Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, לא נפלה שלהבת, עדיין..

הטנדר 404 יובא ביבוא סדיר עד סוף 82'.

ב 88' חודש היבוא בשנה זו בלבד, לכן לא תמצאו טנדר 404 בין השנים 83' ל 88'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא, לא נפלה שלהבת, עדיין..

הטנדר 404 יובא ביבוא סדיר עד סוף 82'.

ב 88' חודש היבוא בשנה זו בלבד, לכן לא תמצאו טנדר 404 בין השנים 83' ל 88'.

עד כמה שידוע לי, ייצור ה-404 טנדר הופסק בצרפת ב 79' והוחלף באופן רשמי ב-504 .השאלה היא מאיפה יובא לארץ דגם 88' ?

V8 Power

פורסם

הזכרתי את טנדר 504 מזיכרון ילדות, יתכן שזה היה בכלל 404 טנדר. כך או כך, הצבא השתמש בטנדרים רום כרמל (אבל בתצורה של סוסיתא טנדר) עד סוף שנת 1978. אמנם חלק מהמכוניות הישראליות שירתו בצבא 18 חודשים, אבל חלקן היו אפילו חמש שנים בשירות. אחרוני הרומים הרגילים שייוצרו בשנת 1981 עזבו את הצבא מתישהו ב-1987. אני עוד זוכר אותן בשנים הללו ב"רכב ישראלי" חוזרות משירות לשיפוץ, כך שלגמרי סביר שעוד היו טנדרים ישראלים מודל 1978 בשירות צבאי בשנת 82-83. מתי בדיוק החליפו אותם הפיג'ואים ולמה לא המשיכו בצבא עם הטנדר 1301 - שלמרות שצבא לא רצה בו, נמכר דווקא במספרים יפים באזרחות: 1,175 יחידות - את זה אני כבר לא יודע. ננסה לברר אצל המומחים.

וחן, ככל הנראה הצדק עימך. סוסיתא 12 עם מנוע פורד של אמצע שנות השישים הייתה ככל הנראה הדגם המוצלח ביותר בסדרה, בהתחשב באיכות יחידות הכוח של פורד ובכך שהיא הייתה מודרנית יחסית, בהשוואה לחלק מאופוזיציה באותן השנים. אחרי הכל, מאותה מכונית ממש ועד רום 1301 האחרונות של שנת 1981 המתכון הבסיסי של סוסיתא/רום כרמל לא ממש השתנה. נכון, נוספו מערכת בלם כפולה, מערכת איוורור וחימום פנימית והעיצוב החיצוני והפנימי עודכן, אבל מתיחות הפנים הללו היו כוסות רוח למכונית מעידן הצנע, שעוד ניסו למכור אותה כמעט עשרים שנה אחרי אותו עידן - מול מתחרות שקפצו שנות דור באיכות ובטכנולוגיה.

אלמלא חוייב/נאנס/הוכרח הצבא לקנות אותה, היינו מאבדים את המכונית הישראלית הזו עוד בתחילת שנות השבעים. נכון שמבחינה מוטורית זה לא היה הפסד כזה גדול, אבל מבחינה נוסטלגית ופטריוטית - לפחות עבורי, זו שמחה גדולה שהמכונית הזו הונשמה מלאכותית על פסי הייצור עד כמה שאפשר.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

יותר מאשר כיף לשפץ את המכונית בדרך השטח, כיף להגיע ולראות את כל האקשן הזה בפעולה, בצד אחד של המוסך.

המכוניות מזוהות ואין מה להוסיף, באמצע וקצת נסתרת, השלדה של הלוטוס אירופה.

09052011856.jpg

09052011857.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

חוץ מלהתמוגג מנחת למראה המכוניות במוסך, מתקדמים גם בהכנות.

הפעם: להשלים את חתיכת הספוג החסרה בנקודה מסויימת בין הבודי לשלדה והוספה של חתיכה אחרת במקום בו הפיבר הקמור לא יוצר מגע עם הספוג.

