Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תורי להוציא קצת קיטור.

כשקניתי את הוולוו לפני כמעט שנה, האוטו היה במצב סביר. לא מצב מושלם מבחינה מכאנית אבל סביר.

עשיתי לו כמה טיפולים ואז התחילו הבעיות, שלדעתי נגרמו בגלל רשלנות של כמה מכונאים.

בהתחלה הלך הגיר.

אחר כך הוא המשיך להידפק.

אז היו המון בעיות חשמליות שהוא גרם להן והאוטו היה במוסך יומיים כי הוא ניתק את הכבלים של ההצתה ולא ידע מה הסדר הנכון עד שאני ביררתי ואמרתי לו.

בסוף רבתי עם המכונאי אחרי שהוא שפץ לי את הגיר בפעם הרביעית ואפילו החליף אותו בגיר אחר אבל לא הצליח לתקן יותר מדי.

אז התחילו בעיות חשמל שכיבו את המנוע כל פעם שעצרתי ברמזור, אז הוחלף אלטרנטור.

אחר כך היה לי את המקרה של ניידת השירות שדפקה לי את האלטרנטור ואת כל החשמל בגלל רשלנות וגרמה לעוד מליון בעיות, עד רמה שחברת הביטוח ביקשה התנצלות.

אז היו עוד כל מני בעיות קטנות וראיתי שכל פעם הוא חוזר יותר גרוע.

ראוי לציין שהחלפתי מכונאי פעמיים באמצע.

לפני חודש וקצת עשיתי לוולוו ראש מנוע ועכשיו המכונאי אומר לי שצריך להביא איזה חלק מיבוא או לקנות מנוע חדש ושזה יעלה לי בין 3000-6000 ש"ח. הוא גם לא רצה להגיד לי בדיוק מה החלק אז שלחתי אותו לקיבינימאט ומאז אני מחפש מוסך.

לפיאט גם המכונאים האלו עשו בעיות למרות שחוץ מבעיית חשמל קטנה מאוד, אין לו בעיות כמעט, בין השאר כי אני לוקח אותו למוסך בחיפה שעליו אני סומך.

תוסיפו לזה את הבעיות שמכונאים מהצפון גרמו לרובר שלי (היא עוד בחיים אבל אצל אחותי) ותקבלו מצב די דפוק.

בשבוע הבא אני לוקח את הוולוו לבני ל. כדי שהוא יתקן אותו. (נסיעה של 200 ק"מ לכל כיוון) פשוט אין כמעט מכונאים שאני סומך עליהם והוא הראה לי כבר שרכב בעייתי שעובר דרך ידיו מפסיק לעשות בעיות.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה כסף אתה מוציא על הרכבים שלך בחודש?

נראה לי שיהיה עדיף לקנות פשוט רכב נורמלי בתשלומים...

(אלא אם מדובר בסוג של הנאה לנסוע ברכב ישן בתור רכב יומיומי וזה כבר סיפור אחר)

פורסם

אני לא בטוח שאלו המכונאים,

הבעיה היא שאתה רוכש רכבים ישנים במצב לא ידוע ואחר כך מתפלא למה יש לך ים של צרות...

הזול עולה לך בסוף יקר והסכום שאתה משקיע ברכבים הישנים האלה שאתה מחליף כל כמה חודשים יכול להתחבר לרכישת רכב חדש הרבה יותר.

בלי קשר, צריך למצוא מכונאי שמתמחה ברכב הספציפי ולא סתם מוסך זול שעובד בשיטת סמוך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פראנקוס,

אני זוכר את אשכול הרכישה של הוולוו שבו רשמת שהרכב במצב טוב או מצויין, לפי דעתי רכשת רכב במצב מכני גרוע מאוד שמתאים יותר לפורום אספנות שבו עושים אוקוס פוקוס והופכים כול גרוטאה לרכב חדש.

אתה חיי עדיין בתפיסה כלכלית שאחזקת רכב יישן תהייה זולה יותר מרכישת רכב חדש מהחברה או רכב שנמצא 5 שנים על הכביש.

