Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לא לגעת בליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לחלוק איתכם התנסויות אישיות עם רכבי ליסינג, שכולן מצביעות על כך שיש להחרימן, כלומר פשוט לא לקנות!

ראיתי שבכמה הזדמנויות הוזכרה פה העובדה שאלו רכבים מוזנחים, ואני יכול להעיד על כך ממקור ראשון, כמי ששכר כמה מכוניות כאלו, מאז התחילה השיטה.

חברות ההשכרה השתכללו עם השנים, ומצאו אלף שיטות איך למקסם את הרווח מהאוטו. רוב השיטות נופלות בסוף על גבו של הקונה התמים. לדוגמה - אצלנו שלחו תמיד נציג של המוסך לטפל באוטו, ללא בקרה של חברת ההשכרה. הם פשוט הכריחו אותו להיות גם הנהג של השרות וגם המתקן. הנציג של חברת ההשכרה מעולם לא ראה את הרכב. כל תפקידו היה לאשר טלפונית תיקונים. כל תלונותינו על רעשים ברכב לא טופלו אף פעם. צמיגים הוחלפו בקמצנות, אם בכלל. התקנת דיבוריות חובבנית חוררה את הדשבורד שלוש פעמים. הטיפול ברכב הוטל על מוסך לא מוסמך, שכמובן גם לא החתים את כרטיס הרכב. אני מניח שבשלב המכירה הם כבר תפרו לו ספר טיפולים מלא. כל הטיפולים התקופתיים בוצעו באיחור.

אבל הלהיט האמיתי זהו המחיר. כנראה שיש קומבינה עם יצחק לוי, שעם השנים נתן מעמד-על לרכבים אלו. משום מה רכב חברה נחשב נחות מרכב ליסינג, למרות שאין לכך סיבה. גם רכב ליסינג יכול להיות "הזונה של החברה". אצלנו, למשל, רמת הטיפול ברכבי החברה היתה טובה הרבה יותר.

חברות הליסינג קונות רכבים חדשים בהנחה משמעותית, אפילו הייתי עד למקרה בו קיבלה החברה הנחה של 10 אחוזים. אותו הרכב נמכר אחרי שלוש שנים במחיר קרוב למחירון, בגיבוי של יצחק לוי. הפרסומים הרבים מבטיחים הנחה לעומת המחירון, אך הם רק שוכחים לציין שמדובר במחירון מלא, ללא הפחתה עקב שירות כרכב ליסינג.

עוד מוקש - כשתרצו למכור את הרכב, יהיה לכם קשה לשכנע שהוא היה בליסינג ולא רכב חברה. צורת הרישום ברישיון היא מגוונת, ותלויה במקרה הפרטי. אתם יכולים להפסיד המון במכירה.

מה המסקנה? לא לקנות רכב מליסינג. חכו עד שכל החברות השחצניות האלו ייתקעו עם מלאי ענק, ויתחילו לתמחר באופן שפוי. בסך הכל מדובר ברכב חברה, ומגרש נוצץ עם אנשי מכירות שמורחים אתכם בלי בושה. הייתם קונים מהם מכונית?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים, במיוחד לגבי ההשוואה לרכבי חברה.

ברוב המקרים, רכבי חברה, במיוחד אלו שמשמשים דרגים בכירים, מטופלים כמו שצריך ולפי הספר, ע"י מוסך מורשה היבואן. לצערי, רכבים כאלו הולכים ומתמעטים עקב המעבר הגורף לליסינג.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

כמו כל קניית רכב הכל שאלה של מחיר, כדאיות וכפוף לבדיקת רכב במכון מורשה שנעשה על-ידכם ולא ע"י חברת-הליסינג והמכון נבחר על-ידכם.

אחד מרכבי הוא קניה מליסינג של "אויס" רכב שהיה בשרות י.ב.מ. הרכב נקנה בכ-33% פחות מהמחירון.

הרכב משרת אותנו כ-4 שנים ללא כל הוצאות מיותרות למעט טיפולים ובלאי שוטף.

כך שצריך לדון כל מקרה לגופו ולעינינו ולא לבצע קריאות גורפות.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
מה המסקנה? לא לקנות רכב מליסינג. חכו עד שכל החברות השחצניות האלו ייתקעו עם מלאי ענק, ויתחילו לתמחר באופן שפוי. בסך הכל מדובר ברכב חברה, ומגרש נוצץ עם אנשי מכירות שמורחים אתכם בלי בושה. הייתם קונים מהם מכונית?

לפי דעתי גם רכבי חברה הם גם חשודים כמו רכבי השכרה !!! אולי רכבי חברה נשלחים לטיפולים בזמן וכו' אבל זה לא אומר שלא קרעו אותם . . .

