Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הי, תודה מראש.

אני אמור להגיע לפתח תקווה פעמיים בשבוע מבאר שבע, אני לא כ"כ מבין ברכבים, אבל אני צריך רכב שיקח ויחזיר אותי.

נתנו לי הצעות על קטנוע, יש לי רישיון לכל סוגי האופנוע אך שוב מדובר במקסימום דרך, במינימום ריסק, רכבת לא רלוונטי כי אני גם תלויי בזמנים וע"פ בדיקה שלי זה לא יעבוד.

אני צריך המלצה על רכב שייקח אותי ויחזיר אותי, רכב אמין בתקציב הנ"ל.

כוכבי בטיחות לא כ"כ רלוונטיים - לא שזה לא חשוב אך נושא התקציב עולה על הפרק.

אם יש מישהו שיכול לעזור לי בנושא אודה מקרב לב.

סליחה שוב אם אני מטריד מישהו אך הנושא חשוב לי מאוד ודי לחוץ.

עדיף לך אופנוע לדעתי, אם תחבורה ציבורית לא מסתדר. באופנועים אני לא מבין אבל יש פה מספיק חבר'ה שיציעו לך עזרה

פורסם

אני לא מבין, איך הגעתם ל 9 אלף ק"מ בחודש?

הרי ברור, שפעמיים בשבוע ב"ש-פ"ת , ועוד כל מיני נסיעות יותר קצרות הקילומטראז' יגיע ל 3 אלף בחודש (אולי אפילו פחות).

אני במקומך הייתי מחפש פונטו\קליאו\פיאסטה ידנית במצב שמור - הרבה יותר קל למצוא את האחד מהם במצב טוב מאשר פולו\קורדובהSDI.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הי, תודה מראש.

אני אמור להגיע לפתח תקווה פעמיים בשבוע מבאר שבע, אני לא כ"כ מבין ברכבים, אבל אני צריך רכב שיקח ויחזיר אותי.

נתנו לי הצעות על קטנוע, יש לי רישיון לכל סוגי האופנוע אך שוב מדובר במקסימום דרך, במינימום ריסק

אופנוע לא רלוונטי לדעתי. לנסוע ללימודים על אופנוע בחום הכבד ששורר כאן בדרום רוב השנה לא נראה לי לעניין.

עכשיו אתה כבר נותן מספרים אחרים. אם מדובר רק ביומיים בשבוע אז הקילומטראז' החצי-שנתי הוא 14,400 בערך וזה כבר איכשהו סביר למכונית עם מנוע בנזין.

אני הייתי מתמקד במכוניות עם גיר ידני. כיוון שהצע המשפחתיות הידניות די מצומצם, הכיוון שלך צריך להיות סופר-מיני פשוטות וחסרות אבזור ככל האפשר, במצב מכני טוב ככל האפשר. אבל קח בחשבון שיהיו ימים בהם "תיתקע" ולא תגיע בזמן ללימודים, סה-לה-וי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי הצנועה הרכב שיתן לך הכי הרבה אמינות ופחות או יותר יעמוד בתקציב זה לנטיס מהדור הראשון, יש לי כזה כבר כמה שנים והרכב בנוי טוב, יש לו כריות אויר ו ABS, אפילו שבגילו המופלג הוא רואה מדי פעם מוסך התיקונים (בינתיים...) הם לא בשמיים וכל מוסך סטנדרטי יודע לטפל בהם,סתם אינדקציה לגבי מחירים: טיפול 15 עולה 450 שח, רדיאטור כולל טרמוסטט 1400, טיימינג 1200 שח, והוא בסך הכל נותן הרגשה של רכב שאפשר להגיע איתו לכל מקום ולא של גרוטאה ואפילו הוא נראה לא רע וגם יש הרבה כאלה אז אפשר לברור ולמצוא אחד שמור ובסך הכל די סחיר, בצד של החסרונות: צריכת דלק משולבת עם מזגן של בערך 9.5 ק"מ לליטר ומושבים לא הכי נוחים בעולם אבל גם לא נוראים מדי אם הוא לא עושה לך את זה אז גם בלאנו על נגזרותיה היא בסה"כ רכב טוב וזול, אני לא הייתי ממש הולך על פונטו או קליאו בטח לא במודלים הישנים, הם נוחים לנהיגה אבל רגישים מאוד להזנחה ובאיזה שהוא שלב אתה מרגיש שהרכב נהיה בור בלי תחתית, ורכבי דיזל אחד שלא שימש מונית או חברה ויש לו קילומטרז מכובד מאוד קשה למצוא, מקווה שעזרתי.

פורסם

אין לך ממש הרבה ברירות.

אם נצא מנקודת הנחה שרכבי דיזל בתקציב שלך זה לא ממש רלוונטי (או להתפשר על רכב מכוסח ו/או שחוט), רכב בנזין עם מנוע 1.3-1.4 (בכל זאת, הדבר הזה צריך גם ליסוע...) יעשה לך בתרחיש ריאלי 12-14 קילומטרים לליטר.

בתקציב הזה הייתי ממליץ על:

סובארו ג'אסטי 1.3 (אמינות גבוהה. רכב פשוט ולא מאוד בטיחותי)

דיהטסו שרייד 1.3 (כנ"ל כמו הקליאו)

קליאו B 1.4 (בטיחוץ, נוחות, אמינות-וטעמי בתור מי שהחזיק כזו כמה שנים-הבחירה היותר מוצלחת בתנאי שתמצא אחת מטופלת באהבה)

אל תעשה את הטעות הישראלית הקלאסית ותנסה להוריד מהמחיר ולקנות רכב לא מטופל בצורה קפדנית. מדובר ברכבים שכבר הגיעו לערך גרט וספגו את כל ירידת הערך שלהם. שווה לך לשלם אפילו מעט יותר מהמחירון ולקבל רכב שמור בפדנטיות (נסועה סבירה, צמיגים במצב טוב, מצמד ללא בלאי גבוה, אחרי טיפול טיימינג, מזגן תקין וכו').

תשמח שאתה חי בתקוםה שבתקציב כזה אתה יכול לקנות את הרכבים הללו שישרתו אותך בצורה טובה ונאמנה.

כשאני קניתי את הרכב הראשונן שלי לפני אי אלו שנים, בתקציב של 15 אלש"ח היית קונה בעיקר צרות (בלי מיזוג...)

בהצלחה.

פורסם

כמובן-ידני...

גם אקסנט ידנית באה בחשבון. אוטו פשוט ולא מפנק אבל מאוד אמין.

מה שחשוב זה שתמצא רכב במצב טוב ומטופל.

היתרון בקליאו זה הנוחות והבטיחות (2 כריות אויר ו ABS).

בגדם הישני מהשנים 99-00 הרכב מצוייד במנוע 8 שסתומים הישנן והטוב של רנו ומראה אמינות מופלגת (שים לב רק לטיימינג בזמן כולל משאבת מים שלא יתחיל להתחמם לך...)

פורסם

שלום,

נסה למצוא לך קסארה DW8 (דיזל רגיל) גם חסכוני גם ללא תקלות כמעט.

או

קסרה טורבו דיזל 2000 מנוע 1.9 טורבו מכני - גם אם יש תקלות זה זול לתקן, ואין יותר מידי בעיות. מחירים ממש זולים בשוק.

חפש ב יד2

יהיה לך גם מאוד נוח, ביחוד לנסיעות ארוכות.

2 כריות אוויר, מזגן, ABS כסדטנדרט.

• תוכן חדש...