Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אנשי הבימרים....דעתכם על E28 BMW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ובעיקר לאלו שמכירים את האקזמפלר :)

אשמח לשמוע את דעתכם על BMW 525I שנת 1983, מבחינת זמינות חלקים (שם, פה), בעיות ידועות, חסרונות ויתרונות לעומת דגמים אחרים וכו'...

באפשרותי לרכוש כזו מאבא של חבר, מכונאי, הרכב מכאנית במצב מעולה (מזגן מקורי), נראה טוב מאוד ועם כל החלקים עליו... מה שחסר לי זה לשמוע קצת מיודעי דבר אם יש משהו נוסף שצריך לדעת, לפני שאני הולך עם התחושה ומתחדש לי באחת :)

אגב, הרכב מיודע לשימוש יומיומי ולא בתור קישוט לחנייה...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

עם איזה מנוע רכב הזה? הייתה גירסא בסיסית ממש חלשה 518, שרובם אפילו היו עם גיר אוטומטי. דגמי 6 צילינדר עדיפים. כלומר 520+. מבחינת זמינות חפים אני לא יודע, אבל הייתה לי סדרה 7 מדגם מתקדם יותר והיה מחסור חלפים חמור, רוב הדברים הייתי מזמין דרך יבואן חלפים מחו"ל. עם פלסטיקה, ידיות וכד' היו לי בעיות והיה מאוד קשה להשיג, מחירים היו יקרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אפשר לראות תמונה של האקזמפלר להמחשה בלבד?

תמונה להמחשה, הרכב המדובר במצב דומה מבחינת הפח, בצבע תכלת/אפרפר מטאלי, עם ספוילר אחורי כמו של דגם האלפינה (אך בלי הקדמי הנמוך בתמונה התחתונה) , אנסה לצלם מחר את הרכב....

800px-1987BMW520i.jpg

33591670025_large.jpg

33591670024_large.jpg

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
עם איזה מנוע רכב הזה? הייתה גירסא בסיסית ממש חלשה 518, שרובם אפילו היו עם גיר אוטומטי. דגמי 6 צילינדר עדיפים. כלומר 520+. מבחינת זמינות חפים אני לא יודע, אבל הייתה לי סדרה 7 מדגם מתקדם יותר והיה מחסור חלפים חמור, רוב הדברים הייתי מזמין דרך יבואן חלפים מחו"ל. עם פלסטיקה, ידיות וכד' היו לי בעיות והיה מאוד קשה להשיג, מחירים היו יקרים.

מדובר על ה-525I, בנפח 2,500 סמ"ק, שישה צילינדרים, הזרקה, גיר אוטומטי, הכל חשמלי (חלונות, דלתות וכו').

לפי ebay ניתן למצוא כמעט כל חלק לאוטו, ממכאני ועד קוסמטי.

כבר שנים שאני רואה את האוטו הספציפי ומפנטז עליו.... אפילו ברמה של להחליף את המכונית ה"מודרנית" שלי ביום יום לזו...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

זמינות חלקים טובה. אפשר להשיג כמעט כל חלק מכני.

אין בעיות מיוחדות לדגם הזה.

החל מספטמבר 83 כל הגירים עם אוברדרייב, גם ידני וגם אוטומט. עד ספטמבר הרוב ללא אוברדרייב, כלומר

צריכת הדלק די גבוהה בשיוט.

כרכב יומיומי הוא מומלץ. מרגיש מודרני ונעים, מרווח ומאובזר.

פורסם

הבמ.וו סידרה 5 שכונתה E28 החליפה ב 82' את סידרה 5 הקודמת שנקראה E12, ולמעשה לא היתה מכונית חדשה ממש אלא מתיחת פנים מקיפה לדגם הקודם.

ה E28 שהיתה בשעתו מכונית הסאלון של ב.מ.וו יוצרה עם אופצייה למספר מנועים; המנוע הבסיסי היה 1.8 בעל מאייד פייבורג כפול ו 90 כ"ס, והיה לה גיר ידני 5 הילוכים בלבד.

דגמי ה 2.0, 2.5, 2.8 ו 3.5 היו בעלי 6 בוכנות וכולם היו מוזרקי דלק.

