Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

האם מערכת רגילה יכולה להשמיע בצורה סבירה קומפוננט?

או עדיף לקנות רמקול רגיל 6.5?

פשוט הולך לשבת על סוזוקי אלטו על המערכת המובנת

ולא בא בחשבון כרגע מגבר רק להתקין 4 רמקולים 6.5 ב 4 דלתות

התקציב פחות או יותר על 2 זוגות הוא 800

כי יש התקנה שזה בערך עוד 200

התקציב הכולל 1000

לא בא כרגע בחשבון 6X9 לעשות חורים מאחורה

לא יודע אם ללכת על רמקול או לקנות כבר קומפוננט?

אשמח לעזרה

טל.

פורסם

ידידי, אין טעם לרכוש קומפוננט ללא מגבר!

למה? כי מערכת מובנת מוציאה לערוץ כ 18 WATT RMS פחות או יותר, לכן לא תנצל שום קומפוננט סביר ורוב הסיכוים שלא בדיוק תוציא ממנו סאונד יותר טוב ממה שייש כרגע.

אם אתה לא מתכנן בזמן הקרוב שום שינוי אז פשוט תרכוש לך רמקול קואקסיאלי רגיל (PIONEER למינהם) בהספק נומינלי RMS פחות מ50 WATT אפילו כדאי פחות, בין 30 ל 40.

וזה יספק לך איכות שמע טובה יותר.

אם אתה מתכנן לרכוש מגבר מתי שהוא, חכה ותראה איזה תקציב יש לך ואז תבחר לך רכיבים שיתאימו אחד לשני בהספק ובעומק כיסך :)

חבל מאוד להשקיע כרגע ללא תוכנית לעתיד. אפילו אם תרכוש לך קומפוננט זול ופשוט ברגע שתתחיל להרכיב לך מערכת קצת יותר רצינית אתה בכל אופן תחליף אותם.

פורסם

יבגני היקר, טעות נפלה בידיך-

קומפוננט לא מיוצר בשביל לתת יותר ווליום או לקבל יותר הספקים!!!

רמקול קומפוננטי נועד להפיק את הצלילים שהוא טוב בהם, ולכן מומלץ ובהחלט להתחיל עם קומפוננטים.

גם ללא מגבר הם יתנו עבודה טובה, כיוון שהתדרים שמחולקים אליהם בצורה טובה,

והם יודעים להפיק את הצלילים בתדרים שמגיעים אליהם מהקרוס אובר (הרכיב שמחלק את התדרים אל הרמקולים).

ב1K תוכל להביא אחלה זוג קומפוננט + 6X9 אם אני לא טועה, ותהיה מסופק בינתיים לתקציב הזה.

חכה להמלצתם של המקצועיים ממני והם יתנו לך פרטים מדוייקים לגבי דגמים.

מה גם שכאשר תתמכר לאודיו לרכב, תוכל להתקדם הלאה ולהתחיל להגביר אותם ולהנות מהעולם הזה! :)

בהצלחה.

רותם.

פורסם

תמוהה שאף אחד לא הציע את זה, אבל מדוע לרכוש רמקולים לקדימה ולאחורה ללא מגבר בתקציב הזה?

סוזוקי אלטו היא מכונית קטנה, ובכללי לרוב יש נהג ונוסע, למה לא ללכת על במה קדמית - קומפוננט בדלתות מקדימה ומגבר?

הייתי מותח טיפה את התקציב לטובת רכיבים איכותיים ואופציות עתידיות, מגבר 4 ערוצים כמו ה1004 שעולה כ 1000 ש"ח + קומפוננט ממוצע כמו הטמפו שעולה כ 500 ש"ח = סה"כ 1700 כולל התקנה (שלדבריך היא 200, אני לא בטוח שזה יגמר ב200 כולל חיווט).

בעתיד תוכל להוסיף סאב.

6X9 אמרת שלא בא בחשבון בגלל החורים, וגם ככה השלמת סאונד באמצעות סאב ברכב כזה תתן תוצאה הרבה יותר טובה.

עם איזה רדיו דיסק אתה?

פורסם

לא צריך 6X9, מיותר

צריך מגבר, מומלץ ביותר

התקנת מגבר וסט קומפוננטים, 200 ש"ח כולל חיווט? קראש אני לא יודע מי המתקין שלך אבל אני מקווה שהוא לא לובש כאפיה :lol:

ורק העניין שהוא נשאר עם המערכת המקורית של הרכב מייקר את כל הסיפור, מנחת!

מנחת טוב לבד יעלה כמו קומפוננט חדש.

