Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אנשים עושים כסף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק אותי לימדו לא להסתכל אצל אחרים?

מצטער אבל אלה פשוט שאלות של ילד קטן, שנשמע שמחפש פתרון קסם לחיים ועוד בפורום מכוניות.

יש הרבה דרכים להתעשר.

ממש ממש לא שאלות של ילד קטן, הוא שאל פה שאלות שהלוואי וחלק מהבוגרים שאני מכיר היו שואלים,זה היה מציל אותם מכל מיני "בורות" שהם נפלו לתוכם.

פותח השרשור לא מדבר כאן על להתעשר.

מזכיר בדיחה עם זקן:

איך עושים הון קטן בישראל? עולים אליה עם הון גדול...

הבדיחה המקורית זה "איך הופכים למליונר בישראל?" והתשובה המקורית היא "חוזרים אליה עם 10 מליון..".

אתה רוצה דירה יפה או שאתה רוצה כסף?.

אם אני מבין נכון את פותח השרשור השאלה הוא רוצה בשורה התחתונה להתחיל את החיים,ומנסה להבין איך עושים את זה.

לפותח השרשור,

שאפו על השאלה,כל הכבוד (אומר את זה במלוא הרצינות).

כמו שכבר הבנת, הרבה אנשים בארץ חיים ברמת חיים שלא תואמת בכלל את רמת ההכנסה.

יש להם רכב יפה כי זה מה שהם קיבלו מהעבודה או לחילופין זה מה שהם קנו בהלוואה הנוכחית מהבנק.

יש להם דירה יפה שעליהם הם משלמים בהוראת קבע למשך 25 השנים הקרובות.

זה מה שהתאים להם וזה בסדר גמור,עבורם.

אתה בעצם שואל- אז איך אני מתחיל את החיים ?

יש לך בגדול כמה אופציות:

1.להתחיל כמו "כולם"-משכנתא,הלוואה לרכב ולהתחיל להתגלגל עם ההחזרים,זה נשמע כמו הפתרון הקל, זה ממש לא כי כל משכנתא או הלוואה גוררת החזר חודשי בהתאם לתנאים שקיבלת וכמובן יש את הריבית שמאוד מתסכלת (מתסכל לקחת משכנתא של חצי מליון שקל ולהבין שבתום התקופה אתה בעצם תחזיר כ-700K שקלים) ומתסכל לדעת שכל חודש מתחיל בהחזר של 4K שקלים לטובת ההלוואות.

אבל זו הדרך ה"מהירה" יותר לרכישת דירה\רכב.

2.להתחיל לחסוך ולא למהר- אף אחד לא אמר שאתה חייב לקנות את הדירה היום,אף אחד לא אמר שאתה צריך היום מאזדה 3 בחנייה.

תצמצם את ההוצאות שלך במה שאפשר ותשים בצד את מה שחסכת.

קח את הזמן,הסכום הזה לאט לאט יגדל,ככל שהחסכון שלך יגדל כך המשכנתא שלך תקטן,תחשוב על זה כך.

דרך טובה להתחיל לחסוך זה פשוט להגמל מכרטיסי האשראי (אני עשיתי את זה לפני כ-5 שנים,עד היום אני חושב שזה הצעד הכלכלי הכי טוב שעשיתי).

3.גם אם יש לך את הסכום לרכישת דירה ללא משכנתא, האם זו התקופה הכי טובה לעשות את זה ?

יכול להיות שעדיף להמתין עד שהנדל"ן יגיע לרמות יותר שפויות?

הנדל"ן בארץ נמצא כרגע ברמות לא שפויות בעליל, הוא קפץ בשנה האחרונה במעל 25%,זה קפיצה שהיא כמעט שווה לזו שהיתה בהונג קונג בשנה האחרונה,ושוק הנדל"ן בהונג קונג הוא פ-ס-י-כ-י, דירה של כ-70 מ' בקלות עולה פה כ-4 מליון שקל, ואני ממש לא מדבר על דירת פאר,מספיק פסיכי ?

אבל זה כמובן תלוי בכמה אתה לחוץ.

4.המספרים לפעמים נשמעים מאוד מפחידים כי אתה רגיל להתעסק ביום יום במספרים דו-תלת ספרתיים ופתאום לחשוב על מספרים של 6-7 ספרות נשמע מאוד מאיים,אבל אחרי שאתה קופץ למים אתה מגלה שהשד לא נורא כל כך (כמו שהמחנכת שלי היתה נוהגת לומר).