עד שנת 84' תיבות ההילוכים היו ידניות 5 הילוכים או אוטומטיות 3 הילוכים.

משנת 85' קיבלה סידרה 5 תיבה אוטומטית של ZF 4 הילוכים.

ההגה היה מוגבר כוח בכל דגמי ה 6 בוכנות, והבלמים היו דיסקים בכל הפינות, שדגמי ה 525, 528 ו 535 הציעו מערכת ABS כאופצייה.

כללית, הב.מ.וו E28 נחשבה מכונית מצויינת לתקופתה, בעלת ביצועים טובים בדגמי ה 6 בוכנות, גימור מצויין והרבה הנאה בסגנון הב.מ.וו של פעם, מה שאומר שבידיים לא נכונות או נימהרות, עולמו הקסום של היגוי היתר יתגלה עד מהרה לנהג..

רוב הדגמים שיובאו לארץ בחבוא סדיר היו ה 518I החלשה, ואילו דגמי ה 6 בוכנות לרוב הגיעו ביבוא אישי, למרות שרסקאר הביאה בשעתו את כל דגמי הסדרה, כולל ה 535 החזקה.

בעיות מיוחדות?

בדוק היטב את מערכת ההיגוי המורכבת יחסית (הגה תפוחים), מצב מפרק גל ההינע והציריות האחוריות, שלמות תא הנוסעים והאיבזור החשמלי, באם קיים, תעיף מבט לרדיאטור, מאחר והוא עשוי פלסטיק ותיקונו אינו זול כלל ועיקר.

השאר ? כמו בכל מכונית, פלוס מינוס.

בהצלחה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מאוד אוהב את הצורה המיוחדת של דגם הזה. פעם כימעט קניתי כזאת. זה היה 525E ידני עם מנוע 2.7 (מנוע שהיה אמור לשפר חיסכון בדלק וסל"ד מקסימלי שלו היה נמוך), היה לה מנוע תפוס וסאנרוף, עלתה לפני כשלוש שנים כ-7K. בודי היה ממש שמור וצבע יפה. אז הייתי אלפיסט וסטודנט - חששתי שלא יוכל להרים את הפרויקט :oops:.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האוטו אמור להיות נחמד למדי

ה525 אמור לשאת בתוכו את הבייבי-סיקס של BMW, הM20, מנוע אמין מאוד, נפוץ מאוד.

ההזרקה אא"ט אמורה להיות אחד מהדורות הראשונים של המוטרוניק (כלומר, לא הזרקה מכאנית)

בגדול

מבחינת חלקים - אין יותר מידי היצע בארץ, בחו"ל- אירופה וארה"ב יש ים של חלקים, המון רכבים כאלה בפירוקיות בארה"ב למשל.

מכלולים - הרכב חולק מכלולי מתלה והנעה רבים עם דגמים אחרים של ב.מ.וו, חלק עם הE30, חלק עם הE24 וסדרה 6 של אותם זמנים.

האוטו מאוד נוח לתחזוקה, בנוי טוב ומרווח.

על המיזוג איני יודע - רוב המכוניות שהגיעו לפה קיבלו מזגן מהתקנה מקומית.

מקומות שוודאי יצטרכו טיפול -

תושבות התת שלדה האחורית (נדירות המכוניות בהן הן הוחלפו)

כל תותבי המתלים - זרועות אחוריות, משולשים קדמיים

תושבות מנוע, גויבו (תותב גומי שמחבר את הגיר עם הדרייב-שאפט) והאומגה (המתלה המרכזי של הדרייב שאפט)

אגב, מכיוון שמדובר בE28 משושת צילינדרים, רעיון טוב ומאוד פשוט יחסית יהיה להסב אותה למנוע מודרני יותר כמו M50 \ M52 עם ניהול OBDI (אפשר להשאר STCOK בקלות) ולקבל יותר כוח, נשימה טובה יותר, מנוע גמיש יותר וחדש יותר בעלות לא גדולה (סביב ה6K למנוע עם מחשב וצמה באיזור חיוג 04)

כמעט ולא ידרשו התאמות בהסבה שכזו.