ואני אזהיר אותך מראש, אל תקנה מיצובישי לאנסר שנת 2000 מבנק דיסקונט, אבא שלי מביא את הרכב לפעמים הביתה ואני קורע לא את הצורה, גמרתי איתו צמיגים ובלמים כמה פעמים, הכל שאלה של זמן מתי ימאס לגיר ולמנוע מההתעללות שלי ויחזירו נשמתם לבורא . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לפי דעתי גם רכבי חברה הם גם חשודים כמו רכבי השכרה !!! אולי רכבי חברה נשלחים לטיפולים בזמן וכו' אבל זה לא אומר שלא קרעו אותם . . .

ואני אזהיר אותך מראש, אל תקנה מיצובישי לאנסר שנת 2000 מבנק דיסקונט, אבא שלי מביא את הרכב לפעמים הביתה ואני קורע לא את הצורה, גמרתי איתו צמיגים ובלמים כמה פעמים, הכל שאלה של זמן מתי ימאס לגיר ולמנוע מההתעללות שלי ויחזירו נשמתם לבורא . . .

יש ויש. גם אני מכיר רכבי ליסינג שנקראו מצד שני אני מכיר אנשים שמתייחסים לרכבי

הליסינג שלהם כאילו הם שילמו עליהם מכיסם. אפשר לבדוק את הרכב , להסתכל על מצבו,

לקחת אותו לבדיקה וכו'. יש סיכון מסויים, נכון אבל צריך לזכור שהוא קיים גם כאשר

קונים רכב פרטי. (אם כי מפרטי הוא נמוך יותר באופן משמעותי)

OFFTOPIC ל redrose:

אתה ממליץ לאנשים לא לגעת ברכבים מהשכרה, לא לגעת ברכבים של חברה ורץ

לקנות רכב ממכרז! בלי בדיקה של מכון, בלי לדעת כלום על עברו, אולי הוא עבר

תאונה קשה ושוקם? אולי הגיר לקראת מוות? והמנוע גם כן? אני הייתי מעדיף

לקנות רכב מהשכרה, כגון ה 300M שהיתה ב SIXT, מאשר רכב ממכרז אשר אין

לו מושג ירוק מה אני מקבל. כמובן שמחיר רכב המכרז נמוך יותר, אך הוא צריך להיות

מאוד נמוך כדי שההימור הזה יהיה כדאי.

גיא, תוהה....

פורסם

יש ויש. גם אני מכיר רכבי ליסינג שנקראו מצד שני אני מכיר אנשים שמתייחסים לרכבי

הליסינג שלהם כאילו הם שילמו עליהם מכיסם. אפשר לבדוק את הרכב , להסתכל על מצבו,

לקחת אותו לבדיקה וכו'. יש סיכון מסויים, נכון אבל צריך לזכור שהוא קיים גם כאשר

קונים רכב פרטי. (אם כי מפרטי הוא נמוך יותר באופן משמעותי)

OFFTOPIC ל redrose:

אתה ממליץ לאנשים לא לגעת ברכבים מהשכרה, לא לגעת ברכבים של חברה ורץ

לקנות רכב ממכרז! בלי בדיקה של מכון, בלי לדעת כלום על עברו, אולי הוא עבר

תאונה קשה ושוקם? אולי הגיר לקראת מוות? והמנוע גם כן? אני הייתי מעדיף

לקנות רכב מהשכרה, כגון ה 300M שהיתה ב SIXT, מאשר רכב ממכרז אשר אין

לו מושג ירוק מה אני מקבל. כמובן שמחיר רכב המכרז נמוך יותר, אך הוא צריך להיות

מאוד נמוך כדי שההימור הזה יהיה כדאי.

גיא, תוהה....

דבר ראשון אני לא קניתי את האוטו אלא אבא שלי . . .

דבר שני אני לא ידעתי בכלל שאבא שלי הולך לקנות רכב ממכרז, הוא העלה את הנושא ואני הזהרתי אותו . . . אני בחיים לא אקנה רכב ממכרז . . .

ולסיום, המכרזים של ממן בד"כ אמינים והם אומרים את כל הפרטים הכי קטנים על הרכב, לדוגמא רכבים שלא מתניעים, רכבים שאין להם מפתחות ואם הם לא בטוחים אז הם רושמים שהמצב לא ידוע . . . .

פורסם

רדרוז היקר.

יש לי הצעה בשבילך : תפסיק להביע דיעה כל כך נחרצת על דברים שאין לך חצי מושג בהם.

מעולם לא קנית רכב אני מניח , וכל הנסיון שלך מתבסס על שמועות ועל העובדה שאבא שלך קנה חתול בשק במכרז.

