Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני חדש פה והתרשמתי מהדיונים פה, לכן אשמח אם תעזרו לי.

אני מירושלים, כרגע אני נוהג על פונטו XTZ 75 שנת 98 ששירתה אותי 5 שנים בערך ורוצה להתקדם לרכב חדש או כמעט חדש (עד 3,4 שנים) שישרת אותי לשנים רבות.

נראה לי שאני אעבור לאוטומט\טיפטרוניק חשוב לי שיהיה קטן יחסית (אני אוהב האצ'בק), 5 דלתות, זריז אך חסכוני (הפונטו אחלה בנושא הזה) ואמין.

שעלויות האחזקה שלו יהיו נמוכות ככל האפשר כולל טיפולים, טסט, ביטוח וכו'

כרגע אני רוצה להשקיע כ- 80000 שקל.

חשבתי על סקודה פביה, סוזוקי סוויפט, פולו או סיאט איביזה (למרות שאני רוצה מראה קצת יותר סולידי).

ראיתי שיש רכבים חדשים עם מנוע TSI שיכולים לענות על אוטו חזק וחסכוני השאלה לגבי היתר ואם הם נראים לכם שבאמת שווה לקחת הלוואה בשבילם ולהחזיר בתשלומים.

אז אשמח אם יש לכם התייחסויות.

תודה.

פורסם

כלכלית כנראה שלא ישתלם לך לקחת הלוואה כדי לרכוש רכב עם מנוע TSI.

ירידת הערך של הרכב החדש, עלות הביטוח הגבוהה יותר, עלות הכסף (כלומר ריבית) שווים יותר ממה שתחסוך בתצרוכת הדלק.

אני במקומך הייתי מתמקד במאזדה 2 או סוזוקי סוויפט משומשות, חדשות ככל האפשר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

השאלה אם מבחינת איכות חומרים הם מספיק טובות? לא בא לי עוד רכב "צעצוע" כמו הפונטו שמרגיש כמו קופסת פח נוסעת או שעדיף פביה/פולו/איביזה עם מנוע 1400/1600?

יש פה למישהו סוויפט ויכול לתת חוות דעת?

ובאמת ההבדל בביטוח כזה משמעותי? (רק בין TSI לאחת שלא? או בכלל בין יפניות לאירופיות?)

פורסם

אתה נוסע היום על פונטו דור ראשון, אז סביר מאוד להניח שכמעט בכל רכב חדש שתבדוק תרגיש קפיצת מדרגה רצינית. זה נכון גם לגבי הסוויפט אבל נכון באותה מידה גם לגבי הפאביה החדשה או המאזדה 2. אבל באמת שאתה לא צריך להאמין לי, קפוץ לסוכנות ותתרשם בעצמך. גם הסוויפט, גם הפאביה וגם המאזדה 2 שנמכרות כמשומשות בתקציב שלך עדיין נמצאות שם.

לגבי הביטוח - רכב חדש יותר גניב יותר ויקר יותר. כתוצאה מכך מחיר הביטוח המקיף שלו גבוה יותר. אז כן, סביר מאוד להניח שפולו TSI תיהיה יקרה יותר לביטוח בהשוואה לסוויפט בת שנתיים-שלוש, למשל.

פורסם

טוב, אז דבר ראשון תודה על ההתייחסות.

לגבי פיאט 500 אני מקווה שזה לא היה ברצינות כי אני מחפש רכב קצת יותר גדול ופרקטי, יותר חזק ובטח שלא לשלם כל כך הרבה רק על כך שהוא רכב "רטרו" ועל עיצוב שפחות מעניין אותי (מה גם שלטעמי הוא לא משהו).

מה שמשך אותי ב TSI (חשבתי דווקא על הפביה) הוא שמשולב מנוע חזק וחסכוני עם תיבת הילוכים חדישה שקוצרת מחמאות והאמת שדי התלבטתי עם לרדת מהידני כי כן חשוב לי קצת להנות מהנהיגה אבל אחרי שעמדתי בפקקים כמה פעמים (בעיקר בנסיעות לתל אביב) וקיללתי את זה שאני על ידני ובגלל שבארץ הרוב המוחלט לא יזוז מאוטומט ככה שיהיה קשה למכור אותה בבוא העת אז ירדתי מזה.

ובגלל שזה טיפטרוניק זה גם יותר חסכוני (תקנו אותי אם אני טועה) וגם אמרתי מקסימום כשארצה אעביר למצב ידני (מעניין אם מישהו באמת עושה את זה?!).

יש איביזות יד 1 עם גיר DSG לא?

אז אני מפחד להשתעמם עם יפנית אוטומטית זוללת דלק כמו שיש לכל עם ישראל.

ומישהו מבין פה לגבי עלות טיפולים ביטוח וטסט (הכוונה לאותו שנתון כמובן), יש הבדל משמעותי בין הדגמים? (פביה, איביזה, פולו או יפניות/קוריאניות)

אז כמו שאתם רואים אני איבדתי פוקוס לחלוטין (מה לגבי פורד פוקוס?) HELP:roll:...

פורסם

אז בוא וננסה להחזיר אותך לפוקוס.

1. פאביה TSI מחוץ לתחום התקציב שהגדרת, על אחת כמה וכמה אם אתה מעוניין בגיר DSG.

2. איביזות יד ראשונה בתקציב כזה? כנס רגע ליד2 ותבדוק. שתי דקות עבודה.

3. מצב טיפטרוניק לא יותר חסכוני בדלק. בדרך כלל המחשב יודע להעביר הילוכים בצורה חסכונית יותר מהנהג.

פורסם

אל תשלול גיר ידני, הפונטו שאתה נוסע כרגע נמצאת כמעט 13 שנה על הכביש (וגם כאשר האוטו היה חדש הגיר לא היה משהו).

אני מציע לך לנבצע נהיגת מבחן ברכבים חדשים עם גיר ידני ורק אח"כ להחליט.

שווה לעשות מאמץ קטן ולרכוש רכב חדש, מאובזר בטיחותית (ESP, כריות אוויר)הרבה יותר ממשומשת בת שנתים.

ב-87K ש"ח אתה יכול לרכוש סקודה פאביה ידנית חדשה מהחברה,

ב-93K ש"ח ניתן לרכוש את הפולו החדשה 1.4 גיר ידני.

כנ"ל ב-93K ש"ח ניתן לקנות את הסיאט איביזה 5 דלתות , או לחילופין את האיביזה1.6 3 דלתות שבמבצע ב-95K ש"ח.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• תוכן חדש...