אפשר לחיות עם זה,פשוט צריך לא לקפוץ מעל הפופיק.

אני לא מסכים עם מי שכתב שלא חייבים לחסוך כדי לעשות כסף,יש משפט מאוד חכם שאומר ש"כגובה ההכנסה כך גובה ההוצאה", כלומר, אם עכשיו אתה עושה 5000 שקלים ומוציא בחודש 4K, זה שפתאום השכר יעלה לך ל-10K לא אומר שעכשיו יהיה לך בצד 6K,זה אומר שכמות ההוצאה שלך גם תעלה במקביל אם לא תחסוך.

כדי שיהיה לך כסף אתה צריך ללמוד לחסוך,אבל....תלמד במסגרת החסכון גם לחיות בהנאה.

בינך ובין המטרה שלך (דירה,בית) יש דרך מסויימת שאתה צריך לעבור,אתה חייב לדאוג לכך שתהנה בדרך הזאת,אחרת תתייאש, לכן, אל תוותר על בילויים פה ושם,תקצץ בכסף בדברים שאתה לא ממש חייב (כמו שמישהו כתב,זה שראית נעל יפה לא אומר שאתה חייב לקנות אותה אם לא צריך).

קח את כרטיס האשראי שלך ותגזור אותו, תתחיל לחיות על מזומן,יש כסף ? אפשר לקנות, אין כסף ? ימתין לפעם אחרת.

אין לך מושג כמה הכרטיסי אשראי האלה הם "מחלות".

תתרגל לחיות מהפלוס בחשבון,לא מהמינוס,זה פשוט ישפר לך את החיים.

אנשים עם כרטיסי אשראי עוצרים לתדלוק פה, קונים חולצה שם,יושבים בבית קפה הזה, הולכים לפאב עם ההיא ופתאום בסוף החודש לא מבינים איך ירד להם בכרטיס 2000 שקלים.

כשאתה חי על מזומן אתה מתנהל בצורה יותר חכמה,אתה תמיד עם האצבע על הדופק על מצב החשבון שלך.

אל תסתובב עם סכומי כסף גדולים בארנק,הם יעלמו מהר בחנויות\בתי קפה וכו',תסתובב עם סכום כסף שמספיק להתנהלות היומית שלך+10-20% מרווח "בטחון".

ממש בא לך על החולצה שראית עכשיו בחנות ? סלמאתק,אתה יודע מה המצב חשבון שלך באונליין (כי אתמול\היום משכת כסף וראית את היתרה) ואתה יודע אם אתה יכול לאפשר לעצמך כרגע לקנות אותה.

זה פחות נוח להיות בלי כרטיס אשראי,זה נכון,אבל נוחות במקרה הזה מבזבזת לך המון כסף,על בסיס חודשי.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם החזר חודשי של כ-2,000 ש"ח למשך 30 שנה אפשר לקבל הלוואה באזור ה-500,000 ש"ח.

כדי לקבל סכום כזה, צריך לבוא עם הון עצמי של בערך 100,000 ש"ח.

.

לדעתי טעית פעמיים. ההחזר הוא יותר מ-2000 ש"ח, וההון הראשוני הנדרש הוא הרבה יותר יותר מ-100K.

הנדל"ן בארץ נמצא כרגע ברמות לא שפויות בעליל, הוא קפץ בשנה האחרונה במעל 25%,זה קפיצה שהיא כמעט שווה לזו שהיתה ב

מזל שעידן הגיע והתייחס למחירי הנדלן שעלו. רוב האנשים שעליהם אתה מדבר קנו את הדירות שלהם בסכומים סבירים בהרבה.

פורסם

צביקי,

לקחתי מצב אופטימלי שבו הון עצמי כ-15 אחוז וריבית של 2-3 אחוז. אם זה לא 2,000, אז 2,100 או 1,900 - זה לא משנה מהותית לצורך המחשה סבירה והסבר כללי.

באופן כללי אפשר לומר שמי שיקבל משכנתא של 2 מיליון ש"ח למשך 30 שנה, יצטרך להחזיר כל חודש 7,500-8,500 ש"ח (בהנחת ריבית של 2-3 אחוז).

