Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע של sampiyon oil

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

15W40 pro-tech שמן מנוע טורקי , מישהו מכיר ? עלה לי 50 שקל ל 4 ליטר,

הטורקים יודעים לעשות שמן ? מחוסר ברירה ותקציב קניתי את זה,

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב !

15/40, תוצרת טורקיה, חמישים שקל ל4 ליטר, חוץ מקבב , רחת לאקום ,ומעיל עור, לא הייתי קונה שום תוצרת טורקיה.

לרכבך מגיע יותר, ובוודאי לא בצמיגות הזאת שלא מתאימה לפייאסטה.

חוסר ברירה, מה אין להשיג שמן מנוע באיכות גבוהה יותר?

גם שמן מתוצרת דלק בצמיגות 10/40 עדיף על השמן הזה, ובתקציב זהה.

זול זה יקר, זהו כלל נהדר, שתקף כל הזמן, החיים ילמדו אותך זאת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

15/40, תוצרת טורקיה, חמישים שקל ל4 ליטר, חוץ מקבב ומעיל עור, לא הייתי קונה שום תטצרת של טורקייה.

לרכבך מגיע יותר, ובוודאי לא בצמיגות הזאת שלא מתאימה לפייאסטה.

חוסר ברירה, מה אין להשיג שמן מנוע באיכות גבוהה יותר?

גם שמן מתוצרת דלק בצמיגות 10/40 עדיף על השמן הזה, ובתקציב זהה.

זול זה יקר, זהו כלל נהדר, שתקף כל הזמן, החיים ילמדו אותך זאת.

בברכה

צביקה

תוכל במסגרת הידע המקצועי הלא מבוטל שלך להסביר,או לפרט מדוע ?

תודה

פורסם

אני קניתי שמן גיר של החברה ולא התאכזבתי ההילוכים עוברים חלק יותר ,לכן הייתי סבור שהשמן למנוע לא יאכזב,

וצביקה, בעבר השיתמשו בצמיגות הנ"ל ברכב וזה לפי קבלה של מוסך מורשה.

בכל אופן אני אשמח עם מישהו יברר לי דרך התוכנה סוג המנוע j6b

פורסם

שלום רב !

לבקשתך אני אפרט !

שמן מנוע , אינו שמן שנשאב מהאדמה, עובר תהליך, כלשהו ונמזג למיכלים מפלטיק, כדי להכניסו למנוע.

השמן הגולמי, עובר תהליך של בדיקה במעבדה, על ידי מהנדס שמנים, ומוסיפים לו רכיבים ותוספים שונים, שיעמדו בתקנים בין לאומיים, לפי תקן אחיד של מכון הנפט האמריקאי API,שעל התקן הזה נסמכים כל חברות השמנים בעולם, וכן יצרני הרכב מאשרים לשימוש רק שמנים העומדים בתקן זה.

יש לזכור שמן מנוע, מסכך מקרר ומנקה את הפיח הנגרם בעת תהליך השריפה במנוע, ובכך שומר על הארכת חייי המנוע, שימוש בשמן זול , מיצרן לא מוכר, שלא עומד בתקנים, יקצר את חיי המנוע, יעלה את תצרוכת הדלק, יגרום לפליטת עשן לבן, יגדיל את צריכת השמן, ויזהם את הסביבה, כדאי?!

בברכה

צביקה

פורסם

אני ממש לא מסכים עם תשובתו של צביקה, שבחלקה הטכני נכונה כמובן, אבל בחלקה הגזעני לא.

טורקיה היא מעצמה ביצור חלקי חילוף לתעשיית הרכב, ואני לא מוצא סיבה אחת לחשוב שהטורקים לא מסוגלים לייצר שמן שבארץ אפשר.

מעיון באתר:

http://www.sampiyonoil.com/default.asp?L=EN&mid=174&cat_id=168&urun_id=63

השמן 15/40 היחידי שלהם הוא מתקן API SL, שזה סבבה לגמרי.

בינו לבין שמן של דלקול בתקן SG או אמריקן איגל בתקן SF אני הייתי בהחלט בוחר בטורקי.

ולגבי הצמיגות, בלי קשר ליצרן, בדוק מהי הצמיגות המתאימה לפיאסטה לך.

:turn-l:
פורסם

יובל שלום רב !

קיבלתי הערה גם בהודעה פרטית, בהקשר כך שטורקייה הפכמה למעצמה תעשיתית, וצורף גם הקישור הבא:

http://cms.moital.gov.il/NR/rdonlyres/7B474FA1-506C-4DD7-9145-1730BD74325B/0/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%94%D7%93%D7%A6%D7%9E%D7%91%D7%A82006.doc

אי לכך הריני להבהיר שראשית איני מכיר את השמן הספציפי, למרות שלפני שיובל הגיב, נכנסתי לאתר של היצרן בגוגל, ושם נכתב בפרוש, שהשמן בצמיגות 15/40 מתאים למנועי דיזל, ואילו לפיאסטה, השמן המומלץ הוא 10/40 חצי סינטטי.

לגבי הנימה הגזענית, אין קשר לכך,לא רמזתי על כך,אך בפרוש אדגיש שטורקיה וראש הממשלה שלה גזענים, ושטורקיה מדינה מוסלמית, רוב תושביה לא אוהבים את ישראל, אך אוהבים את הישראלים הבזבזנים, שמשאירים אלפי דולרים כל שנה בטורקיה, אך זה לא המקום לדעות פוליטיות וגזעניות, ולכן לא הזכרתי זאת.