בגדול, ממליץ לך לקנות קומפוננט נורמלי, לחסוך טיפה, כמו כפול מהתקציב שיש לך כרגע ולקנות מגבר + מנחת + להתקין הכל כראוי, ואם תמצא איזו מציאה ביד שניה, להכניס סאב קטן ויש לך מערכת 3way קומפלט.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

לגבי השאלות שלכם:

התקנה ב 200 דרך בן דוד שלי מתקין מערכות

לא בא בחשבון לא מגבר ולא 6X9

למה לא בא בחשבון בגלל שזה אוטו של החברה

והיא רוצה טיפה שישמעו יותר חזק מהרמקולים שמגיעים עם האוטו זוג רמקולים 4 אינטש

אז בגלל זה אני מעוניין ב 4 רמקולים 6.5 אינטש

חשבתי ללכת על 2 זוגות כאלה

B3.65.3 Lightning Audio

http://www.car-media-israel.info/index.php/b3-65-3.html

או על זה

TSA1682S Pioneer

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=TSA1682S&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=408&aff=Zap&lang=he

אז מה עדיף(רמקול או קומפוננט)?

כרגע אין מחשבה על מגבר או על סאב

רק על 6.5

בתודה טל

פורסם

אני לא חושב שעוד קומפוננט מאחורה יתרום לך במשהו.

לי היה קומפוננט בלי מגבר, זה נשמע טוב. יותר טוב מסתם רמקול עלוב, מגבר משפר עוד....

תקנה קומפוננט אחד טוב שידוע בבאסים (את זה נשאיר לחברי הפורום האחרים להציע) ותוור על האחורי.

ובטח שלא פיוניר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
יבגני היקר, טעות נפלה בידיך-

קומפוננט לא מיוצר בשביל לתת יותר ווליום או לקבל יותר הספקים!!!

רמקול קומפוננטי נועד להפיק את הצלילים שהוא טוב בהם, ולכן מומלץ ובהחלט להתחיל עם קומפוננטים.

גם ללא מגבר הם יתנו עבודה טובה, כיוון שהתדרים שמחולקים אליהם בצורה טובה,

והם יודעים להפיק את הצלילים בתדרים שמגיעים אליהם מהקרוס אובר (הרכיב שמחלק את התדרים אל הרמקולים).

ב1K תוכל להביא אחלה זוג קומפוננט + 6X9 אם אני לא טועה, ותהיה מסופק בינתיים לתקציב הזה.

חכה להמלצתם של המקצועיים ממני והם יתנו לך פרטים מדוייקים לגבי דגמים.

מה גם שכאשר תתמכר לאודיו לרכב, תוכל להתקדם הלאה ולהתחיל להגביר אותם ולהנות מהעולם הזה! :)

בהצלחה.

רותם.

GUNNER היקר :) לא נפלה טעות בידי :wink:

תקרא מה הבן אדם רוצה וצריך, הוא אמר בפרוש שאין צורך במגבר וסאב לכן אין ספק שההמלצה הכי הגיונית זה רמקול קואקסיאלי נורמאלי!

אז אפילו אם אתה תמליץ לו לרכוש אזה סט של LIGHTNING AUDIO פשוט וזול שנשמע על הפנים אפילו עם הגברה, לא ינוצל כמו שצריך וישמע על הפרצוף.

מה שאתה עושה כרגע זה נותן המלצה לבן אדם שתכניס אותו להוצאות עתידיות שהוא לא רוצה.

אז תהיה לו מן סוג של אשליה לבמה קדמית גבוהה יותר בגלל הטוויטר בקרורות.

בזמנו התקנתי קומפוננט ALPINE מסדרה S על מערכת קנווד פשוטה, ללא שום חיתוכים בווליום מעל המממוצע הם נשמעו זוועה!

כן הטוויטרים צווחו לי באוזנים אבל למה??? כי אין מספיק עוצמה כדי להזיז את שני האלמנטים על ערוץ מסכן של 15-18 WATT הטוויטר מנסה לנגן אבל המיד באס בקושי, עדיף היתי לוקח רמקול קואקסיאלי טוב ונהנה.

בזמנו גם לא היתה לי אפשרות לרכוש מגבר וסאב כי הרכב לא היה שייך לי ולא ידעתי כלוםעל אודיו, רכשתי קומפוננט ב 1000 ש"ח וחשבתי שזה טוב, אם היתי שם ב700 ש"ח פחות ורוכש רמקול פשוט יותר היתי נהנה יותר בתקופה.

פורסם

ולי יש קומפוננט אלפיין מסדרה R והוא היה נשמע טוב מאוד, על רדיו דיסק פשוט של סוני ולאחר מכן על הפיוניר שיש לי עכשיו.

