Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב היי לכולם :) הייתי רוצה לדעת,בבקשה,מדוע צריכת הדלק של סובארו פורסטר טורבו (1998-2005 - מנוע 2000 סמ"ק,טורבו,170-177 כ"ס; 2006-2010 - מנוע 2500 סמ"ק,טורבו,230 כ"ס) כ"כ גבוהה.השאלה הזו נשאלת מכיוון שעד כמה שאני יודע,אחד הרעיונות המרכזיים של מנוע טורבו הוא ביצועים משופרים תוך כדי חיסכון בדלק (הרעיון של מגדש טורבו הוא דחיסת אוויר לבוכנות..או משהו כזה..אשמח לפירוט לגבי אופן הפעולה).כך,למשל,כל מנועי הדור האחרון של דגמי קונצרן פולקסווגן (פולקסווגן,אודי,סיאט,סקודה) מצויידים במנועי TSI (טווין-טורבו - מגדש על עבור התחום הנמוך של הסל"ד וטורבו עבורהתחום הגבוה של הסל"ד) - והם אכן כולם חסכוניים מאוד בדלק (לא יודע לגבי נתונים מדוייקים),ממנועי ה-1.2 ל' (105 כ"ס) ועד ה-2 ל' (200-270 כ"ס; ישנו גם את מנוע ה-3 ליטר טורבו שב-A6 המחודשת,אבל אין לי מושג לגביו אם הוא בטכנולוגיית TSI או שלא).

בכל מקרה,על אף שלפורסטר טורבו יש מנוע טורבו,הוא צורך,במציאות,באיזור ה-5-7 ק"מ לליטר - וזה בסה"כ מנוע 2-2.5 ליטר,ולא נשכח שמדובר במנועים מודרניים ויעילים מאוד.ברור לי שצריכת הדלק בפורסטר נפגעת כתוצאה מכך שיש לו מערכת הנעה כפולה קבועה,אבל עובדה שב-B4,עם מנוע 2 ליטר אטמוספרי,ישנה צריכת דלק זהה,פחות או יותר,לזו של המאזדה6 למשל - ומכאן אני מסיק שההנעה הכפולה לא צורכת יותר דלק באופן משמעותי.מבחינת משקל - פורסטר שוקל בערך 1400 ק"ג לפני נוסעים,פחות או יותר כמו דגמים שונים של קונצרן פולקסווגן המצויידים במנוע טורבו-בנזין TSI.

אז למה הצריכה בפורסטר טורבו גבוהה כל-כך? האם הכל תלוי בגיר (אוטומטי 4 הילוכים בפורסטר טורבו [עם טיפטרוניק בגרסת ה-2500 סמ"ק] לעומת רובוטי DSG כפול מצמדים עם 6-7 הילוכים בדגמים השונים של קונצרן פולקסווגן)?

תודה ^^

פורסם

בגדול כשאתה מכניס יותר אוויר אתה חייב להכניס גם יותר דלק [יחס הדחיסה לא משתנה].

הטורבו לא אמור לחסוך לך דלק כי אם לתת לך יותר כוח [או בעצם כאילו "מכפיל את נפח המנוע פי 2 כי נכנס יותר אוויר]

עכשיו השאלה באיזה לחץ אתה דוחס [כמה שהלחץ גבוהה יותר ההספק עולה אבל יהיה לאג ארוך יותר וגם אפשרות לבלאי גבוה יותר].

בד"כ במנועים מתוצרת VAG לחץ הדחיסה הוא נמוך אז ההספק לא גבוהה מאוד ותצרוכת בהתאם.

מקווה שעזרתי.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

פורסטר טורבו זה רכב בזבזני להחריד בגלל כל מה שאמרת.

מדובר ברכב כבד יחסית (סביב ה1400 קילו), עם גיר חוראני של ארבעה הילוכים בלבד, הוא לא במיוחד אווירודינאמי, יש לו הנעה כפולה קבועה ויש לו מנוע של אימפרזה טורבו בגירסא קצת מוחלשת. תשאל בעלי אימפרזות, והם יספרו לך על צריכת דלק דומה.

לאבא שלי הייתה פורסטר טורבו ואני הדבקתי עליה מדבקה של טויוטה פריוס שכתוב עליה Electric Gasoline Powered, כשאנשים ברחוב שאלו אותו אם מדובר ברכב היברידי הוא ענה שזה ההפך.

באופן כללי מנועי בוקסר של סובארו הם לא בדיוק חסכוניים, גם פורסטר אטמוספרית ידנית שזו בעצם הפורסטר הכי חסכונית שאתה יכול לבקש עושה צריכת דלק של 1:7-1:8 בעיר.

בקיצור, המילה טורבו וחיסכון בדלק אצל סובארו לא הולכת באותו משפט.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

• תוכן חדש...