Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום יצא לי להזכר בפרק של טופ גיר מאחת העונות האחרונות, בה נראה ג'רמי מתחרה באיבו 7 בצבא הבריטי במשחק של "british bulldogs".

avnOEtP-sqk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

g0EYTL6xLg0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הסרטונים האלה גרמו לי לחשוב, למה נהיגת ראלי חובבנית כזו אינה יותר נפוצה?

במקום לקחת את הרכב לנס הרים, אפשר יהיה לקחת אותו לחוות פיליפ (סתם דוגמא).

השינויים ההכרחיים יהיו מן הסתם צמיגים ייעודיים, מתלים, מיגונים, mud-flaps, ואולי גם חיזוקי שלדה.

אבל מהן הסיבות שאנשים לא עושים זאת?

כסף - מה כבר ההפרש הכספי הגדול בין שיפור איבו באופן שנראה בסרטון לבין שיפורים אחרים לשימושי כביש, שרואים מהם הרבה גם בארץ?

בטיחות - הרעיון של לנסוע בסטייג'ים ללא כלוב לא נשמע מעודד, אבל כך גם הרעיון של נסיעה דומה בסדום ערד.

אז מה אני מפספס פה?

פורסם

קודם כל כי זה עולה הרבה כסף, משהו שקנה עכשיו לאנסר ב300 אלף ש"ח לא ירוץ לנסוע איתה בשטח

למה?

בגלל שכל הרכב כמכלול, ממש אבל ממש לא בנוי לעמוד בעומסים האלה, בייחוד לא בנוי לעמוד בקצב שמערכת ההנעה והמנוע יכולים לפתח.

לא סתם בסוף הסרטון הורסים את הרכב, אין מה לעשות איתו, רכב כזה ללא חיזוקי שלדה מתעוות קפיצות כאלה.

קח לדוגמה רכב גרופ N גם אותם רכבים כל מספר מרוצים פשוט מתפרקים לגורמים, הקפיצות, החצץ , פשוט משייפים את כל הרכב.

("שלייף סופפ")

אם יצא לך בעתיד לראות רכב WRC תסתכל פעם על המתלים של הרכבים הללו, הם יותר דומים למתלים של "משאית" כמובן במובן החזק של המילה, המשולשים חזקים, כל חיבורי הגומי מוחלפים במסבי קצה כולל המתלים עצמם שמסוגלים לספוג את המכות.

בקיצור

לא פרקטי לעשות את זה מכיוון שאתה נוסע עם הרכב בשטח , הורס אותו ואז מצפה לנסוע איתו ביום יום, בעיה...

פורסם

אתה כן יכול לעשות את זה כמו הרבה שלאט לאט עושים ,

קונים רכב בחו"ל ,מתחרים שם ואז כן מחוברים לעולם המוטורי שבארץ הוא בגדר פשע יותר מגניבה .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

איבו 7? יקר מדי.

באחת התוכניות של טופ גיר הראו טורניר שנערך בפינלנד, עם גרוטאות חבוטות.

הקטע המשעשע היה שהמנצח בטורניר חייב למכור את האוטו למתחרה אחר, בלא יותר מסכום מסוים

(בכלל, על כל הכלים שם הייתה הגבלת סכום).

מי מתחרה? ילדים, מבוגרים, סבתות. :shock:

להנאתכם (החל מדקה 6, אני לא מצליח להכניס את זה לכתובת):

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
איבו 7? יקר מדי.

באחת התוכניות של טופ גיר הראו טורניר שנערך בפינלנד, עם גרוטאות חבוטות.

הקטע המשעשע היה שהמנצח בטורניר חייב למכור את האוטו למתחרה אחר, בלא יותר מסכום מסוים

(בכלל, על כל הכלים שם הייתה הגבלת סכום).

מי מתחרה? ילדים, מבוגרים, סבתות. :shock:

להנאתכם (החל מדקה 6, אני לא מצליח להכניס את זה לכתובת):

אתה צודק במליון אחוז עם הדוגמה הזו!

מה כבר ביקשנו, איזו גרוטאה כדי להשתעשע בה בסופי שבוע? לא יותר...

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

• תוכן חדש...