לשם כך צריך לשחרר את כל הברגים האוחזים בין הבודי לשלדה. לשחרר, אבל לא להוציא לגמרי, בכדי שהשניים ישמרו על קו אחיד. מאחר שתיקון אחד הוא מצד ימין של הבודי והשני משמאל, החלטתי להרים מעט את הבודי, בכל פעם בצד אחר. את זאת עשיתי בעזרת ג'ק של תיבות הילוכים, אשר בעזרתו תמכתי בבודי בצד האחד שלו והרמתי אותו כמה ס"מ למעלה. מספיק בכדי שאוכל להכניס למקום את הספוג החסר ולהדביקו. פעם בצד האחד, בפעם השניה בצד השני וכעת אפשר לחזק בחזרה את הברגים. הפעם, אני מקווה, באופן סופי.

במקור הברגים המדוברים הם בצורה קונית וכשהם מחוברים דרך הבודי, הם בגובה אפס לרצפה וכך הם לא הפריעו מתחת ל"ריפודים" שהיו שם במקור. אלא שהשנים וגמישות השלדה עשו את שלהם והחלטתי לא להסתמך על שטח חיזוק כה קטן של הפיבר, אלא להשתמש בברגים רגילים ובפלטות מתכת רחבות, כך ששטח החיזוק על הפיבר יהיה גדול בהרבה. פלטות המתכת מגולוונות, בעובי חמישה מ"מ (הייתי יכול להסתפק גם בשלושה מ"מ, אבל זה מה שהיה) ובמידות 15*15 עבור שני החיבורים הקדמיים ו-10*10 עבור ארבעת החיבורים האחוריים בתוך תא הנוסעים. תוספת העובי של הברגים והפלטות כתוצאה מהשינוי לא משנה לי, כי הברגים האחוריים מוסתרים מאחורי ובצידי המושבים. אמנם הברגים הקדמיים נמצאים פחות או יותר בין הרגליים, אבל מאחר שאני מתעתד לשים בידוד וריפוד כהלכה, תוספת הגובה של הפלטות והברגים לא תפריע.

אז את סוגיית ששת הברגים הקדמיים פתרנו, עם השניים הבאים אין בעיות, כי הם נמצאים על זרועות מתכת מתחת לאוטו. כל שנשאר הם ארבעת הברגים האחוריים, שיושבים בארגז המטען. כאן כבר נתקלתי בבעיה. אני לא רוצה להשתמש בברגים הקוניים, מהסיבות המוזכרות, אלא להשתמש בברגים רגילים עם שייבות רחבות. אבל ברגים רגילים בולטים על המשטח וזה גם לא נראה יפה וגם לא שימושי (בהנחה שעושים שימוש בארגז). עם רעיונות טובים שוב באה משפחת בן ארי המורחבת (וניר ודורון). ניר הציע להשתמש בברגים עם טבעת (עבור עיגונים למטען עתידי) ודורון הציע שעל הארגז יהיה משטח עץ עמיד למים ואז הטבעות לא יבלטו מחד ועדיין יהיו שימושיות מאידך וכל זאת מבלי לפגוע בצבע הארגז.

מאחר שעוד יש לצבוע את הארגז, השתמשתי לעת עתה בברגים רגילים, כך שאת ברגי הטבעת ארכיב רק בסוף, אז יש זמן להחליט לגבי הסוגיה הזו.

זהו להפעם. תמונות, ושבת שלום.

1. הבודי מורם מעלה בצד ימין, בכדי להכניס את הספוג החסר.

2. פיסת הספוג מוכנסת למקומה ומודבקת.

3. וכך זה נראה אחרי ההידוק.

4. פלטת החיזוק הקדמית הגדולה.

5. והפלטות הקטנות יותר מאחור.

6. בורג החיזוק (הזמני) בארגז.

7. הברגים המיועדים, עם הטבעות בקצה.

08052011847.jpg

08052011848.jpg

08052011851.jpg

08052011850.jpg

08052011849.jpg

09052011858.jpg

09052011859.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אם אתה חושב שהספוג שמלאת יתן את ההידוק אתה טועה, הספוג גמיש וככזה השלמת המרווח היא למעשה אסטתית בלבד.

