Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ממה שידוע לי אוטו או קודמו "טורבו" בדקו במגרש מכוניות עם מד טמפרטורה האם המכוניות השחורות אכן מתחממות יותר, התוצאה הייתה, כמדומני, הבדלים זניחים בין המכוניות.

אם מישהו מחזיק במצבור מגזינים, אודה לו מאוד אם יסרוק את הכתבה או חלק ממנה (אם מותר).

תודה!

Insane things comes from insanely people.

פורסם

זה עדיין לא רלוונטי כל כך.

למה?

כי אולי הטמפרטורה לא משתנה בהרבה,אבל האווירה בתא הנוסעים משתנה המון!

פורסם

אין לי את הכתבה של אוטו או טורבו, אבל מכסחי המיטוסים עשו ניסוי כזה

אני אישית לא זוכר מה היה שם, אבל הנה פרוט של הניסוי שלקחתי מוקיפדיה

A fan wrote in and asked a follow up question: "Does the color of a car affect the way it heats up?". The MythBusters used two identical cars, one black the other white and left them both out in the summer heat with thermometers in both. By mid-afternoon the white car had a temperature of 126 °F (52.2 °C), while the black car had heated up to a temperature of 135 °F (57.2 °C), about 9 degrees hotter in the Fahrenheit scale. The explanation was that black paint absorbs the heat while white paint deflects it.

ובעברית:

האם צבע מכונית משפיע על הדרך בו המכונית מתחממת?

מכסחי המיטוסים השתמשו במכוניות זהות, אחת בצבע שחור והשניה בלבן והשאירו את שתיהן בחום הקיץ עם מד חום בשתיהן.

באמצע היום החום במכוניות היה 52.2, והחום במכונית השחורה הגיע ל 57.2 מעלות.

ההסבר היה שצבע שחור סופג את החום והלבן מחזיר אותו

פורסם

לא זכור לי מאיזה גליון הכתבה, אבל הוזכרה בשרשור זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=49632&highlight=%D7%90%D7%A4%D7%A7%D7%98&page=2

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
שלום.

ממה שידוע לי אוטו או קודמו "טורבו" בדקו במגרש מכוניות עם מד טמפרטורה האם המכוניות השחורות אכן מתחממות יותר, התוצאה הייתה, כמדומני, הבדלים זניחים בין המכוניות.

אם מישהו מחזיק במצבור מגזינים, אודה לו מאוד אם יסרוק את הכתבה או חלק ממנה (אם מותר).

תודה!

יש לי מצבור עצום של מגזינים, אז אם לפחות תוכל להגיד לי באיזה גליון זה היה, זה יקל עלי מאוד :)

פורסם

ההבדל יכול להיות זניח לרכב אבל עלינו כבני אדם כמה מעלות למעלה/למטה משפיעות באופן ניכר.

פורסם

גיליון "אוטו" #162

אוגוסט 99

אין לי סורק, כך שאני לא יכול ממש לעזור לך. בשורה התחתונה, הבוחנים הגיעו למסקנה שאין הבדל משמעותי בהתחממות.

פורסם

החום בתוך הרכב מושפע בעיקר מגודל וזוית השמשה הקידמית והאחורית, צבע הריפוד והדשבורד.

פח אוטו כהה מתחמם יותר חיצונית, חם עד שורף בזמן פתיחת תא המטען בימים חמים, נגיעות אקראיות בדלתות ועוד.

מלבד זאת - אוטו בצבע שחור מתלכלך מהר.

פורסם

מנסיון אישי - כאשר תיכנס בקיץ לרכב שחור שעמד בשמש (בהשוואה למקביל בצבע בהיר) - אתה תשים לב לכך

שבשחור יותר חם, אפילו אם בניסוי טענו שזה לא משמעותי (זה פשוט יותר חם, אין מה לעשות).

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי,

אני לא בדיוק זוכר את היחסיות, אבל עליית טמפרטורה במעלה אחת לא מעלה את עומס החום עלינו באופן יחסי.

כלומר: יתכן וההבדל בין טמפ' של 50 מעלות ל-55 מעלות הוא לא 10% אלא 100 אחוז או 200 אחוז.

תיכף יבואו בקיאים ממני ברזי הפיזיקה ויבארו זאת טוב יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר - יפה אמרת, ולכך התכוונתי (גם אם לא הייתי ברור מספיק).

מתמטית - אולי ההפרשים זניחים, אבל גופנו מרגיש את ההפרשים הזניחים הללו, מהסיבה שאמרת (עומס חום).

alfa 156 2.5.

פורסם

רכב כהה מתחמם יותר מרכב בהיר.

כיסוי לאוטו פותר את הבעייה,אפילו מגן שמש על השמשה הקידמית בלבד הוא פתרון מצויין.

השיטה שלי בקיץ: פותח דלתות קדמיות ואחוריות (ברלינגו) ,רק אז מניע ,מפעיל מזגן ויצא לסגור דלתות.

הדקה שבה הדלתות פתוחות עוזרת פלאים.

יש פטנט נהדר- מאוורר סולארי שיושב על חלון הרכב וכל הזמן מאוורר את האוטו ומוריד את הטמפ' בערך בעשר מעלות לעומת אוטו בלי מאוורר כזה.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

המאוורר הזה שווה ללשים קוביית קרח על הסאנרוף

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

בנג'ה - אבל אם הקוביית קרח על הסאנרוף בקיץ, איך זה בדיוק מקרר את האוטו? :lol:

גולף יקירי - אתה יכול להעלות את הכתבה?

Confidence In Motion

• תוכן חדש...