תתפלא, אבל אנשים לוקחים ברצינות את העצות שלך , ולכן בשביל למנוע מאנשים לעשות טעויות , אודה לך אם תחשוב פעם , פעמיים ואפילו שלוש לפני שאתה מגיב.

לא כל רכב ליסינג הוא חרא, לא כל רכב פרטי הוא כליל השלמות , לא כל רכב מכרז הוא חתול בשק. אי אפשר להביע דיעה נחרצת אשר מבוססת על ידע שנרכש בקריאה בפורומים.

בתודה.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
רדרוז היקר.

יש לי הצעה בשבילך : תפסיק להביע דיעה כל כך נחרצת על דברים שאין לך חצי מושג בהם.

מעולם לא קנית רכב אני מניח , וכל הנסיון שלך מתבסס על שמועות ועל העובדה שאבא שלך קנה חתול בשק במכרז.

תתפלא, אבל אנשים לוקחים ברצינות את העצות שלך , ולכן בשביל למנוע מאנשים לעשות טעויות , אודה לך אם תחשוב פעם , פעמיים ואפילו שלוש לפני שאתה מגיב.

לא כל רכב ליסינג הוא חרא, לא כל רכב פרטי הוא כליל השלמות , לא כל רכב מכרז הוא חתול בשק. אי אפשר להביע דיעה נחרצת אשר מבוססת על ידע שנרכש בקריאה בפורומים.

בתודה.

אייל.

אייל, שים לב טוב טוב למה שרשמתי בהודעה הראשונה שלי !!!

לפי דעתי גם רכבי חברה הם גם חשודים כמו רכבי השכרה !!!

ואני מדגיש שוב את המילה חשודים, לא רשמתי בשום מקום לא ללכת על רכבי חברה . . .

וזה אמת שלא קניתי עדיין רכב אבל בדקתי כבר לפחות עשרה רכבים ולצערי אף אחד לא התאים לי (יכול להיות בגלל דרישות גבוהות שלי ויכול להיות בגלל תזמון לא נכון וכו') . . .

פורסם

רדרוז- הדבר האחרון שאפשר להגיד על ממ"ן הוא שהם אמינים. הם עושים רושם שכזה בכך שהם מציינים זוטות כמו "חסרים סמלים" או "אין ג'ק", אבל הם לא מגלים לך דברים הרבה יותר חמורים.

הם לוקחים בחזרה את האוטו רק אם יש לו בעיה במנוע או גיר (ההגדרה שלהם לבעיה במנוע היא שמן במים) וגם אז הדבר כפוף לאישור ועדה.

פעם, חלק מהמכוניות היו עומדות במגרש חיצוני שם לפחות היה ניתן להכנס, להרים מכסה מנוע ולהתניע, היום גם זה לא. זה בערך המקום האחרון שהייתי קונה ממנו רכב, ובטח במחירים כאלו (אני כמובן לא מתייחס לרכבים הזולים שם, שנמכרים לפעמים עבור כמה מאות ש"ח).

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לצערי נאלצתי להחליף כמה מקומות עבודה שנים האחרונות

זה מה שקורה כש-StartUP הופך ל-ShutDown

:lol:

א-ב-ל כתוצאה מכך יכולתי לבחון רכבים שונים מחברות ליסינג שונות

אז ככה:

מנסיוני השירות והתחזוקה בחברות ליסינג שהן גם חברות להשכרת רכב טובים לאין ערוך מהחברות שהן רק חברות ליסינג ולא רק בגלל העובדה שאין להן בעיה לתת רכב חלופי במקרה של צורך בשירות במוסך.

לעומתן חברות ליסינג שמחוייבות לתת לך את הרכב עד 17:00 או רכב חילופי אחר עם הרכב לא מוכן, יעשו הרבה קיצורי דרך כדי שהאוטו שלך יהיה בחניה של הבניין עד 17:00

אחרת הם יצטרכו לתת לך רכב חלופי מחברת השכרה או גרןוע מכך עבורך לתת לך רכב שהוחזר מליסינג שכהרבה פעמים מצבו גרוע יותר מהרכב שנתת לתיקון.

שתי דוגמאות חיות:

היתה לי רנו מגאן בליסינג מחברת השכרה שטופלה ביד רחבה ע"י המוסך המרכזי, וכל תקלה תוקנה ללא עיכוב ובצורה הטובה ביותר.

יש לי ניסן אלמרה מחברת ליסינג שמטופלת במוסך המרוחק 50 ק"מ ממקום עבודתי, מוסך, שהיתרון היחיד שלו זה שהוא זכה במכרז של חברת הליסינג, שכמובן, אין לה שום מערך שרות תומך משלה - ורמת התחזוקה והשרות בהתאם :(

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

ולמה אתה עושה את זה? אולי התגובה שלי תישמע לך פלצנית מאוד, אבל - למה לעזזל אתה ממליץ לאנשים לא להתקרב לליסינג, לא לעשות ככה ולא לעשות ככה, ומצד שני במקום להתנהג כמו בן אדם אתה "קורע" רכב שאבא שלך מביא מהעבודה?

