Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיות לגבי קומפוננטים morel,מגברי sundown וביט 1

D.A 91
שימו לב! השרשור הזה בן 5225 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום וערב טוב,

בתקופה הקרובה אני מתכוון לרכוש את המערכת בחלקים וגיבשתי לעצמי דעה מסויימת ומפרט מסוים על סמך ידע ודיעות שקראתי בפורום זה וברשת בפרט,המערכת הולכת להיות בנוייה מסט-אפ כזה:

HU-iriver ihp-140 @ spdif-לאחר מכן carpc

processor:audison bit 1

סט קומפוננטים של מורל הבנוי מelate woofer 6"

mt-23

וcdm-54 שיורכבו בשלב מאוחר יותר ברגע שאתפנה לעשות בניות בדלתות.

המגברים שחשבתי עליהם הם:

sundown saz-1000d/kicker zx 750 - מונו

sundown sax 100.4 - 4 ערוצים שיגבירו בנתיים את הwoofer והtweeter ולאחר מכן כאשר אעשה את הבניות בדלתות (בעוד כשלוש - ארבע חודשים) אוסיף לי sax 125.2 שיגביר את הwoofers והsax 100.4 יגביר את הmidrange ואת הtweeters

והסאב שעליו את מתכוון ללכת ועל זה אין פשרות הוא idmax 12"

עכשיו לשאלות:

1.אהבתי את אופי הצליל של המורל אך הרגשתי מעיין שיטחיות (מעיין צליל קר) ברכב אצל חבר שלי שהוא לא מבודד ולא מוגבר כראוי (מגברי קארדינל ודומיהם..) הסט שמותקן אצלו היינו דוטק אוביישן,רציתי לדעת אם הרכיבים של האילייט כאשר הם מותקנים בתצורת 2way מספקים צליל יותר חם ויותר נפחי ללא בידוד? (אני לא מתכוון לבודד את הרכב בשלב זה משיקולים שונים אך אעשה את זה עם כאשר אעשה את הבניות בדלתות)

2.ישנן מחלות ידועות שמופיעות באופן סידרתי בכל יחידות הביט 1? רעשים בחיבור מסויים? RCA ? SPDIF?

האם יש אפשרות לשמוע את השינויים תוך כדי הכיוון ורק לאחר מכן לעשות Finalize או שכאשר מחברים את המכשיר למחשב לצורך כיוון הוא לא מסוגל לנגן?

3.רכשתי אלטרנטור 165 אמפר ואני קצת לחוץ בכסף אם אני אפעיל את המערכת לחודשיים על המצבר הרגיל יש מצב לנזק כלשהו? האם יש אפשרות להשיג מצברים של xs power או kinetik בארץ? (להזמין מהאיביי לא בא בחשבון עקב המחיר והמשקל והעובדה שיתפסו את זה בוודאות במכס.

4.בקשר לidmax 12" האם אני יוכל לספק אותו עם מגבר שלא עולה על מחיר של 1000-1300 ש"ח? (אני פתוח למשומש ואף מעדיף אם יש הפרש משמעותי ו1300 היינו מחיר גג אם יש הבדל משמעותי בין מגבר של 1000 ל1300) - חשבתי על sundown/kicker יש עוד אופציות?

5.האם יש איזשהי המלצה לגבי איזשהו מגבר 4 ערוצים שיוכל להגביר את הוופר של האילייט והטוויטר במחיר של עד 1200 ש"ח גם משומש? גם פה חשבתי בכיוון sundown ככל הנראה

sax 100.4 בגלל שהopus 4.150 לא נכנס בטווח המחירים (אלא אם כן מישהו מוכן למכור אותו במחיר כזה) האם יש עוד אפשרויות?

6.אולי עדיף איזשהו מגבר 5 ערוצים שיוכל להרים את הוופרים הטווטרים והסאב במחיר של עד -2500 2000 שקל (פתוח גם למשומש) שיהיה פתרון טוב יותר מ2 מגברים נפרדים.

אין בעיית מקום הבעיה העיקרית היא המחירים מכוון שאני קצת לחוץ מבחינה כלכלית

ואני רוצה לבנות מערכת שהיא bang for the buck ובגלל זה לא אכפת לי לקנות משומש ותוציא את הסאונד הכי איכותי במחיר שאני מתכוון לשלם.

תודה רבה וסוף שבוע נעים :smile:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קצת סלט, אני אנסה לעשות סדר לפי מה שאני מבין:

HU: אני מבין שאתה רוצה לרכוש את הביט1 כדי לנגן עם ה Iriver, ואח"כ לעבור ל CARPC? לא חבל על ההשקעה של רכישת ביט1 ואח"כ שלא יהיה שימושי? נכון שאפשר להשתמש בו גם עם PC אבל זה ניצול לא נכון של כסף.

