Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"הנהג הישראלי"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנהג הישראלי עדיין עוצר לטרמפים (לפחות בצפון).

דוקא כמטייל ארוכות ומחפש טרמפ לחזור לרכב, הצפונים כמעט לא עוצרים ! באיו"ש תמיד עוצרים, וכנקמה בצפונים אני תמיד עוצר ומבקש מהטרמפיסט שינהג כמוני.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה טובה.

אפשר בהחלט להגדיר "כושר הסתגלות" ו"כושר אלתור" כתכונות חיוביות, בהתאם לסיטואציה.

עוד משהו נחמד: מהבהבים באורות גבוהים מהנתיב הנגדי כשיש באזור ניידת עם ממל"ז,

ולפעמים אפילו מורידים חלון ומסמנים עם היד להאט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה ברור הנהג הישראלי חם מזג כועס מהר ומתפייס מהר

ולכן, תנסה להשתלב לתוך נתיב אין סיכוי, הרם לשניה את היד כעושה שלום או תודה ומיד אתה בפנים

פורסם

הנהג הישראלי מנופח מגאווה, הוא לא יכול לראות מישהו לפניו.

אם אני מגיע עם האופנוע לראש השיירה, מייד יהיה הטמבל התורן שיתקדם מטר לפניי ויחסום אותי, כששני כלי רכב מגיעים לרמזור אחד אחרי השני, באופן קבוע הנהג מאחור יחתוך למסלול השני כדי להיות ראשון ולא חלילה מאחורי רכב, זה שהואנכנס לי לנתיב בלי לאותת זה ממש לא מעניין.

הנהג הישראלי יראה אותך מתייבש בכוונה לפנות והוא לא יאפשר לך להשתלב.

הנהג הישראלי לא יחכה בפקק, הוא יחתוך את כל הפקק ויכנס שנייה לפני הצומת.

לאחרונה הנהג הישראלי שם פס על רמזורים אדומים!!

הנהג הישראלי עושה הכל תוך כדי נסיעה.

כמות העבירות החמורות שאני רואה כל יום יכולה למלא בתי משפט לשנה שלמה ומשום מה המשטרה ממשיכה להטפל לנוסעים מהר בכבישים ישרים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הנהג הישראלי יקרא ויכתוב SMSים בעודו נוהג ברכב עם גיר ידני.

וגם יאכל וישתה ויעשן תוך כדי נהיגה. בין היתר גם שתיה חריפה, וגם חשיש.

תמצית הנהג הישראלי הם נהגי מוניות וקנגו/ברלינגו למיניהם.

אם תראה נהג מונית שנוסע לאט, זה כי הוא או שקורא וכותב SMS, או שמעיין בסידור עבודה תוך כדי לריב עם הסדרן, או שלקח נוסע שהתעקש לנסוע עם מונה.

קנגו/ברלינגו לא תראה נוסעת לאט.

אם אתה נוסע בשעה מאוחרת בכביש מהיר, ובא מאחוריך רכב במהירות והבהוב אורות, אז זהו לא רכב ספורטיבי, זוהי ברלינגו.

ההתבגרות והרגיעה אצל ברלינגואיסט מתחילה... לא, לא כשהוא מגיע לגיל שלושים/מתחתן/עושה ילדים. ההתבגרות מתחילה כשהוא מוציא רישיון C1 ועובר למסחרית גדולה/משאית חלוקה. זה מוסבר על ידי זה שיש לו רכב גדול, כבד, ולא הכי יציב.

אבל לשימחתם של נהגי מסחריות, ולצערם של השאר, מפעלי המסחריות בגרמניה התחילו לאחרונה לייצר מסחריות גדולות מספיק מהירות ויציבות, כך שברלינגואיסט שהשתדרג למרצדס ספרינטר חוזר לשורשיו ומתחיל להתנהג כמו ברלינגואיסט מצוי.

זהו לעכשיו. בהמשך, אם יהיה לי כח, אפרט את כל הטיפוסים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אתה נוסע בשעה מאוחרת בכביש מהיר, ובא מאחוריך רכב במהירות והבהוב אורות, אז זהו לא רכב ספורטיבי, זוהי ברלינגו.

זהו לעכשיו. בהמשך, אם יהיה לי כח, אפרט את כל הטיפוסים.