הצמיגים והבלמים, הגיר והמנוע - הטיפולים האלו יצאו מכיס של מישהו, ובסופו של דבר הרכב ימכר למישהו שיהיה בטוח שהוא רוכש את רכב חלומותיו, ואחרכך ירשם לפורום ויבכה שקנה רכב מליסינג ודפקו לו את הצורה, בגללך.

קשה להיות בן אדם? אתה בן 16 מתלהב שמקבל את הרכב של אבא שלו והולך לעשות צלחות באיזו חנייה עד שתהרוג את הרכב? אם זה לא שלך אז יאללה להרוס? באמת שאני לא מבין את הגישה הזו.

ורק בשביל למנוע את התגובות שיבואו - אני כבר נוסע על בסיס יום יומי במשך שבועיים על רכב חלופי, ואני נוהג בו כאילו היה הרכב הפרטי שלי - רק משום שככה חונכתי, זה שמשהו לא שלי לא אומר שאני צריך להרוס אותו.

עריכה - אופס, לא שמתי לב לתאריך של האשכול, נתקלתי בו דרך חלון ה"אשכולות דומים" שלמטה - מצטער :|

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
חברות הליסינג קונות רכבים חדשים בהנחה משמעותית, אפילו הייתי עד למקרה בו קיבלה החברה הנחה של 10 אחוזים. אותו הרכב נמכר אחרי שלוש שנים במחיר קרוב למחירון, בגיבוי של יצחק לוי. הפרסומים הרבים מבטיחים הנחה לעומת המחירון, אך הם רק שוכחים לציין שמדובר במחירון מלא, ללא הפחתה עקב שירות כרכב ליסינג.
ההנחה לחברות הליסינג היא יותר באיזור ה-20%. בנוסף, יש שמועות שחברות ליסינג דורסניות מסויימות מתעקשות על התחייבות של היבואן לא לתת הנחות ללקוחות פרטיים כדי לא לפגוע במחיר המחירון של צי הרכבים שלהן.

בנוסף, ברכבי ליסינג ברוב המקרים הטיפולים לא מתבצעים בחלפים מקוריים או אפילו בהתעקשות על חלפים איכותיים. המוסכים שזוכים בחוזים עם חברות הליסינג חייבים לחתוך מחיר ותחשבו בעצמכם מאיפה הם חותכים.

וצריך לזכור גם שבחלק מהמקרים הרכבים שמגיעים לחברות הליסינג סובלים מרמות איבזור נמוכות יותר מהדגמים המקבילים הנמכרים לציבור.

נקודה אחת אחרונה - בקניה ישירה מחברת ליסינג\טרייד אין קיים סיכון. אבל בקניה ממגרש רכב פרטי שמוכר רכבים ישירות מליסינג יש חושרמוטה יותר סיכון. מחלקות הטרייד וחברות הליסינג נוהגות להעיף לסוחרים פרטיים את הרכבים הבאמת בעייתיים.

לעומת זאת, בקניה ממכרזים יש שיקולים קצת אחרים. אני קניתי רכב לעסק במכרז שבו ניתן היה לבדוק את הרכב בדקדקנות. קניתי אותו בהנחה מאוד רצינית ממחיר השוק, וגם אם הייתי צריך להחליף מנוע+גיר עדיין הייתי יוצא בנזק נמוך ממחיר השוק של הרכב. אפשר למצוא מציאות במכרזים. לא את רכב חלומותיכם המלוקק אבל אפשר למצוא רכב שישרת אתכם יפה במחיר מצויין. למי שלא מפחד מקצת תקלות שאולי יתגלו, ובייחוד למי שמטפל ברכבו בעצמו - מכרז הוא אופציה ששווה לשקול.

פורסם

לדעתי ליקנות רכב מהשכרה מי חברה זאת קנייה שווה !

קנייה זולה יותר ,ועם אתה מישתתף במכרזים זה בכלל זול יותר

היו לי להורים שלי כ 20 מכוניות ב5 שנים האחרונות ,

אחי סוחר רכב ווכל חצי שנה הוא מחליף לנו את האוטו

ועד עכשיו לא יצא לנו שום אוטו עם בעיה ,חוץ מי יונדאי אקסנט שאלך רצועת טימיניג אבל זה גם בגללינו

ידענו שצריך להחליפה אבל משכנו את זה עד שניקרא.

לדעתי קנייה מי חברה \ליסינג\מיכרז קנייה שווה !!

"היא עשוייה מחומר MDF ויש לה כונס אוויר.."

• תוכן חדש...