Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים אם חלק מהדברים שכתובים, אבל חושב שהם מוגזמים.

כבעל NC (משופרת, גוועלד) אני יכול להעיד על עצמי שאני כמובן משתמש בכוח העודף שיש לי כדי לסוע בקצב טוב. אני לא משתגע כי זה מפחיד מה יכול לקרות, עושה החלקות זנב מבוקרות רק במקומות בטוחים וריקים מאדם ומרכב וכמובן תמיד מאותת ומחכה ברמזורים (אני לא סובל נהגים שנדחפים ברמזור ולא מהסס להבהיר זאת להם). אנשים לפעמים מקנאים (בזה שיש רכב יפה, בזה שאתה יכול להשתמש בכוח עודף כדי לעקוף) או שפשוט מפחדים ללא סיבה, למשל פעם אחת איזה זקנה התחילה לפתוח עליי פה שאני נוסע כמו משוגע למרות שנסעתי ממש במהירות המותרת, רק בגלל שנסעתי על טורים גבוהים (מה לעשות, המנוע מגרגר ונוהם בטורים גבוהים). גם פרפור גלגלים קל בפתיחה כשאתה ראשון ברמזור יכול להבהיל אנשים ולגרום להם לכעוס למרות שתכלס זה לא מסוכן.

וגם שמתי לב שכשאתה נוהג ברכב ספורטיבי הסכנה הרבה פעמים באה דווקא מנהגים אחרים, הרכב פשוט מושך אש. כל מיני ערסים או סתם נהגים חדשים עם הורמונים לא מווסתים שמנסים לעקוף, להוכיח מי גבר, לגרור אותך לתחרויות כביש.

דווקא ערסים במכוניות ישנות משופרות זה לפעמים הרבה יותר מסוכן. ואז "סטיגמות" יכולות גם לעזור. לא מזמן כמעט הרג אותי ואת זוגתי איזה ערס מופרע על כביש 40 ליד פתח תקווה עם הוט הצ' אדומה משופרת כי הוא החליט שהוא חייב לעקוף אותי בכל מחיר ופתח לעצמו נתיב חדש בין הנתיבים ביני ובין הרכב שנסע במקביל אליי מימין (כן, כן, הוא פשוט נתן מכת גז ונכנס בין שננו). בזכות "הסטיגמות" קלטתי אותו כסכנה פוטנציאלית מבעוד מועד ועקבתי אחריו במראה ככה שידעתי לשבור חזק שמאלה בזמן, אחרת היה הורג אותנו.

סתם המסקנות שלי מתצפיות כביש משלי.

אודי

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום לך. כן כן, לך ידידי הדמיוני. נהג המיאטה NB, האלפא 156, וגולף GTI או אפילו S2000 מגניבה וכדומה.

לך, החכם, המשכיל, בעל גוון העור הנכון. לך, המחשיב את עצמו לנהג הטוב. הרי לקחת קורס במסלולים וגם בדרייב-ארט. אתה נוהג בידני כמובן ויש לך רכב מהנה לנהיגה. ביננו. בוא נודה בזה: אתה בז לאספסוף סביבך על הכביש, שמפריע לך להתקדם בקצב הראוי לך ומכוניתך כי אין בארץ תרבות על הכביש, שאתה כל כך אוהב לדבר עליה.

יש לי כמה שאלות אליך, ידידי הדמיוני.

למה אתה חושב שלעמוד בפקק יחד עם כולם לא בכבוד שלך? כואבת לך הרגל? עד כדי כך קשה הקלאץ' של מאזדה? אתה יודע מה הבדל בינך לבין ערס בדייהו רייסר עם קוביה וריפודים מנומרים? ערס קודם ינסה לבקש ואחר כך ידחף. אתה הרי מנומס ומחונך, לכן אתה מוותר על המשחק מקדים וניגש ישר לעניין, תוך כדי הגברת מוזיקת שנות ה80 והפניית מבט ממושקף לצד השני. הנה יש חור כי מישהו פתח מרווח ואתה נדחף לשם באלגנטיות של פיל. זה לא מרווח. זה אני נתתי לך.