לגבי אלה שגרים בח-300 ומקומות דומים בארץ: לפני 30 שנה הם קנו את המגרשים באפס כסף. העיר התפתחה וכל מי שהיה לו מגרש שצמח עליו מגדל, פתאום קיבל זכות לדירה ולפעמים גם יותר מדירה. מי שרוצה להסתכל קדימה, שיחשוב היום על ח-500 שבעוד 5-10 שנים יתחילו לתכנן אותה. בח-500 אפשר למצוא גם היום מגרשים במחיר שפוי. אומנם היום הם לא שווים אפילו את מחיר החול, אבל בעתיד זה כבר יהיה חול מזהב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הנדל"ן בארץ נמצא כרגע ברמות לא שפויות בעליל, הוא קפץ בשנה האחרונה במעל 25%,זה קפיצה שהיא כמעט שווה לזו שהיתה בהונג קונג בשנה האחרונה,ושוק הנדל"ן בהונג קונג הוא פ-ס-י-כ-י, דירה של כ-70 מ' בקלות עולה פה כ-4 מליון שקל, ואני ממש לא מדבר על דירת פאר,מספיק פסיכי ?

זו סוגיה מעניינת.

חייבים להבין שמחיר דירה מתנהג בדיוק כמו מחיר מניה בשוק ניירות הערך.

אמנם ישנם מספר הבדלים מהותיים בין הבורסה לנ"ע שבת"א לבין שוק הדירות, הבדלים כמו:

- שוק המניות משתנה מידי יום וניתן לראות באופן רציף את השינוי במחיר נכס הבסיס.

- בשוק הדיור יהיה מה שיהיה, תמיד יישאר "הבטון" לבעל הבית.

- כל דירה שונה מרעותה (קומה, שיפוץ פנימי, תכנון פנים, גיל הבניין, שכנים וכיוצ"ב) ולכן ההשוואה קשה וצריך לעשות התאמות כדי לגזור את מחיר הדירה "שלי" ממחיר עיסקאת אחרות שנעשו בסביבה.

- קצב השינוי במחירי הדירות איטי יותר.

אלה הם (חלק) ההבדלים, אבל שוק הדיור מתנהג במחזוריות בדיוק כמו שוק המניות וגם בשוק הזה ניתן למצוא בועות ענקיות.

כשמדברים על מחיר מבוקש של 50,000 ש"ח למ"ר בפרויקטים מסויימים בת"א, לי לא נותר אלא לשאול מי הפראייר שמשלם מחירים כאלה.

אני זוכר שככלל אצבע, עלות הקמתו של מ"ר הוא כ- 1000 - 1500 דולר, נאמר שבסטנדרט היוקרה הנוכחי 2,500 דולר למ"ר, עוד 1,500 דולר למ"ר עלות הקרקע (מוכפל במספר הקומות, בבניינים גבוהים זה יוצא 10,000 דולר למ"ר אדמת טרשים), נוסיף רווח יזמי ונגיע ל- 20 א' ש"ח למ"ר לכל היותר.

מכיוון שזו עלות הייצור ומכיוון שישנם כאלה שמוכנים לשלם כפול, אז אין פלא שהעיר מוצפת בהתחלות בניה של פרויקטים מהסוג הזה.

מחירי בועה כבר אמרנו?

מסקנה - אולי עדיף לשבת על הגדר, לצבור ביתיים הון נוסף ולהמתין לרגע שהשפיות תחזור אל השוק.

פורסם

ממליץ לפותח השירשור לקרוא ספר "אבא עשיר, אבא עני". אין שם מתכונים איך להדפיס כסף, אבל הספר מעניין ויוכל לעזור קצת לפתוח את הראש.

פורסם

מצב מחירי הדירות אכן מדאיג.

אם מתייחסים למצב הנוכחי היום בשוק- קשה לי לחשוב איך בעתיד (הלא רחוק) זוגות צעירים ללא עזרה מההורים יוכלו לרכוש לעצמם דירה כלשהי, קטנה וזולה ככל שתהיה.

אני בחרתי בדרך הקשה והמקובעת- לימודי תואר ראשון, עבודה כמהנדס ולקיחת משכנתא.

השיקול הוא לקבל משכורת טובה כמהנדס וכך אוכל להרשות לעצמי "הפרשת" משכנתא מספקת.

כך גם בת הזוג שלי, ומכאן שהסכום הכולל יהיה הוגן.

הבעיה שלי נעוצה בעובדה שגדלתי כל חיי בבית קרקע פרטי, באזורים כפריים ושקטים במעמקי הפרברים ולשם אני גם שואף לחזור ולגדל את ילדיי שלי.

אלא שרכישת דירה בבניין היא לרוב זולה הרבה יותר והקריירה של בת הזוג הם במרכז הארץ- ככה שנשארו מעט אופציה לבתי קרקע במחירים אפשריים סמוך למרכז.

