Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, לכל הנרתעים מצביעה עצמית: כל מה שאתם זקוקים לו הוא מקום; מדחס ואקדח צבע הם לא הכרח!

שאלתם עצמכם איך פעם, לפני 100 ו- 200 שנה צבעו כרכרות? בהחלט אפשר לצבוע ידנית עם מברשות. תוכלו ללמוד בקלות באינטרנט כיצד, ואיך ועם מה יש ללטש בין כל שכבה. יוצא מדהים. אני יודע שבאנגליה למשל, יש משפצים שזה הקטע שלהם, לצבוע עם מברשות. ראיתי תמונות ותאמינו לי, מתקבל כזה ברק ועומק לצבע שאתה חושב שניתן לטבול את היד בתוכו.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

ירחמיאל, כבוד על הפירוט.

לחברים שמחפשים בחו"ל, בארץ יש חנויות ויבואנים כמו גוונים, ברק ישיר, טופ קולור וקוברה

שמייבאים מותגים איכותיים של כל הציוד לעבודת פחחות וצבע. מניירות שיוף דרך צבעים ועד לפיסטולטים ב-2500 ש"ח.

מניסיוני (ואני קונה ומשתמש הרבה) מדובר באנשי מקצוע ותוכלו לקבל שם תשובות וייעוץ.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
ירחמיאל, כבוד על הפירוט.

לחברים שמחפשים בחו"ל, בארץ יש חנויות ויבואנים כמו גוונים, ברק ישיר, טופ קולור וקוברה

שמייבאים מותגים איכותיים של כל הציוד לעבודת פחחות וצבע. מניירות שיוף דרך צבעים ועד לפיסטולטים ב-2500 ש"ח.

מניסיוני (ואני קונה ומשתמש הרבה) מדובר באנשי מקצוע ותוכלו לקבל שם תשובות וייעוץ.

לא יפה לזרוק ככה שמות ,

טלפונים , כתובות, אתרי אינטרנט , משהו

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אגב, לכל הנרתעים מצביעה עצמית: כל מה שאתם זקוקים לו הוא מקום; מדחס ואקדח צבע הם לא הכרח!

שאלתם עצמכם איך פעם, לפני 100 ו- 200 שנה צבעו כרכרות? בהחלט אפשר לצבוע ידנית עם מברשות. תוכלו ללמוד בקלות באינטרנט כיצד, ואיך ועם מה יש ללטש בין כל שכבה. יוצא מדהים. אני יודע שבאנגליה למשל, יש משפצים שזה הקטע שלהם, לצבוע עם מברשות. ראיתי תמונות ותאמינו לי, מתקבל כזה ברק ועומק לצבע שאתה חושב שניתן לטבול את היד בתוכו.

צריך מקום סגור , לפחות בשכבה העליונה למנוע מאבק ולכלוך להקשר לצבע.

ראיתי בתוכנית של street custom berlin שהם בנו תא מקורות עץ וניילון וצבעו בתוכו ,

זה יכול להיות פיתרון אם יש חצר

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
צריך מקום סגור , לפחות בשכבה העליונה למנוע מאבק ולכלוך להקשר לצבע.

ראיתי בתוכנית של street custom berlin שהם בנו תא מקורות עץ וניילון וצבעו בתוכו ,

זה יכול להיות פיתרון אם יש חצר

ירון

בכל שלב במהלך הצביעה צריך להיזהר מאבק.

הפתרון יכול להיות שטיפה עם מים מצינור בכל פעם שנכנסים למקום (המאולתר?), קירות, תקרה וכו. 1/2 שעה של ייבוש עד שהמים יפסיקו לטפטף וזהו.

פורסם

ירחמיאל כול הכבוד על פרוט השלבים.

מהנסיון שלי וקצת שעורי בית המסקנה היא שפריימר אפוקסי לרכב עדיף על ETCH.

אם תעשה חיפוש קטן בפורומים מובילים בנושא תראה שרובם ככולם מעדיפים אפוקסי כשמשפצים פח שהיה נגוע בחלודה.

החסרון של האפוקסי הוא שזמני הייבוש שלו יותר ארוכים ואז הוא לא משתלם לפחח מצוי.

My mantra: Block it, Block it,Block it, Block it, Block it some more then go back and block it, oh and finally block it !!! Then block it one more time just in case !! Block it one more time just for good measure... spray it, screw it up, sand it all down and start over then repeat...

• אחראי פורום
פורסם

אייל, ירחמיאל,

אני רואה הרבה שמתיזים פוליאסטר על פח חשוף.

ידוע לכם איפה זה נכנס בתהליך ואם זה צריך או יכול להחליף את אחד מהבסיסים?

תודה.

פורסם

פוליאסטר זה פריימר דו רכיבי שהמטרה שלו היא רק ליצור נפח ובשר לשיוף וכיסוי שריטות וכמובן יישור השטח.

נתקלתי בהרבה אנשים שעושים את זה בארץ אבל בחול מחפירות בפורומים הם ישר מתחילים בETCH או אפוקסי.

לדעתי...תתיז על פח חשוף אפוקסי ואחר כך תעשה מה שבא לך.

אני גם הכרתי ש ETCH זו הדרך הכי טובה להתחיל אבל המליצו לי אחרת ולכן ניסיתי וגיליתי חומר הרבה יותר מוצלח.

זה שרשור שפתחתי ושאלתי מה יותר מומלץ...ובכלל זה פורום של אנשי מקצוע רציניים.

