Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לזוג צעיר, עד 20K.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

אני וחברתי מעוניינים לרכוש רכב, שישמש אותנו לנסיעות תוך עירוניות במשך השבוע, ולנסיעות בין עירוניות בסופי שבוע.

אנחנו מעוניינים ברכב קומפקטי, וחסכוני בדלק, אבל הדגש המשמעותי ביותר הוא על אמינות. אין לנו זמן לרוץ למוסך פעם בחודש, ואנחנו מוכנים להתפשר על דברים אחרים לטובת האמינות. פוזה לא רלוונטית בכלל (אבל היורו-סוויפט ממש מכוערת :lol:).

ראיתי שבפורום מרבים להמליץ על פיאט פונטו ספייס, ואכן זו אחת האפשרויות המובילות. האם יש שנתונים יותר טובים ופחות טובים לרכב זה? על פי התקציב, השנתונים הרלוונטיים הם 2002-2004 (אם תהיה סיבה ממש טובה, התקציב יכול להתגמש עד 25K). איזה תת דגם של הספייס הוא יותר מומלץ, ומה ההבדלים?

אפשרויות נוספות שחשבתי עליהן: סיאט איביזה 2001-2002. וסקודה פאביה של אותם שנתונים. עוד אפשרות ששקלתי היא דייהטסו סיריון, אבל אני חושש מהמנוע 1.0 שלה, שכן אנחנו מבלים הרבה מזמננו באזורים הרריים (חיפה, צפת וירושלים). האם החשש מוצדק?

אני פתוח גם להמלצות אחרות.

תודה מראש על העזרה.

פורסם

נתחיל מהסוף: גם סיריון 1.0 לא תתגלגל לאחור בעליות. אפשר להגיד שהיא תהיה "מספיקה". הסוגיה המרכזית כאן היא מה המספיק שלך?

כל מכונית ברשימה שלך נשמעת כמו בחירה סולידית ומוצלחת למדי - במיוחד הפאביה. ההמלצה הגורפת כאן היא להשתדל ללכת על מכונית ידנית - גם משיקולי אמינות, גם משיקולי זריזות וגם משיקולי חסכון. במקרה של הפונטו זה קריטי פחות, משום שבחלק מהשנתונים היא צוידה עם תיבת הילוכים רציפה מוצלחת למדי. האיביזה והפולו נפוצות פחות בגרסה האוטומטית (ובכלל, התיבה מוצלחת פחות).

בעיניין הפונטו, אם אפשר להמנע מגרסאות ה-Young - כדאי. חלק גדול מאלה נמכרו לחברות ההשכרה. בחירה ברמת גימור גבוהה יותר תניב רמת אבזור טובה יותר וגם אפשרות "לסנן" מכוניות מהשכרה, במידה ואתה חושש מהן. הפאביה מומלצת במיוחד בגרסת ה-1.4 16 שסתומים. היא נדירה (יחסית) אבל בהחלט מעניינת. אם לא, מנוע ה-1.4 מספק ביצועים סבירים למדי. אותו הדבר לגבי האיביזה (מנוע זהה מכנית), אלא שזאת זמינה גם עם מנוע חזק יותר, בנפח 1.6 ליטרים. בכלל, האיביזה והפאביה זהות מכנית ודומות מאוד אחת לשנייה באופן כללי, והפאביה תיתן לך תמורה טובה יותר למחיר. כדאי לזכור שחלק ניכר מהאיביזות היו אצל צעירים - מתעללים או לא מתעללים.

פורסם

קודם כל, תודה רבה על העזרה.

הייתי שמח למצוא סקודה פאביה במצב טוב (לאמא שלי יש אחת, והיא לא רואה מוסך, וגם די חסכונית בדלק), אך מבדיקה קצרה ביד2 עולה בלבי החשש שלפני שמנסים למצוא אחת שמורה, צריך להצליח למצוא אחת כלשהי. במילים אחרות, נראה לי שהרכב הזה די נדיר, ולכן אני בוחן גם אפשרויות אחרות.

לגבי סוגיית הידני/אוטומט, אותי אתה לא צריך לשכנע, אבל חברתי מעדיפה אוטומט. יכול להיות שאצליח לשכנע אותה לשנות את דעתה בעניין, אם יהיו נימוקים מספיק טובים, ולכן כרגע אני בוחן את שתי האפשרויות.

בעניין הסיריון, ומה שאני מגדיר כ"מספיק"- תראה, אני לא מחפש לעשות "פתיחות" ברמזורים, ורייסים עם בני 18 שנוהגים באאודי TT. מצד שני, אני די אתבאס אם בכביש שמאפשר לנסוע 80 קמ"ש, אך עולה באופן מתון כלפי מעלה, אני אצטרך לנסוע 40 על הילוך שני, כי הרכב לא סוחב יותר מזה, ולראות איך זקנות בסוברו לאונה 88' עוקפות אותי. בשורה התחתונה, אם הרכב סוחב משמעותית פחות טוב מהאופציות האחרות שציינתי, נראה לי שאפסול אותו בצער. 

יש לי שאלה כללית לגבי נושא הרכבים מליסינג/השכרה. באזור המחירים שאני מחפש, גם רכבים שהיו במקור רכבי ליסונג או רכבי השכרה, נמצאים כבר די הרבה שנים בידיים פרטיות. מכאן השאלה - אם היו לרכבים בעיות כתוצאה מהזמן בו היו בליסינג או בהשכרה, האם הבעיות הללו לא היו עולות כבר מזמן, ונופלות בעצם על הבעלים הקודמים של הרכבים, ולא עלי?

אמרת שמומלץ להימנע מדגמי young, בגלל שהם היו רכבי השכרה. אני הרי אדע אם הרכב היה בהשכרה, גם בלי להסתכל על הדגם, לא? האם יש סיבות נוספות להימנע מדגם זה, או שאם אני מוצא אחד שלא היה בהשכרה, אז הוא בסדר?

בנוסף, האם יש למישהו דעות אחרות או המלצות נוספות, אשמח לשמוע.

ושוב, תודה על העזרה.

פורסם

תשמע רכבים שהיו בהשכרה הם רכבים שהבעיות בהן יכולות לצוץ עם הזמן כמו בעיות מנוע שהצינורות הזרקה שלו מזוהמים מהזנחה...

עכשיו בקשר לרכב אתה יכול ללכת או על פולו - אוט' 1.4 (97-00) 60 כ''ס שהן עמידות וזולות.

או פיג'ו 106 - XS אוט' 1.6 שזה גם רכב עמיד מאוד.

ממליץ לך לקנות מאיזה בחור צעיר שבאמת אפשר לדעת שהוא טיפח את האוטו וגם חשוב לראות שהאוטו לא נכנס הרבה למוסך בעבר.

פורסם

בקשר לפונטו ספייס, כדאי להימנע מדגם young, לא רק בגלל שהוא היה בעיקר בחברות השכרה, אלא בגלל שרמת האבזור שם נמוכה בצורה מוגזמת.

אם אתה מחליט על פונטו, שלדעתי זו הבחירה הנכונה, תתמקד בדגם dynamic/elx בעל ה 80 כ"ס שאגב, קשה מאוד למצוא אחת כזו במצב טוב ולא מהשכרה, או בדגם sx שהוא גם בסדר. אומנם יש לו פחות כ"ס אך לפחות הוא מאובזר ברמה סבירה.

אני עם sx, ורוב הנסיעות שלי הם ת"א-ירושלים ככה שאין בעיה.

בהצלחה

• תוכן חדש...