מה עושים? מתחילים לחסוך עוד יותר, בנוסף לתוכניות המשכנתא וההחזר ושאר הדברים שגם נלקחו בחשבון ומחליטים להמתין בסבלנות כמה שנים בדירת ביניים עד להזדמנות.

נ.ב

+2 לעידן ולפותח השרשור בעניין רלוונטיות התר'ד.

לא צרות עין ולא נעליים! שאלה ראויה ועניינית לאוף טופיק.

פורסם

אני רוצה לומר לך שכבר כיום מחיר הדירות בארץ יוצר מצב שלהמון זוגות קשה עד בלתי אפשרי לרכוש דירה בלי לקחת משכנתא שתחייב אותם לחיות באוברדראפט תמידי.

אח שלי רכש לפני כ-5 שנים דירת 3 חדרים בעלות של כ-630K שקלים,מדובר היה בבניין בבנייה.

כיום אם הוא ירצה למכור את הדירה הוא יקבל עליה דיי בקלות מחירים שנושקים ל-900K-מליון שקלים.

איך זוג צעיר,שאין להם תמיכה מההורים אמורים להגיע כיום למצב שבו יוכלו לרכוש דירה כזאת ? (כאמור לא מדובר בדירת פאר, דירה סטנדרטית לחלוטין במרכז ראשל"צ).

יש בארץ בועה נדל"נית שנוצרה בסוג של "יש מאין", מאז שמחירי הדירות הפכו להיות שקליים המחירים עלו בהתמדה והיום הגיעו כבר למחירים חסרי כל פרופורציה.

אני יכול להעיד שיש לי לא מעט חברים פה בהונג קונג שהתחתנו לא מזמן (היתה "תקופת חתונות" בשנה האחרונה), כולם התלבטו היכן לרכוש דירה בארץ או בהונג קונג, כולם בסוף קנו דירה בהונג קונג,מהסיבה שאומנם המחירים פה מטורפים,אבל כך גם התשואה והשוק שומר על רמה די יציבה וגבוהה,למעט כמובן בעתות משבר.

בארץ יש היום בועה שסופה היא להתפוצץ.

ברמות מחירים שיש היום בארץ,מי שיש לו אפשרות להמתין עם קניית דירה-עדיף להמתין פשוט כי מהנקודה שהנדל"ן בארץ נמצא כרגע יש אולי ממש עוד מעט לעלות,אבל כשהצניחה תגיע,והיא בהחלט תגיע, היא תיהיה מאוד כואבת ואז זו תיהיה שעת הכושר לרכוש נדל"ן.

גם אותי מעסיקה שאלת הנדל"ן כבר זמן רב, אני גם חושב המון על רכישת דירה ולמרות שאני גר בחו"ל ובסה"כ מתפרנס יפה, לא קל לרכוש דירה ברמות המחירים הקיימות כרגע בארץ,מה גם שכואב הלב ללכת ופשוט לזרוק את הכסף ככה אם אפשר להמתין עוד קצת עד שהמצב יישתפר (בייחוד מטרידה המחשבה שאני עובד בחו"ל,משתכר בדולרים,וביום שארצה לקנות דירה בארץ אצטרך להפסיד המון כסף על שערי פריטה נמוכים של הדולר,עוד סיבה שבגללה כבר עדיף לקנות בחו"ל).

בינתיים החלטתי שאם הנדל"ן בארץ כל כך גבוה אז אני לפחות אנצל את המצב,פירסמתי את השטח חתימה שלי בפורום להשכרה.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ח-500 זה גם בחולון או שסתם המצאת אותה לצורך הדוגמא?

זה בחולון- http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=rnh20092710_565455454

אם אהיה אופטימי, לפחות עוד 5 שנים לא תראה טרקטור אחד בשטח. ביני לבין עצמי אני מאמין שיקח כ-10 שנים עד שיתחיל לזוז משהו. כאן תחזור הבעיה שהיתה עם ח-300 - יותר מידי בעלים שכל אחד רוצה קצת יותר ותוקעים התקדמות פרוייקט שלם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אם אתה רוצה דירה, לך תהיה מהנדס או בנקאי, תחסוך 10 שנים ותקנה משהו נחמד, או שתחכה שתבוא הנפילה במחירי הנכסים.

יש לי רק דבר אחד לומר על זה:

:roflmao::roflmao:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שאלה מעולה איך עושים כסף :)

לגיסי (שיבדל לחיים ארוכים) יש כשרון לראות בכל דבר הזדמנות עסקית. ממש בכל דבר. כל אדם שהוא מדבר איתו (כולל אנשים זרים לגמרי שהוא פוגש בחנות למשל) הוא מצליח איכשהו להפוך לשותף / לקוח / ספק.