אפשרות נוספת שאתה יכול להדק את הפיבר לשילדה הוא עם שייבות מעוגלות עם קדח קונוס בתוכן, כך למעשה עם בורג קוני עם ראש מעוגל העסק יכול להראות הרבה יותר טוב.

אבל זאת כבר בחירה שלך, אין ספק שפלאח ברוחב השילדה הוא הכי יעיל.

יאללה תסיים כבר, אם לא עצמאות אז יש את ל"ג בעומר :wink:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אני עם עמית, הברגים האלה באמת מכוערים, יש ברגים לצערי אני לא זוכר

את השם שלהם ולא מצאתי תמונה אבל יש אותם ביכטות והן משמשות לעיגון ואבטחת מפרשים

הראש בצורת טבעת סגורה והם מחומר איכותי שלא מחליד.

שווה לנסות ולהשיג-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מצאתי תמונה הממחישה, ניתן להשיג לפי דעתי שייבות כאלו במגוון מידות(אל אף שבתמונה נראה שמדובר בגומי), וברגים כאלו במגוון גדלים, אני אשית ממליץ על ראש פילפס על פני אלן, בורג האלן נוטה להתמלא בלכלוך ובזמן הפתיחה לא קורה מצב שראש האלן לא נפגע, לשיקולך.

1421A.jpg

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אפשר לחתוך לבורג את הראש או להשתמש במוט הברגה - ולרתך אותם לפלטה מנירוסטה או מגולוון. זה ייתן לך גם שטח להידוק וגם משטח שלא יבלוט בתוך הארגז.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

הי און,

אני עוקב אחרי השרשור מאז שהתחיל. כל הכבוד על ההשקעה והגשמת החלום.

לגבי הברגים, אתה יכול להשתמש בברגים כאלה: http://www.palboreg.co.il/PDF-EN/08310B.PDF

זה בורג עם ראש חלק, ומתחת לראש של הבורג יש ריבוע שנכנס לחומר וכך הבורג לא מסתובב.

משתמשים בברגים כאלה בעולם הנגרות בעיקר, הנפוצים הם עם תבריג 6 מ"מ או 1/4

לגבי טבעות קשירה, אם כבר אז נראה לי עדיף להשתמש בטבעות כמו בתמונה.

בהצלחה,

רועי

Mounted%20D-Ring.jpg

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם
אם אתה חושב שהספוג שמלאת יתן את ההידוק אתה טועה, הספוג גמיש וככזה השלמת המרווח היא למעשה אסטתית בלבד.

אפשרות נוספת שאתה יכול להדק את הפיבר לשילדה הוא עם שייבות מעוגלות עם קדח קונוס בתוכן, כך למעשה עם בורג קוני עם ראש מעוגל העסק יכול להראות הרבה יותר טוב.

אבל זאת כבר בחירה שלך, אין ספק שפלאח ברוחב השילדה הוא הכי יעיל.

יאללה תסיים כבר, אם לא עצמאות אז יש את ל"ג בעומר :wink:

ספוג? איזה ספוג? אתה מדבר על ה"סקנן סקין"? לא לזה אני מדבר. מעל הבידוד הנ"ל ומתחת לשטיח יהיה משטח הפרדה נוסף, אשר יחתך סביב הפלטה והבורג, עם השלמה מעליו. קצת קשה להסביר זאת מעל דפי הפורום, אבל בשורה התחתונה שום דבר לא יבלוט.

ולגבי הברגים עם השייבה הקונית. גם היא תבלוט מעל פני השטח - בין אם בארגז או בתא הנוסעים ומעבר לכך, שטח המגע שלה עם הפיבר קטן, אז זה לא מועיל לי יותר מדי.

ומועד הסיום? סוגר על ל"ג בעומר! (לא מתחייב של איזה שנה...) :-D.

אפשר לחתוך לבורג את הראש או להשתמש במוט הברגה - ולרתך אותם לפלטה מנירוסטה או מגולוון. זה ייתן לך גם שטח להידוק וגם משטח שלא יבלוט בתוך הארגז.

