Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
און, אם אני מבין נכון את הטבעות שאתה מדבר עליהם, ניתן להשיג כאילו אצל ירגום ברחוב י.ל. פרץ בתל אביב. יש להם כאילו בכל הגדלים.

ידידי, שיחקת אותה, בענק! לא הכרתי את החנות הזו (אבל סיפרתי עליה לאבא שלי והסתבר לי שהוא דווקא מכיר אותם שנים ארוכות - לך תסמוך על הורים... :wink:) וקפצתי לשם היום אחרי העבודה ומצאתי בדיוק את מה שאני צריך.

לא רק זאת, אלא יש שם גם חומרי בידוד ואטימה שאצטרך בשלב מאוחר יותר ווכמעט כל מה שצריך לעבודות מסוג אלו.

למי שצריך - שווה בדיקה: יר-גום, י.ל. פרץ 39 ת"א.

מומלץ.

ושוב תודה!

והנה ההוכחה בתמונה. גומיות רכות וגמישות שבקלי-קלות נכנסו למקומם ואיפשרו להמשיך בעבודה (המשך יבוא).

און

DSCN4985.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

יום עבודה קצר, אבל פורה. אחרי העבודה (האמיתית, זו שמשלמים עליה כסף, לא כמו זו על האוטו שמוציאים עליה כסף...) נסעתי להביא את טבעות הגומי לשלדה וכן את הבורג שהיה חסר לי למפצל צינורות הבלם על הסרן האחורי. אחרי זה קפצתי ל"דרך השטח" וישבתי עם ניר בן ארי להחליט על אסטרטגיית שיפוץ וצביעת הבודי שכבר נמצא אצלהם והחלטנו על הכיוון, שיכלול גם החלפת מספר חלקים מהתורמת. בהזדמנות כבר הבאתי את העגלה של דורון, על מנת להרכיבה מחדש לבודי ולנייד אותו ממקום למקום. אבל כל זה צריך לחכות אחרי שאסיים את השלדה, אז למרות הרצון להשאר בדרך השטח, עזבתי את המקום וחזרתי לשלדה.

מאחר שאת הטבעות כבר הרכבתי, אפשר היה להתחיל להרכיב את צינורות הבלם וכך היה. ראשית, הרכבתי את הצינורות הקשיחים על הסרן האחורי והידקתי את האומים בעזרת מפתח ייעודי לצינורות בלם (דוגמא בתמונות - חשוב מאוד ולא כדאי להשתמש במפתח רגיל בצינורות מעין אלו). אחרי שהצינורות הקשיחים הורכבו, הגיע זמן הצינור הגמיש. כאן חשוב להרכיב טבעות אטימה חדשות וכן לקבע את הצינור למקומו בעזרת אום ושייבת נעילה מתאימה. בתום העבודה, כל שנותר הוא להרכיב את שני החבקים של הצינור הקשיח על הסרן ו...

כעת, הגיע הזמן לעבור קדימה, תרתי משמע. לסרן הקדמי ולהודעה הבאה, כי אין מקום לתמונות ההן, אז בינתיים תמונות של הסרן האחורי הכמעט מושלם (חסר כבל בלם יד וכן להרכיב בולמים לסרן - אבל אלו האחרונים, כאמור, יחכו...)

DSCN4988.JPG

DSCN4986.JPG

DSCN4987.JPG

DSCN4994.JPG

DSCN4991.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

הצינור הקשיח החשוב ביותר, מורכב מלפנים, על קורת השלדה הרוחבית, מתחת למנוע. ומדוע הוא הכי חשוב? כי אם צריך לפרק אותו, ככל הנראה צריך להוציא את המנוע החוצה, מאחר שברגי החיזוק שלו מתחברים אנכית לקורה, בדיוק מתחת לקרטר. לא שצריך לפרק אותו יותר מדי או בכלל, אבל שיהיה ברור. הצינור הזה גם מתפתל מתחת לגשרים, מווסת הבלימה ועד לנקודת החיבור עם הצינור הגמיש של הבלם הקדמי-ימני. אחרי שהוא הוכנס ועוגן בזהירות במקומו, הרכבתי את הצינור הגמיש, אשר גם כאן ראשית יש לחברו לזרוע ורק אז לחבר את הצינור הקשיח.

