Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"הנהג הישראלי"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנהג הישראלי תמיד ממהר, לא ברור לי למה. היכולת לנסוע על 140 במשך ה-200 מטר של כביש שבהם אין מצלמה נותן לנהג הישראלי תחושת גאווה והישג, כאילו הוא דפק את המערכת. זאת התנהגות שהבחנתי בה אצל רוב האנשים בפורום ומחוצה לו, גם אצל אמי בת ה-50 ומשהו וגם אצל החבר שלך עם שם המשפחה ההונגרי - שני אנשים מקצוות שונים לכאורה של הסקאלה.

.

אתה כל כך צודק ! לפעמים אני ממש צריך להחזיק את עצמי כדי לא לעבור את ה90-100

בנסיעה שאני עושה פעמיים בשבוע - כרמיאל חיפה .

אני לא יודע למה זה ככה אבל שמתי לב שזה קורה לרוב כשאני מאחורי רכב אז יש מין דחף לעקוף :evil:

ואם אותו כביש ריק אז אני יכול לנסוע 80 בלי להרגיש "רגשות אשמה" .

אני מאמין שאני לא היחידי שיש לו את זה

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בחודש הבא אני חוזר לארץ בפעם הראשונה מאז שהגעתי לגרמניה (כמעט שנה). אופן הנהיגה שלי השתנה פה ב 180 מעלות, בעקרון למדתי להיות יותר אדיב וסבלני לנהגים החולקים עימי את הכביש, אבל אני לא רואה את עצמי נוהג באותה צורה בכבישי ישראל.

אני משער שכבר אחרי כמה ימים תיאבד לי הסבלנות ואני אחזור להיות "נהג ישראלי" עצבני.

אתה צודק ב-100%, מניסיון של הרבה שנים. ייקח לך כמה ימים להתאקלם, ואז תחזור להיות "נהג ישראלי". וכאשר תחזור לגרמניה מייד תהיה "נהג אירופאי".

וזה לא נהג ישראלי, זה החברה שלנו.

פורסם
ברור שזו הכללה, הרי אנו לא זהים ולפעמים שונים זה מזה בסגנון , ביכולות ובהבנת הנהיגה.

אך עדיין, ישנם מאפיינים משותפים .

הנהג האנגלי ידוע באדיבותו, האיטלקי במהירותו והישראלי....

תמיד מוצמדות לדמותו של הנהג הישראלי תכונות רעות ורק ביקורות שליליות.

האם תוכלו לקשור ל"נהג הישראלי" גם תכונות חיוביות, כישורים, מחמאות ?

אל תשכחו ש"הנהג הישראלי" זה גם אתם, אני וכל מי שסביבנו.

נסו לא לענות בציניות, התשובות עשויות להיות מעניינות.

נהג ישראלי זה השלכה מהאזרח הישראלי חסר הסבלנות, הלא פראייר.

אני יכול לנסוע כביש שלם על מהירות מותרת +- בנתיב הימני בלי לסטות.

נהג אחר באותו זמן עוקף כבר 10 פעמים, בכל פעם שיש איזה נתיב פנוי (במקרה הטוב).

שנינו עוצרים ביחד ברמזור הבא.

לך תסביר לו את זה.

פורסם
יש עדויות שמראות אחרת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=157012

וכאן לא מדובר על סתם "נתקעת עם הרכב", אלא על פצוע ששוכב על הכביש ועשרות אנשים פשוט עוקפים אותו ומתעלמים!

אגב, מצטער אבל אין לי שום דבר לתרום לשרשור פה.

אני לא יכול לחשוב על משהו באמת חיובי להגיד על הנהג הישראלי.

איזו עזרה אדם ללא הכשרה יכול לתת לגופה מעוכה שאיבדה צלם אנוש ?

לפי עדות מהמקום הגופה הייתה במצב שמזכיר יותר בשר טחון מאשר בן אדם .

אני אישית החלקתי עם טוסטוס באזור די מגעיל של ת"א, ותוך שניות היו סביבי יותר אנשים ממה שצריך כדי להגיש עזרה ,וכולם הציעו אותה , פינו את הכלי מהכביש ונתנו לי ולחברתי מים ( המשכנו משם ברכיבה עם כמה שיפשופים).

מעניין אם אתה היית עוצר להנשים גופה שקשה להבין איפה הראש שלה .

יש מצבים שפשוט עדיף לפנות את הזירה כדי לא ליצור עומסי תנועה ולהקל את ההגעה לכוחות ההצלה והגירוד .