תרכוש פעם אחת בחיים רכב חדש מהחברה ותאמין לי ברוב המקרים לא תראה מוסך 5-8 שנים אלא רק לשם טיפולים שוטפים (כמובן הכול תלוי ברמת האחזקה של הרכבָ).

קח לדוגמא את חבר הפורום אייל שרכוש רק גולפים עם קילומטרא'ז נמוך ומספר שנים מועט, הבחור משקיע כספים על שיפורים ומעט על תחזוקה מכיוון שהרכב שנקנה היה במצב מצויין.

אני בטוח שגם בגולף הקודמת אייל לא השקיע הרבה כסף על תקלות אלא יותר על אחזקה פדנטית.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אתה מעוניין יש מוסך באזור לב המפרץ שאני מטופל בו.

לבנתיים הם מגלים יושר ואמינות ב3 שנים שאני שם, קיבלתי המלצה למוסך זה מרפי לין והוא לא טעה.

פורסם

בהתחשב בזה שאני נוסע כיום על רכב שנת 2006, שלצורך רכישתו שמתי בסה"כ 10 אלף ש"ח במזומן ואת השאר אני משלים ב-450 ש"ח בחודש - אני חושב שלנסוע כיום ברכב בן 4 זה לא איזה לוקסוס שאי אפשר לעמוד בו.

רק הנסיעה שלך למכונאי שרחוק ממך 200 ק"מ כל כיוון, תעלה לך בוולוו כמעט 300 ש"ח, במחירי הדלק של היום. לפני ששילמת לו אגורה אתה מתקרב להחזר החודשי שלי על רכב מתקדם פי מאה משלך.

אמנם בני הוא מכונאי בחסד וכיף לראות את שרשורי השיפוצים שלו - אבל לא הייתי רוצה להגיע למצב שכדי שהרכב היומיומי שלי ינוע בצורה תקינה אני אזדקק לשירותיו. אני כן מקווה יום אחד להגיע למצב שיש לי רכב אספנות שאני משלם לבני שישפץ 8) 8) 8) .

ממליץ לך לשבת טוב טוב עם מספרים מדוייקים עד כמה שניתן, על הכסף שהוצאת על הרכבים שלך בשנתיים האחרונות, מהקנייה ועד לאחזקה שוטפת + צריכת דלק. אני מוכן להתערב איתך שברגע שתחלק את הסכום הנ"ל במספר החודשים, תגיע לעלות דומה מאוד או אפילו גבוהה יותר מעלות אחזקת רכב בן 4-5 - אולי אפילו תגיע קרוב לעלות רכישת רכב חדש לחלוטין!

פורסם

זאת הפעם האחרונה שאני מתייחס לנושא הזה של קניית רכב ישן.

אמא שלי לא מוכנה לקנות רכב יותר חדש, לא אני!

הפיאט בסדר גמור אז אותה אני לא מחליף אבל אמא שלי רוצה לעצמה עכשיו רנו מגאן או משהו כזה.

אותי לא צריך לשכנע, אלא אותה.

הרכבים באמת היו בסדר כשקנינו אותם אבל תערובת של מכונאים גנבים ואי הבנה בסיסית של אמא שלי בעלויות של רכבים ובתחזוקה הובילו אותנו שוב למצב הזה.

(בלי קשר, החל מהחודש הבא האחריות על האוטו שלה נופלת עליה ואני מתנתק לגמרי מהנושא)

פורסם

תרכוש פעם אחת בחיים רכב חדש מהחברה ותאמין לי ברוב המקרים לא תראה מוסך 5-8 שנים אלא רק לשם טיפולים שוטפים (כמובן הכול תלוי ברמת האחזקה של הרכבָ).

למה אתה חושב שקל יותר לקנות רכב חדש? לבזבז מעל 100אלף ש"ח על פחית שמחירה רק ירד בשביל שלא יהיו תקלות?