אתה יודע למה נתתי לך? כי ראיתי אותך פעם במסדרונות בניין נפתלי או בפקולטה להנדסה. לא זוכר, אבל בטוח ראיתי אותך שם.

עכשיו אני פונה אליך, נהג הגולף.

למה אתה עוצר ברמזור בנתיב שפונה ימינה ונותן זינוק ישר בירוק. בשביל זה יש לך GTI? העיקר שמשכת את הראשון עד למנתק והראת לכולם את הכלי שלך. אופס, הייתה שם בחורה על טוסטוס. אתה גם היית עסוק בלהסתכל במראה. לבדוק כמה אבק אכלתי. מזל שגם בלמים ברכב הזה טובים ובחורה נשארה שלמה ובריאה.

גם לי יש 270 סוסים אטמוספריים במכנסיים. סליחה, מתחת למכסה המנוע. אבל לא כל רמזור הוא שדה הקרב שלי, סע חביבי.

מה עניינים, אחינו האלפיסט?

איך האוטו? נכון שיש לו שלדה מדהימה?

אבל למה, חתיכת בהמה מגעילה, אתה עושה סללום בציר ז'בוטינסקי בצהרי היום? כדי להפחיד זקנה מסכנה במיצובישי שנבהלת מרכב שפתאום צץ לה מהצד ושוברת ימינה כמעט לתוך האוטובוס בנתיב שלו?

כל זה היה שווה את הריגוש של לעמוד לידי ברמזור? במילא נתקעת, תוך כדי עקיפה מימין במסלול לתחבורה ציבורית, אחרי מונית שרות שעצרה לקחת נוסע.

מה לעשות? גם אני מכור לאותו סם של נהיגה לשם נהיגה נטו. אבל יוצא בשביל זה מהבית ב11:30 בערב ומסובב את ההגה לכוון הכביש. בעיר יש יותר מדי חולירות שנוהגות ברכב ספורטיבי. מה שהכי מעניין שבחיים הם אנשים נעימי הליכות. אין לי מושג למה הם הופכים להיות בהמות על הכביש.

נ.ב.

כמובן שכל הנכתב הוא פרי דמיוני בלבד וכל קשר למציאות או אנשים אמיתיים מקרי בהחלט.

איזה ביזבוז של 3 דקות מהחיים..

לדעתי הגיע הזמן שתעזוב את הפלייסטיישן והקרם ידיים ותתחיל להכיר בחורות,

הודעה מיותרת, ילדותית וחסרת פואנטה.

רפואה שלמה,

פורסם
גם אני חושב שחום יולי אוגוסט גרם כאן לפותח השרשור להזייה לא מציאותית.

יש הבדל בין לנהוג מהר ונכון ולסתם להשתולל על הכביש ולא משנה באיזה רכב אתה נוהג.

בנוסף אני יכול לתת לך דוגמאות מכוערות מהכיוון ההפוך:

אתה משייט לך לתומך בכביש עמוס תנועה, נוהג בהתאם לתנאי הדרך, הכל טוב.

הרכב שמאחוריך מזהה שהרכב שלך לא שגרתי ומיידית נדבק לך לתחת ומסכן אותך.

אח"כ הוא חותך שמאלה תוך סיכון הרכבים בנתיב השמאלי ואז מתחיל להתגרות בניסיונות האצה (ללא מקום ממשי להאיץ)

ותוך כדי כך כמעט נכנס ברכבים שמלפניו.

כל זה מניסיון אישי.

נכון , מחזק.

דוגמא מהעת האחרונה :

איזה ערס בגולף רגילה עם חלונות שחורים ,חצאיות וג'נטים מגעילים פשוט תקף אותי לאורך דרך של כ 20 ק"מ בנתיבי איילון מראשל"צ עד לגלילות.

בטח ניסה לעצור אותי כנראה כדי לשאול : "מוכר ?" או " כמה היא עושה מ0 ל100 ?" או כל שאלה אחרת של ערס לא מפותח.

