Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים! (;

ברשותי יונדאי אקסנט 2005, דגם 5 דלתות.

הרכב רוטט ומקרקש כמו קנגו ישנה, ואני מעוניין להתחיל בפרויקט בידוד ושיכוך ויברציות בדלתות, תא המטען, ואולי גם בתא המנוע.

ברכב אין מערכת מולטימדיה "מי-ישמע", זוג רמקולים 6x9 של הרץ וזוג מקוריים של יונדאי מקדימה, מחוברים לפאנל של JVC. בסה"כ צנוע יחסית.

דווקא אין לי בעיות עם הויברציות שיוצרים הרמקולים והתהודה, אלא פשוט רעשי פלסטיקה ברכב.

בתור התחלה אשמח המלצות לחומרים מבודדים מוצלחים, (dynamat?) מחיר מוערך והכוונה לחנות המוכרת מוצרים כאלה.

אני דיי בטוח שזה הפורום המתאים לפרסום את זה, שכן כל נושא בידוד הרעשים והשתקת ויברציות בד"כ נוגעות לרכבים עם מערכות אודיו מתקדמות.

* מבטיח לפרסם תמונות התקדמות ברגע שאתיישב על זה ברצינות :wink:

תודה רבה חבר'ה!

פורסם

המשפט האחרון לא נישמע ממש טוב..:shock:

דינמייט מאוד מומלץ ברוב המקרים,תזהה את מקור הרעשים ואז תידעה בדיוק לאיזה מקומות לפנות בעת האיטום,בשביל חלילה לא לבזבז כסף לשווא על איטום שלא צריך במקומות שלא צריך.(מאוד חשוב ולא לזלזל בתהליך הזה).

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

איני בקיא כלל בתחום הזה.

למרות שאין לי דרישה מדוייקת ומדודה, כמה +\- אני אמור לצפות שיעלה לי החומר?

בנוסף, ראיתי סרטונים על חומר חלופי לדיינמט שנקרא Peel&Seal, שאמור להיות חלופה זולה יותר.

כמה יקר הדיינאמט, והאם יש חלופות מומלצות?...

תודה רבה על העזרה.

פורסם

נגיד בערך 600ש"ח~~ בערך,זה תלוי בכמות החומר זה לא משהו באוויר..

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

600 ש"ח ?? לאיטום של כל הרכב ? תגיד לי איפה מוכרים ואני רץ לשם מיד.

במקרה שלך, ומאחר ואני מבין שאתה לא עומד להשתולל עם מערכות הסאונד, גש למקום העוסק באיטום וזיפות גגות. להם יש חומר דומה מאוד לדיינמט, ועולה עשירית ואולי אפילו מאית.

דבר נוסף שהייתי מציע לך לעשות, זה לבדוק תושבות מנוע (אם הן לא קרועות)ובולמי זעזועים ברכב (אם הם לא נוזלים).

בהצלחה !

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

רנזי, מניסיון שלי עם חומרים תחליפיים, כמו הרפה בנד שהוא בוטילי ועוד חומר שאיני זוכר את שמו שהוא אינו בוטילי ויותר מזכיר את האוריג'ינל של דיינמאט ואת ה MAX-DAMPER של DLS, החומרים לא מספקים את הסחורה כמו הדיינמאט אקסטרים וכמו הדמפליפייר פרו של SS.

אולי תוכל להמליץ על משהו ספציפי מניסיונך שמביא לתוצאה כמו של חומר ייעודי לרכב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני רציתי לאמר זאת בצחוק - שהטיפול הכי טוב ברעשים של הרכב הזה הוא... להחליף אותו...

אבל נראה שאתה כבר הגעת להחלטה הזו בעצמך...

בעקרון - הדבר הראשון שהכי כדאי לעשות בבידוד רעשים - תאמין או לא - להחליף לצמיגים רכים ככל האפשר.

הדבר השני בבידוד רעשים הוא בכלל קודם לכל נושא הוספת המאסה לפח הרכב בעזרת יריעות בידוד כאלו ואחרות - אלא דווקא שימוש בחומרים זולים כמו ספוגים, קצף פוליאוריטן, אזיקונים, דבק דו-צדדי, קלקר ולטפל נקודתית בכל הנקודות המרעישות שלא מחוברות ישירות למרכב הרכב (מוטות של מנעולים, מנגנונים למינם, צמות רופפות וכו' וכו')

לאחר מכן, אחרי שסיימת את השלבים הללו - תקנה קיט באלק או שניים (אולי אפילו שלושה) ותבודד את הדלתות הקדמיות של הרכב, המגש האחורי ותא המטען (לתא המטען אתה יכול לקנות קיט ייעודי) ולאחר מכן לתא המנוע יש חומרים כמו הHOODLINER

אם אתה ממש רוצה להשתגע - תבודד גם את בתי הגלגלים מבפנים בעזרת היריעות ומבחוץ בעזרת ספריי נוסח דיינאשילד או SS סלאדג' (אם זה השם הנכון) וכו' וכו' אבל זה כבר להשתגע לגמרי על הרכב.