לגבי הנהג הישראלי , כמו כל העולם הוא הולך והופך לאדיש לזולת, וזה כולל עזרה למי שנתקע בצד הדרך, טרמפים , וכו'.

אבל עדיים כאן עוצרים לעזור , אני לא חושב שבארה"ב אנשים עוצרים ככה סתם ליד רכב תקוע כדי להגיש עזרה טכנית.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הכביש בארץ הוא מקום שלא נעים להיות בו.

הרבה פעמים אני מרגיש כמו באזור קרב או לפחות באזור בו יש מצוקה נפשית גדולה.

אפשר לראות בכביש את רוב התחושות השליליות שיש לבן אדם, אבל כמעט ואין תחושות חיוביות.

פחד, לחץ נפשי, כעס, תחושת זלזול הדדית, התנשאות, "חסכים הדדיים בכבוד", ייאוש, לעיתים אפילו פאניקה קלה שבעיקר נובעת מחוסר וודאות הם רק חלק מהדברים שהנהגים בכביש הישראלי מרגישים ביום יום, כל יום, כל היום.

העניין העצוב הוא שאפילו שרוב הנהגים הוותיקים כבר לא מרגישים חלק מהתחושות האלה, זה לא בגלל שהן אינן קיימות אלא רק בגלל שהם כבר התרגלו והסתגלו לתנאים הקשים.

אף פעם לא נהגתי באף כביש פרט לכבישי הארץ אבל אבל יש לי שתי תחושות לא מבוססות שאני בטוח בהן:

1. זה לא חייב להיות ככה ואני בטוח בלי שתהיה לי הוכחה שיש מקומות בעולם ששם נעים לנסוע בכבישים.

2. כל המצב הזה בכבישי הארץ הוא בראש ובראשונה בגלל הנהגים.

אז לא, לא אגיד אפילו דבר אחד טוב על הנהג הישראלי, אפילו רק בגלל שבטעות מישהו עלול לחשוב שהנהגים פה לא כאלה גרועים

פורסם

אז "הנהג הישראלי" הוא רעה חולה שאין כמעט דברים טובים לומר עליו.

מיהו "הנהג הישראלי" ? האם אני, או אתה, זה שקורא את השורות הללו?

או שמיד נאמר שאנחנו לא כאלה, אלה ההוא שממול, או הבחורה שחונה ומפריעה לתנועה, השכן שמעמיס את הטנדר ומאבטח את המטען החורג עם חוט ברזל רעוע, או אולי נהגי האוטובוסים המתפרצים לכביש.

דעתי היא ש"הנהג הישראלי" אינו גרוע כמו שמציירים אותו, אלא נוהג כרומאי באווירה לחוצה ובתנאים קשים.

רוב הנהגים והנהגות אינם "מופרעים" או מזלזלים בחיי אדם, אנו רואים במיוחד את החריגים וזה מותיר אצלנו רושם שהכל "חרא".

יצירת אווירה שכאילו הכל "רקוב" וכולם גרועים, יוצרת מצב שאנחנו מוותרים לעצמנו כי גם כך זה אבוד מראש. (לא רק בנהיגה , אגב, אלא בכל דבר שהוא חברתי).

נסו להעלות פה מקרים חיובים שנתקלתם אצל הנהג הישראלי, אולי זה דווקא ישפיע על כל אחד אישית לנסות ולשפר את עצמו ולא "להתנהג כרומאי" בכאוס ובאווירה שכולנו אוהבים להתעצבן ממנה.

פורסם
או שמיד נאמר שאנחנו לא כאלה... יצירת אווירה שכאילו הכל "רקוב" וכולם גרועים, יוצרת מצב שאנחנו מוותרים לעצמנו כי גם כך זה אבוד מראש. (לא רק בנהיגה , אגב, אלא בכל דבר שהוא חברתי).

אכן, פועל יוצא מנורמה משתרשת - השלכת האחריות האישית לכל הרוחות.

תשמע, אתה מדבר על משהו שהוא הרבה יותר גדול ומעמיק מנהיגה,

שממש לא ייפתר בעוד ויכוח בפורום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנהג הישראלי יקרא ויכתוב SMSים בעודו נוהג ברכב עם גיר ידני.

וגם יאכל וישתה ויעשן תוך כדי נהיגה. בין היתר גם שתיה חריפה, וגם חשיש.

תמצית הנהג הישראלי הם נהגי מוניות וקנגו/ברלינגו למיניהם.

אם תראה נהג מונית שנוסע לאט, זה כי הוא או שקורא וכותב SMS, או שמעיין בסידור עבודה תוך כדי לריב עם הסדרן, או שלקח נוסע שהתעקש לנסוע עם מונה.