גם הבהובים מאחורה, גם נסיעה לידי תוך צפירות ובקשה לפתוח את החלון (במהירות תלת ספרתית) ,

גם ניסה לעקוף אותי מהשוליים השמאליים, לבסוף התעצבן חתך 2 נתיבים ימינה ו3 שמאלה כדי להתיישב לפניי ולנסות לעצור אותי.

שוב חזר מאחוריי, שוב לידי , בסוף התעצבן שאני אפילו לא מסובב את הראש אליו אז הוא עשה תחרות דמיונית שכמעט עלתה לו בתאונה עם מספר רכבים.

חבורה של קופים יש על הכביש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, סה"כ רציתי לשאול מה קורה...

מפה ועד תקיפה הדרך ארוכה :lol:

יש כאלה כל מיני ערסים או סתם מפגרים שעושים סלטות באוויר רק כדי למשוך תשומת לב.

בדר"כ אני משתדל לא להתייחס.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
נכון , מחזק.

דוגמא מהעת האחרונה :

איזה ערס בגולף רגילה עם חלונות שחורים ,חצאיות וג'נטים מגעילים פשוט תקף אותי לאורך דרך של כ 20 ק"מ בנתיבי איילון מראשל"צ עד לגלילות.

בטח ניסה לעצור אותי כנראה כדי לשאול : "מוכר ?" או " כמה היא עושה מ0 ל100 ?" או כל שאלה אחרת של ערס לא מפותח.

גם הבהובים מאחורה, גם נסיעה לידי תוך צפירות ובקשה לפתוח את החלון (במהירות תלת ספרתית) ,

גם ניסה לעקוף אותי מהשוליים השמאליים, לבסוף התעצבן חתך 2 נתיבים ימינה ו3 שמאלה כדי להתיישב לפניי ולנסות לעצור אותי.

שוב חזר מאחוריי, שוב לידי , בסוף התעצבן שאני אפילו לא מסובב את הראש אליו אז הוא עשה תחרות דמיונית שכמעט עלתה לו בתאונה עם מספר רכבים.

חבורה של קופים יש על הכביש.

לא היה יותר פשוט לפתוח ולשאול מה הוא רוצה?

STI 2004

פורסם
לא כי לא מעניין אותי מה הוא רוצה.

גם אם היה מעניין אותי : לפתוח חלון בכביש מהיר ולנהל שיחה נראה לך סביר ?

אולי נסעת עם דלת פתוחה,מנורה שרופה,עף לך חלק,פנצר,סתם רצה לשאול משהו

לא נראה לי הגיוני שירדוף אחריך ככה ללא סיבה,או לשאול אם אתה מוכר

בכל מקרה, אני הייתי פותח ושואל מה הוא רוצה, במיוחד אם הוא היה חותך ומנסה לעצור אותי.

STI 2004

פורסם

בכל מקרה, אני הייתי פותח ושואל מה הוא רוצה, במיוחד אם הוא היה חותך ומנסה לעצור אותי.

אתה רציני???

ממתי ערס יושיט לך יד לעזרה ??

אין מצב שהיית רציני !

ודרך אגב ,

כאשר אתה מתייחס לערס אך לא בצורה שהוא רצה אז בכלל תצפה לעצבים בהתאם ולכן רוב הפעמים מתעלמים מהם (כמו מכלבים-לא התייחסת הוא לא תקף ,התייחס צפה לביס) .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
הכתיבה דווקא יפה בעיני , אם כי לדעתי חלק מהרכבים/נהגים בתיאור קצת מפוספסים.

שמתי לב שדווקא אנשים עם רכבי ספורט (כל מיני Z4 ומיאטות למניהם ) נהוגים בידי אנשים שלא מנסים לעשות פוזות מנהיגה מהירה, אולי יותר 'אני נוסע לאט כדי שכולם יראו את האוטו שלי' , שזה לגיטימי בעיניי.

