Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני רוצה להתקין משענת יד שמחוברת ישירות למושב של הנהג מהצד.

הרכב הוא סוזוקי ג'ימני והכוונה שלי היא כזו:

יש משאיות ואוטובוסים, ששם יש משענת ענקית, ממש כמו באוטובוסים של אגד וכ'ו.

אני רוצה כזה דבר, אבל בסוזוקי ג'ימני.

אותו הדבק בדיוק, אותו הגודל אותה הצורה, אותו האורך של משענת היד הזו, אבל בג'ימני.

להשיג זו לא בעייה, הולכים למשחטות של אוטוטבוסים ולא חסר כאלה בפרוקיות, אבל איך אני מרכיב כזה דבר?

איך לבצע את העבודה עצמה?

לא רוצה מתקן לכוסות, לא רוצה תאי איכסון, רק משענת ליד, בדיוק כמו של הנוסעים באוטובוס.

אשמח לכל עזרה ועיצה בעניין.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

יש מי שיעזור? אפשר לבצע כזה דבר בכלל? הגיוני?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

אין מי שיעזור?

אשמח אם למישהו יש איזושהי תובנה, עיצה, תמונה/רעיון

פורסם

איפה אני משיג את משענת היד ההיא שיש במשאיות?

ראיתי אצ חבר במשאית אבל הוא לא יודע להגיד לי מאיפה זה.

החיבור של המשענת נעשה ע"י תפסנים, ברגים כאלה שנכנסים לבמשענת הגב, מהצד, ובעזרת זווית מתאימה, יש את המשענת עצמה.

כשדיברתי עם אספיר וביקשתי להזמין רק את החלק הזה, אמרו לי שזה בלתי אפשרי ושלא מחברים כאלה דברים לג'ימני.

פורסם

קודם כל אתה צריך שתהיה תושבת בתוך הכיסא שאליה הידית מתחברת בעזרת ברגים.

אם יש תושבת, נסה לברר בחברות שמאבזרות ומתקינות ציוד לאוטובוסים ומשאיות, לדוג': הארגז, מרכבים, תעשיות רכב וכו'.

עוד אפשרות היא לחפש בפירוקיות רכבי הסעות שיש להם משענות יד כמו: טרנזיט, ספרינטר, סוואנה, אקונוליין.

אפילו חלק מדגמי יונדאי אקסנט, שברולט אסטרו/ספארי.. בקיצור לא חסר.

יכול להיות שתמצא ידית שמתאימה לך.

פורסם

אוקי, יש לי שלושה כיוונים למשענות כאלה מהפירוקיות.

איך אחבר את זה? למשענת של הגב? מותר לעשות כזה דבר?

אולי פשוט יותר להלחים לו עוד זוית מברזל ואז לעגן את זה ל"ריצפת הרכב"? (כלומר לחלק שבין המושבים)

אשמח לעזרה וכיוון

פורסם
אוקי, יש לי שלושה כיוונים למשענות כאלה מהפירוקיות.

איך אחבר את זה? למשענת של הגב? מותר לעשות כזה דבר?

אולי פשוט יותר להלחים לו עוד זוית מברזל ואז לעגן את זה ל"ריצפת הרכב"? (כלומר לחלק שבין המושבים)

אשמח לעזרה וכיוון

זה לא שאלה של מותר, זה שאלה של בטיחות.

אם אין לך תושבת מובנית בכיסא לא הייתי ממליץ לחבר זווית מברזל.

אם חס וחלילה בתאונה כל העסק יתפרק זה עלול לשפד את אחד הנוסעים ברכב.

פורסם

אוקי, מקובל, הגיוני.

ונניח לעגן משענת כזו (כי כבר עכשיו יודע שאין לי תושבת מובנית בכיסא עצמו, המקורי של הג'ימני), בין המושבים, דרך ה"שטיח" ועד לגוף של הרכב?

כזה דבר אפשרי? הגיוני? מותר?

פורסם

אני לא יודע לגבי חוקיות העניין, לא רוצה להגיד לך סתם.

מבחינה בטיחותית הכי טוב להחליף כיסא עם משענת מובנית, תבדוק אולי כיסא משומש באספיר או בשאר המקומות שציינתי.

עוד אופציה:

תנסה להגביה את המשענת המקורית בין הכיסאות, אולי לבנות קופסה מעץ, לרפד אותה כמו שצריך ולעגן בברגים למשענת המקורית.

• תוכן חדש...