למרות שאני מכיר אותו המון שנים, ולמרות שראיתי אותו עושה את זה המון שנים - עדיין אני לא מצליח להבין איך הוא עושה את זה.

אז היום יש לו עסק דיי מצליח שהוא בנה בעשר אצבעות ביחד עם אחותי.

אבל בשביל דירה נחמדה מספיק אם תעבוד עבור 17 ברוטו ומעלה ותוכל לרכוש אחת בעצמך. אם תתחתן עם אישה מאותו התחום שמרוויחה סכום דומה - אז יהיה לכם קל מאוד לקנות דירה נחמדה, להחזיק מכוניות חדשות וגם להנות קצת מהחיים. (כשלא עובדים).

מצד שני, אני מכיר כמה זוגות שלקחות משכנתא של בערך מליון ש"ח בשנה האחרונה, ואם הריבית תעלה קצת, הם יבכו הרבה.

אבל עזוב אותך מדירה. בלוקים לא לוקחים לקבר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
ממש ממש לא שאלות של ילד קטן, הוא שאל פה שאלות שהלוואי וחלק מהבוגרים שאני מכיר היו שואלים,זה היה מציל אותם מכל מיני "בורות" שהם נפלו לתוכם.

פותח השרשור לא מדבר כאן על להתעשר.

הבדיחה המקורית זה "איך הופכים למליונר בישראל?" והתשובה המקורית היא "חוזרים אליה עם 10 מליון..".

אם אני מבין נכון את פותח השרשור השאלה הוא רוצה בשורה התחתונה להתחיל את החיים,ומנסה להבין איך עושים את זה.

לפותח השרשור,

שאפו על השאלה,כל הכבוד (אומר את זה במלוא הרצינות).

כמו שכבר הבנת, הרבה אנשים בארץ חיים ברמת חיים שלא תואמת בכלל את רמת ההכנסה.

יש להם רכב יפה כי זה מה שהם קיבלו מהעבודה או לחילופין זה מה שהם קנו בהלוואה הנוכחית מהבנק.

יש להם דירה יפה שעליהם הם משלמים בהוראת קבע למשך 25 השנים הקרובות.

זה מה שהתאים להם וזה בסדר גמור,עבורם.

אתה בעצם שואל- אז איך אני מתחיל את החיים ?

יש לך בגדול כמה אופציות:

1.להתחיל כמו "כולם"-משכנתא,הלוואה לרכב ולהתחיל להתגלגל עם ההחזרים,זה נשמע כמו הפתרון הקל, זה ממש לא כי כל משכנתא או הלוואה גוררת החזר חודשי בהתאם לתנאים שקיבלת וכמובן יש את הריבית שמאוד מתסכלת (מתסכל לקחת משכנתא של חצי מליון שקל ולהבין שבתום התקופה אתה בעצם תחזיר כ-700K שקלים) ומתסכל לדעת שכל חודש מתחיל בהחזר של 4K שקלים לטובת ההלוואות.

אבל זו הדרך ה"מהירה" יותר לרכישת דירה\רכב.

2.להתחיל לחסוך ולא למהר- אף אחד לא אמר שאתה חייב לקנות את הדירה היום,אף אחד לא אמר שאתה צריך היום מאזדה 3 בחנייה.

תצמצם את ההוצאות שלך במה שאפשר ותשים בצד את מה שחסכת.

קח את הזמן,הסכום הזה לאט לאט יגדל,ככל שהחסכון שלך יגדל כך המשכנתא שלך תקטן,תחשוב על זה כך.

דרך טובה להתחיל לחסוך זה פשוט להגמל מכרטיסי האשראי (אני עשיתי את זה לפני כ-5 שנים,עד היום אני חושב שזה הצעד הכלכלי הכי טוב שעשיתי).

3.גם אם יש לך את הסכום לרכישת דירה ללא משכנתא, האם זו התקופה הכי טובה לעשות את זה ?

4.המספרים לפעמים נשמעים מאוד מפחידים כי אתה רגיל להתעסק ביום יום במספרים דו-תלת ספרתיים ופתאום לחשוב על מספרים של 6-7 ספרות נשמע מאוד מאיים,אבל אחרי שאתה קופץ למים אתה מגלה שהשד לא נורא כל כך (כמו שהמחנכת שלי היתה נוהגת לומר).