הצד הקדמי שמאלי קצת יותר קל ואחריו יש להרכיב את הצינור הקשיח ש"רץ" לאורך השלדה עד לסרן האחורי. לסיום כל שנותר הוא לעגן בעזרת ברגים ומעין פיסות מתכת (כך במקור) את הצינור לדופן השלדה.

אותם פיסות מתכת מעגנות גם את צינור הבלם לצידה האחר של השלדה, אלא שבהן ככל הנראה כבר לא אשתמש. מדוע? כי במקור צינור הדלק העובר לאורך השלדה עשוי מפלסטיק דק ודי קשיח שנשבר למגע בעת הפירוק. הצינור החדש (והטוב יותר) עשוי גומי מחוזק והוא עבה יותר ולפיכך אותם פיסות מתכת פשוט קטנות מדי. ראיתי באחת החנויות חבקים ממתכת עם ציפוי פלסטיק שבדיוק מיועדים למטרה זו ומחר, אני מקווה, אקנה אותם.

לפיכך, סגרתי את הבאסטה להיום.

הסוף קרוב: צינור דלק, כבל בלם יד והתקנת מיכל הדלק בחזרה למקומו. אחרי זה ישודך המנוע לתיבת ההילוכים ויחזור למקומו על השלדה, כמו גם גל ההינע. ואז...

מתחילים לעבוד על הפיברגלס!

DSCN4990.JPG

DSCN4989.JPG

DSCN4999.JPG

DSCN4992.JPG

DSCN4995.JPG

DSCN4996.JPG

DSCN4998.JPG

DSCN5000.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
הסוף קרוב: צינור דלק, כבל בלם יד והתקנת מיכל הדלק בחזרה למקומו. אחרי זה ישודך המנוע לתיבת ההילוכים ויחזור למקומו על השלדה, כמו גם גל ההינע. ואז...

SUSSITA KART :-D

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
חשוב מאוד ולא כדאי להשתמש במפתח רגיל בצינורות מעין אלו

תוכל להסביר למה ??

האמת שפעם ניסיתי לפתוח את הפיטמה של המשאבה על מנת לנקז אויר וחרשתי את הראש של הפטמה כי היא לא ניפתחה לי אפילו עם ג'בקה, הלכתי למכונאי שלי שפתח עם מפתח כמו שבתמונה בקלות מרגיזה, עד היום אני לא מבין למה ואיך.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
תוכל להסביר למה ??

האמת שפעם ניסיתי לפתוח את הפיטמה של המשאבה על מנת לנקז אויר וחרשתי את הראש של הפטמה כי היא לא ניפתחה לי אפילו עם ג'בקה, הלכתי למכונאי שלי שפתח עם מפתח כמו שבתמונה בקלות מרגיזה, עד היום אני לא מבין למה ואיך.

לא בטוח בתשובה (אולי חכמי הפורום יכולים לסייע כאן), אבל אני משער כי כוח הנעילה של הבורג - בהתחשב בסיומת הקונית שלו שאמורה למנוע דליפות במערכת בלחץ גבוה - גדול לעין שעור מממדי ראש הבורג. כפועל יוצא, פלייר פטנט או מפתח פתוח לא יצליחו לאחוז בשתי דופנות בלבד של ראש הבורג ולשחרר את הנעילה שלו והתוצאה - חריש עמוק... במקרה של בורג ניקוז ישנה עוד אפשרות, אם אין מפתח תואם: שחרור הנעילה עם בוקסה או מפתח רינג ורק אז לבצע את הניקוז בעזרת מפתח פתוח (בעצם, אפשר בכל מקרה עם הרינג, אז ההצעה הזו תופסת רק לבוקסה...). במקרה של צינורות בלם, לא ניתן להשתמש בבוקסה או מפתח רינג ולכן נבנו מפתחות אלו. הם גם מאפשרים הכנסת המפתח סביב הצינור וגם שטח המגע שלהם עם ראש הבורג הוא מרבי.

מקווה שצדקתי וגם עזרתי.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

זה נקרא מפתח ניפלים, בגלל שהניפל בדרך כלל קוני כדי לוודא אטימה, קשה יותר לפתוח אותו ולכן עם מפתח רגיל אתה חורש את הראש של הניפל כאשר המפתח מחליק. דבר נוסף, עם מפתח רגיל יש סיכוי שתעוות את הניפל ואז הוא לא ייסגר כמו שצריך ולא תהיה אטימה. המפתח ניפלים עוטף את כל הניפל וככה אין סיכוי שהניפל יתעוות.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
תוכל להסביר למה ??