לא לכולם יש יכולת כספית לקנות רכב חדש, אז קונים ישן! (ואני לא מדבר על לקנות מליסינג או השכרה, רכב זונה שעבר מה שהרכב הפרטי שלך לא יעבור בחיים!)

פורסם

יש מספיק אחלה מוסכניקים בצפון, תשאל - תקבל המלצות. גם חשמלאי, גם משפץ ראשים, גם מכונאות כללית וגם רפדים, פחחים ועוד.

רוב אלה שאני מכיר זה באיזור הקריות, אך זה עדיין קרוב יותר מראשל"צ.

משכנתא זה קל

פורסם

אתם מדברים על קניית רכב חדש יותר, ומה אין תקציב לרכב חדש יותר, נגזר על אותו אדם שלא לקנות רכב בכלל?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

איך אוטו חדש יותר משתלם מישן? שקונים אוטו ב10k גם אם הכל במצב לא טוב ומתקנים הכל זה לא יעלה יותר מכמה אלפים. איך זה יוצא יותר זול מאוטו שעולה כמה עשרות אלפים לפני התקלות?

מה שאני מסכים זה שעם אוטו ישן צריך או להיות מי שמתקן את האוטו (או שאבא יתקן במקרה שלי :wink:) או להכיר מוסכניק טוב שסומכים עליו שיעשה לאוטו תחזוקה כמו שהיית עושה לעצמך, וכאלה מוסכניקים יש רק פה בפורום,

וחוץ מזה צריך לעשות תחזוקה מונעת ולשמור את האוטו במצב טוב, זה שהאוטו ישן לא אומר שהוא צריך להיות במצב שכל יום יש תקלה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

היו לי רכבים יותר ישנים ושעשו הרבה פחות בעיות.

זה קשור לעובדה שהמכונאים שהלכתי אליהם לא מסתכלים על כל האוטו אלא רק מתייחסים לבעיות שאני אומר להם.

איך יכול להיות שמתקנים נזילת שמן ואז נותנים לי את האוטו בלי שמן?

או שמתקנים ראש מנוע אבל לא בודקים מה גרם לו ומה המצב הכללי של האוטו?

יש עבודה טובה ויש עבודה חאפרית.

פורסם

בדיוק, וזה עוד דוגמאות לדברים שמוסכניק נורמלי צריך לשים לב. מה עם דברים שבכלל לא קשורים? שאתה מטפל לבד או אצל מישהו כמו בני ל' אז אתה למשל רואה אם יש צינור מים שהולך להתפוצץ או אם יש נזילה שכדאי לטפל בה, שדואגים לדברים האלה אוטו ישן הרבה יותר משתלם מאוטו חדש.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הבעיה היא שאנשים עושים חישוב של ההוצאה על קנית הרכב ולא מחשבים את ההוצאה המצטברת על פני תקופת ההחזקה שלו. למעשה החישוב הנכון צריך להביא בחשבון את הרכיבים הבאים:

1. ההפרש בין מחיר הרכישה למחיר המכירה.

2. עלויות מימון - אם לוקחים הלוואה או שמותרים על "הנחת מזומן" תמורת רכישה בתשלומים.

3. עלות דלק - רכב חדש וחדיש יותר יצרוך פחות דלק לאותו מרחק.

4. עלות תיקונים - תהיה גבוהה הרבה יותר ברכב ישן.

5. ימי בילוי במוסך - זמן זה כסף, מבחינתי יום עבוד שבוזבז במוסך או הזקקות למוניות גם הם חלק מהוצאות אחזקת הרכב.

6. עיסוק ברכישה ומכירה - הרבה יותר פשוט לרכב חדש, לא צריך בדיקות לפני קניה שעולות סכומים לא קטנים, והוצאות "ישור קו" קטנות עד לא קיימות. סביר שרכב חדש יצריך התעסקות כזו פעם ב-8-12 שנה, רכב משומש וישן יש להחליף לעתים יותר קרובות.