זה דווקא רעיון לא רע בכלל לרתך מוט הברגה לפלטה עצמה, במיוחד לגבי שני הברגים הקדמיים שנמצאים בין הרגליים. לגבי המשטח בארגז - צריך לעשות הפרדה. לא יהיו שם פלטות וברגים כאלו שם או בכלל כאלו שנראים לעין, אם לא הבנתם. הפלטות נמצאות רק בתא הנוסעים והן יהיו מוסתרות מתחת לריפודים. ארבעת החיבורים בארגז שכן נראים לעין יהיו רק באמצעות ברגים.

הי און,

אני עוקב אחרי השרשור מאז שהתחיל. כל הכבוד על ההשקעה והגשמת החלום.

לגבי הברגים, אתה יכול להשתמש בברגים כאלה: http://www.palboreg.co.il/PDF-EN/08310B.PDF

זה בורג עם ראש חלק, ומתחת לראש של הבורג יש ריבוע שנכנס לחומר וכך הבורג לא מסתובב.

משתמשים בברגים כאלה בעולם הנגרות בעיקר, הנפוצים הם עם תבריג 6 מ"מ או 1/4

לגבי טבעות קשירה, אם כבר אז נראה לי עדיף להשתמש בטבעות כמו בתמונה.

בהצלחה,

רועי

שוב תודה, על התמיכה והעצות. הברגים המתוארים לא מתאימים, כי שטח המגע שלהם קטן מדי. אחרת הייתי משתמש בברגים הקונים המקוריים. ולגבי טבעות הקשירה - גם רעיון לא רע. מאחר שלא בוער בעניין זה (כי אלו דברים שמרכיבים אחרי תום הצביעה) יש לי זמן לחקור בעניין.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אני מדבר על הספוג ששמת בין הפיבר לשילדה, סתכל הודעה מעל זו שהגבתי ותבין על מה התכוונתי :mm_tongue

לגביי השייבה, ניתן להכין כזאת לבד, אפילו בפלטה עצמה פשוט לקדוח חור ולאחר מכן לעשות פאזה כך שהבורג ישתלב.

כמו כן אתה יכול לצפות את הפלטה עם פיבר ולעצב מעט את המדרגה כך שהחיבור יהיה יותר זורם ופחות בולט לעין.

פורסם
אני מדבר על הספוג ששמת בין הפיבר לשילדה, סתכל הודעה מעל זו שהגבתי ותבין על מה התכוונתי :mm_tongue

לגביי השייבה, ניתן להכין כזאת לבד, אפילו בפלטה עצמה פשוט לקדוח חור ולאחר מכן לעשות פאזה כך שהבורג ישתלב.

כמו כן אתה יכול לצפות את הפלטה עם פיבר ולעצב מעט את המדרגה כך שהחיבור יהיה יותר זורם ופחות בולט לעין.

הספוג - לא המצאה שלי. כך במקור. מין הסתם יש גמישות מסויימת בין הפיבר לשלדה.

ולגבי השייבה. יתכן שארתך את הברגים לפלטות ואקפד את ראשם. בכל מקרה, "זורם ופחות בולט לעין" לא רלוונטי, כי הם יהיו מוסתרים מהעין, מתחת לשכבות ריפוד ובמקומות בהם לא דורכים ממילא.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אני את שלי אמרתי, לא יודע, נראה לי שאין ממש קשר בין השיפוץ שעושים באיזורים לא נראים לבין העובדה שמקפידים גם על הפרטים הלא נראים.

:wink:

פורסם
אני את שלי אמרתי, לא יודע, נראה לי שאין ממש קשר בין השיפוץ שעושים באיזורים לא נראים לבין העובדה שמקפידים גם על הפרטים הלא נראים.

:wink:

אני בין האחרונים שאפשר לומר שלא מקפידים על שיפוץ גם באזורים שלא נראים בעין. יחד עם זאת, אין סוף לרמת הירידה לפרטים שאפשר להגיע אליה ויש גבול לכל תעלול. אין שום משמעות עבורי לבזבוז זמן לגבי הברגים הללו. אני אשקיע את השעות הנוספות שלי במקומות אחרים שיהיו חשובים לי.

בכל מקרה, תודה על העצות ועל הנכונות לעזור. מכל מלמדי השכלתי.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...