Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני מתלבט אם לתקן מספר תקלות באזעקה הקיימת או להחליף במערכת אזעקה חדשה :?.

אני אתן קצת רקע לגבי מה קיים, מה התקלות, אילו פינוקים מיותרים הייתי רוצה ומה האלתרנטיבות שאני רואה כרגע (אתם מוזמנים להאיר את עיני באופציות נוספות שאני לא מכיר או לא חשבתי עליהן).

הרכב הוא סוזוקי גרנד ויטארה משנת 99, אצלי 3.5 שנים, מקווה שהיד עוד נטויה, אבל אחרי 3.5 שנים תמיד יכול להגיע היום שארצה לשדרג.

מתנצל מראש על אורך ההודעה, רציתי לכלול כמה שיותר פרטים שנראים לי רלונטיים.

מה קיים כרגע:

*.מערכת מבוססת איתוראן (ללא מנוי לשירות, לא יודע את הדגם, על המוח כתוב רק גרסה C, על רכיב אחר כתוב SKYNET S650 וכתוב שהוא חלק אינטגרלי מSKYNET S5000, האם זה מחייב שזה דגם המע' עצמה?).

*.3 שלטים עם קוד (לחצנים: 4 ספרות ו"מנעול").

*.דריכה אוטומטית לאחר זמן מה.

*.מרים חלונות קדמיים (אף פעם לא הבנתי אם זה רכיב שמתחבר לכל אזעקה שתומכת בו או שהוא חלק מאזעקות מסוימות).

רכיבים נפרדים קיימים:

*.קודן בן 3.5 .

*.אימובילייזר מקורי

התקלות שקיימות כרגע:

*.הסירנה החיצונית הפסיקה לפעול לפני כמה ימים (פועלת רק זו שמחרישת אוזניים בפנים הרכב, אבל בקושי נשמעת מבחוץ).

*.גלאי הנפח הפסיקו לפעול לאחרונה.

*.יש כנראה איזשהו חיבור איזולירבנד שמקצר או מנתק נקודת/ות חיבור כלשהי/הן - מה שאני שאני מרגיש זה שבימים חמים (קיץ...) ישנו איזשהו "טיק" שנשמע מכיוון כללי של חיווט ומוח האזעקה. בזמן שהסוויטץ' בחצי סיבוב, זה מסתכם רק בטיקטוקים. אבל אם זה תוקף כשהאזעקה אמורה להיות מנוטרלת והדלת פתוחה אז הסירנה מתחילה לפעול (ניטרול עוזר למספר שניות עד שזה תוקף שוב - ואז לאחר הניטרול או שמכניסים את המפתח לסויטץ' או שפשוט סוגרים את האוטו). - התקלה הזו לא קריטית אבל מעצבנת.

"פינוקים" (מיותרים) שהייתי רוצה:

*.התקנאתי במפתחות נשלפים (סיגנון אוודי / פורד וכל מה שזז לאחרונה).

*.קונספט שלטי הביפר מצד אחד קוסם לי (ולמחלה הנפשית הזאת:roll:), מצד שני, אולי יותר בריא לי להמשיך לחיות בלי הפונקציה הזו שרק תחמיר את המחלה הנפשית הזאת של דאגה לרכב שלרובנו פה יש.

*.(חלום מיותר לחלוטין) - אפשרות לפיצ'ר שהאזעקה תחייג אליי במקרה הפעלה.

האלתרנטיבות שאני רואה כרגע:

1.לתקן את הקיימת, עלות?

*.לצפות לתקלות נוספות בעתיד מכיוון שהמע' כנראה בת 10+-.

*.להוסיף מפתח/ות נשלף לפי מצב הרוח והארנק.

2.לרכוש מערכת בסגנון "ביפר" ("רב-בריח" או "גארד").

*.אני מבין שהעלות לא גבוהה מידי, אבל לא בטוח מה היא כוללת בדיוק. ומה איכות הייצור.

*.פיתרון זה גם מוריד מהסיכוי למפתחות/שלט נשלף.

3.לרכוש מערכת אזעקה סטנדרטית (יקרה או זולה).

4.לא לתקן (לברר מה זה אומר מבחינת הביטוח) ולא לישון בלילה וכשחונים בסביבה מפוקפקת :wink:.

מה אתם מייעצים?

:-D

פורסם

תחליף את הישנה בחדשה, ועל הדרך תעבור על כל חיבורי החשמל.

לי הייתה בעיה דומה עם האזעקה שלי, וברגע שהמתקין בא להרכיב את האזעקה החדשה, חשכו עינו מכמות החוטים המיותרים שהיו שם (חחח לא הייתי בטוח שהרכב מניע בכלל אחרי כל החיווט שהוא הוציא), וחלקם היו חשופים ועשו המון בעיות.

בקצרה, הסיפור ממש לא בשמיים, ומומלץ בכללי שחשמלאי יעבורפעם אחת רצינית על כל מערכות החשמל, לך תדע איזה התעללות הוא עבר בידים הקודמות,כמו שהיה במקרה שלי.

ואם אפשרי על הדרך פה לתת המלצה על חשמלאי ומתקין מערכות, אז השם הוא רמי קראדי, מבחינתי הבנאדם הכי תותח שקיים בתחום.

• תוכן חדש...