קנגו/ברלינגו לא תראה נוסעת לאט.

אם אתה נוסע בשעה מאוחרת בכביש מהיר, ובא מאחוריך רכב במהירות והבהוב אורות, אז זהו לא רכב ספורטיבי, זוהי ברלינגו.

ההתבגרות והרגיעה אצל ברלינגואיסט מתחילה... לא, לא כשהוא מגיע לגיל שלושים/מתחתן/עושה ילדים. ההתבגרות מתחילה כשהוא מוציא רישיון C1 ועובר למסחרית גדולה/משאית חלוקה. זה מוסבר על ידי זה שיש לו רכב גדול, כבד, ולא הכי יציב.

אבל לשימחתם של נהגי מסחריות, ולצערם של השאר, מפעלי המסחריות בגרמניה התחילו לאחרונה לייצר מסחריות גדולות מספיק מהירות ויציבות, כך שברלינגואיסט שהשתדרג למרצדס ספרינטר חוזר לשורשיו ומתחיל להתנהג כמו ברלינגואיסט מצוי.

זהו לעכשיו. בהמשך, אם יהיה לי כח, אפרט את כל הטיפוסים.

לספטינטר צריך רישיון C1?

עפ"י יד 2 הספרינטר שוקל 3.5 טון

פורסם

אין לי ספק שהנהג הישראלי מתנהג על הכביש באותו אופן שבו הוא מתנהג בכל מקום - חסר סבלנות, חסר סובלנות ואף אלים. אין לי ספק שמדובר בתוצר של 10 השנים האחרונות - התחושה שלי היא משנה לשנה אני רואה יותר מכוניות חוצות צמתים באדום, מחליפות נתיבים באופן בלתי חוקי ומסוכן, נוהגות בנתיב השמאלי ומאלצות אחרים לעקוף מימין וכו'.

הדברים מתקשרים גם לנושא המהירות המותרת בדרכים אשר נדון בשרשור על הצבת מצלמות המהירות. סה"כ מרבית הכבישים הבין-עירוניים בארץ אינם נופלים באופן מהותי מכבישים בדרגה מקבילה באירופה. ההבדל הגדול הוא בתרבות הנהיגה: נהג אירופי לא יעז לנסוע בנתיב שאינו הימני אלא לצורך פניה או עקיפה, ימעט בצפירות והבהוב פנסים (בגרמניה הבהוב פנסים אינו עבירת תנועה אלא עבירה פלילית!), לא ינסה לעקוף תורים בנתיב פנוי ולהדחף לתור - כך שאם מישהו נדחף כולם יודעים כי אינו מקוי וכי תעה בדרכו. כאשר יש תרבות נהיגה כזו שבה הנהגים מתחשבים זה בצרכיו של זה אפשר להתיר מהירות יותר גבוהה בבטחה, כיון שיתרחשו פחות תאונות (למרות המהירות הגבוהה). לא שלא נתקלתי בנהגים מטורפים שעקפו על קו לבן - אפילו בשויצריה התרבותית - אבל האוירה הכללית היא של ציות לחוק והתחשבות באחרים.

אבל אירופה גדולה - ואני מדבר על המסודרות שבארצות (גרמניה, הולנד, שוצריה אוסטריה). רדו דרומה ותקבלו אוירה ים תיכונית וגם סגנון מהיגה ים תיכוני. בשני ביקורים באיים יוניים למדתי, למשל, כיצד כביש בעל 4 נתיבים(שניים בכל כיוון) יכול לשמש ככביש בעל 6-8 נתיבים (3-4 בכל כיוון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ויתרתי על נושא רוכבי הדו"ג אבל בעקבות דברו duscus אני חייב לציין כי התנהגות רבים מאד מהם בכביש גרועה מהפקרות: זגזוג בין נתיבים, עקיפה מימין ובמיוחד בתוך צומת, נסיעה על מדרכות, חסימת מעברי חציה, נסיעה במהירויות גבוהות במיוחד וכו'. אם דיברת על נסיעת מכוניות סמוך לקוקוו הרי שאני נתקל מספר פעמים בשבוע באופנוענים אשר נוהגים משמאל לקו הפרדה רצוף בכביש עמוס וצר (במקרה זה - גשר קריית אתא) או ה"חותכים" סיבובים לגמרי משמאל הכביש (בעבר נסעתי הרבה בין חיפה לעפולה, ובעיקול שבין רמת ישי למנשיה זבדה האופנועים נמצאו תמיד באחד משני מקומות - בנתיב הנסיעה הנגדי או מוטלים בשדה, והיה נדיר לראות אופנוע הנוסע מרמת ישי לכוון צומת נהלה בנתיב המיועד לו)?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין לי ספק שהנהג הישראלי מתנהג על הכביש באותו אופן שבו הוא מתנהג בכל מקום - חסר סבלנות, חסר סובלנות ואף אלים.

