Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקרת שיוט

ד ו ד
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחרת כבר מזמן לא היה לי רשיון, חוץ מזה זה משפר מאוד את צריכת הדלק.

2 הטיעונים שנרשמו שם הם בדיוק הסיבה הנכונה למה כדאי להשתמש במערכת, ויותר מכך - מדוע אני משתמש בה...:)

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי הייתה ב mpv וזה היה תענוג ומשתמש משני הסיבות שנכתבו,

לדוגמא, בכביש 4 מותר ע"פ חוק 90, אבל המצלמות מצלמות בשביבות 120, אז עם הרגל קשה להיות בדיוק בתחום הבעיתי, בבקרת שיוט אני נועל 115, ורגוע...

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

כבר שנים עם בקרת שיוט בסיטרואן, אבל לא משתמש בה כמעט. לדעתי היא מסוכנת כי כשרגל ימין לא על הגז ההתמצאות בדוושות פחות טובה. וכיוון שמאד צפוף פה, אני מוצא את עצמי נאלץ לגעת בבלם די הרבה. בעיקר כשמישהו עוקף אותך בכביש שש ואז מקבל שיחת טלפון ובולם או מאט.

דרך אגב בסיטרואנים יש פונקציה אחרת שימושית לא פחות - הגבלת מהירות. את זה אני מאד אוהב. ככה אפשר גם ללחוץ על הגז וגם לשמור על מהירות.

פורסם

משתמש הרבה, בכל הזדמנות שיוצא לי. בעיקר כמובן בכבישים ראשיים יחסית בהם כן ניתן לשמור על מהירות קבועה.

עוזר לשמור על מהירות נורמלית (;)) וחוסך הרבה מאוד דלק. אחת התוספות החשובות לדעתי.

וכן, הרכב ידני :)

פורסם
במצב נהיגה רגילה כף רגל ימין על דוושת הדלק וקרוב לדוושת המעצור וכל התגובות בחרום מתורגלות ממצב זה. לדעתי כשבקרת שיוט מופעלת רגל ימין במקום לא מוגדר וכל תגובה בחרום תהיה מעוכבת יחסית במידה אפילו מסוכנת .

+1

פונקצית הגבלת המהירות יעלה לדעתי יותר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בנסיעה האחרונה שלי לארה"ב השכרתי SUV של SATURN שהייתה מותקנת בו מערכת בקרת שיוט, שם זה היה תענוג גדול.. מכוון את המחשב ל70 מייל ובמשך חצי שעה פשוט לא נוגע בדוושות.

בארץ זה לא פרקטי, מכל כיוון חותכים אותך, נצמדים אלייך, סוטים בנתיבים וכו' וכו'.. שימוש במערכת בארץ לדעתי יגרום רק לסיכון מיותר בזה שאתה מכוון את המערכת ל90-100 קמ"ש ואחרי 10 מטר מישהו חתך אותך, בלמת, תדליק מחדש את המערכת וכן הלאה.

אבי.

+1!

Ever since I got to Israel, cruise control is actually a nuisance to use...it's not convenient at all.

:-(

פורסם

כל מי שאומר שזה לא פרקטי פשוט לא נוסע בכבישים שלהם זה מתאים.

במרכז ת"א זה לא פרקטי, מסכים ;)

בכביש החוף? אני עם קרוז 90% מהזמן.

גם צריך לדעת איך לנסוע עם קרוז. אם זה גורם לכם להלחץ, להרדם, לא לשלוט בנסיעה - זה לא בשבילכם.

פורסם
כל מי שאומר שזה לא פרקטי פשוט לא נוסע בכבישים שלהם זה מתאים.

במרכז ת"א זה לא פרקטי, מסכים ;)

בכביש החוף? אני עם קרוז 90% מהזמן.

גם צריך לדעת איך לנסוע עם קרוז. אם זה גורם לכם להלחץ, להרדם, לא לשלוט בנסיעה - זה לא בשבילכם.