בדרך כלל הפרועים זה אנשים צעירים/ערסים (ערס=דרך התנהגות לא משנה מאיזה עדה) במכוניות בעלות נטיות ספורטיביות (GTI ,קליאו ספורט וכו.), ומכוניות יפניות משופרות משנות ה90 (וזה מבלי לרמוז שכל מי שנוהג על רכש כזה הוא נהג פרוע)

למרות שלמען ההגינות , התיאור שלך מתאים לת"א , ששם יש צירוף של שני הסוגים, רכבי ספורט שאבא קנה ונהוגות בידי צעירים פרועים.

בכל אופן, התיאורים שלך (בין אם נכונים או לא) פוגעים בול בלא מעט מחברי הפורום , כך שלא הייתי מצפה ליותר מידי תגובות חיוביות.

אני מסכים איתך ועם כותב אחר שברח לי שמו, הנהיגה תלויה בנהג, אפשר ליסוע פרוע עם רנו קנגו ואפשר לעשות את זה עם MX5 זה לא משנה ,בד"כ נהג צעיר (גם אני אחד כזה אגב) בלי יותר מדי שכל, או כזה אחד שמנסה להראות לחברים שלו איזה גבר הוא+המרצדס (סתם דוגמה) של אבא =נהיגה פרועה ומסוכנת ,אבל כמו שאמרת לא תמיד זה מרצדסולא תמיד זה נהג חדש, ולכן כותב ההודעה המקורית צודק בחלק מהדברים, כי זה באמת מציק לפעמים וגם מסוכן, אבל כנראה שהיה צריך להתבטא בדרך אחרת.

פורסם

מניסיון שלי תמיד שאני על הליסנג של אבא או המאזדה של אמא אני כמעט תמיד נוהג בעצבנות,

כי פשוט הרכב עגלה ואתה רק רוצה לסיים את הנסיעה.

לעומת זאת שנהגתי לראשונה בוולוו s80 t6 הנסיעה הייתה רגועה וכיפית.

מסקנה: אסור למכור את הגרוטאות האלה בארץ (;

תמיר.

פורסם

בכיף, רק מה יעשו האנשים שאין להם להם כסף ל-וולוו, או לתחנת הדלק האישית שצריך להצמיד לה.

ולא הבנתי למה אתה מתכוון שהרכב עגלה? וולוו נגיד מגיעה ב7 שניות מ0-ל100 במקרה הטוב ,מאזדה בכמה 11? ה-4 שניות האלה עושות לך את ההבדל? נגיד שאתה נהג מירוצים ,על כמה אתה נוסע? 160? סבבה ,ההבדל הזה של 7 או 8 שניות עד שמאזדה או וולוו יגיעו למהירות כזו, זה מה שגורם לך להיות עצבני לבין להיות רגוע וכיפי?

פורסם

אני לא הבנתי את הקטע של הערסיות בנהיגה ולא הייתי עם מישהו באותו אוטו כשהוא נוהג ככה.

עד השבוע שעבר.

השתתפתי כנוסע ב"פתיחה" בין לאנטיס לאלמרה.

לא ידעתי אפילו איפה לקבור את עצמי מהבושה, כי זה היה די פטתי.

ערסים ונהגים אגרסיביים יש בכל רכב. אין צורך בשפיכת רעל כזה.

דווקא הספורטיביות לא מפריעות לי.

אני רואה יותר ערסים ונהגים מציקים ואגרסיביים בסופר לאנסרים ולאנטיס למיניהן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק תחליף את "נהגי מכוניות ספורטיביות" ב"ילדים בני 17 שלקחו לאבא את המאזדה ליסינג" והכל יהיה בסדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם

בן אדם שירצה להזהיר מפני תקלה או אורות כבויים, לא יתעקש ויסכן חיים.

מהבהבים פעם-פעמיים ואם הדביל לא קלט - ממשיכים הלאה.

אייל תמצת בכמה משפטים עשרות מקרים כאלה שקרו וקורים לי גם בסיבוב של 5 דקות עם האלפא.

פעם היה לי סיפור דומה עם חובב אלפות עקשן, ההבדל הקטן היה שהוא נהג על פול-טריילר עמוס עם מכולה.

לא נעים כשדבר כזה רודף אחריך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...