אישית אני מוכן לשלם גם תמורת השקט הנפשי כאשר הביטחון שלי שאוכל להניע את הרכב בבוקר בלי לצפות לתקלות.

מסיבה זו לדעתי drsubaru צודק, וד"א, זו גם הסיבה שבגללה אני מחליף את המכונית שלי (קורולה 1998) כעת למרות שבינתיים היא מראה אמינות ראויה לציון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איך אוטו חדש יותר משתלם מישן? שקונים אוטו ב10k גם אם הכל במצב לא טוב ומתקנים הכל זה לא יעלה יותר מכמה אלפים. איך זה יוצא יותר זול מאוטו שעולה כמה עשרות אלפים לפני התקלות?

מה שאני מסכים זה שעם אוטו ישן צריך או להיות מי שמתקן את האוטו (או שאבא יתקן במקרה שלי :wink:) או להכיר מוסכניק טוב שסומכים עליו שיעשה לאוטו תחזוקה כמו שהיית עושה לעצמך, וכאלה מוסכניקים יש רק פה בפורום,

וחוץ מזה צריך לעשות תחזוקה מונעת ולשמור את האוטו במצב טוב, זה שהאוטו ישן לא אומר שהוא צריך להיות במצב שכל יום יש תקלה.

אני אגלה לך איך זה יותר משתלם.

קודם כל זה עניין של מזל! באם נפלת על תיקון "כאפה" או לא. תיקון "כאפה" הוא תיקון של בלאי, תיקון גדול - כמו למשל שיפוץ גיר, או שיפוץ ראש מנוע. מספיק שנפלת על אחד מאלה, והופס - אתה עם 6000-7000 ש"ח הוצאה בכיף. תחלק את זה ב-3 שנים למשל שאתה מחזיק רכב בממוצע - תקבל הוצאה של 190 שקלים מדי חודש (בערך).

תוסיף למשוואה גם את הרצון האישי שלך - יש אנשים שייסעו על ג'אנקייה מקרטעת, יש אנשים שרוצים להרגיש טוב ברכב.

להרגיש טוב זה אומר להחליף תושבות מנוע ברכב של 10K, מוטות מייצב, בולמי זעזועים, כריות בולם וכך הלאה - זה יכול להגיע בכיף לסכום של 4000 ש"ח!!! תחלק את זה ב-3 שנים, הגעת להוצאה קבועה של 110 ש"ח (בערך).

תכניס לחישוב עוד 3000 ש"ח ליישור קו מכני הגיוני לאחר רכישה - תחלק ב-3 שנים, והגעת להוצאה חודשית של 80 שקלים נוספים.

עכשיו - בוא נחשב הכל ביחד:

80 + 110 + 190 = 380 ש"ח.

זה לפני תקלה אחת אפילו. ואין מה לעשות, ברכב ישן יש כאלה - רק בגלל שהוא ישן, לא בגלל שהוא לא טוב.

ופיאט פונטו לצורך העניין, זה לא פיאט 127 - שעם פלאייר וחוט תיל אפשר לעשות אוברול.

זה רכב מתוחכם עם מערכת הצתה מתוחכמת, שיכולים ללכת בו חיישנים, שיכול לדלוף בו רדיאטור חימום, להתקלקל המזגן וכו' וכו'.

אז אני לא אומר שברכב בן 4 לא יהיו תקלות, אבל תסכים איתי שהסבירות שיהיו תקלות היא יותר נמוכה.

אז הנה - הגעתי עבורך לחישוב זריז למה עדיף רכב חדש על ישן. אני שילמתי על שלי 10K מזומן וכל היתר בהלוואה שעולה לי 450 ש"ח בחודש. בדיוק מה שבנאדם רגיל מן היישוב משלם (אלא אם הוא מוכן לנסוע בקקמייקה מקרטעת), פשוט אני נוסע בפונטו 2006 ובנאדם אחר נוסע בפונטו שנת 99.

• תוכן חדש...