בפועל הכי הרבה רעשי דרך נכנסים מרצפת הרכב ומהגג שלו אבל זה כבר טיפול נוסף ביריעות בידוד ושכבות בידוד כמו אקסטרים ליינר.

שוב, תלוי מה אתה רוצה להשיג מפרוייקט הבידוד שלך וכמה אתה מוכן להשקיע וגם לדעתי, צריך לקחת בחשבון את הכדאיות - הרכב גם קוראיני וגם ישן - שווה את המאמץ? חוץ משימוש בחומרים זולים ופשוטים ואולי בידוד של שתי הדלתות לא חושב כך.

אפרופו - תושבות מנוע חדשות בהחלט יוסיפו לשקט של הרכב - מנסיון...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שמע, זה שאני מקווה לשדרוג הרכב בקרוב לא אומר שאני אקנה משהו שהוא לא "קוראיני זול", כי זה הסטנדרט שאני מרשה לעצמי כרגע, אין מה לעשות. מה שכן, אחפש את הקרקושים ואת תחושת היציבות בהרבה יותר חשיבות.

מעיבר לזה, הרעשים שמפריעים לי דווקא בכלל לא מהמנוע, אלא כל הפלסטיקים הקוריאנים הזולים חח :)

פורסם

תתחיל בצמיגים שקטים ורכים יותר - אתה תראה שיש לזה אפקט וואו... מנסיון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בלי כסף - תשים את היד על פלסטיק שמרעיש, אם הוא מפסיק להרעיש שהיד עליו אז חיזוק של הברגים שלו או דחיפת ספוג בנקודה של המגע על חלק אחר פותר את הבעיה. אצלי למשל התושבת של המנורה בגג הרעישה, בדקתי ובורג אחד היה משוחרר, חיזקתי ועכשיו הגג שקט. (למעשה נשאר לי רק רעש מסתורי מצד ימין ואז האוטו יהיה שקט מהבחינה הזאת :roll:)

לפי דעתי אין מה להשקיע בבידוד באוטו בלי מערכת ועוד שאתה מתכוון להחליף אותו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אם אתה אומר שהאקסנט שלו "ישנה" והיא 05', אז מה תגיד על שלי שהיא 96'??

ואני מבטיח לך שפיתרונות הlow-tec עובדים מצוין לקרקושים שאינם מהרמקולים אלא סתם מקפיצות בנסיעה.

ד"א, אם אתה אוהב יונדאי תנסה את הI30 החדשות אם אתה מתכוון להשתדרג, מניסיון הן הרבה יותר טובות מהאקסנט בהרבה מובנים, ואחד מהם בעניין הקרקושים.

נ"ב, תבדוק\תחליף את כל ארבעת הבולמים, ידוע שביונדאי הם מתקשחים ונהיים בלתי נסבלים, ברכב שלי אני יודע ששזה קרה אחרי 150-160 תבדוק אצלך אולי גם הגיע הזמן.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

האקסנט שלי עכשיו יצאה מטיפול 180, הוחלפו בולמים אחוריים.

הקרקושים מחרפנים אותי, העברתי כמה שעות בניסיון שיכוך כל הרעשים אך ללא יועיל.

אני חושב שבהזדמנות אני אפרק את החיים של הבגאז' עד למתכת, והתחיל הכל מהתחלה.

פורסם

כמו שאמרת ידידי אקסנט זה הסטנדרט אבל לא ציינת שזה הסטנדרת החדש.

לעניין גם בבעלותי יונדאי אקסנט זהה לשלך ואני אומר לך הפח על הפנים אבל איטום דלתות קדמיות ישתיק הכול.

לאחר מכן אתה תתחיל להרגיש שהבאגאז מרעיש ואיטום באגאז יעשה פלאים.

ואז המגש האחורי ממש יציק לך ותמצא איזושהי קומבינה והוא ישתוק.

ואחר מכן דלתות אחוריות גג רעשי מנוע ועוד....

אני לא יהיה מאלה שיגידו לך להחליף אוטו בשביל מערכת, אבל אתה יכול לעזור למערכת "לשבת טוב" באוטו.

דלתות קידמיות באטימה מלאה ונגיעות בבאגאז של חומר איטום ואתה מסודר עלות בין 600-1500 תלוי עם אתה או מישהו מקצועי וזה יכול לעלות יותר.

לגביי חומר איטום בדלתות על תתפשר שים או סקנד סקין או דיינמייט אקסטרים.

בבאגאז אתה יכול לשים ספוג דחוס (כוונתי לאפור בעובי סנטימטר) במקומות בו הפלסטיקה באה במגע עם הפח ואתה שומע קירקושים, בחלקים בהם יש הרבה פח ללא קורות עבות שים חתיכות חומר איטום.

בקיצור יש עתיד.

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

• תוכן חדש...