אילייט יותר טוב מהייבריד זה נכון, אבל בלי הגברה ראויה והתקנה סופר ראויה, יהיה חבל על הכסף.

שים לב לא לחסוך בחלק הזה כי הוופרים הללו דורשים הרבה כדי להפיק מה שהם יודעים.

אין בעיה לשים אלטרנטור גדול על מצבר קטן. ההפך הוא בעייתי.

לגבי מחירים של מגברים אני פחות מעודכן, אז כאן אני לא אדבר שטויות ואתם לחכמים ממני להגיב.

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן הiriver יושב אצלי על המדף,תקין לגמרי ומוציא spdif,לאחר מכן אני מתכוון להביא carpc דיי פשוט ולחבר אותו במקום הiriver גם בspdif לביט 1 ככה שכל הכיוונים והגגדרות יצאו דרך הביט 1 כי אני רוצה לעבוד באופן אקטיבי ואין לי כוח לכל הכאב ראש שדורש הvst host עם כל הפלאגינים במסך כזה קטן והממשק של התוכנה של הביט 1 דווקא דיי פשוט. הוופרים של האילייט הולכים לקבל בניות גם כן כאשר אבצע את הבניות לcdm-54 (אני מתכנן לרכב צביעה וחבל לי להרכיב כרגע איטום מכוון שאני הולך לצבוע את כל הרכב - כל בורג ובורג ואז פשוט חבל על האיטום)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תתחדש ובהצלחה בהמשך הפרויקט.

נכון לעכשיו אני עם סט של MOREL ELETE LE, שהוא שונה מסט רגיל. אבל לפני כן היה לי ניסיון עם ELETE כי סט 2-WAY (ללא CDM54) וגם 3-WAY (עם CDM54), שהיו מוגברים אצלי עם TRA800.2 וחלק מהזמן גם עם B2200, שהיום הוא מגביר לי את הוופרים. גם בניסוי הגברתי תקופה אקטיבית מידים וטוויטרים עם GENESIS FOURCHANNEL של חבר(עד שהוא הרכיב מערכת שלו ולקח לי אותו :-(), ווופרים ע"י TRA800.2.

תוצאות:

ב-2WAY שזה וופר SW6 וטוויטר MT23 הם לא ממש מוצלחים כי סט קומפוננט 2-WAY כמו SUPREMO למשל.

כי סט 3WAY אני אהבתי יותר, במיוחד שהם היו מוגברים ע"י GENESIS. זה שילוב ממש מוצלח.

פאסיבי עם TRA800.2 היה חסר קצת כוח, אבל שעברתי ל-B2200 זה היה סופור אחר.

וופר חייב בידוד/איטום טוב לדלת, ודורש הגברה טובה, ולכן כאן אני ממליץ כבר עכשיו להכניס לשיקול שלך את העניין של בידוד/איטום הדלת.

מידים לא דורשים הרבה חוץ מהגברה מתאימה ו-ONAXIS מלא (ממליץ בחום). ממליץ גם לשמוע CDM88, לדעתי הם יותר מפורטים.

טוויטרים גם כן, כמו מידים רק שיש אפשרות OFFAXIS עד 90*.

לגבי BITONE יש שרשור שאני פתחתי, תריץ חיפוש ותמצא שם כל מידע רלוונטי.

לגבי חשמל בצריכה גבוהה של חשמן אתה יכול לגרום לנזק למצבר ולאלטרנטור. עדיף כבר להתקין אלטרנטור טוב ואז להריץ התקנה של מערכת.

מחירים והתאמת מגברים, אפשרי הכל, ויש מספיק ציוד טוב ביד שניה. מה יותר טוב? צריך פשוט לחבר ולשמוע. עוד פעם, הכל עניין של עלות/איכות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי את העניין,את הבידוד אני מתכוון לעשות עם צביעת הרכב (לא יקח יותר מחודשיים-שלוש) בגלל שלא שווה לשים יריעות ולהדביק ואחרי זה בחודשיים לזרוק את היריעות לצבוע ולשים חדשות,פשוט אני הולך לעשות משהו אחת ולתמיד וכרגע יש לי כמה מציאות אז אני מתכוון לרכוש אותן.. את האלטרנטור כבר הזמנתי והוא צריך להגיע,אני לא מתקין כלום עד שהאלטרנטור מגיע.

בדקתי קצת בנוגע למגברים והבנתי שהSAX לא יתן מספיק כוח לelate ויש לי אפשרות להשיג באותו סדר גודל של מחיר Alpine PDX 4.150 או kicker zx 800.4 מה אתם אומרים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע איך צובעים לך את הרכב, אני יודע שאם תעשה בידוד/איטום בפנים הדלת וחלק מאחורי ריפוד, זה לא יפריעה לאף אחד בצביעה.