שהוספתי את המגבר זה איפשר לי להגביר כמעט עד הסוף בלי עיוותים ונשמע קצת יותר איכותי אבל אין ספק שגם בלי המגבר זה נשמע לא רע בכלל, בטח שיותר טוב מרמקול רגיל. אבל מה שכן, אחרי שיש סאב אי אפשר לחזור אחורה. אבל לפני שהיה סאב חשבתי שיש מספיק באס :lol:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בתור אחד שיש לו מורל טמפו לא מוגברים בדלתות האחוריות,אני יכל לומר בלב שלם שהם לא נופלים מהסט המוגבר שקיים אצלי מקדימה.

ברור שבעוצמה הם כן נופלים מהסט הקדמי, אבל באיכות,גם שהפאנל נמצא על הווליום הגבוהה ביותר שלו (מצב גובל\נמצא בקליפ) הם נשמעים איכותיים ומדוייקים.

ולמרות מה שנאמר שככל שההגברה שווה להספק הצריכה המקסימאלית של הקומפוננט מקבלים יותר איכות(דבריו של יבגני),הסט האחורי של יכל לעמוד בהספק של עד 120RMS והפאנל מספק עד 25RMS ולמרות זאת נשמע מעולה ומדוייק!

לכן אני ממליץ על קומפוננט ולא על אלמנט יחיד כי השינוי הוא גדול,אבל אני ממליץ על קומפוננט איכותי (במסגרת התקציב כמובן) ואלמנט יחיד מאחורה רק כדי להשלים את הסאונד ולא כרכיב מרכזי.

פורסם

אפשר להכליל את זה בתור איכות אבל אתה מקבל סט מאוזן יותר שהטוויטר לרוב לא מאפיל על המיד באס כמובן העוצמה גדלה בהתאם.

יותר מזה אתם מוזמנים לעשות חיפוש בפורום לשלל יתרונות נוספים.

אני לא שולל שום תאוריה או הצעה שלכם, אבל הבן אדם צריך להחליט מה הוא רוצה ברכב, אם זה מגבר בעתיד אז לחכות עד שתהיה אפשרות לרכוש הכל ביחד.

אם כל מה שהוא רוצה זה קצת גלגלץ ודיסק של שלמה ארצי פעם ב אז הקומפוננט מיותר לדעתי, לרוב משיקול כלכלי.

קומפוננט לא בנוי לעבוד ב FULLRANGE ללא חיתוכים ורמקול קואקסיאלי כן.

במילים אחרות אתה יכול לשים ג'אנטים של 17 אינצ' על ג'אסטי ולהגיד שאולי אתה תקנה לך מאזדה 3 מתי שהוא, אבל בינתים הרכב שלך לא פונה ובקושי נוסע.

לך זה אולי נראה יפה ומיוחד אבל בתאכלס ברכב יש יותר חסרונות מיתרונות :)

ואז אולי בעתיד באמת קנית מאזדה 3 אבל הגאנט לא מתאים כי המרווח ברגים שונה או שהגאנט פשוט לא נראה יפה כמו שנראה לך בהתחלה :? ומה אתה עושה? קונה גאנט חדש.

הכל באמת תלוי במה שאתה רוצה מהמערכת ברכב, אתה יכול לקנות לך 6*,9 2 סאבים למלא את הרכב ברמקולים ולנסוע אם חלונות פתוחים וכסא במצב שכיבה אם 3 פרצופים חשודים שמעשנים סיגריות אם הידים בחוץ עם דכאון על דיסק באיכות 96 KBPS עושים סיבובים בעיר עד שנגמר המיכל דלק (תאור קיצוני ביותר) ועוד לקרוא לזה SPL :)

או שאתה רוצה לבנות לך במה קדמית כמו שצריך ולהשקיע אלפי שקלים באלמנטים.

או שאתה פשוט שומע קצת רדיו ו MP3 באיכות סבירה וכל מה שאתה רוצה זה קצת יותר ממה שהמערכת ברכב יכולה להציע ואתה קונה לך רמקול קואסיאלי נורמאלי וממשיך בחיים.

אם אתה באמת נעול על קומפוננטים תמיד אבל תמיד תרכוש לך אלמנטים שתואמים להספק שהמקור שלך מוציא, אםן הוא מוציא 25 אז תרכוש לך אלמנט עד 40/50 WATT RMS אין שום טעם לרכוש אלמנט להספקים גבוהים כי הוא לא ינוצל !!!

יש קומפוננט לא רע לדעתי של אלפיין http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=15093

המחיר אמנם קצת מוגזם אבל אם היתי בכוון של רמקול איכותי למערכת מובנת זה היה זה. הספק נומינלי 45 WATT RMS.

פורסם

איבגני אני מסכים איתך שזה פחות נחוץ מבחינה כלכלית אבל בתקציב הזה(במידה ואין מה לעשות עם הכסף)אז כן כדי להשקיע.

• תוכן חדש...