Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שמסיים ליסינג על הרכב הזה,

יש לי אופציה לקנות את הרכב ב׳ 15 אחוז פחות מהמחירון

הרכב שמור עם טיפולים בזמן ובמצב מעולה עם רק 65k ק״מ.

מחירו יהיה גם 65k במקום 77k במחירון.

משום מה כולם אומרים לברוח מהרובוטי, מעבר לנוחות הנסיעה שזה עניין די אישי

האם יש מחלות או תקלות לגיר הנ״ל? האם הרכב יהיה סחיר בהמשך?

האם כדאי ללכת על משהו אחר במחיר הזה?

מבחינתי כמעט ואין סיכון לכך שהרכב היה בליסינג כי הוא היה אצל חבר והוא נהג יחיד כול התקופה

תודה למשיבים

פורסם

הסיכון היחידי לדעתי, מהליסינג, הינו במקרה זה לא לגבי הנהג, כמו לגבי איך שטיפלו ברכב (כי חברות הליסינג נוטות "קצת" לחסוך בעניין טיפולים וחלקים). איני אומר שהרכב לא טופל, כי אם כמעט בטוח שיכלו לטפל בו יותר טוב.

מעבר לזה - כדאי שתעשה נסיעת מבחן על הרכב (יש הרבה שממש מתעבים את הגיר הרובוטי בקורולה, אבל ראיתי גם כמה שכן מרוצים ממנו).

alfa 156 2.5.

פורסם
.

משום מה כולם אומרים לברוח מהרובוטי, מעבר לנוחות הנסיעה שזה עניין די אישי

האם יש מחלות או תקלות לגיר הנ״ל? האם הרכב יהיה סחיר בהמשך?

האם כדאי ללכת על משהו אחר במחיר הזה?

הקורלה הרובוטית מתאימה לנהגים שרגילים לגיר ידני, אני נהגתי בקורולה והחלפת ההילוכים התבצעה בצורה חלקה (הרמתי את הרכל מהגז בזמן ההחלפה כמו בגיר ידני), הרכב נכשל שיווקית בארץ. מי היה מאמין שהמחירון של סיטרואן גבוה יותר מטויוטה.

הרכב לא מאובזר בטיחותית , אין ESP ויש רק 2 כריות אוויר אם אני לא טועה.

גם היבואן נשבר לבסוף מהגיר הנ"ל והחל משנתון 09' שווקה הקורלה עם גיר אוטומטי אמיתי.

כמה דברים טובים על הקורולה הנ"ל: חסכונית בדלק, ביצועים טובים, מרווחת יחסית.

במחיר דומה ניתן להשיג פוקוס, שפרט לביצועים ותצרוכת דלק טובה מהקורולה בכל תחום.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

אני מבין אבל שכול מי שאומר לברוח זה מטעמי חוסר ידע או שיווק או נוחות בנסיעה ולא עקב תקלות ידועות נכון? אני אגב נוסע היום בפונטו ידנית ככה שזה קפיצת מדרגה מבחינתי

פורסם

משום מה כולם אומרים לברוח מהרובוטי מוכן להתערב ש90 אחוז מהם לא נהגו על הטויוטה

האם יש מחלות או תקלות לגיר הנ״ל? לאבי יש טויוטה רובוטית עם 45 אלף ק"מ, ובמשך כל התקופה לא נרשמה תקלה הקשורה בגיר. מה יקרה בשנים הבאות- אין לדעת

האם הרכב יהיה סחיר בהמשך? כנראה שלא כל כך. שוב- אין לדעת מה יקרה בעתיד. אתה קונה רכב, לא מנייה להשקעה

ברשותי ניסיון של 5000 ק"מ בערך על אותה טויוטה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ברשותנו קורולה 2008 עם 55,000 ק"מ עד כה.

הרכב ענק, למי שמחפש חניות על בסיס קבוע כדאי שיקח בחשבון.

לגבי הגיר הרובוטי זה נכון שהוא קצת מציק בהתחלה, אבל אחרי שמתרגלים לא מרגישים.

מה שכן מבחינת בידוד רעשים טויוטה הייתה יכולה לעשות יותר, כשמגיעים ל-120 קמ"ש הרכב מתחיל לעשות רעשים של טרקטורון, ממש לא נעים לאוזן ומציק ביותר.

הגיר הרובוטי מפצה בגדול עם צריכת דלק של בערך אחת ל-16.

אם תרצה עוד מידע אתה מוזמן לשאול.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אם תסתכל בלוחות המודעות על טויוטה רובוטית לעומת אוט' רגילה תראה שהרובוטית סחירה הרבה פחות ומחירה צונח לעומת הרגילה.

