Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים נסעתי בשעות הערב ונעצרתי ברמזור מאחורי ניידת תנועה. המשכנו לנסוע ישר ואני נוסע מאחורי הניידת לכיוון עוד רמזור, כשהיינו דיי רחוק מהרמזור האור היה ירוק והניידת משום מה התחילה להאט עוד ועוד עד שהגענו למצב שברגע שהניידת עברה את הרמזור הוא התחלף לכתום בלי להבהב בירוק, ובגלל שחשבתי שאם אני עובר עכשיו היא תעצור אותי ותגיד שעברתי באדום בלמתי בחוזקה, הABS הופעל ועצרתי טיפה אחרי המעבר חצייה, מסתבר שהיה חמור שנסע מאחוריי והוא חשב שאני עומד לעבור את הכתום, והוא התכוון לעבור יחד איתי - וזה בטוח שהוא כבר היה עובר באדום מלא, הוא בלם בחוזקה והצליח לשבור את ההגה שמאלה לכיוון נתיב הפניה שמאלה ובדרך הוא חתך רכב שהתקרב לנתיב פנייה שמאלה ברמזור.

לא קרתה שום תאונה ולא היו נפגעים.

השאלה שלי היא האם מה שעשיתי היה בסדר, או שהייתי צריך ללחוץ על הגז ולעבור מאחורי הניידת ולהסתכן?

ועוד שאלה זה מי היה אשם במידה והרכב שמאחורי לא היה מספיק לבלום ולברוח שמאלה והיה נכנס בי?

פורסם

בלי קשר למה שכתבת, מי שנסע מאחוריך היה חייב לשמור מרחק שמאפשר לו לבלום. כניראה הוא היה דבוק ל"זנב" של הרכב שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במידה והוא היה נכנס בך, הוא האשם.

לשאלתך השניה, אי אפשר לענות אם היית בסדר או לא, כל אחד מגיב בצורה שונה.

היית אמור להסתכל במראה ולראות אם יש רכב קרוב אליך, להבין אם אתה מספיק לעבור את הרמזור או לא ולהתחשב בעובדה שהוא קרוב אליך ולהבין מה לעשות(כן כל זה אמור לקרות בפחות משניה כי הרמזור הוחלף). היית קרוב לניידת שהיא חלפה את הצומת או רחוק ממנה? לפעם הבאה תשים לב אם יש מישהו שצמוד אליך.

כשאני רואה שיש מישהו שצמוד אלי או שאני מאותת לו בעזרת הבהובים ב4 הבלינקרים או שאני פשוט מוריד את המהירות עד שהוא יתעצבן ויחליט לעקוף אותי.

בן.

Got To love It

פורסם

כשאני רואה שיש מישהו שצמוד אלי או שאני מאותת לו בעזרת הבהובים ב4 הבלינקרים או שאני פשוט מוריד את המהירות עד שהוא יתעצבן ויחליט לעקוף אותי.

+1 - עושה בשיוק את אותו הדבר

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הייתי בערך במרחק של 15 מטר ממנה, כאילו שמרתי ממנה מרחק דיי גדול, ויש לי תחושה שהניידת האטה בכוונה הרבה לפני הרמזור כשהוא עוד היה ירוק, כאילו היינו באיזה 55-60 ואז היא האטה עד ל40, וכשהיא ממש התקרבה לרמזור היא האיצה איך שהיא חצתה את המעבר חציה של הכניסה לרמזור הוא התחלף לכתום ואני הייתי במרחק של 20-15 מטר מתחילת הרמזור אז הייתה לי הרגשה בלב כאילו המשטרה הזאתי בוחנת אותי אם אני יעבור או לא אז דפקתי בלימה בכל הכוח...

פורסם

שלום לך z_arkady

אכן כן,אם הוא לא היה פונה שמאלה הוא היה נכנס בך.

זאת תוצאה שאנשים לא שומרים מרחק מספיק,ומלא פעמיים קרו מקרים כאלה,הנהג

יכול לנהוג הכי בסדר,יבוא אחד שיאבד שליטה או לא ישמור מרחק מספיק ויכנס בו.

אני אלמד אותך שיטה,כשאתה רואה משיהו נדבק אלייך לרכב,תלחץ לסירוגין כמה פעמיים על הברקס,

זאת שיטה להזיז נהגים נדבקים,לי גם קרה מקרה דומה,איזה אחד הבהב לי בלי הפסקה עם האורות הגבוהים,ואני נמצא בנתיב ימני!!! :shock: אני לא אשם שנהגתי כחוק.

והיה בצד שמאל נהג שנוסע במהירות שלי.

עזוב שהוא עבר עבירה ועקף אותי משוליי הדרך בפס הצהוב,יש נהגים עצבניים,ונהגים שעדיף לפעמיים לעצור בצד שיעברו.

לפי דעתי מה שעשית,פעלתה בחוכמה. אין מה למהר ברמזור,זה נכון שיכלת לעבור,אבל לאן יש למהר?

כולם יגיעו בסוף לאותה הנקודה .

מי שלא טוב לו הנהיגה שלך,שיעבור נתיב.

פורסם

הנהג שהיה מאחורייך הוא היה האשם!

נהג חייב לשמור מרחק, שבמקרה של בלימה יהיה מרחק מספק ככה שלא יווצר מצב שהוא יכנס בך וכדומה!

