Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני נוסע כל יום לעבודה מרחק של 70 ק"מ ביום (נתניה - פ"ת ) בשעות של עומס בד"כ מ 9 - 17:00 .

אני מתדלק בחודש 1200 ש"ח רק על נסיעות לעבודה , רציתי לדעת אם אני אחזיק קטנוע 250 בנוסף לרכב אני יוכל לחסוך משהו מהדלק , בלאי ושחיקה של הרכב או שעדיף לי להמשיך עם הרכב . , אם זה משנה הרכב שברשותי הוא יונדאי אלנטרה 02 עם 110000 ק"מ .

אשמח לשמוע את דעתכם .

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם

כרוכב על קטנוע,

אני יכול להגיד לך אופנוע בנפח 250 סמ"ק יצרוך בערך 1 ל 17 עד 20 (יש כאלו יותר)

ביטוח יעלה לך לשנה מעל 4000 ש"ח ,

קח בחשבון טיפולים כל 3K או 4K , מחיר הטיפולים משתנה(לא תמיד זול),כדאי מאוד לטפל בזמן באופנוע מניסיון.

תחשב, ביטוח לשנה + דלק חודשי + טיפולים לפי הק"מ שתיסע + מחיר האופנוע עצמו + קסדה (+ציוד חורף)

70 ק"מ ,נגיד 4 ליטרים = 7*4 (הערכה גסה) 28 ש"ח ליום * 22 ימי עבודה (נגיד) = 616 ש"ח

ביטוח מעל 4000 ש"ח בשנה לחלק 12 חודשים 333 ש"ח (בהנחה שזה 4000 ש"ח)

מחיר האופנוע עצמו, תלוי בתקציב שלך לדעתי בין 8000 - 10000 לאחד טוב ,לחלק ל 12 = 666 ש"ח

בלי טיפולים הגעת ליותר ממה שאתה מוציא על הרכב.. 666+333+616 =1615

אשמח אם טעיתי,לא שיכללתי ציוד בסיסי.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

הכל נכון, אבל מה לגבי החסכון בזמן? האם הוא לא שווה כסף?

בנוסף, לא לשכוח שהקטנוע ישמש אותו גם לנסיעות שאינן בהכרח לעבודה, מה שמגדיל את כדאיות רכישתו.

קטנוע 250 סמ"ק יכול לעמוד במשימה הזאת בכבוד. אם הווספה שלי הצליחה לעבור בכל יום בנסיעה בינעירונית 90 ק"מ, אין שום סיבה שקטנוע מודרני לא יצליח לעמוד בזה.

אחרי שבוע עם הקטנוע לא תבין איך הסתדרת מקודם. מאז שהקטנוע אצלי, רוב הזמן זוגתי נוהגת באוטו. לי יוצא לנגוע בו רק בסופ"שים, וגם זה לא תמיד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני נוטה להסכים עם אלעד, אם זה הסכומים שאתה משלם על הדלק, וההפרש במחיר יהיה סביב ה300 ש"ח בחודש זה יכול להשתלם לך מבחינת זמן.

אני חושב שהזמן שתחסוך בפקקים (להערכתי תחסוך משהו כמו בין שעה לשעתיים ביום) שווה את ה300 שקל האלה של העוד שעת שינה וכו', אבל זה חישוב שאתה תעשה עם עצמך.

כמו"כ הייתי מוודא שאתה מודע לסכנות שטמונות בנהיגה יום-יומית על אופנוע לעומת הסכנות בנהיגה ברכב כי בסופו של דבר גם זה מהווה שיקול להרבה אנשים.

אבי.

פורסם

יצא לך מעולה - אני נוסע את אותה דרך בדיוק כמוך, ובמקרה בעלים (לשעבר, נמכר בשישי תודה רבה) של קטנוע.

אז ככה:

אני נוסע בכל יום , 8 בבוקר, חוזר ב 6 בערב , מפ"ת לתנובות (נתניה\כפר יונה) כ 33 ק"מ לכל צד.

הקטנוע: SYM JOYMAX 250I 2009

נקנה יד שניה עם 1200 ק"מ (דנדש) במחיר של 23,000 ש"ח. (מחירון היה אז 26.5)

הנסועה היומיומית גוררת עימה 2 קנסות בעיתיים

1. טיפולים תכופים. כל קטנוע כמעט דורש טיפול כל 3000 ק"מ. שמגיעים מאוד מהר. עם נסועה של 6 ימים בשבוע (כן אני עובד שישי :( ) עשיתי טיפול כל חודש וחצי בממוצע, טיפול קטן = 200, טיפול גדול = 350, טיפול תקופתי = 1550 (כל 12 אלף ק"מ) - זה הולך קטן גדול קטן תקופתי

2. ירידת ערך עקב הק"מ הרב

אני מכרתי עם 16,000 ק"מ (קטנוע בן 10 חודשים) צמיג אחורי גמור לחלוטין, ובלמים גמורים לחלוטין, ב 17,000 , המחירון כאמור 21,000

סה"כ הפסד מהבחינה הזו 4000 ש"ח, ועוד 2600 ש"ח טיפולים

דלק היה יוצא לי ממוצע של 1:28 (נסיעה של 100-110 ) בערך 600 ש"ח בחודש

סה"כ ממוצע לחודש 1200 ש"ח כולל דלק, טיפולים, והפסד מכירה. אם תוסיף את הביטוח, והמיגון (קסדה סבירה + מעיל סביר + כפפות + חלפ"ס לחורף) תקבל 1820 ש"ח לחודש. - בחישוב שנתי.

תשווה את זה, ותראה אם זה שווה לך - אני יכול לתת לך טיפ קטן - שקט מפקקים זה מתנה לחיים - 25-30 דק' מפ"ת לכפר יונה ברוגע וכיף.

בהצלחה.

פורסם

שימו לב, שהוא רוצה להחזיק גם רכב וגם קטנוע(כותרת)

אין חיסכון,יש יותר הוצאה ממה שהוא מוציא על אוטו היום,מלבד יתרון אחד שהוא הזמן שהוא חוסך

זמן = כסף , תרתי משמע .

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה הרבה. , לחסוך כנראה זה לא יחסוך כלום ,אף על פי שהייתי מוכן לספוג את מחיר הכלי.

יש לי בבית VS 125 (לא שלי) ומפעמים בודדות שנסעתי איתו זה ממש לא נעים להחזיק את המצערת פתוחה עד הסוף ,וזה נראה לי לא מתאים לכלי הזה בגלל זה חשבתי על JOY MAX 250 כמו של שניר . פשוט המון זמן נשרף לי בפקקים בשעות האלו .

וכן התכוונתי להמשיך להחזיק ברכב , אבל ככל הנראה זה נראה ממש לא משתלם .

תודה רבה .

אלנטרה 2002

שרייד 1997

• תוכן חדש...