרטר עצמו

לנושא מצברי התנעה חפשו נושא בשם "האם מצברי וורטה נחשבים איכותיים?" בפורום הטכני.

אודה שההבנה שלי בתחום מצברי התנעה טובה יותר משמעותית והשכלתי ההנדסית לא בתחום זה.

מאידך יתמוך בי מהנדס חברת טלרון שעוסק במצברים (רכב, מלגזות, פריקה וגיבוי) יותר מ40 שנה!

לאור זאת זמני התגובה שלי עשויים להיות קצת איטים.

לשאלות מסחריות פנו אלי למייל, עדיף מהודעה אישית.

התנצלותי מראש על קיפאון אתר אינטרנט של טלרון

צאו לדרך...

• אהבתי 1

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

כל הכבוד! :mm_yeah:

יהיה נחמד מצדך או מצד המהנדס לכתוב כתבה קצרה ובשפה פשוטה למה מצברי פריקה עמוקה (כגון אופטימה) כל כך יעילים לתחום הסטריאו, על האופן שבו הם עובדים ובמה שונה המבנה שלהם ממצבר רגיל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מספר שאלות לטובת הכלל,ובדגש על שיפור משיכת הזרם במערכת החשמל:

שיפור מערכת חשמל ברכב כרוך בשיפור מצבר\אלטרנטור\שלושת הגדולים

האם שיפור של מצבר בלבד יעזור .?

האם אלטרנטור מקורי של 70 אמפר יכול להטעין מצבר של 150 אמפר.?

מצבר האופטימה הצהוב הוא מצבר שמוצהר ע"י החברה כמיוחד עבור מערכות סטריאו לרכב

האם ישנם מצברים באותה רמה ובמחירים אטרקטיביים יותר.? מה אתה ממליץ.?

מצבר האופטימה הצהוב הוא מצבר משופר סטרטר+פריקה עמוקה

האם מצבר משופר פריקה עמוקה בלבד יספיק .? מה מומלץ .?

מהוא השיפור האפקטיבי ביותר במערכת החשמל ביחס תמורה למחיר.?

מה תהיה עלות משוערת למי שרוצה מערכת חשמל משודרגת ל-150 אמפר ברכב משפחתי ממוצע.?

האם חברת טלרון מיבאת גם אלטרנטורים או מוצרים לשיפור מערכת החשמל מלבד מצברים.?

• ספונסר פורום
פורסם

איתמר

מצטער, עריכת חומר מסכם ומלא גדולה עלי כרגע

אשמח לענות לשאלות ספציפיות וממוקדות

עם הזמן נייצר בסיס מידע שיעזור בתחום

טלפון 1-700-700-130

• ספונסר פורום
פורסם

מצבר האופטימה הצהוב הוא מצבר שמוצהר ע"י החברה כמיוחד עבור מערכות סטריאו לרכב

האם ישנם מצברים באותה רמה ובמחירים אטרקטיביים יותר.? מה אתה ממליץ.?

מצבר האופטימה הצהוב הוא מצבר משופר סטרטר+פריקה עמוקה

האם מצבר משופר פריקה עמוקה בלבד יספיק .? מה מומלץ .?

האם חברת טלרון מיבאת גם אלטרנטורים או מוצרים לשיפור מערכת החשמל מלבד מצברים.?

חברת טלרון מצברים עוסקת (מזה 50 שנה) במצברים, לאחרונה החלנו גם להפיץ שמנים של טוטאל ואלף. איננו עוסקים בתחומים אחרים.

מצברים בטכנולוגיה AGM (לא ג'ל) מאפשרים זרם התנעה גבוהה, ועמידה טובה בפריקות עמוקות. יתרונות נוספים הוא אטימות (כמעט מוחלטת) לפליטת גזים וחומצה וגודל יחסית קטן.

מצבר אופטימה עשוי מספירלות של AGM והיתרונות הרגילים של AGM מתחזקים: זרם, עמידות בפריקה. מצבר זה הינו אמין מאד גם בשל מיעוט החלקים שבו והיציקות הפנימיות העבות מאד.

http://www.optimabatteries.com/home.php

לצורכי פריקה כל AGM טוב ממצבר רטוב, אופטימה צהוב ספציפית טוב ממצבר AGM רגיל.