לגבי תקלות לא ידועות תקלות מיוחדות.

מבחינת נהיגה אני חושב שאני בין הבודדים שממש אוהב את הגיר [בגלל מהירות תזוזת הרכב על מצב ספורט].

וכמובן חיסכון בדלק לעומת הדגם הרגיל.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

יש לי קורולה רובטית 2008 עם 71 אלף קילומטר, אני קורע לה את הצורה ועדיין לא הראתה שום תקלה,

אני הרבה פעמים משחק עם הידיות הילוכים(מאוד מהנה בהצאות ביניים, ומ0 - 100) וגם מושך אותה לסלד גבוהה של 5K - 6K

הבלאי היחידי בינתיים היה להחליף צמיגים קידמיים.

פורסם

הבעיה עם הגיר היא לא העברת ההילוכים (שד"א משתפרת עם עדכוני תוכנה כל כמה עשרות אלפי ק"מ ואפשר להתרגל לה) הבעיה בזינוק בעליה, לנהוג על הרכב בנצרת גרר הרבה שימוש בבלם יד או פרפורים, בחיפה (גם הררית) פחות, במרכז אני מאמין שיהיה נסבל עד לא מורגש, ודא שהריקול בוצע הבעיה היא לא סתם שמועה, אם אתה נוסע נסיעות ארוכות (שעה או יותר) על בסיס קבע, דע לך שהרבה התלוננו על הנוחות, אני אחד המתלוננים, תבדוק את הצמיגים של הליסינג ותחליף בהזדמנות ראשונה, אצלי האחיזה היתה לא טובה כבר זמן קצר אחרי ההחלפה, תשווה אבזור עם רכבים אחרים ותבדוק אם מה שיש (ואין הרבה) מספיק לך.

הגיר אצלי התחיל לעשות בעיות ב 130K הרכב לא שרד מספיק שאדע מה קרה, הבעיה היתה שלפעמים הרכב נכנס לניוטרל ומסרב לחזור להילוך לכמה דקות, ברכב לא הוחלף קלאץ" ולדעת המכונאי שלי זאת היתה הבעיה אבל כאמור הרכב הוחזר לפני שהבעיה נפתרה.

סה"כ הרכב מרווח מאוד, חזק מאוד, חסכוני (אל 1 ל 16 לא התקרבתי אבל 1 - 13 משולב בנהיגה רגועה אפשר להשיג), את שאר החסרונות הזכרתי.

פורסם

רק כדאי שתשים לב שמדובר באמת בדגם הרובוטי כי במודל 2007 שווקה הקורולה הקודמת שצוידה בגיר אוטומטי רגיל.

הקורולה הנוכחית עם הגיר הרובוטי שווקה בארץ רק ממודל 2008, כלומר מיוני 2007.

לי אישית יצא לקבל כזאת שכורה וכבר אחרי סיבוב קצר הבנתי שזה לא בשבילי והחלפתי אותה במאזדה 3.

אם עושים את השינוי התפיסתי שזה בעצם לא גיר אוטומטי ויש להתנהג בצורה שונה אני בטוח שתצליח להתרגל, אני מכיר אישית אנשים שרכשו ומאוד הצטערו בהתחלה אבל היום הם מרוצים מהרכב. וכמובן גם ההיפך, אנשים שלא ניסו להסתגל ומכרו את הרכבים.

בנוגע למחירון, המחירון עצמו נמוך מהתחרות אך בפועל הרכבים נסחרים מתחתיו עקב עודף היצע גם מליסינג וגם מפרטיים.

פורסם

לגורג'י בד"כ כשהגיר הרובוטי "קופץ" מהילוך לניוטראל ומסרב לשלב זה בגלל התחממות הקלאץ',

ייתכן והקלאץ' היה גמור כבר והחלפה פשוטה של רפידות הקלאץ' פותרת את הבעיה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תודה רבה למגיבים. עשיתי סיבוב היום על האוטו ובאמת מרגישים את העברת ההילוכים בין הראשון לשני אבל נראה לי שזה עניין של התרגלות. בהעברת ההילוכים הידנית לא היתה בעיה בכלל...

אני אנסה שוב הבוע לעות עליו כמה סיבובים.

פורסם

יצא לי לנסוע על הקורולה המדוברת ואני ממש אהבתי את הגיר

לא כזה גרוע כמו שאנשים אומרים , זה או שאני רגיל לידני או שאנשים פשוט נהיו מפונקים והם רוצים לנסוע על אוטומט שלא מרגישים כלום 8)

• תוכן חדש...