בתקופה שלמדתי נהיגה עליתי על כביש 431 באזור שמותר בו עד כמה שזכור לי 90, הייתי בשעת בוקר מוקדמת יחסית לבד על הכביש, הסתכלתי מצדדי לפניי ואחרי, אין אף אחד.. אחרי כמה דקות הגיחה מאחורה (בכביש שאף אחד לא השתלב בו מ2 הצדדים, סימן שהבחור עשה כברת דרך כדי לבוא) ברלינגו לבנה, עקפה אותי בשניות ונעלמה באופק כשאני נוסע על המקסימום המותר באותו כביש.

הבנאדם פשוט נסע במהירות כפולה מהמותר O_O

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הנהג הישראלי:

1. מספיק חוצפן כדי להחנות על המדרכה ולחסום מעבר להולכי רגל, שמסכן אותם בירידה לכביש.

2. מספיק חוצפן להיצמד לרכב שלפניו ולעבור בשתי השניות הראשונות של האדום כי הוא ממהר לאיזושהי פגישה.

3. מספיק חוצפן לעצור את רכבו באמצע נתיב במרכז העיר כי הוא רק רוצה לקנות סיגריה.

4. מספיק אמיץ לנהוג ברכב ללא חגורת בטיחות.

5. מספיק אמיץ לנהוג ברכב אחרי שפירק כמה בקבוקי בירה.

6. מספיק אמיץ לשלוח SMS במהלך נהיגה כשבידו השנייה מלפפון חמוץ עם סנדוויץ' גבינה צהובה ואשתו עושה לו מסאז' בגב.

7. מספיק טיפש כדי לנהוג ברכב ולקרוא עיתון תוך כדי נסיעה במהירות של 110 קמ"ש.

8. מספיק בור כדי לא לעצור בעצור, ואז עוד להעיז לשקר לשוטר בפנים ולהגיד שהוא לכאורה עצר.

9. מספיק חכם כדי להגיע למהירויות של 190 קמ"ש כמו גבר גבר, ואז להפוך לשפן כשהוא נעצר ליד מפעיל הממל"ז.

10. מספיק מוכשר כדי להרים את הלוחית זיהוי של האופנוע שלו ולצפות שאף שוטר לא יעצור אותו ("שה תמים").

וידו עוד נטויה...

סופ"ש נעים ובטוח בכבישים.

Xbox12341

פורסם

לא הבנתם.

צמד המילים "הנהג הישראלי" עושה מיד קונוטציות שליליות לכולם.

לא ביקשתי שתכתבו כמה הוא חרא.

האם זה לא אחוז קטן יחסית שמעכיר את כל הבריכה?

כמה מנהגי הפורום הזה יהיו מוכנים להודות שהם נהגים ישראלים טיפוסים?

האם נהג פיני ממוצע, נהג אירופאי, נהג אמריקאי, היה מסתדר בכביש הישראלי, או שהם רגילים לתנאים נוחים יותר (אם נשאיר את מזג האוויר בצד).?

פורסם

בוודאי שהוא יסתדר. זרוק אותו ב-431 והחיים שלו יהיו דבש. אח"כ שלח אותו לנהוג בעיר העתיקה בלוד, רמלה, עכו או יפו, ושאל אותו מהן חוויותיו.

Xbox12341

פורסם

אני בזמן האחרון שמתי לב שיותר אדיבים וסבלניים לאוטובסים.

והספרינטר הזה - חייב להגביל לו את הכח! עוד לא נתקלתי במישהו שנוהג עליו כמו בנאדם ולא כמו בהמה.

פורסם

אייזיק, חוששני שאתה לא בכיוון. הגרעין של חברי הפורום, המאה-מאתיים איש מתוך עשרות אלפי החברים שאשכרה יקראו ויגיבו לרוב ההודעות כאן, הם מיעוט מבחינה התנהגותית, והם אינם מייצגים את הנהג הישראלי הטיפוסי.

מה שכן - הנהג הישראלי תמיד ממהר, לא ברור לי למה. היכולת לנסוע על 140 במשך ה-200 מטר של כביש שבהם אין מצלמה נותן לנהג הישראלי תחושת גאווה והישג, כאילו הוא דפק את המערכת. זאת התנהגות שהבחנתי בה אצל רוב האנשים בפורום ומחוצה לו, גם אצל אמי בת ה-50 ומשהו וגם אצל החבר שלך עם שם המשפחה ההונגרי - שני אנשים מקצוות שונים לכאורה של הסקאלה.

