Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין פיזו 206 ל 307

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבטת בין 206 מנוע 1600 ו 307, גם 1600. מה ההבדלים בנוחות נהיגה, עלויות טיפולים, בטיחות וצריכת דלק.

הכי חשוב לי הבדלים בדלק. אני מרבה לעלות בעליות ולנסוע נסיעות בין עירוניות ארוכות. אני נהגת יחידה, ללא נוסעים נלווים לרוב (וגם אין ילדים)

יש לי אוטו 307 על הכוונת, כך שאודה לכם אם תוכלו להשיב מהר.

פורסם

התשובה נמצאת בשאלה: את נהגת יחידה, ללא צורך בגודל של רכב משפחתי עם תא מטען גדול וכדומה, וחשובה לך צריכת דלק נמוכה. זה ברור שה206 היא האופצייה היותר טובה בשבילך והיא תהייה חסכונית יותר לא רק בדלק אלה גם במחירי טיפולים, בביטוחים ובכל הוצאה (כמעט) שתשווי לעומת ה307.

כמו כן הרכב הרבה יותר סחיר ואם יש לך את הכסף ל307, זה אומר שיש לך את הכסף ל206 משנון אחד או שתיים מתקדמים יותר, כך שתוכלי להנות גם מרכב חדש יותר.

ה206 1600 (גם האוטומט שאני מבין שאליו מתכוונת לאוטומט) הוא רכב חזק יחסית ויעלה כל עליה בלי בעיה.

שוב בכדי לחדד, בהשוואה בין שני הרכבים האלו ובהתאם לדרישות שלך, אין לך מה בכלל לפזול אפילו לכיוון ה307.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

ראשית תודה על התגובה המהירה. אקבל את עצתך ואשאר עם 206 (אני גם יותר אוהבת את המראה שלו). כעת נשאלת שאלה אחרת -

ה 1400 האוטומטית שלי, עליה השלום , התקשתה קצת לעלות בעליות של פוריה ויבניאל. חשבתי בליבי עוד בחייה, שהרכב הבא יהיה 206 מנוע 1600 אוטומאט. כעת המציאות מכריחה אותי לקנות, אז עכשיו אני שואלת - האם ההבדל בין שני המנועים אכן משמעותי? האם ההבדל יתבטא גם בצריכת הדלק באופן משמעותי? (כשלוקחים בחשבון הרבה עליות ואחת לשבוע לפחות נסיעה מעמק הירדן לתל אביב ובחזרה)

האם כדאי לקחת במקום 1600 אוטומאט - 1400 ידני? שמעתי שהידני יהיה חזק יותר , יצרוך עוד פחות דלק ותיקונים פחותים.

לבסוף - אם אלך על 1400 ידני, - האם יש כאלה בגירסא המפוארת יותר? (זה עם שליטה מההגה על הרדיו - גאג'ט שממש אהבתי והוא גם מאוד בטיחותי)?

פורסם

אהלן מיכל

ראי את הודעתי בשרשור של המגאן.

אם חשובה צריכת הדלק אז המגאן עוד פחות מתאימה וגם על פי "גודלה"

ידני בד"כ יהיה יותר שחוט, כי ננהג על ידי צעירים חסרי מנוח.

אבל אם תמצאי רכב שמור ואין לך בעיה עם גיר ידני עדיף

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ההבדל בין מנוע 1.4 ל-1.6 משמעותי ומורגש במיוחד בשידוך לגיר אוטומטי.

מנוע ה1.6 צורך כ-10% יותר דלק בממוצע.

ה-307 יותר מודרנית , 4 שנים בעולם הרכב זה הרבה זמן. היתרון של ה-307 בא לידי ביטוי במספר פרמטרים:

-פנים הרכב איכות הרכבה ויצור

-בטיחות

-נוחות נסיעה בעיקר מחוץ לעיר.

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

האם כדאי לקחת במקום 1600 אוטומאט - 1400 ידני? שמעתי שהידני יהיה חזק יותר , יצרוך עוד פחות דלק ותיקונים פחותים.

לבסוף - אם אלך על 1400 ידני, - האם יש כאלה בגירסא המפוארת יותר? (זה עם שליטה מההגה על הרדיו - גאג'ט שממש אהבתי והוא גם מאוד בטיחותי)?

ה1400 סמ"ק נמכר בשתי רמות האבזור, אבל שליטה מההגה לא היתה בכל השנתונים.

אם את נוסעת הרבה בבין-עירוני הררי, לכי על ה1600 סמ"ק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראשית בעניין הבטיחות ה206 וה307 זהות הן בציון הבטיחות והן באיבזור הבטיחותי (כמדומני עד שנתון 06 אז נוספה למספר דגמים של ה307 גם בקרת יציבות).

שנית, אין כל הבדל באיכות ההרכבה בין ה206 ל307, וההבדל בעיצוב זניח ולא משמעותי (ויש דגמים שאין הבדל כלל).