מפתח צינורות קטן פותח בקלות בורג משאבה שנשחק!

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
הגיע הזמן שגם בפורום אספנות יהיה דביק של שיפוץ.

היו הרבה שיפוצים שעלו לפורום.

אבל שיפוץ של רכב עממי, עם פירוט מדוייק של פירוק והרכבה, הדרך לאיתור חלפים + מידע מהאינט', השפה הנקיה וההסברים המעמקים והמלומדים לדעתי מצריכים לאפשר לשיפוץ זה להיות הראשון שיזכה לדביק למען הדורות הבאים ושלא ייעלם ויימצא במנגנון החיפוש בלבד.

דביק לרום כרמל בבקשה.

+1111118)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

היום אחרי העבודה נסעתי להביא את חבקי צינור הדלק המדוברים. מאחר והיו להם בחנות גם חבקים המתאימים בקוטרם לצינור הבלימה, החלטתי לעשות מעשה ולהחליף גם אותם. (ראו בתמונה המצורפת את ההבדל בין פיסת המתכת שקיבעה במקור את הצינור לדופן השלדה בהשוואה לחבק החדש). לא רק שהחבקים החדשים עושים עבודה טובה יותר, הם גם נראים טוב יותר, אז פיסות המתכת הישנות על צינור הבלם הוחלפו וצינור הדלק החדש קיבל חבקים תואמים אף הוא. מכאן כבר המשכתי עם כבל בלם היד שחובר לסרן האחורי ולדופן השלדה ובזאת הסתיים לו פרק זה.

אחרי למעלה מחודשיים של איכסון, יצאה לה תיבת ההילוכים מהמחסה וקיבלה ניקוי קל באוויר. מאחר שהיא הוכנה מבעוד מועד, כל שנותר היה להרכיב את זרוע מיסב הלחץ ואת מיסב הלחץ עצמו.

עכשיו הגיע תורו של המנוע, שאף הוא הוכן מבעוד מועד וחיכה בסבלנות. מאחר שמשקל תיבת ההילוכים נמוך יחסית וניתן להרימה בקלות, ניסיתי לשדכה בחזרה למנוע, אבל לא ממש הצלחתי. לשמחתי, "עוזרי הנאמן" - רפי מזרחי - היה בהישג יד וגילה שדיסקת החיכוך לא הייתה ממורכזת דייה עם פלטת הלחץ והמיסב. מסתבר שאין כמו הרבה שנות ניסיון ובמקום בו אחרים משתמשים במכשיר, עבור רפי מספיקה העין. כיוון קל, חיזוק מחדש של ברגי פלטת הלחץ ותיבת ההילוכים מחליקה למקומה על המנוע בקלות. מאחר שבעת פירוק המנוע לא חשבתי שאגיע לכזו רמת שיפוץ ואת כל ברגי המנוע שמרתי בנפרד, לא היו לי את כל הברגים החדשים התואמים, אבל מספיק בכדי שאוכל לחזק את המכלולים האחד לשני ולהמשיך לשלב הבא שתיכף יגיע בהודעה הבאה.

בינתיים - תמונות.