לדעתי עשית נכון בהחלט שעצרת.

rhpe6t.jpg
פורסם

טיפ קבוע - כשנצמדים אליך - שמור פי 2 מרחק ואפשר יותר מרווח ביטחון לבלימה ע"י לסוע יותר לאט.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

15 מטר זה לא מרחק מספיק.

קח את העצה של ליביו, תיישם את מה שנאמר לך בנוגע לאותת לזה שמאחוריך שהוא צמוד אליך או לגרום לו לעקוף אותך והסיכוי שמישהו יהיה צמוד אליך מאחורה יורד משמעותית.

עדיין יש כאלה שנצמדים ואין מה לעשות, יש עוד דרכים לתפוס מהם מרחק אבל זה קשה לכתוב במילים כי זה כבר ניסיון.

עצם העובדה שבלמת חזק אומר שהיית יחסית קרוב אליך כי הוא עבר בצהוב. אם היית רחוק ממנו והוא היה עובר בצהוב לא היית בולם בלימת חירום.

אתה אמור להיות מרוכז בכל מה שקורה בכביש, תפתח לעצמך הרגל שכל 5-10 שניות תזרוק הצצה למראה המרכזית לראות מה קורה מאחורה, במיוחד שאתה מתקרב לרמזור.

Got To love It

פורסם

יש קצת יותר הגיון וצורך לראות במראה האחורית אם לא נצמדים לך לת.. כי במידה ונצמדה לך משאית עם XX טון מאחורה ואתה מחליט לעצור בצהוב, זה מוות בטוח, (ואני לא מדבר על מי צודק ומי לא) אבל במקרה כזה כדאי ורצוי ללחוץ על הגז ולעבור, בכל מקרה יש מקדם בטיחות בתזמון הרמזור שלוקח בחשבון גם את הצהוב המהבהב עד לאדום מוחלט ורק אז מתחלף. ראיתי לא פעם שאני עומד באדום והרמזור מתחלף לירוק ולפני שהספקתי לשלב הילוך טסה איזה משאית ענקית באדום. פשות יש נהגי משאיות שלא מוכנים לעצור עד שהגיעו למהירות גבוהה (וזה לוקח זמן) ומעדיפים לגנוב קצת מהאדום.

פורסם

לא תמיד הפוגע מאחורה הוא אשם(הכוונה היא לא למקרה של נסיעה ברוורס).

הנה דוגמא אחת: http://www.articles.co.il/article/926/%D7%A4%D7%92%D7%99%D7%A2%D7%94%20%D7%9E%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%20?%20%D7%9C%D7%90%20%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%93%20%D7%94%D7%90%D7%A9%D7%9E%D7%94%20%D7%91%D7%A8%D7%95%D7

%A8%D7%94

וניתן למצוא עוד מספר פסקי דין בהם מצאו שופטים את הנהג הבולם כאשם חלקית או בלעדי.

בנוסף, ממליץ לך מאוד לא ליישם את שיטת הבלימות במקרה ויש נהג שנצמד אליך. במקרה הזה גדל הסיכוי שהנהג מאחוריך יכנס בך או יבלום בחוזקה ויגרום לרכב מאחוריו להכנס בו.

פשוט תאט קצת בצורה איטית כדי להגדיל את המרחק בינך לרכב לפניך, כך לפחות תצמצם את הסיכוי לנזק.

והכי חשוב, תשתדל תמיד לדעת מה קורה סביבך(לזה נועדו המראות ), כך תוכל להחליט יותר מהר מה לעשות במקרי קיצון.

פורסם
טיפ קבוע - כשנצמדים אליך - שמור פי 2 מרחק ואפשר יותר מרווח ביטחון לבלימה ע"י לסוע יותר לאט.

ליביו

אמנם הטיפ ככלל נכון בהחלט, אך לא יעיל במקרה הזה.

בסה"כ נהגת יחסית בסדר, למרות שלא הייתי שם וממה שהצלחתי להבין - הייתי עובר בכתום.

הסיבה היחידה היא שלא "התנערת" מהנהג מאחוריך, וזה בדר"כ הרבה יותר מסוכן מלעבור בכתום.

פורסם

אני חייב לציין שבדרך כלל אם הייתה מולי מכונית אחרת ולא ניידת משטרה הייתי לוחץ על הגז ועובר את הכביש בכתום כי ידעתי שאם אני אבלום אני אצטרך לעשות בלימה בכל הכוח וזה סתם לא נחוץ, גם היה אפשרות במידת הצורך לברוח לנתיב הימני (לנסיעה ישר היו 2 נתיבים ואני והניידת היינו בשמאלי) הבעיה שפחדתי שהמשטרה תעצור אותי ותגיד לי שעברתי באדום...

פורסם

סגל לעצמך הרגל (לא קשה). בעת בלימה, אם היא לא בלימת חירום אז לפני הבלימה, מבט במראה ויד לכוון כפתור 4 וינקרים לשימוש בעת הצורך.

תעשה לעצמך טובה ואל תנסה לחנך את הנהגים מאחוריך עם כל מיני תרגילים (בלימות וכיוב'), בשביל זה יש להם אמא או שהם כבר מקולקלים.

אם נדבק אליך משהו תן לו לעבור. הכי חשוב להגיע הביתה בשלום.

• תוכן חדש...