ה206 ובעיקר בנפח 1600 מאוד נוחה בנסיעה בין עירונית וההבדל הוא לא פקטור משמעותי בעיקר שמדובר רק בנהגת ואין עוד נוסעים באופן קבוע (אז בהחלט ה307 הייתה עדיפה).

ולבסוף, אם את לא פוסלת גיר ידני, אז ה206 1600 (3 דלתות- דגם xs) הופך להיות אופצייה עוד יותר טובה (וברכב הזה גם תמצאי שליטה מההגה על הרדיו :wink:). את מוזמנת לבצע חיפוש על הרכב הזה, נכתב עליו רבות בפורום זה, ואני בטוח שתמצאי את מרבית התשובות לשאלותיך.

בהצלחה.

פורסם

אני חושבת שלא אקח את ההצעה לקנות 3 דלתות - כי אני בכל זאת עושה שימוש בכל ה 5, אבל המלצה ללכת על 1600 מתקבלת בברכה. נראה לי שזה מה שאעשה. עכשיו רק צריך למצוא אוטו טוב. זאת משימה קשה לא פחות מלהחליט על מה קונים.

פורסם

דוקטור

עדיף שתחפש ותמצא רכב מיד פרטית ומעט קילומטרג' מאשר רכב שהיה בהשכרה עם 80 אלף ק"מ שנקרע על ידי צעירים חסרי מנוח שחשבו שהם נוסעים על פראררי.

וניתן למצוא !!

אלה ה-5 סנט שלי. אישית לא מתקרב לרכב הזה, או כמותו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אישית מניסיון - לא זה ולא זה !!!

כבעלים לשעבר של שני הדגמים שציינת אני יכול להעיד על נוחות נסיעה מצויינת אבל על שלל תקלות חשמליות, רעשים בגיר וכל מיני "רעשים ורחשים" במהלך התקופה שהיו ברשותי.

חשוב לציין שרכשתי את שניהם לאחר בדיקה עם קילמוטר ויד נמוכים, מטופלים בחברה!

והכי הכי חשוב - ניסיתי למכור את ה307 במשך 4 חודשים במחירון מינוס ולא היה ביקוש (שנת 2003, אני יד 2 עם 103 אלף, מטופלת בחברה!!!) אז תסיקי מסקנות לבד.

לא חסר מכוניות טובות מהן שיענו לך על המטרה.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

כל מה שכתבת הינו מניסיונך ולכן על כך אין לי ויכוח איתך. בנוסף אכן ל307 אין ביקוש גדול וישנה בעיה למכור אותו אלא אם מורידים די הרבה במחיר, אם כי אני מכיר 307 שנמכרה לאחר שבועיים ב2000-3000 מתחת למחירון. עם זאת, זה ממש לא רלוונטי ל206 שנהנת מסחירות טובה ואמינות עוד יותר טובה משל ה307 ודי זהה לשאר המתחרות בקטגוריה.

בעיות חשמל שלא טופלו כהלכה או שנעקפו בדרך זו או אחרת סופן לחזור (איני יודע אם זה המקרה אצלך אך זה טבען של בעיות חשמל לרוב). כמו כן מאוד יתכן שהרכב שלך היה בעיתי כמו שהרכב של פלוני אלמוני מתוצרת אחרת יהיה בעייתי. ולבסוף, בשנתונים המאוחרים (מ04 כמדומני) נפתרו רוב הבעיות. בכל מקרה על רעשים קרקושים ולחשים לא מורידים רכב מהפרק בטח אם זה נגמר ברמה הזו.

הגיר של הפזו אומנם "מתחכם" ולא כולם אוהבים את זה, אך הוא אינו פגום או בעל בעייה סדרתית כזו או אחרת שמונעת את הקנייה של הרכב הנ"ל, כמו כן טיפול מונע ואחזקה נכונה (למשל החלפת שמן בזמן ומאיכות טובה) ישמרו על הגיר וימנעו גם את הרעשים ששמעת. אף על פי כן, תמיד יכול לקרות משהו וזה לאו דווקא עניין של יצרן זה או אחר (בפיאט בראבה \בראבו\מריאה הגיר באמת היה בעייתי והוא היה תוצרת יפן).

ואחרי הכל- הבחורה מתעניינת ב206 או 307 וניכר שזה מה שהיא רוצה (תתפלא), ניתן להבין זאת גם בעקבות שירשור אחר שהיא פתחה. אז מבין שניהם ועל פי הדרישות שהיא הציגה, אין ספק שה206 יענה לה על כל מבוקשה ואף יותר. למשל: הרבה יותר כוח במנוע ומומנט עדיף מהרבה סופר מיני מתחרות (בהתייחס למנוע ה1600),מנוע ותיק שהאחזקה שלו סבירה+ (מבחינת עלויות) והוא עבר את כל מחלות הילדות וההתבגרות, נוחות מירבית, איבזור עשיר, התנהגות טובה ואפילו מראה יפה (זאת כמובן לדעתי הסובייקטיבית בטח עם כל האיבזור הקוסמטי).

בהצלחה.

• תוכן חדש...