בוודאות שרב הצביעות בארץ לא צובעים את הצד השני של דלת, וחלק פנימי בכלל. רק אם זו הדלת החדשה ומפורקת כולה.

יש לך תמונה של הדלת שלי

IMG_0299.jpg

IMG_0302.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז זהו שלא צובעים לי,אני צובע לבד (יש לי ידע וניסיון בעניין) ככה שאני מתכוון לעשות צביעה ברמת show room ולצבוע הכל לגמרי שלא ישאר זכר לצבע הקודם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה,אני באמת מחפש חומר שיאטום את הרכב טוב לאחר גירוד כל השכבות מהרכב,יש לsecond skin יבואן בארץ? אני אצטרך מגוון מוצרים מהם,חלקם באים בנוזל ולא בא לי להסתכן בזמן במשלוח ולשלם ביוקר סתם.

בקשר למגבר ככל הנראה אמתח את התקציב עוד קצת ואלך על הopus 4.150 בדקתי את הsn והthd של הalpine והkicker והנתונים לא מצאו חן בעיניי,עדיף להשקיע עוד קצת ולדעת שיש משהו איכותי ביד.שאלה בקשר לopus,האם מדובר במגבר שהוא underrated? יש מצב שיוציא יותר מ170 wrms לערוץ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלות שלך היו:

"עכשיו לשאלות:

1.אהבתי את אופי הצליל של המורל אך הרגשתי מעיין שיטחיות (מעיין צליל קר) ברכב אצל חבר שלי שהוא לא מבודד ולא מוגבר כראוי (מגברי קארדינל ודומיהם..) הסט שמותקן אצלו היינו דוטק אוביישן,רציתי לדעת אם הרכיבים של האילייט כאשר הם מותקנים בתצורת 2way מספקים צליל יותר חם ויותר נפחי ללא בידוד? (אני לא מתכוון לבודד את הרכב בשלב זה משיקולים שונים אך אעשה את זה עם כאשר אעשה את הבניות בדלתות)

2.ישנן מחלות ידועות שמופיעות באופן סידרתי בכל יחידות הביט 1? רעשים בחיבור מסויים? RCA ? SPDIF?

האם יש אפשרות לשמוע את השינויים תוך כדי הכיוון ורק לאחר מכן לעשות Finalize או שכאשר מחברים את המכשיר למחשב לצורך כיוון הוא לא מסוגל לנגן?

3.רכשתי אלטרנטור 165 אמפר ואני קצת לחוץ בכסף אם אני אפעיל את המערכת לחודשיים על המצבר הרגיל יש מצב לנזק כלשהו? האם יש אפשרות להשיג מצברים של xs power או kinetik בארץ? (להזמין מהאיביי לא בא בחשבון עקב המחיר והמשקל והעובדה שיתפסו את זה בוודאות במכס.

4.בקשר לidmax 12" האם אני יוכל לספק אותו עם מגבר שלא עולה על מחיר של 1000-1300 ש"ח? (אני פתוח למשומש ואף מעדיף אם יש הפרש משמעותי ו1300 היינו מחיר גג אם יש הבדל משמעותי בין מגבר של 1000 ל1300) - חשבתי על sundown/kicker יש עוד אופציות?

5.האם יש איזשהי המלצה לגבי איזשהו מגבר 4 ערוצים שיוכל להגביר את הוופר של האילייט והטוויטר במחיר של עד 1200 ש"ח גם משומש? גם פה חשבתי בכיוון sundown ככל הנראה

sax 100.4 בגלל שהopus 4.150 לא נכנס בטווח המחירים (אלא אם כן מישהו מוכן למכור אותו במחיר כזה) האם יש עוד אפשרויות?

6.אולי עדיף איזשהו מגבר 5 ערוצים שיוכל להרים את הוופרים הטווטרים והסאב במחיר של עד -2500 2000 שקל (פתוח גם למשומש) שיהיה פתרון טוב יותר מ2 מגברים נפרדים."

1. האילייט לדעתי הוא הסט בעל הנטייה הכי ברורה לאופי צליל חם מכל הרמקולים של מוראל ששמעתי עד היום.

הMT23 בפרט הוא טוויטר שלעיתים אני נוטה לחשוד שהממברנה שלו עשויה מקנה סוכר :-D

הכל תלוי באיזה תנאי עבודה תיתן לסט הזה - התנאים הם, בידוד מאסיבי עד בניית תיבות בכל הנוגע למידבאסים.

הגברה ראוייה של 120 וואט וצפונה לכל וופר.

כאשר ההגברה הכי ראויה בעיניי למוראל לפי כל מה ששמעתי עד היום זה מגברי DLS, מגברי ג'נסיס

הסאן דאון 125.2 יהיה מספיק טוב בשביל הוופרים.

