Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בצער רב אני מחזיר את המאזדה לחברת הליסינג - ההוצאות פשוט כבדות מידי.

הייתי מבקש את ייעוצכם לגבי רכב שישמש אותי לנסיעה יומית מחולון לאשדוד וחזרה (סה"כ 60 קילומטר ביום).

חשיבות גדולה לאמינות, שכן מאוד מאוד אהבתי שחברת הליסינג חסכה ממני ללכת למוסך .

מבחינת גודל לא ממש משנה, רוב הנסיעות הן לבד, ואי"ה בעוד שנה נהיה 2+1 :) .

מודה מראש על עיצותיכם .

ספי.

אין מה למהר כי אין לאן להגיע

פורסם

הבעיה היא שאם תקנה עכשיו רכב קטן יכול להיות שהוא לא יתאים לך בעוד שנה לדרישות כמו מקום לעגלה ולכיסאות בטיחות.

נראה לי שיונדאי אקסנט יכולה מאוד להתאים. למרות שהיא אפרורית בסך הכל זה רכב לא רע ועם ילד קטן תא המטען הגדול שלה והמושב האחורי המרווח יחסית לסופר מיני יהיו מאוד יעילים.

בנוגע לאמינות היא ידועה כרכב אמין למדי ולי היו כמה כאלה שכורות דיי מסכנות שהפגינו אמינות מרשימה.

אם אתם מעוניינים בסופר מיני קומפקטית יותר אז דייהטסו סיריון יכולה להתאים או טויוטה יאריס וותיקה יותר. ההונדה ג'אז גדולה מהן במעט ועקב תכנון פנימי שונה היא מרווחת בהרבה ויכולה להתאים גם לזוג עם ילד אחד.

שבת שלום.

פורסם

האקסנט והסריון פשוט לא מתאימות, הם בסגמנט נמוך יותר; קופצניות, צפופות ורועשות . הם פשוט תחבורה בסיסית והירידה ברמה לעומת המאזדה 3 היא מוחשית מידי.

אני ממליץ על סיטרואן C4 (או המקבילה של PEUGEOT 307 ), ב-60K ש"ח ניתן למצוא C4 משנתון 2006.

ה-C4 נחשבת לאמינה מאוד, לא ידוע על תקלות כרוניות.

נכון שיש לה גיר אוטומטי לא מבריק,עם בינה מלאכותית, שמנסה לנחש מה הנהג רוצה, אך לא תמיד מצליח...

פרט לכך מדובר על רכב חבילה מוצלחת.

רכב שטופל במוסכי הרשת עם היסטורית טיפולים מוכחת, וללא "תקלות נעלמות" ישרת אותך נאמנה מספר שנים.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

ההוצאה הכבדה ביותר באחזקת מכונית פרטית היא הדלק. בהנחה שמסלול בית-עבודה-בית הוא 60 ק"מ, הצפי הוא לנסועה שנתית של כ-20000 ק"מ. רב המשפחטומטיות 1.6 צורכות כ-10 ק"מ לליטר שזה הרבה כסף (לפחות 13000 ש"ח).

בד"כ חסכון בדלק וגיר אוט' לא הולכים ביחד (בייחוד עבור משפחתיות עם מנועים קטנים), לכן כדאי לחפש קומפקטית ידנית (לדוגמא: C4 או אחותה התאומה 307 ששווקו עם גיר ידני, או גולף).

משפחה קטנה (זוג +תינוק) יכולים להסתדר גם עם סופר-מיני. סופר מיני מאד מוצלחת היא ההונדה ג'אז. יש לה תא נוסעים גאוני וסופר מרווח (יותר מרווח מהמזדה שהייתה לך), עם תא מטען של מכונית קומפקטית (380 ל' כמדומני), ובמקרה שלה היא צוידה בגיר רציף חכם אשר תורם לחסכון בדלק (כ-14 ק"מ לליטר - חסכון של כמעט 4000 ש"ח בשנה על דלק בנסועה של 20K).

סקודה פאביה סטיישן (תא מטען ענק) יכולה להיות אופציה מצויינת נוספת, אם כי בתקציב שלך היא תהיה מהדגם הקודם (עם מנוע 1.4 וגיר ידני צריכה של כ-14 ק"מ לליטר ממוצע של 50% עירוני/בין-עירוני) שהוא פחות מרווח בספסל האחורי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה על התגובות .

לגבי האקסנט, איזה שנה ? ואיזה מנוע מומלץ ? (היתה מתיחת פנים ב 2007 אם אני לא טועה).

מה צריכת הדלק בדגמים אלו ?

שוב תודה .

אין מה למהר כי אין לאן להגיע

פורסם

לגבי האקסנט, הדגם מגיע מ-2007 בצורה הנוכחית. המנוע המומלץ הוא ה-1.6 שהרבה יותר נעים בתאוצות מה-1.4 שמתאמץ יותר מדי.

צריכת הדלק שהושגה אצלי ב-1.6 נעה סביב 10 עד 11 קילומטרים לליטר בנסיעות בין עירוניות בלבד.

נראה לי לא סביר שתצליח למצוא אחת פרטית עם מנוע 1.6 ממודל 2007 שנכנסת לתקציב אבל בסוכנויות הרכב ואצל חבורת הליסינג אקסנט זה אל בדיוק רכב נדיר אז כדאי לבדוק גם שם, ואני ממליץ להתאמץ ולחפש את הרכב הכי טוב שאפשר, יש מבחר וחבל להתפשר.

• תוכן חדש...