לשימוש יומיומי

מבחינת צריכת דלק - האוטו אמור להיות אופייני לשנתון שלו, 1:8 אמור להיות נתון סביר לאוטומט, 1:9-10 לידני.

לא ציינת אם מדובר במנוע ETA, מצד שני מנועי הETA הגיעו לרוב בנפח של 2800 סמ"ק ונקראו 528E

מבחינת בלאי- לדעתי זה יהיה רעיון גרוע, למרות זמינות החלקים הטובה, מספיקה דפיקה בפח \ פנס שבור \ בקליט שצריך להחליף כדי לשלוח אותך להמתנה (אני לא יודע כמה רכבים כאלה לפירוק יש בארץ) או לקניה של חלק במחיר שחיטה בקמור או אצל מחזיקי הב.מ.וו המתות המפורסמים.

בנוסף - טסט פעמיים בשנה, אישורים למיניהם, על זה אני מניח שאין צורך להרחיב.

דבר אחרון -שני ייתרונות ענק שיש לסדרה 5 מהשנים האלה:

על סדרה 3 - היא מרווחה הגלגלים ה"נכון" ומידות צמיגים חוקיות נוחות יחסית - מה שאומר שבקלות אפשר למצא סט גללגלים תקין וטוב לרכב בלי הרבה מאמץ (מה שאי אפשר לומר על E30 למשל)

באופן כללי - זה רכב שיש לו עדת מעריצים ראויה ברחבי העולם ויש ה-מ-ו-ן מידע באינטרנט למי שייחפש, ומכיוון שכך, רב העיסוק יהיה בחיפוש פתרונות שכבר קיימים ולא בלאלתר פתרונות חדשים לבעיות שעלולות להתעורר.

בהצלחה

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
המנוע הבסיסי היה 1.8 בעל מאייד פייבורג כפול ו 90 כ"ס, והיה לה גיר ידני 5 הילוכים בלבד.

עד שנת 84' תיבות ההילוכים היו ידניות 5 הילוכים או אוטומטיות 3 הילוכים.

משנת 85' קיבלה סידרה 5 תיבה אוטומטית של ZF 4 הילוכים.

ה 518 הגיע עם גיר 4 הילוכים ידני כסטנדרט. הילוך רביעי ישיר. היתה אופציה לגיר 5 הילוכים, כשהחמישי אוברדרייב.

עד ספטמבר 83 תיבה ידנית 5 הילוכים היתה סטנדרט רק ב 528 ו 535, למעט 520 שבה תיבה ידנית 5 הילוכים היתה סטנדרט החל מספטמבר 82. עד אז 5 הילוכים ידני היה רק אופציה בתשלום בדגמים הנמוכים מ 528.

תיבה אוטומטית 4 הילוכים ZF הופיעה החל מספטמבר 83 ולא 85.

פורסם

מסכים עם כל מילה בנושא הנאה צרופה מנהיגה ברכב זה.

מאחר והוא אמור לשמש כרכב יומיומי, עלולה תרבות הנהיגה של נהגי ישראל לגרום לתיקוני פח פה ושם וחלקי פח נדירים בארץ ומאידך יקרים לייבוא.

לחילופין חלקי מכניקה,הגוי, הנעה, חשמל וכדומה קיימים בד"כ בחו"ל וניתן לייבאם - אבל זה עשוי לתקוע אותך ולהשבית את המכונית למס' רב של ימים (ראה - אישור משרד התחבורה).

מכאן - שקול האם תמורה ההנאה מהמכונית שווה לסבול מעת לעת במידה ויהיה צורך בתיקון עם ייבוא חלקים.

בכל מקרה ותחליט לרכוש - בהצלחה.

מצא משה

פורסם
האוטו אמור להיות נחמד למדי

ההזרקה אא"ט אמורה להיות אחד מהדורות הראשונים של המוטרוניק (כלומר, לא הזרקה מכאנית)

בוש L-JETRONIC

בגדול

מבחינת חלקים - אין יותר מידי היצע בארץ, יש היצע רחב יחסית. גם בקמור וגם בחנויות פרטיות. בחו"ל- אירופה וארה"ב יש ים של חלקים, המון רכבים כאלה בפירוקיות בארה"ב למשל.

