Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנצ'יה פריזמה סימבול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הטעות היא שלי, שתי הפריזמות שהתייחסתי אליהן הן משנת 88, ושתיהן נרכשו בסוכנות המרכזית בת"א, כך שלפחות מבחינה זו אין כאן סגירת מעגל :cry:.

מסכים עם התייחסותך ל Y10, שילוב נהדר של אלגנטיות וחסכון.

אני זוכר איך הסתכלתי עליהן בהתפעלות במוסך המרכזי בזמן שבאנו לטפל בפריזמה שהייתה של הורי (וכפי שכבר נכתב כאן לפני, היא נסעה נהדר, הבעיה היתה שהרבה מהנסיעות שלה היו למוסך. התקלות הבולטות שאני זוכר - התחממות מנוע, חלון חשמלי שכשל והכי גרוע - גיר ידני(!) שהלך אחרי שנה ו 20,000 ק"מ, וזה לא היה בגללי ! את האגרסיות שלי כנהג צעיר הוצאתי על טלבוט 1510 אמיצה שקדמה לפריזמה).

שי

זה מסביר הכי טוב למה כבר כמה שנים לא ראיתי רכב כזה נוסע.

רכב עם כל כך הרבה תקלות כבר כשהיה חדש.

זה מזכיר את הסיטרואן BX בהבדל אחד-מה BX נמכרו כמויות גדולות כך שעם כל הבעיות עדיין נשארו בודדות נוסעות בארץ אפילו היום והפריזמה היה די נדיר גם בתור חדש.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, זה לא מאזדה לאנטיס..... מובן. בשנת 1999 (לפני 11 שנים) חיפשתי אחת לקנות בכל הארץ. אז "פריזמה סימבול" ואלפא "33" היו חלום רטוב למי שהיה צעיר וברשותו עד 15,000 שקל לרכישת רכב משומש. נדמה לי פריזמה עם מנוע 1.6 בעלת 110 כ''ס. ממש טיל בליסטי של אז.

סך הכל מצאתי אין ספור אלפות 33 קרועות לחלוטין ע''י ידיים קודמות שרובם היו חבר'ה צעירים, ולגבי הפריזמה סימבול....

מצאתי אחת ברמת גן במצב נסיעה אבל מצב חיצוני קשה מאוד. נדמה לי יד 2 סך הכל. וויתרתי

את השניה מצאתי ברמת השרון במצב חיצוני מעולה, אבל מכאני ירוד. כאשר באתי לראות אותה היא הייתה עם מכסה מנוע מורם לאחר התחממות נוספת. וויתרתי.

את השלישית מצאתי במגרש מכוניות בפתח תקווה. הלכתי לראות....

מצאתי אותה בחצר האחורית "שוכבת" לצד ערמת חלפים. נדמה לי יד 10, לא פחות. לא במצב נסיעה, אבל מצב פנימי וחיצוני טוב. המוכר ריחם עליי ולמרות שרציתי לקנות אותה הסביר כי כל המכוניות שעומדות לידה ברמזור בורחות עקב עשן הרב של הפריסמה.

כך וויתרתי על החלום :-(

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לאנצ'יה דלתא מדגם "נבלה"...כשהיא נסעה היא היתה נפלאה, לא תמיד היא נסעה, ולפעמים היא נסעה מקרטעת למוסך. (עד שחיים (הבן של שמשון) החליף בין הדיזות בקרבורטור...ואז היא נסעה נפלא!)

אלוהים איזו נבלה!

אבל כיפית.

אז אתה מדבר על הרגילה. בשנת 89' הזרקה, מחשב ניהול מנוע ומערכת חיווי לנורות שרופות היו דבר יוצא דופן. בלנצ'יה שלנו מערכת בקרת הנורות השתוללה הרבה זמן ואפילו במרכזי לא ידעו לעלות על הסיבה עד שהגענו לאנג'לו שהחליף נורה לנורה מתאימה והבעייה נעלמה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה מסביר הכי טוב למה כבר כמה שנים לא ראיתי רכב כזה נוסע.

רכב עם כל כך הרבה תקלות כבר כשהיה חדש.

באופן די מוזר, היו הרבה תקלות בהתחלה, חלקן כאמור כבדות, אבל בהמשך הרכב כאילו התיישר והפגין אמינות ראויה.