כשאשאל שאלות ספציפיות שמפרטות את מאזן החשמל בין האלטרנטור לצרכנים, אוכל להמליץ בין החלופות הבאות:

1. מצבר רטוב עם קיבול מוגבר - זול יותר מ AGM, מוגבל מאד בפריקות
  2. מצבר AGM פלטות - זול יותר מאופטימה, שכיח ברכבי יוקרה בעיקר
  3. מצבר אופטימה אדום - בעיקר למנוים גדולים ומיעוט צרכנים
  4. מצבר אופטימה צהוב - שילוב של סטרטר ופריקה
  5. מצבר ג'ל - פריקה בלבד לא להתנעה

טלפון 1-700-700-130

פורסם

רן שלום,

בהמשך לשיחתנו בפרטיות אני רוצה להעלות את השאלה שהצבתי בפניך על גבי הפורום:

רכשתי טויוטה אוונסיס שנת 2006 ובכוונתי להעביר אליה את מערכת הסטריאו שלי שהיא מערכת ברמה מאוד גבוהה.

יש לי במערכת זו שבעת ערוצי הגברה כאשר ייצור ההספק המקסימלי של המגברים הינו בסביבות ה1K וואט כשהם עובדים ב4 אוהם.

היות והמגברים שלי הם קלאס D ואני ממש לא מתפרע על המערכת אני חושב שהאלטרנטור המקורי יספק אותי לחלוטין (מנסיון של שלוש שנים עם המערכת הזו בקורולה 2007 ליסינג ועד כמה שזכור לי האלטרנטור בה הוא 65 אמפר כאשר האלטרנטור ברכב החדש הוא 80 אמפר...)

אבל בשביל הלב השקט שלי אני חושב להתקין מצבר ג'ל שהוא גם לפריקה וגם להתנעה וגם מתוך כוונה שהמצבר יחזיק לי 6 שנים במקום 3 שנים.

תקן אותי אם יש לי כאן טעות בהבנה ואנא המלץ לי על מצבר מתאים לאוונסיס.

כמובן - אשמח לדעת מה המחיר של כזה מצבר בשביל חבר פורום, אם יש מבצע כזה או אחר.

תודה,

אדי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• ספונסר פורום
פורסם

אתיעץ עם מהנדס טלרון בהמשך השבוע להעריך את היקף הפריקה של מערכת החשמל שלך

בנתיים תשובה עקרונית למצברי פריקה ברכב:

מצבר התנעה (סטרטר) נועד לספק זרם גבוה (מאות אמפרים) לזמן קצר (30 שניות, תלוי בתקן). משיכת זרם כזאת אינה מהווה פריקה עמוקה ובטעינה נכונה אינה גורמת לבלאי משמעותי למצבר.

הגורמים שבאמת יוצרים נזק למצבר ומקצרים את חייו הם טעינת יתר ופריקה עמוקה (זליגה, השארת אורות, מערכת ווידאו סראונד).

בפריקה עמוקה נוצר בלאי משמעותי לחומר הפעיל על שלד הפלטה. הבלאי מתבטא בהתפוררותו והיווצרות קצרים, נתקים, ירידת קיבול וירידת זרם.

השילוב הכלכלי ביותר בין יכולות התנעה ליכולות פריקה הם מצברים AGM (נדיר למצוא מצברי ג'ל שמתאימים גם להתנעה)

כמו שכתבתי קודם אחד הנזקים העיקרים למצבר הם פריקות עמוקות ולכן לרוב מצבר AGM יהיה בעל אורך חיים ארוך משמעותית ממצבר התנעה רגיל.

ברכב המיועד לספק מדי פעם זרם מעל ליכולות האלטרנטור שלו, מצבר AGM יהיה הבחירה הכלכלית ביותר (בהנחה שהרכב לא למכירה ב 3 שנים הקרובות)

המצבר הוא מערכת כימית וככזה אמינותו היא סטטיסטית, יש מצברי AGM שמחזיקים מעל 8 שנים מנגד תקלה עלולה לצוץ גם יום אחרי תום האחריות.

מבחר מצברי AGM המיוצר בעולם אינו במגוון לכל סוגי הרכב. בפרט בארץ הוא מוגבל מאד, לדעתי טלרון הוא המשווק היחיד שמחזיק מלאי כלשהוא.