צודק ב100%

אין לי ספק שמדובר בתוצר של 10 השנים האחרונות

לא נכון. ככה היה גם לפני 30 שנה. אמרו לי את זה גם חברים שבאו מאיטליה. שים לב - איטלקים, לא גרמנים, שוויצרים, אוסטרים.

אבל אירופה גדולה - ואני מדבר על המסודרות שבארצות (גרמניה, הולנד, שוצריה אוסטריה). רדו דרומה ותקבלו אוירה ים תיכונית וגם סגנון מהיגה ים תיכוני. בשני ביקורים באיים יוניים למדתי, למשל, כיצד כביש בעל 4 נתיבים(שניים בכל כיוון) יכול לשמש ככביש בעל 6-8 נתיבים (3-4 בכל כיוון)

יוון זה לא אירופה. היא שייכת אליה רק גיאוגרפית. :-)

.

התגובות באדום.

פורסם

אותי אישית פחות מתרידים ה"בבונים" שבכבישים. בסופו של דבר תמיד ניתן לתת לו להידחף ולהתרחק. למרות שהיו גם מקרים שהועפתי לשוליים בברוטליות נוראית. אך יותר מכל אני פוחד מחניות. כמעט כל נסיעה לסופר עלולה להסתיים בנזקי פח כאלה ואחרים. יום אחד אישתי אילצה אותי להיכנס לחנייה של בית עסק מסויים. התוצאה הייתה שיפשוף על הדלת, ג'נט וכנף האחורי. תיקון במוסך טוב כולל שמאי עלה כ-15000 ש"ח. הסכום בינתיים כבר ירד מהחשבון אך מתי נראה אותו בחזרה וכמה הנסיעה הערעורה הזו תעלה לנו בסופו של יום - אלוהים יודע. אישתי כועסת עליי - עדיף שהייתי ממשיך לנסוע כך.

אז המצב הוא כזה. יש לי רכב יפה לתפארת (בהזדמנות של תיקון הנזק האמור תוקנו גם כל הנזקים שנגרמו לרכבי מקודם). אך אני פוחד לנסוע בו פרט לעבודה. אני כמובן גם לא נהנה ממנו - הוא רק מקור לדאגות ואני אף מתחיל לשנוא אותו. בשביל הנסיעות לסופרים לאישתי יש טרנטה. היא אחת שלא קיבלה אף דו"ח ב-15 שנים של נהיגתה ולא גרמה נזק לאיש בחייה. פעם בשבוע היא באה בדמאות. מישהו שוב פגע בטרנטה המסכנה. המצב הוא פשוט בכי רע.

פורסם
התגובות באדום.

כאשר כתבתי על "תוצר של 10 השנים האחרונות" התכוונתי לעליה מדהימה במספר כלי הרכב הנהוגים בצורה בלתי מתחשבת ומסוכנת. כמובן שגם קודם היו כאלה, ואם נזכיר את אירופה הרי שזכיתי להעקף על ידי BMW ודומיהם שנסעו במהירויות מטורפות משמאל לקו הפרדה רצוף גם בכבישים המפותלים והצרים (חסרי שוליים!!) של היער השחור, אבל אלה ארועים מאד נדירים, ומאידך כאשר שכחתי להנמיך את האורות לאחר נסיעה בקטע כביש מפותל, חשוך ונטוש אף אחד לא סימן לי להנמיכם.

לגבי יוון - כנראה שההתנהגות בכביש משתנה באופן הדרגתי לאורך חופי הים התיכון, מהתרשמותי הקצרה מאד הנהגים בניס (צרפת) יותר סבלניים מהאיטלקים, והיוונים יכולים ללמד את הישראלים כיצד אסור לנהוג.

ועניין אחרון - תופעה שדי הדהימה אותי בחופשה האחרונה שלי באירופה - הרגבה מאד נהגים אינם מאותתים בעת החלפת נתיבים בגבישים מהירים, ומדובר במדינות המסודרות ביותר (גרמניה, אוסטריה). לעומת זאת נהג שלא יאותת ימינה ביציאה ממעגל תנועה באוסטריה עשוי להעצר על ידי המשטרה ולספוג קנס.

• תוכן חדש...