Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש את הפינג'נים היצוקים, לא חושב שמצאתי תחרות לאלו, אבל חראם על הפינג'אן, הם ממש יפים בד"כ. היתרון ביציקה הוא פיזור חום יותר אחיד, מה שעם שליטה טובה לא יביא לשריפת הקפה.

אגב, המתודה שלי עלייה אחת, כפית שטוחה סוכר לכל כפית "אוורסט" קפה. עליה שנייה בשביל ערבוב של הסוכר והורדה מהאש.דרך טובה לערבוב היא לשים את הפינג'אן בצד של הלהבה כך שעיקר האש מרתיח ומערבל צד אחד בצורה מאוד יעילה. אבל זה רק אחרי עלייה ראשונה של הקפה.

אצלי אל נחלה (לא הקלאסי, כנראה אותה משפחה, אבל ממש טוב).

קפה של בדואים הכי טעים בכל מקרה P:::

והנה משהו שלמדתי מהגששים שהיו איתנו בעזה.

"קפה צריך להיות שחור, חזק ומר. שחור כמו הלילה, חזק כמו הגבר ומר כמו חיי הנישואין"

"תה מתוק כמו האישה, קפה מר כמו אמא שלה"

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

מעולם לא התחברתי לאל נחל'ה, אבל על טעם וריח וגו'.

אצל הבדואים יש המון טקסיות ורומנטיקה, הקפה עצמו קלוי לרמה של שרוף,

יענו, הלך כל סיכוי לאיזה שהוא טעם מעניין בקפה, או במילים אחרות,

אתה יכול לקלות באותה מידה חומוס או גללי עיזים - העיקר שיהפוך לשחור-פחם.

שוב, עניין של טעם - יש כאלה שאוהבים את זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני אישית קונה בסופר בכניסה לטירה מכיוון כפ"ס, צמוד לאבו חסן (תן בראש לאיזה חומוס בשר כבש אצלו על הדרך). את הסוג השני של אלנחלה אפשר לקנות בכל סופר גדול במדפים התחתונים. יש עם הל ובלי הל אני בד"כ שותה בלי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
אני דוגל בזה שקפה, כמו חומוס, עושים ערבים או לא עושים בכלל.

אה, וכמובן "קפה סעיד".

ערבים יודעים לטחון קפה, אבל ממש לאו דווקא לבשל אותו .

רובם שורפים אותו ואז מפגיזים בסוכר (במיוחד בדואים).

לי יש תיאוריה שגורסת שמה שמשפיע הכי הרבה על הטעם הוא הביטחון העצמי ויכולתו הרטורית של המכין. אני ידוע בחבר'ה כ"מכין הקפה", וכבר בחנתי את התיאוריה על כמה חבורות, מילואים זה בכלל קרקע פוריה.

כל פעם אני מכין אחרת, וכל פעם מגן בביטחון מוחלט על דרך ההכנה, כולל נימוקים סמי הגיוניים. אסור לערבב! חובה לערבב! אם לא דופקים את הפינג'ן זה לא עובד! אסור לדפוק פינג'ן!

בקיצור הבנתם את הקטע. קשקוש מוחלט. אני מוכן לאתגר כל מי שיש לו "שיטה בדוקה" - שנינו מכינים את אותו קפה (אותה אבקה), ועושים מבחן עיוור. אם מישהו מרגיש הבדל אני עיזה.

שני גורמים משמעותיים אמיתיים יש בקפה שחור.

1. איכות הקפה. אני חסיד של "אלאבאשא", קפה ערבי מאום אל פאחם. גם נחל'ה תופס. הכי טוב - למצוא טוחן קפה רציני ולבחון כמה תערובות. יש לי כזה אבל הוא בב"ש, ותכל'ס התחיל לזייף אז כבר הרבה זמן לא קניתי אצלו, וגם לא אמליץ.

חובה קפה עם הל (אצלי). צריך להשתמש בהרבה קפה בהכנה בפינג'ן כדי שלא יהיה דליל ומימי.

2. לא לשרוף את הקפה. ז"א לא להרתיח יותר מדי זמן.

כל עוד לא תשרוף את הקפה ולא תתקמצן על הכמות קפה לפינג'ן, יהיה קשה מאוד להבדיל, זה לא משנה מה השיטה שלך כל עוד זה יוצא שחור , מר , ובלי גרגירים .

יש כמה וכמה "מכינים" שאני מוכן ללכת להתערבות טעימה עיוורת על הקפה שלהם מול שלי , או של מישהו אחר שמכין כמוני.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

קפה טוב, הוא קפה ללא סוכר כלל.

ובקיץ מומלץ להגיש עם כוס מים קרים ליד.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

לא יודע מה אתכם, אני די מיציתי את ה"בוציאטו מילואים" ומחפש שותפים למהפיכה- להביא למילואים חלב עמיד, מקצפה, ואולי גם מקינטה. להתפנק קצת עם הפוכים ואספרסואים על הבוקר.

האמת שזה בא לי בהשראת הכתבה הזו של אסף

ד"א, ונראה לי שגם אומי כתב את זה פעם (תקן אותי אם טעיתי)- פינג'אן הוא הסיפלון ממנו שותים, ולכלי בו מכינים קפה קוראים "ראלאי"

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
ערבים יודעים לטחון קפה, אבל ממש לאו דווקא לבשל אותו .

רובם שורפים אותו ואז מפגיזים בסוכר (במיוחד בדואים).

אני מדבר על ערבים, ולא בדואים.

אני מדבר על להכין קפה ולא לטחון או לבשל.

אני מדבר על קפה ללא סוכר. בכוס מיניאטורית חד פעמית מפלסטיק.

שוב, ממליץ על "קפה סעיד".

רן, דיברתי על קפה, לא חומוס. :wink: (זה לא אומר שהחומוס הכיטובבעולם נמצא בכרם-התימנים (!)).

משכנתא זה קל

פורסם
לא יודע מה אתכם, אני די מיציתי את ה"בוציאטו מילואים" ומחפש שותפים למהפיכה- להביא למילואים חלב עמיד, מקצפה, ואולי גם מקינטה. להתפנק קצת עם הפוכים ואספרסואים על הבוקר.

האמת שזה בא לי בהשראת הכתבה הזו של אסף

ד"א, ונראה לי שגם אומי כתב את זה פעם (תקן אותי אם טעיתי)- פינג'אן הוא הסיפלון ממנו שותים, ולכלי בו מכינים קפה קוראים "ראלאי"

אני תמיד הבאתי אבקת קפוצ'ינו, נס וחלב עמיד בנוסף לשחור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי הבילבול במשמעות המילה פינג'אן זה נכון ואולי אפילו כתבתי את זה , אני אף פעם לא זוכר את השם האמיתי , וזה לא משנה , כי אפילו הערבים כבר התרגלו שזה פינג'אן.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אתם מתפלספים פה על קפה שרוף או לא שרוף ושותים עם חלב עמיד ? :roll:

זה טעם של רעל, כבר עדיף לשפוך טרפנטין לקפה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...