DSCN5002.JPG

DSCN5004.JPG

DSCN5005.JPG

DSCN5007.JPG

DSCN5008.JPG

DSCN5009.JPG

DSCN5010.JPG

DSCN5011.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לא אחת תהיתי ביני לבין עצמי מדוע על שני "הבלוקים" אשר עליהם מחובר גשר תיבת ההילוכים ישנם עוד הברגות מצידם הפנימי של הבלוקים (בניצב לרצפה), כאשר הגשר עצמו מתחבר להברגות על הבלוקים בתחתית השלדה. חשבתי שאולי בעת בניית השלדה השתמשו בבלוקים שאפשר היה להרכיב כך או כך. האמת היא שזה לא ממש הדיר שינה מעיני... אלא שכעת, בשלבי הרכבת הגשר בחזרה לשלדה, ממש לפני הכנסת יחידת הכוח בחזרה, גיליתי את פשר ההברגות המיותרות. אז זהו, שהן ממש לא מיותרות. הן משמשות לחיזוק הגשר בחלקו הפנימי. מה שמעניין הוא שבשתי המכוניות אותן פירקתי, ברגים אלו לא היו, כך שלא יכולתי לדעת שצריך אותם. אלא עכשיו, אחרי "שלמדתי" על אופייה של השלדה הגמישה, אני מבין את חשיבות הגשר הזה, שלמעשה משמש נקודת חיזוק מאוד משמעותית לשלדה, ממש ביציאה מתחת לבודי ולפנים - היכן שהכוחות שפועלים על זרועות השלדה הם הגדולים ביותר. מאחר וכך, ברור היה שאחזיר ואחזק את הברגים למקומם - הרי אם מהנדסי רום כרמל הגיעו למסקנה שהדבר נחוץ, הוא נחוץ על אחת כמה וכמה גם היום. אז כמובן שההברגות נוקו וניסיתי להחזיר את הגשר למקומו. אין מצב, הגשר יותר רחב מהרווח בשלדה...

טוב, לאור החיזוקים שנעשו לשלדה - שהקשיחו אותה - וכן הצביעה מחדש, המרווח קטן במקצת. אז במקום להשתמש בכוח ולדפוק את הגשר למקומו, השתמשתי ביותר כוח - אבל בחוכמה: "בודי ג'ק". זה האחרון הושם בין זרועות השלדה בסמוך לגשר וכל שהיה צריך הוא דחיפה קלה בכדי להרחיב במעט את הרווח, מספיק בכדי שהגשר יחזור למקומו. אחרי הרכבת כל שמונת הברגים המחזקים את הגשר הקטן הזה למקומו (ולכן חשיבותו לחוזק המבני), הגיע תורה של יחידת הכוח לחזור למקומה.

זה היה החלק הכיפי של הערב (למעשה, לילה...). עם "חמור" כמו שצריך וגישה אבסולוטית מסביב (בלי בודי שיפריע), פשוט צריך להרים את יחידת הכוח מספיק גבוה ולהניח אותה במקומה, בתושבות. כל שנותר הוא לחזק שלושה אומים ובזה סיימתי.

יחידת הכוח בפנים! כעת, עם מספיק משקל על הקפיצים הקדמיים, אפשר להתרשם גם מפעולתם ובכלל מפעולת המתלים. נראה טוב למדי!

מחר יום חופש ובו אני מקווה לסיים את השלב המיכני:

1. ניקוי ושטיפת מיכל הדלק (לא מתכוון להרכיב אותו בשלב הזה, כי אחרי הרכבת הבודי יש צמת חוטים שעוברת בסמוך עליו ואם הוא מורכב, קשה יהיה לחזקה למקומה).

2. הרכבת גל-הינע.

3. הרכבת מתנע.

4. צינור דלק.

5. צינור ואקום.

6. מערכת פליטה (אבל בשביל זה אני צריך את רפי ולא לא יהיה זמן מחר, אז נחכה).

ו... אולי-אולי-אולי, ננסה להניע את המנוע!

המשך יבוא.

DSCN5012.JPG

DSCN5013.JPG

DSCN5014.JPG

DSCN5017.JPG

DSCN5019.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אין מילים, מזמן לא ראיתי שיפוץ כזה במחוזותינו. מקווה לראות את הבודי משופץ באותה רמה. אני מניח שעם פיבר אפשר בחומר להגיע לרמת גימור חלקה ביותר, גם כך זה לא משנה כי אין מתכת למטה (אני זוכר את המכוניות האלה כשיצאו מהמפעל, עם גלים בפנלים). קצת תשומת לב והשקעה בפרטים הנכונים ויהיה לך אוטו יותר טוב מחדש... גם עכשיו הוא כבר SHOWSTOPPER

:)

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

אז כמו שציינתי בעבר - און תפסיק לחפף בעבודה :lol: , טובי המהנדסים של תעשיית הרכב בישראל מורטים מול שרשור זה את מיטב שערותיהם הבודדות שעוד נשארו , תרגע בנאדם - לא צריך הכל מושלם !!!

או כמו שאבא ג'ורי תמיד אומר : דייי - תמשיך ... :wink:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תוכן חדש...