כדי לבדוק איזה מצבר מתאים לרכבך (ללא שיפצורים מיוחדים) ציין מהו המצבר שיש בו כיום, פרוט מקט יעזור.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אני אצטרך לברר את זה ולחזור אליך בהזדמנות הראשונה.

תודה, אשמח אם אכן תוכל לברר מהי המלצת מהנדס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא קשור לשרשור, אבל תמיד נחמד לקבל מחמאות.

לפני כמה שנים התקלקל לי מצבר ברכב ( ג'יפ) ככל הנראה המצבר ניזוק כתוצאה מקפיצה של הרכב בשטח, המצבר לא היה מקובע טוב.

המוכר שלח אותי אליכם, שהגעתי החליפו לי למצבר חדש, אבל ללא הטבעת תאריך, כך שהאחריות פגה.

היה ברור שזה נעשה לפנים משורת הדין, אני יצאתי לקוח מרוצה ונאמן שלכם .

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

רן שלום,

האם ניתן להניח לפי מה שנרשם (ותקן אותי אם אני טועה בבקשה) שהמצב האופטימלי לרכב עם צריכת הספק גבוה כמו של מערכת בעלת מספר ערוצי הגברה גבוהים (לא CLASS D כמו אצל אדי) יהיה מצבר סטנדרטי ומצבר ג'ל נוסף בלעדי למערכת? מה ההשלכות של כזה שילוב על מערכת הטעינה ושאר מערכות החשמל ברכב? האם ידרש אלטרנטור אחר (או נוסף, בלעדי למצבר הג'ל) או שהאלטרנטור המקורי יספיק?

נ.ב.

תודה על הסכמתך לתרום לפורום!

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• ספונסר פורום
פורסם
רן שלום,

האם ניתן להניח לפי מה שנרשם (ותקן אותי אם אני טועה בבקשה) שהמצב האופטימלי לרכב עם צריכת הספק גבוה כמו של מערכת בעלת מספר ערוצי הגברה גבוהים (לא CLASS D כמו אצל אדי) יהיה מצבר סטנדרטי ומצבר ג'ל נוסף בלעדי למערכת? מה ההשלכות של כזה שילוב על מערכת הטעינה ושאר מערכות החשמל ברכב? האם ידרש אלטרנטור אחר (או נוסף, בלעדי למצבר הג'ל) או שהאלטרנטור המקורי יספיק?

טרם ניפגשתי עם המהנדס של טלרון ואענה גם לך חלקית.

הפורמט האידיאלי להפעלת רכב בעלי צריכת חשמל גבוהה זה לפצל בין מצבר התנעה למצבר מערכות. איני יודע להמליץ על המשמעויות לאלטרנטור ואיך מווסתים את הטעינה והפריקה בין שני המצברים

אתן שתי דוגמאות קיצוניות, צרכניי מולטימדיה כבדים נימצאים בינהן:

רכבי יוקרה באים לעיתים אם שני מצברים שונים: מצבר סטרטר להתנעה קטן יחסית ומצבר פריקה AGM גדול. שילוב המצברים מבטיח התנעה גם לאחר הפעלת מערכות לאורך זמן שעבדו על המצבר שמיועד לפריקה עמוקה.

(למשל: פייתון עם מצבר ורטה רגיל 60AH ומצבר ורטה AGM 80AH)

קראוון: קראוונים בארופה בנויים עם מצבר סטרטר (לרוב כ 90AH בשל המנוע הגדול) ומצברי ג'ל מיוחדים לפריקה עמוקה בלבד בארגז שהוסב לחדר מגורים עם צרכני חשמל כבדים.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

רן תודה,

שני מצברים במערכת שלי לא בא בחשבון מבחינתי - בייחוד כשיש לי נסיון עם המערכת הזו ואני יודע שרכב עם אלטרנטור של 65 אמפר החזיק אותה יפה מאוד והמצבר הלך לעולמו רק לאחר כמעט 4 שנים.

או שאני ארכוש מצבר חדש בבוא הזמן להטענה, כאשר המצבר יהיה איכותי ככל הניתן או שאני ארכוש אופטימה צהוב כפי שזה נראה.

נכון לעכשיו אני קודם כל אתקין את המערכת ורק לאחר מכן אעשה בדיקת טעינה בכדי לדעת אם יש צורך בהשקעה נוספת כאשר במידה ויהיה צורך להשקעה נוספת דווקא האלטרנטור יקבל עדיפות עליונה.