2. כן, לביט1 ישנן מחלות לכן רצוי לוודא שאתה רוכש ביט1 מגרסאת חומרה הכי חדשה שניתן וכמובן לעדכן את התוכנה של הביט1 ואת הDRC והFIRMWARE שלו לעדכניים.

בכדי לאתחל את הביט1 אתה לא יכול להשתמש בכניסה האופטית שלו, תיקח בחשבון שיהיה לך צורך בנגן MP3 או לפטופ בכדי לאתחל אותו (בכל מקרה אתה תזדקק ללפטופ בכדי לכוון אותו... אז אין לך באמת בעיה).

3. בדקת שהאלטרנטור מתאים לרכב שלך? יש לך מישהו שיודע לעשות את העבודה הזו?

לדעתי, לוופרים שאתה בוחר ולסאבוופר שאתה בוחר - אין בכלל על מה להתלבט כאן, תשדרג את מערכת החשמל ויפה שעה אחת קודם.

4. לדעתי הסאן דאון צריך להיות האופציה המינימלית שלך אם אתה רוצה לעשות צדק עם הסט הזה, מנסיון אילייט ישמע טוב גם על מגברי קיקר מסדרת ZX, ישמע טוב מאוד אפילו - אבל מהיכרות שלי עם סאן דאון וגם עם קיקרים, הסאן דאון יצרכו פחות זרם חשמלי מהקיקר ויתנו תוצאה נקיה יותר ומדוייקת יותר מהסט דבר שיתאפיין באופי צליל קר יותר (סביר להניח).

5. (תשים לב שכתבת 5 לפני 4) - כמו שאמרתי, לדעתי אתה צריך לקחת מינימום את הסאן דאונים ומשם הכוון יהיה צפונה לג'נסיס, DLS, TRU, פאוור אמפר, ARC וכו' וכו'

6. אם יש לך בעיה של מקום אז אולי כן - אבל אני באופן אישי מעדיף להמנע מכך - מה גם שמגבר חמישה ערוצים ברמה שאתה מחפש יהיה יקר בדרך כלל קרוב לפי שניים מהמחיר שאתה רוצה להשקיע (אפילו ביד שניה אני לא מאמין שתמצא במחיר הזה).

אולי LRX חמישה ערוצים אבל אני חושב שהוא יותר יקר מ2500 שקלים אפילו ביד שניה.

בהצלחה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

LRX 5.1 גם ביד שנייה יעלה הרבה יותר מ-2500 ש"ח. באופן כללי, בלי להתייחס למגבר ספציפי, עדיף מגבר נפרד לסאב. יותר מזה, עדיין בלי להתייחס לדגמים, 2 מגברים כול אחד 2 ערוצים עדיפים על מגבר אחד של 4 ערוצים. אבל גם העלות בדרך כלל יותר גבוה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא התייחסת לopus 4.150 בתשובות שנתת לי,דיי ירדתי מהסאנדאון - הג'נסיסים,אודיסנים וDLSים יקרים להחריד,אך אם יש משהו בסדר גודל של 1500-1700 (1700 מתוח לגמרי) אשמח לקבל המלצה והפנייה,את האלטרנטור אני ישתדל להרכיב לבד ואם לא אז אקח למוסך של המשפחה.(את ה4 לא כתבתי לפני ה5 זה היה sax 100.4 בתחילת השורה) אשמח לקבל חוות דעת של הelate על הopus 4.150 בכל מקרה,תודה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממליץ לעבוד 3WAY+סאב ע"י שני מגברי 4 ערוצים

הפאאס אופוס אופציה טובה ,הוא מוציא 170RMS לערוץ וגם 500 בגישור וגם יציב בשני אום בגישור ומספק 525RMS

בתקציב של עד 2500 אתה מביא אותו ועוד מגבר 4 ערוצים עד 1000 שח משומש

האופוס יוכל להגביר IDMAX אם כי הוא לא המגבר האידיאלי לעניין אבל בעת ברירת מחדל הוא אופציה לא רעה

ישנה גם אפשרות לרכוש IDQ חדש באותו מחיר של IDMAX משומש בערך ואז האופוס יתאים בדיוק להגברה שלו

או פשוט לבחור בסאב אחר ויש סאבים טובים במחירים של עד 1500 שח גם חדשים וגם משומשים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את האופוס שמעתי רק במערכת אחת על אילייט אבל לא ממש התלהבתי בגלל שהמערכת כוונה כך שהסאונד היה

נקי מידי וקר מידי בשביל הצליל שאני מחפש במוראל, אבל המגבר עשה עבודה נהדרת סה״כ

מגבר נהדר ובטח שאם מדובר בפחות מאלפיים שקלים

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5225 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...