מכלולים - הרכב חולק מכלולי מתלה והנעה רבים עם דגמים אחרים של ב.מ.וו, חלק עם הE30, חלק עם הE24 וסדרה 6 של אותם זמנים.

האוטו מאוד נוח לתחזוקה, בנוי טוב ומרווח.

על המיזוג איני יודע - רוב המכוניות שהגיעו לפה קיבלו מזגן מהתקנה מקומית.

מקומות שוודאי יצטרכו טיפול -

תושבות התת שלדה האחורית (נדירות המכוניות בהן הן הוחלפו)

כל תותבי המתלים - זרועות אחוריות, משולשים קדמיים

תושבות מנוע, גויבו (תותב גומי שמחבר את הגיר עם הדרייב-שאפט) והאומגה (המתלה המרכזי של הדרייב שאפט)

אגב, מכיוון שמדובר בE28 משושת צילינדרים, רעיון טוב ומאוד פשוט יחסית יהיה להסב אותה למנוע מודרני יותר כמו M50 \ M52 עם ניהול OBDI (אפשר להשאר STCOK בקלות) ולקבל יותר כוח, נשימה טובה יותר, מנוע גמיש יותר וחדש יותר בעלות לא גדולה (סביב ה6K למנוע עם מחשב וצמה באיזור חיוג 04)

כמעט ולא ידרשו התאמות בהסבה שכזו.

לשימוש יומיומי

מבחינת צריכת דלק - האוטו אמור להיות אופייני לשנתון שלו, 1:8 אמור להיות נתון סביר לאוטומט, 1:9-10 לידני.

לא ציינת אם מדובר במנוע ETA, מצד שני מנועי הETA הגיעו לרוב בנפח של 2800 סמ"ק ונקראו 528E

מבחינת בלאי- לדעתי זה יהיה רעיון גרוע, למרות זמינות החלקים הטובה, מספיקה דפיקה בפח \ פנס שבור \ בקליט שצריך להחליף כדי לשלוח אותך להמתנה (אני לא יודע כמה רכבים כאלה לפירוק יש בארץ) או לקניה של חלק במחיר שחיטה בקמור או אצל מחזיקי הב.מ.וו המתות המפורסמים.

בנוסף - טסט פעמיים בשנה, אישורים למיניהם, על זה אני מניח שאין צורך להרחיב.

דבר אחרון -שני ייתרונות ענק שיש לסדרה 5 מהשנים האלה:

על סדרה 3 - היא מרווחה הגלגלים ה"נכון" ומידות צמיגים חוקיות נוחות יחסית - מה שאומר שבקלות אפשר למצא סט גללגלים תקין וטוב לרכב בלי הרבה מאמץ (מה שאי אפשר לומר על E30 למשל)

באופן כללי - זה רכב שיש לו עדת מעריצים ראויה ברחבי העולם ויש ה-מ-ו-ן מידע באינטרנט למי שייחפש, ומכיוון שכך, רב העיסוק יהיה בחיפוש פתרונות שכבר קיימים ולא בלאלתר פתרונות חדשים לבעיות שעלולות להתעורר.

בהצלחה

רוב האבחנות שלך נכונות ומדויקות. מה שלא, תוקן. :mm_yeah:

פורסם

תתחדש, קניה מעולה ומהנה(אישית, אגב, הייתי מעדיף את ה-528I אשר מעבר לתוספת ביצועים, יש לה גם מתלה אחורי שונה ומשופר).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תיקון קטן - בE28 יש מנוע M30B25 עם 150 כ"ס, עם הזרקה אלקטרונית L-jetronic ולא Motronic.

זאת בניגוד ל E30 בה יש מנוע M20B25 עם 171 כ"ס. עדיין אני חושב שהמנוע ב-E28 עדיף כי הוא אמין יותר ובעל שרשרת תיזמון.

גירסת ה-ETA היא עם מנוע 2700 אבל נקראת 525e ולא 528.

כל השאר שהנסיך כתב בהחלט נכון.

לגבי חלקים - אני ממליץ לקנות חלקי פנים מפירוק באיביי, ואילו חלקים מכניים מספקים מתמחים כגון Pelican Parts ולא מאיביי.

בהצלחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...