אני בכלל אוהב את איך שהאמריקאים עובדים הכול מסודר ולכול חומר יש את התפקיד שלו, הכול יותר פשוט להבנה

בארץ עשו מזה תורה שלמה ולכול אחד יש את הספר שלו.

http://www.hotrodders.com/forum/bare-metal-primer-174838.html?highlight=epoxy

My mantra: Block it, Block it,Block it, Block it, Block it some more then go back and block it, oh and finally block it !!! Then block it one more time just in case !! Block it one more time just for good measure... spray it, screw it up, sand it all down and start over then repeat...

פורסם

וואוו, עכשיו ממש עוררת את סקרנותי ואת היצר הרע שבי:

מזמן חיפשת פתרון הולם לצביעת סופי הווספה הבודי במצב מצויין

מישהו צבע אותה פעם מברשת בצבע חאקי, אני לטשתי את הצבע עם

ווקס פוליש ווקס רגיל פעם בשנה וניראה לא רע.

כך שבפועל אין תיקוני פח רציניים אולי משהו מקומי קטן שאני אוכל לעשות לבד.

עכשיו כשיש לי את החיפושית אני יותר פנוי להשבית את הווספה לצורך צביעה עצמית.

הייתי שמח לקישור לאתרים של הצביעה במברשת ותמונות של התוצאה הסופית.-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• אחראי פורום
פורסם
פוליאסטר זה פריימר דו רכיבי שהמטרה שלו היא רק ליצור נפח ובשר לשיוף וכיסוי שריטות וכמובן יישור השטח.

נתקלתי בהרבה אנשים שעושים את זה בארץ אבל בחול מחפירות בפורומים הם ישר מתחילים בETCH או אפוקסי.

לדעתי...תתיז על פח חשוף אפוקסי ואחר כך תעשה מה שבא לך.

אני גם הכרתי ש ETCH זו הדרך הכי טובה להתחיל אבל המליצו לי אחרת ולכן ניסיתי וגיליתי חומר הרבה יותר מוצלח.

זה שרשור שפתחתי ושאלתי מה יותר מומלץ...ובכלל זה פורום של אנשי מקצוע רציניים.

אני בכלל אוהב את איך שהאמריקאים עובדים הכול מסודר ולכול חומר יש את התפקיד שלו, הכול יותר פשוט להבנה

בארץ עשו מזה תורה שלמה ולכול אחד יש את הספר שלו.

http://www.hotrodders.com/forum/bare-metal-primer-174838.html?highlight=epoxy

תודה.

גם בפלסטיק ובפיבר התזתי תמיד אפוקסי ראשון.

האמריקאים באמת מדהימים בתחום הזה, יש להם עשרות מוצרים גם לשלב הכי קטן

ורואים איך גם משתמשים ביתיים מוציאים פינישים מושלמים.

איתי.

פורסם

לחברים שלום

עקבתי זמן מה אחר השירשור

יש לומר שאכן יש שחלק מכותבי הפורום בחול אכן יודעים מה שהם כותבים ,ויש גם הרבה שלא!

תנאי האקלים, סוג הפח(תוצרת) ,מצב הפח,עובי הפח, מיקום,איזור, כל אלה משנים את דרך שיפוץ מרכב הרכב

איני נגד יסוד על בסיס אפוקסי ,אך השימוש בו "כובל" אותך לחומרים אשר יסודם הוא אפוקסי ולא פוליאוריטני.

היסוד הצורב הוא בבסיסו צבע +מקשה(שהוא למעשה חומצה) החודרת לשכבות הפח ויוצרת שכבה פאסיבית (פאסיבציה) לפח.

במהלך השיפוץ שיפשוף חומר הפחחים או שפכטל בהתזה(פוליאסטר) הפח נחשף וכנל גם החומרים המכסים אותו ,מצב העלול לגרום לביצבוץ החלודה מחדש וכמו כן ראקציות כימיות בין החומרים השונים ,במיוחד פוליאסטר בהתזה

סכנת החלודה בפח חשוף אשר טופל ביסוד צורב היא מינמלית ,אוכל לומר לך שיש לי פח חשוף אשר עבר ניקוי חול יסוד צורב אשר עומד חשוף מעל ל10 חודשים הכולל קיץ לח ,ואין סימן לשינוי בגוון הפח

אפשר לכתוב על כך אין סוף אך זכור לכל שיטה יש את החסרונות שלה המשך לחקור ,צור קשר עם יועצי צבע בארץ תוכל לקבל הסבר מפורט יותר

פורסם

יגאל פוליאוריטן מתחבר מעולה לאפוקסי.

איך צובעים פיבר?

אתה מוזמן להכנס לפורום שנתתי אליו קישור ולבצע חיפוש.

כמובן שיש אין סוף דרכים להגיע לאותה התוצאה כיוון שזה עולם שמלא בחומרים וחברות שונות.

בכלל בנוגע לצבע..אני די מאוכזב מהמדינה המדהימה שלנו.

עוד לא ראיתי בארץ עבודת צבע ברמה של תצוגה.

פורסם

אם מישהו מכיר אתרים חומר ותמונות בנושא צביעה במברשת אשמח לשמוע-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

היי רן,

סליחה על האיחור בתגובה, לא שמתי לב.

עקרונית, עליך לחפש בכיוון של צביעת כירכרות, כמו כאן:http://www.google.co.il/search?um=1&hl=iw&safe=active&q=coach%20painting%20with%20brush&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw

או כמו זה: http://images.google.co.il/images?um=1&hl=iw&safe=active&tbs=isch%3A1&sa=1&q=coach+painting+with+brush&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&start=0

אגב, ישנו ספר נהדר, שהוא ממש פריט חובה לכל משפצי האופנועים באשר הם, ושמו

The Vintage Motorcyclists' Workshop של Radco.

שם יש תיאור מדויק ומפורט של התהליך, כמו גם כל דבר אחר הקשור לשיפוץ.

בהצלחה.

• תוכן חדש...