אפשר לחיות עם זה,פשוט צריך לא לקפוץ מעל הפופיק.

אני לא מסכים עם מי שכתב שלא חייבים לחסוך כדי לעשות כסף,יש משפט מאוד חכם שאומר ש"כגובה ההכנסה כך גובה ההוצאה", כלומר, אם עכשיו אתה עושה 5000 שקלים ומוציא בחודש 4K, זה שפתאום השכר יעלה לך ל-10K לא אומר שעכשיו יהיה לך בצד 6K,זה אומר שכמות ההוצאה שלך גם תעלה במקביל אם לא תחסוך.

כדי שיהיה לך כסף אתה צריך ללמוד לחסוך,אבל....תלמד במסגרת החסכון גם לחיות בהנאה.

בינך ובין המטרה שלך (דירה,בית) יש דרך מסויימת שאתה צריך לעבור,אתה חייב לדאוג לכך שתהנה בדרך הזאת,אחרת תתייאש, לכן, אל תוותר על בילויים פה ושם,תקצץ בכסף בדברים שאתה לא ממש חייב (כמו שמישהו כתב,זה שראית נעל יפה לא אומר שאתה חייב לקנות אותה אם לא צריך).

קח את כרטיס האשראי שלך ותגזור אותו, תתחיל לחיות על מזומן,יש כסף ? אפשר לקנות, אין כסף ? ימתין לפעם אחרת.

אין לך מושג כמה הכרטיסי אשראי האלה הם "מחלות".

תתרגל לחיות מהפלוס בחשבון,לא מהמינוס,זה פשוט ישפר לך את החיים.

אנשים עם כרטיסי אשראי עוצרים לתדלוק פה, קונים חולצה שם,יושבים בבית קפה הזה, הולכים לפאב עם ההיא ופתאום בסוף החודש לא מבינים איך ירד להם בכרטיס 2000 שקלים.

כשאתה חי על מזומן אתה מתנהל בצורה יותר חכמה,אתה תמיד עם האצבע על הדופק על מצב החשבון שלך.

אל תסתובב עם סכומי כסף גדולים בארנק,הם יעלמו מהר בחנויות\בתי קפה וכו',תסתובב עם סכום כסף שמספיק להתנהלות היומית שלך+10-20% מרווח "בטחון".

ממש בא לך על החולצה שראית עכשיו בחנות ? סלמאתק,אתה יודע מה המצב חשבון שלך באונליין (כי אתמול\היום משכת כסף וראית את היתרה) ואתה יודע אם אתה יכול לאפשר לעצמך כרגע לקנות אותה.

זה פחות נוח להיות בלי כרטיס אשראי,זה נכון,אבל נוחות במקרה הזה מבזבזת לך המון כסף,על בסיס חודשי.

בהצלחה.

מנוסח יפה ומקיף מאוד, לא יכולתי לכתוב זאת טוב יותר :)

אישית אני נמצא במאבק קבוע עם ההורים והבת זוג בהסברים למה אנחנו גרים בשכירות וחוסכים לדירה ולא לוקחים משכנתא גדולה מחר. יש איזו דעה שגויה לחלוטין שאם גרים בשכירות וחוסכים זה לזרוק כסף באוויר, זה לא נכון, זה מתקזז יפה מאוד עם הריבית הנמוכה שתשלם בסופו של דבר על משכנתא קטנה.

אכן מומלץ להמנע משימוש בכרטיס אשראי ולהקפיד על תוכנית חיסכון רצינית.

וזכרו, כל שקל שחסכת הוא שקל שהרווחת! :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
מחירי בועה כבר אמרנו?

מסקנה - אולי עדיף לשבת על הגדר, לצבור ביתיים הון נוסף ולהמתין לרגע שהשפיות תחזור אל השוק.

מאחר ולא מדובר במשפרי דיור אלא בזוג צעיר חסר דיור, יש לזכור שה"ישיבה על הגדר" עולה להם בשכר דירה יקר אשר מכרסם להם אנושות בנסיונות צבירת ההון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
קונים בזול ומוכרים ביוקר.

גרעיני חמניה, מחשב, מצלמה, קרש גיהוץ, מכונית, עוד מכונית, דירה, בית...

אפשר לקנות 10 פז'ו 106ראלי, להתחיל לפמפם בפורומים באינטרנט כמה הרכבים האלו טובים, "מתנהגים" ונדירים, למכור אותם ב50% מעל המחירון ו120% מעל מה ששילמת עליהם...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...