Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גטס יש כמו זבל... בכמויות וחברות ההשכרה מוכרות הרבה כאלו. היתי ממליץ לך לבדוק את במכון שאת בחרת ולא לסמוך על הבדיקה שלהם. לעניין הכותרת: גטס הוא לא קטן וחסכוני, הוא רק קטן, נקודה. אני מקווה שכן תפזלי לכיוון הפנדה ואם לא בטוח יש רכבים קטנים אחרים שהם חסכוניים בהרבה מהגטס.

פורסם

קודם כל תודה לכל מי שעזר!

הבנתי שבאמת הסיריון יותר חסכונית, אבל המחיר של הגטס מאוד פיתה אותי...

התשלשלות האירועים-

שירשור אסטרטגי- אני רוצה להעלות תשובה בסופה"ש לקחתי את הרכב לבדיקה בדינמומטר, להפתעתי הרבה הבדיקה יצאה די דומה למה שאוויס הציגו!

ההבדלים היו- הבדיקה מצאה שהיו תיקוני פח קטנים בפגוש (הסבירו לי שזה פגיעות חניה, לא תאונה).

שאלתי את הבוחן איך זה יכול להיות שיש הבדלים - הוא ענה שתמיד יש הבדלים קטנים שזה כמו עם רופא, אבל יש מקרים שבהחלט יש הטעיות, ויש חברות כאלה ויש כאלה...תמיד חשוב לבדוק בלה בלה בלה...

חזרתי לאוויס עם הבדיקה והראיתי להם את הקטע של תיקוני הפגוש יחד עם חבר שמבין משו (לא כמוני או כמו אבא שלי...)

אוויס ענו שאלה דברים "שגרתיים" (מה שנקרא בטופס "משמעות נמוכה" ובד"כ לא מורידים על זה במחיר)

אבל כדי להרגיע אותי קיבלתי גם חיישני רוורס במתנה, אולי בגלל שאני בחורה...

קיבלתי גם אחריות על המנוע ותיבת ההילוכים, ואמרו שבכל בעיה אפשר לחזור אליהם.

בסה"כ יצאתי עם הרגשה ממש טובה, והעיקר יש לי אוטו חדש!

שיהיה שבוע מעולה לכולם ושוב תודה על העזרה :)

פורסם

תתחדשי ותהני!

לכל התוכים שחוזרים על המנטרה ש"גטס זוללת דלק ובלה בלה בלה" - תנוחו. כמה מכם היו בעלים של אחת?

אני הייתי (בערך) בעלים של אחת, שנת 2005 אוטומטית, לאורך שנתיים +-, צריכת הדלק נעה בין 1:14 בבין עירוני (ויותר אם באמת רוצים) לבין 1:11 בסביבה עירונית נטו (מזגן דולק ונהיגה יחסית נמרצת). אצלי בנסיעה משולבת (מה שהיה היום יום שלי) נשארתי באיזור 1:12-1:13. אני מתמטיקאי מתוסכל, כך שחישבתי כל תדלוק את צריכת הדלק ואפילו התחשבתי בפיזור הנסיעות 8).

אז למה הסטיגמה? כבר כתבתי את זה כאן, שתי סיבות עיקריות:

1. להרבה נהגים, בעיקר צעירים, זה היה רכב חברה, כך שהם נטו לנהיגה אגרסיבית יחסית. נשלב את זה עם הסיבה הבאה -

2. המנוע יחסית חלש, ותיבת ההילוכים האוטומטית "קצת" פלגמטית. בנוסף יחס ההעברה של הילוך היתר מאוד ארוך, מה שתורם לשיוט נינוח אבל לא משאיר כוח בכלל. כדי להאיץ באמת בקצב התנועה (בקצה העליון שלו) צריך ללחוץ על הדוושה, ונהיגה תדירה כך וודאי לא תורמת לצריכת הדלק.

כשמכירים את האוטו ואת אופיו, קל מאוד לשמור אותו בקצב התנועה ללא צורך בקיק דאונים חוזרים ונשנים (כל עוד זה לא העליות לי-ם).

בנוסף כשלומדים לנהוג קצת מעבר לפגוש של הרכב שמלפנים ניתן בקלות, עם כל רכב, להגיע למצב של מינימום בלימות, מה שגורר מינימום האצות, מה שתמיד משפר הן את צריכת הדלק והן את נינוחות הנהיגה.

אז שוב, תהני מהרכישה! על פניו נראית כמו עסקה טובה סה"כ.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
קודם כל תודה לכל מי שעזר!