דבר נוסף שאני אוהב אצל הנהג הישראלי - אם מישהו לא זז ברמזור, אינני צריך לצפור לו, מישהו מאחוריי כבר יעשה את זה במקומי. אנשים נחמדים.

עם הנסיון שצברתי בחו"ל, אימצתי לעצמי מנהג לעצור כמה מטרים לפני קו העצירה בצומת / רמזור, ע"מ לתת לאופנוענים מקום לעמוד בראש הטור. כל פעם שאני מגיע לארץ ועושה את זה מתוך הרגל, אני מתאכזב מחדש ומרגיש כמו מפגר. בכל מקרה האופנוענים הז***ת האלה תמיד נדחפים למעבר החציה ומפריעים להולכי הרגל. אח"כ מתפלאים שלא אוהבים אותנו...

בגדול, כל נסיון לגלות אדיבות או התחשבות על כבישי ישראל, מתפרש ברוב המקרים כחולשה ומנוצל בהתאם. אלה מעמיתיי שהגיעו לפה בענייני עבודה ונאלצו לנהוג, הופתעו במקרה הטוב, נפגעו במקרה הגרוע ובד"כ העדיפו לעבור למונית באופן גורף.

אין הרבה דברים חיוביים לומר על הנהג הישראלי. הוא חסר תרבות, גס רוח, בריון ע"פ רוב וגורם בעצמו לסטטיסטיקה העגומה. אם אתה מחפש חיזוקים חיוביים, חוששני שלא אוכל לעזור הפעם.

פורסם

השאלה -למה?

הרי ישראלי שינהג בחו"ל, לא יעז להתנהג כמו בבית.

אדם שנכנס למסעדה מכובדת, לא יצעק וידחוף (כנ"ל בספריה). לעומת זאת במגרש כדורגל, נדמה לי שיתנהג אחרת.

כשאתה, ואדים, מגיע לארץ, אתה משנה את נהיגתך?

האם חברי הפורום שונים מהנהג הישראלי הממוצע? לא עוצרים ומפריעים לתנועה, לא נדחפים, לא מזגזגים בין הנתיבים, לא צופרים? ואם , נניח שלא, האם זה בגלל מודעות גבוהה יותר?

בכביש 6 למשל, ישנה תחושה שהסדר (חזרה לימין) נשמר טוב יותר מכבישים אחרים, יש סיבה לדעתכם?

פורסם

כשאתה, ואדים, מגיע לארץ, אתה משנה את נהיגתך?

בחודש הבא אני חוזר לארץ בפעם הראשונה מאז שהגעתי לגרמניה (כמעט שנה). אופן הנהיגה שלי השתנה פה ב 180 מעלות, בעקרון למדתי להיות יותר אדיב וסבלני לנהגים החולקים עימי את הכביש, אבל אני לא רואה את עצמי נוהג באותה צורה בכבישי ישראל.

אני משער שכבר אחרי כמה ימים תיאבד לי הסבלנות ואני אחזור להיות "נהג ישראלי" עצבני.

אגב, אני מרגיש יותר בנוח לנהוג בכאוס שלנו מאשר על הכבישים פה, זה פשוט יותר מאתגר :-D

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

האם חברי הפורום שונים מהנהג הישראלי הממוצע? לא עוצרים ומפריעים לתנועה, לא נדחפים, לא מזגזגים בין הנתיבים, לא צופרים? ואם , נניח שלא, האם זה בגלל מודעות גבוהה יותר?

בכביש 6 למשל, ישנה תחושה שהסדר (חזרה לימין) נשמר טוב יותר מכבישים אחרים, יש סיבה לדעתכם?

נניח בת"א, ברוב המקומות אתה חייב לעשות את כל מה שהדגשתי (שאתה רשמת את המילה לא לפני כן). לא משנה אם אתה מהפורום או לא, זו תרבות הנהיגה בת"א לצערנו.

כביש 6 זו סימפוניה אחרת לגמריי (לדעתי כי זה פשוט כביש מהיר מרווח והכי מהיר בארץ).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...