I am on Kvish 2 every day and people simply don't know how to drive. You can cruise for a maximum of 2 or 3 minutes, but after that, you'll either:

1. - Be cut off by a person in the adjacent lane who's only 2 meters in front of you, leaving you no option but to brake

2. Eventually (even if you're cruising at the 'average' speed) you'll get stuck behind a 70 year old woman who's cruising at 50 KMH

3. - Get stuck behind a wave of cars who decide that braking in the left lane for no reason is "fun" or simply because they're amused by the fact that accidents still do happen (Jewish curiosity, I guess) - it may just be a 'fender bender' but they'll still stop.

4. - Forced to slow down because there's a truck/bus in the left lane that decides the road is owned by his dad, so 'there's no rush' , the speed limit is 90, so 89 is "perfect."

5. Forced to brake because there is a woman driving in the middle of both lanes (one of them which is yours) and she's still debating which lane she wants to switch to, so she 'plays it safe' by slowly inching across the line, over the course of 2 kilometers.

6. Be forced to switch lanes (in turn, leaving you to deal with additional morons) because of an Arse who's driving like a maniac in his M5, err, 92' Honda Accord.

7. - A wave of cars, who all need to use the same exit, decide that they are above everyone and that waiting for cars in the right and middle lane to leave is beneath them, so they hit the accelerator and try cutting off everyone in the other 2 lanes by getting to "top speed" in the left lane and then ignorantly switching over.

8. "Hesitant" Drivers who want to merge onto the freeway but don't know if they should speed up or slow down, so they decide to keep up with your speed to see how you react - meanwhile, you're keeping you're speed to make it obvious to them that you're not slowing down or speeding up, , yet they completely manage to stay on your side for the whole length of the shoulder, up until the last 2 meters where they swerve in so they don't crash into the barrier.

--And don't get me started on those who don't signal or try to 'squeeze in' and cut you off as if they're driving supercars and they're at a safe distant that you'll notice them...

Cruise Control is meant to be relaxing and convenient, so that you don't have to be AS aware and involved in driving (for example: constantly switching lanes to maintain your cruise control speed)

So PLEASE PLEASE tell me how you manage to use Cruise Control throughout steady traffic during the day... I would really like to know

פורסם

אחד הדברים שהצטערתי הוא שאין לי בסיויק קרוז, לפי דעתי כמו שקודמים אמרו הדבר הזה יכול להציל את הרישיון בנסיעות כמו על כביש 5, 4, 431, פשוט מתחילת הנסיעה נועלים על 110/115 קמ"ש ושלום על ישראל.

כמובן שזה תלוי בשעות, בשעות עומס זה לא יעבוד טוב.

פורסם

הדור הבא (שכבר רואים אותו בוולבו , קאדילק ועוד) פותר את בעיית "הנדחפים" בכך שהוא מזהה רכב מלפנים ומאט בהתאם, וכשהנתיב מתפנה - מאיץ שוב.

אני משתמש בזה בכל מקום בו אני מתקשה לשמור על המהירות החוקית.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

לכל מי שטוען שבקרת שיוט זה דבר מסוכן, אני מציע לקחת סיבוב ביגואר XF.

לא זאת בלבד שבקרת השיוט שלה היא אביזר נוחות, זוהי לדעתי גם מערכת בטיחותית מהמעלה הראשונה. אפשר לקבוע בה כל מהירות שרוצים, והמערכת תדאג שהרכב יסע בה כל עוד אין מישהו בדרכו שהוא עלול להתנגש בו. במידה והנהג מנומנם ולפתע התנועה נעצרה לחלוטין, המערכת מאטה את הרכב למהירות של 10 קמ"ש ואז מתנתקת תוך שהיא משמיעה צפצופי התראה שמרגע זה ואילך, היא אינה מתערבת עוד.

פשוט גאוני.

ואגב: אני מסכים לגמרי עם מה שגיל כתב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מחזק את הנאמר לגבי יתרונות המערכת.

בנוסף ישנם מערכות מתקדמות שישנה אפשרות לשלוט על המהירות דרך ההגה ואז כשצריך להאט מורידים מההגה ומעלים חסרה כשצריך...

ממש נוח ומפנק ברכב במיוחד בנסיעות בין עירוניות

Confidence In Motion

פורסם

שימושי לנסיעות ארוכות ומאוד נוח..

626 :)

• תוכן חדש...