הבנתי שבאמת הסיריון יותר חסכונית, אבל המחיר של הגטס מאוד פיתה אותי...

התשלשלות האירועים-

לקחתי את הרכב לבדיקה בדינמומטר, להפתעתי הרבה הבדיקה יצאה די דומה למה שאוויס הציגו!

ההבדלים היו- הבדיקה מצאה שהיו תיקוני פח קטנים בפגוש (הסבירו לי שזה פגיעות חניה, לא תאונה).

שאלתי את הבוחן איך זה יכול להיות שיש הבדלים - הוא ענה שתמיד יש הבדלים קטנים שזה כמו עם רופא, אבל יש מקרים שבהחלט יש הטעיות, ויש חברות כאלה ויש כאלה...תמיד חשוב לבדוק בלה בלה בלה...

חזרתי לאוויס עם הבדיקה והראיתי להם את הקטע של תיקוני הפגוש יחד עם חבר שמבין משו (לא כמוני או כמו אבא שלי...)

אוויס ענו שאלה דברים "שגרתיים" (מה שנקרא בטופס "משמעות נמוכה" ובד"כ לא מורידים על זה במחיר)

אבל כדי להרגיע אותי קיבלתי גם חיישני רוורס במתנה, אולי בגלל שאני בחורה...

קיבלתי גם אחריות על המנוע ותיבת ההילוכים, ואמרו שבכל בעיה אפשר לחזור אליהם.

בסה"כ יצאתי עם הרגשה ממש טובה, והעיקר יש לי אוטו חדש!

שיהיה שבוע מעולה לכולם ושוב תודה על העזרה :)

דבר ראשון תתחדשי,

נראה אחלה דיל,

אבל אני עדיין חושב שהיה לך עדיף כן ללכת על הסיריון

זה רכב הרבה יותר חסכוני

להבא...

"דרוש חבר מוסכניק...":lol:

פורסם

אנאלוגי :

בתור אחד ששכר גטס לתקופה של חודש,

אני חולק עליך,

מכיוון שהרכב היה שכור מכיסי הפרטי אני מילאתי את הדלק ובדקתי,

הרכב בנסיעה רגועה מתל מונד לכיוון רעננה כפר סבא בנסיעת פקקים של גז ברקס בבוקר + נסיעה במהירות מתונה של 80 קמש בערב חזרה לכיוון תל מונד הרכב גמע 1:9 !!!

לאחר מספר ימים ביקשתי מחברת הליסינג כל רכב אחר ובלבד שלא יהיה גטס אוטומטית,

הם נתנו לי גטס ידנית ,וואו איזה שיפור קודם כל הרכב מאיץ בצורה שונה לחלוטין [לטובה] וגם צריכת הדלק השתנתה לכיוון 1:10 בנסיעה עצבנית עם הצמדת הדוושה לריצפה ,בנסיעה רגועה הגעתי לכיוון ה 1:15 בתנאי הנסיעה שהוצגו בתחילה.

אז כן נהגתי על גטס וחזרתי חי בקושי לספר על החוויה.8)

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
אנאלוגי :

בתור אחד ששכר גטס לתקופה של חודש,

אני חולק עליך,

מכיוון שהרכב היה שכור מכיסי הפרטי אני מילאתי את הדלק ובדקתי,

הרכב בנסיעה רגועה מתל מונד לכיוון רעננה כפר סבא בנסיעת פקקים של גז ברקס בבוקר + נסיעה במהירות מתונה של 80 קמש בערב חזרה לכיוון תל מונד הרכב גמע 1:9 !!!

לאחר מספר ימים ביקשתי מחברת הליסינג כל רכב אחר ובלבד שלא יהיה גטס אוטומטית,

הם נתנו לי גטס ידנית ,וואו איזה שיפור קודם כל הרכב מאיץ בצורה שונה לחלוטין [לטובה] וגם צריכת הדלק השתנתה לכיוון 1:10 בנסיעה עצבנית עם הצמדת הדוושה לריצפה ,בנסיעה רגועה הגעתי לכיוון ה 1:15 בתנאי הנסיעה שהוצגו בתחילה.

אז כן נהגתי על גטס וחזרתי חי בקושי לספר על החוויה.8)

מסכים איתך לגמרי, וידוע שידני חסכוני יותר מאוטומט,

בלי קשר הגטס שורפת דלק,

בטוח בהשוואה לסיריון אין מה להשוות!

כמו שיכור מסתובב......:wink:

• תוכן חדש...