עריכה -

אני רוצה להוסיף, משום מה, מקריאת השרשיר הזה אני מבין שיש כאן נושא של מלכוד 22 במשולש הקדוש הזה של חיווט, מצבר, אלטרנטור

אם אני מחזק את האלטרנטור בלבד - יש סיכוי שאני אפגע במצבר התנעה בעקבות טעינת יתר.

אם אני מביא מגבר ג'ל בלבד - יש סיכוי שההתנעה שלי תהיה קשה יותר וזה יפגע לי בסטרטר.

כפועל יוצא - או שאני מחזק את שניהם (ורצוי בעצם להוסיף מצבר נוסף) או שאני משנה את הרגלי הצריכה (התנהגות) שלי ודואג לתת למצבר להטען כמה דקות בתחילת הנסיעה וכמה דקות לפני סוף הנסיעה ע"י כיבוי המערכת וגם מידי כמה נסיעות לא מדליק את המערכת בכלל.

האם אני צודק?

Pioneer TS-X150

• ספונסר פורום
פורסם

אינני רוצה להתעמק במאזן האנרגיה ברכב שלך אבל אני יכול להמליץ על בחינה שתיתן את החיווי הטוב ביותר

בדיקה 1 – בדיקת טעינה ללא עומס

ניתוק כלל הצרכנים ברכב (אורות, מזגן, מערכת שמע..) ומדידת מתח על קטבי המצבר בסיבובי סרק (תרחיש פקק בנסיעה עירונית).

המתח צריך להיות בין 13.8 ל 14.4 וולט.

בדיקה 2 – בדיקת טעינה בעומס

הפעלת כל הצרכנים ברכב ומדידת מתח בסיבובי סרק

המתח של בדיקה 1אמור להישאר קבוע או לרדת מעט מאד (עד 0.2 וולט) ובוודאי לא לרדת מתחת ל 13.8V.

אם באחת הבדיקות לעיל המתח נמוך מדי המשמעות היא שהמצבר אינו נטען כשורה ומבצע פריקה (מעבר לייעודו כמצבר התנעה)

שכיחות פריקה זאת, מישכה ועוצמתה ישליכו על ההחלטה האם כדאי להתקין מצבר AGM במקום מצבר התנעה רגיל.

תשומת לב כי מצבר AGM רגיש יחסית לטמפרטורה גבוהה ולטעינת יתר והוא במיטבו כאשר מותקן בתע המטען או תא הנוסעים.

אני חושב ששידרוג למצבר AGM רגיל יהיה מספיק, לא חיוני מצבר אופטימה צהוב בפרט שהתקנתו דורשת התאמות

טלפון 1-700-700-130

• ספונסר פורום
פורסם
אני רוצה להוסיף, משום מה, מקריאת השרשיר הזה אני מבין שיש כאן נושא של מלכוד 22 במשולש הקדוש הזה של חיווט, מצבר, אלטרנטור

אם אני מחזק את האלטרנטור בלבד - יש סיכוי שאני אפגע במצבר התנעה בעקבות טעינת יתר.

אם אני מביא מגבר ג'ל בלבד - יש סיכוי שההתנעה שלי תהיה קשה יותר וזה יפגע לי בסטרטר.

"חיזוק" האלטרנאטור לא יכול לפגוע במצבר (גם אם תתקין אלטרנטור של טנק).

ההספק של אלטרנטור תקין לא אמור להשפיע על המתח שהוא מספק. נתוניו הטכנים הם בענין הזרם המקסימלי. טעינת יתר נוצרת עקב מתח גבוה מ 14.4 בערך.

מצבר ג'ל הינו בעל התנגדות פנימית גבוהה ביחס למצבר התנעה (רטוב או AGM) ולכן זרם ההתנעה שלו יהיה יחסית נמוך למצבר מקביל באותו קיבול. אם תיקח מצבר ג'ל גדול יחסית סיכוי טוב שהזרם יספיק גם להתנעה. על מצברי ג'ל לרוב לא מפרסמים את זרם ההתנעה (CCA) מאחר וזה לא ייעודם ויש לכך גם השלכות מיסויות ליבואנים.

טלפון 1-700-700-130

• תוכן חדש...