ביחוד עם סיום האחריות והמעבר לטיפול אצל אנג'לו (שפתח מוסך עצמאי).

איכות הרכבה?

רמת הטיפול הטכני בארץ לא תאמה את רמת המכונית, אז נכון שתקלה בגיר אינה קשורה כנראה אבל שאר התקלות כנראה שכן.

יש האומרים שהפער בין רמת הטיפול לבין רמת המכוניות נשמר, למרות שרמת המוסכים עולה רמת מורכבות המכוניות עולה בקצב מהיר והפער נשמר, כאשר התוצאה היא בעיות אמינות בדגמים מסויימים שאינן מופיעות בחו"ל, וחלקן שייכות גם לתנאי ארץ הקודש - מז"א, איכות הדלק וכו'.

באופן כללי לנצ'יה מטופלת היא מכונית אמינה. היתה לי תמה טורבו עם 270,000 ק"מ, שנהיגה בה הרגישה איכותית מאוד והבטחון בהגעה ליעד בסיום הנסיעה היה מלא, הרבה יותר ממה שיש לי היום באלפא 166 צעירה ממנה עם קצת יותר מחצי הקילומטרז'...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
מה ההבדל בין 1.5 ל 1.6?

איך הגיעו ל110 כוח סוס? הזרקה? קרבורטורים?

בגדול היו לפריזמה 4 דגמי מנוע בנזין, לפחות בארץ:

1.3 שהיה נדיר מאוד.

1.5 - 85 כ"ס - גל זיזים בודד ותכלס מנוע זהה לפיאט רגטה (ולפיאט אונו 70 בהגדלת הנפח), היתה גם רמת גימור LX למנוע הזה שכללה חלונות חשמל קדמיים ונעילה מרכזית. זה היה גם המנוע היחיד ששודך לתיבת הילוכים אוטומאטית.

1.6 - 100 כ"ס - גל זיזים כפול וקרבורטור, מזגן מקורי וצ'ק פאנל. ח"ח ונ"מ.

1.6 - 110 כ"ס - 'סימבול' - גל זיזים כפול, הזרקה, גימור מפואר - ריפודי אלקנטרה, הגה כח וכל האמור לעיל.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

לסימבול ורגאטא היו יותר ממנוע אחד משותף (ואותה שלדה).

מנוע 1.5 ל' 85 כ''ס כפי שציינת

אך גם מנוע 1.6 ל' 110 כ''ס

לי הייתה רגאטה 1.6 ל' 90 כ''ס, לא יודע אם היה כזה גם בסימבול.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
יש פריזמה כחולה 88 במגרש ליד קניון חולון שהולכת ומתפרקת.

כבר שנה וחצי לפחות היא שם עם שלט למכירה.

הייתה עוד אחת לבנה במצב טוב לפחות עד לפני שנתיים אצל אחד העובדים של "המוסך של תמיר" בחולון בנסיעה יום יומית ועם שלט למכירה, אין לי מושג אם היא עדיין שם.

למה לגרות סתם????

תביאו איזה קצה חוט.... מס רכב .. משהו...

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

נתקלתי בפריזמה, נראתה בחושך ירוקה. עקב פאנצ'ר (לא באוטו) לא התעכבתי לבדוק אם היא אכן סימבול או לא, נראית שלא נסעה כבר די הרבה זמן.

ממוקמת בכביש הצמוד לבלומפילד מצפון, נקרא שארית ישראל (אאל"ט) בדיוק מול איזו מאפיה. כדאי לך אולי ליצור קשר עם המאפיה, אולי יוכלו לעזור לך לאתר את בעל הרכב. או כמובן מישהו מחברי הפורום שגר באזור!

מספר רישוי נשלח בה"פ.

אם תצטרך עוד עזרה, אני נמצא שם כל שבועיים בערך...

פורסם

לא עוזר חברים... כמעט כולן ירדו מהכביש כך או אחרת. :-(

לפחות אם אחד מכם יעשה מצווה וישים את הטלפון שלי על המכוניות הנ"ל כאשר אתם עוברים לידן אולי יהיה אפשר להציל אחת מהן (נו אתם כבר יודעים איך...)

050-8210444

באמת תודה לכולם על העזרה! אני במופתע לטובה מהעזרה של הפורום.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

• תוכן חדש...