לגבי איכות השמן, הוא לא נבדק על מעבדה מוסמכת,אך אני מניח שאם הוא עומד בתקן מכון הנפט האמריקאי הוא שמן באיכות סבירה.

בברכה

צביקה

פורסם

לא אמרתי נימה גזענית, אמרתי גזענות

גזענות היא כל הבחנה, הוצאה מן הכלל, הגבלה או העדפה של בני אדם, בנימוקים של שונוּת, המתבטאת לכאורה בשייכות לגזע, קבוצה אתנית ובהכללה - בהשתייכות לקבוצת מיעוט אחרת.

לפסוק כי שמן הוא באיכות נמוכה כי הוא מיוצר במדינה מסויימת זו גזענות.

אני לא יודע אם השמן נבדק על ידי מעבדה מוסמכת או לא, כפי שאני לא יודע לגבי דלקול - אבל מאמין שהתשובה היא כן עבור שניהם.

וכתוב במפורש שהשמן עבור מנועי בנזין ודיזל קל.

suitable for both gasoline and diesel engines of passenger cars

פורסם
יובל שלום רב !

קיבלתי הערה גם בהודעה פרטית, בהקשר כך שטורקייה הפכמה למעצמה תעשיתית, וצורף גם הקישור הבא:

http://cms.moital.gov.il/NR/rdonlyres/7B474FA1-506C-4DD7-9145-1730BD74325B/0/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%94%D7%93%D7%A6%D7%9E%D7%91%D7%A82006.doc

אי לכך הריני להבהיר שראשית איני מכיר את השמן הספציפי, למרות שלפני שיובל הגיב, נכנסתי לאתר של היצרן בגוגל, ושם נכתב בפרוש, שהשמן בצמיגות 15/40 מתאים למנועי דיזל, ואילו לפיאסטה, השמן המומלץ הוא 10/40 חצי סינטטי.

לגיבי הנימה הגזענית, לא רמזתי לעל שטורקיה מדינה מוסלמית, רוב תושבייה לא אוהבים את ישראל, אך אוהבים את הישראלים הבזבזנים, שמשאירים אלפי דולרים כל שנה בטורקיה, אך זה לא המקום לדעות פוליטיות וגזעניות, ולכן לא הזכרתי זאת.

לגבי איכות השמן, הוא לא נבדק על מעבדה מוסמכת,אך אני מניח שאם הוא עומד בתקן מכון הנפט האמרקאי הוא שמן באיכות סבירה.

בברכה

צביקה

שלום צביקה,

הרכב אוכל שמן , בגלל זה עברתי לצמיגות הזו , אשמח גם לקישור שמרמז על המוצר שמתאים למנועי דיזל ? כי האריזה שלי אין שום דבר שמראה על כך!

תודה.

פורסם

זה מה שרשום על המוצר מאחורה,

PERFORMANCE

SAE 15W\40 API SL/CF

ACEA A3-99-B3-98 ISSUE 2

VOLKSWAGEN 500.00/505.00 (1/97

VISCOSITY 40 CST.109

VISCOSITY 100 C CST 14.4

זה מה שרשום מאחורי האריזה, זה מתאים רק לדיזל?

פורסם

שלום רב !

יובל הבהיר כבר שהשמן מיועד למנועי בנזין ודיזל קל.

במידה והרכב אוכל שמן , עדיף שתעבור לצמיגות 20/50.

במידה והשמן הטורקי כבר נמזג למנוע, המתן קצת לבדיקת השפעת השמן על הצריכה, ודווח על תופעות לוואי, כמו רעשי מנועף או עשן יתר.

ובכך תוכל להיות "שפן הניסיון" של השמן הטורקי, שיובל כל כך מצדד בו.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

יובל הבהיר כבר שהשמן מיועד למנועי בנזין ודיזל קל.

במידה והרכב אוכל שמן , עדיף שתעבור לצמיגות 20/50.

במידה והשמן הטורקי כבר נמזג למנוע, המתן קצת לבדיקת השפעת השמן על הצריכה, ודווח על תופעות לוואי, כמו רעשי מנועף או עשן יתר.

ובכך תוכל להיות "שפן הניסיון" של השמן הטורקי, שיובל כל כך מצדד בו.

בברכה

צביקה

שמתי את השמן על הגיר , ולא היתאכזבתי, מכיוון שאני מאוכזב מהתנהלות של ממשלת טורקיה על מדיניותה כלפי ישראל אני מעדיף לא לחזק להם את הכלכלה, אך מכיוון שכבר קניתי אין לי ברירה.

תודה לכולכם !

פורסם

זה אומר שיש גם תקן אירופאי (ACEA) וגם של VW.

השמן מתאים למנועי בנזין ואינני מצדד בו, אך גם אינני פוסל אותו רק בשל מוצאו.

פורסם

בינו לבין שמן של דלקול בתקן SG או אמריקן איגל בתקן SF אני הייתי בהחלט בוחר בטורקי.

טורקיה היא אכן מעצמה בתחום הרכב, אבל מה אתה מצפה לקבל משמן של 50 שקל ל 4 ליטר?

ובניגוד לדעתך (וזה נאמר בלי קשר לדעתי הפוליטית, אם כי אני לחלוטין מסכים עם צביקה) הייתי מעדיף שמן מחברה ישראלית על פני טורקית. לחברות האנרגיה בארץ יש תקנים ופיקוח, כל השמנים הזולים שמגיעים מטימבקטו הם מבחינתי בגדר זריקה של הכסף לפח האשפה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...